Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale wiesz co Andzike, to jest tak jakoś fajnie zorganizowane przez stwórcę, że jednak w każdym kolejnym momencie życia bobasa jesteś przeszczęśliwa, że to właśnie jest ten moment rozwoju ( nie wiem czy zrozumiale to ujęłam, bo już późno :D )

Posted

A ja po wczorajszej wizycie u weta, stan ok, za tydzień 5.10 usg związane z przeziernością karku itp.

Skąd ja znam te pierdziochy hi hi hi, mojemu się już znudziło prychać w tatę i mamę, choć bardziej wolał w moje sadełko pierdzieć, bo fajnie fala się niesie :-)

Oj mamanabank szkoda, że nie w nas trafiło Lotto byśmy taki zlot zrobiły czarownic, że szok!!!

Ja sobie tak myślę, że teraz nie mogę jechać, ale może w wakacje byśmy też zrobiły, jeśli Florentynka by się zgodziła i wtedy całą familią byśmy się wybrały :-) 2 auta z Łowicza wypchane dzieciorkami :-)

I jeszcze wesele mi się pod koniec listopada szykuje. Ciekawa jestem w jaką ja kieckę się zmieszczę. Po lumpach muszę ostro buszować.

Mój Antosio już zdrowy, wczoraj byłam na kontroli, ale musiałam mleko odstawić, bo biegunka i teraz obudził się na mleko to zrobiłam mu herbatkę owocową i włączyłam TRAKTORA TOMA i tkwię w necie.

Miłego dnia mamuśki, u nas od dziś malowanie sypialni, bo czerwony z żółtym mnie drażnią. Czyli witaj pier...lniku domowy!!

Posted

Figa Figa to dobrze, ze z fasolką wszystko ok i że Antoś już zdrowy :)

My na wesele idziemy jutro ;) z synkiem.... na szczęście moja mama będzie nas wspierać, mamy specjalny pokoik, gdzie będzie można z Kacprem posiedzieć, bo pewnie szybko mu się zabawa znudzi... prawdę mówiąc, to mi się zupełnie nie chce iść, ale przyjaciel Pawła się żeni (5 miesiąc ;) ) więc musimy się wybrać ;)

Mamanabank - PulpeTosia przesłodka! :loveu:

Posted

Mamonabank - Tośka bossska, jest opcja zrobienia rezerwacji dla Maksa ;) ? dzięki za odpowiedź na pw i będę na nią odpowiadać, ale nie teraz bo na mordę lecę, jutro...
Andzike - i jak się bawił Kacper na weselu?

Radosnych warkotów synka ciąg dalszy. Dziś Adam dostał czkawki ze śmiechu, bo gadałam do Maksia, a Maksio do mnie i w pewnym momencie na tekst " no, powiedz coś jeszcze" moje maleństwo z tym jedynym w swoim rodzaju totalnie rozbrajającym uśmiechem wybulgotało coś, co jednoznacznie brzmiało jak " stara rura" :-o:-o:-o

Posted

W kościele Kacprowi się podobało (ahh te witraże! ;) ), w kolejce do życzeń robił wstydziocha, bo oczywiście co chwila podchodził jakiś znajomy Pawła i chciał synka poznawać... Na sali podobały mu się głównie baloniki, ale długo nie posiedział, bo poszedł z babcią do pokoiku spać ;)
Niestety, pokoik mieścił się nad samą orkiestrą :roll: i było w nim słychać głównie basy - zerowe warunki do spania dla bobasa :( więc poczekaliśmy na pierwszy taniec, zjedliśmy coś na ciepło, zapakowaliśmy rodzinkę do samochodu i po drodze odbierając suczyny od mojego brata o 22 byliśmy w domu ;) Nie poszaleliśmy ;) ale pierwsze weselicho synka uznajemy za zaliczone :)

"stara rura" - dobre :D :D :D Kacper jak mu się zdarza rozpaczać na bujaczku - wycie z nudow - to wchodzi na rozpaczliwe tony "nieeee", "nieeeeeee", "neeeeee" ;)

Posted

No tak, wesele na którym my bylismy z Paćką w czerwcu, czyli była juz troche starsza od Kacpra , wyglądało dokładnie tak samo ;) ale ja nie rozpaczałam, szczęśliwa byłam, że juz mogę sobie w ciszy w domku posiedzieć..jakoś mi sie tak na starość porobiło:roll:

Posted

[quote name='majuska']ale ja nie rozpaczałam, szczęśliwa byłam, że juz mogę sobie w ciszy w domku posiedzieć..jakoś mi sie tak na starość porobiło:roll:[/QUOTE]
o to, to ;) i chociaż przyjemność sprawiło mi wbicie się w ładną sukienkę, pomalowanie pazurów i ogólne wylaszczenie, to szczęśliwa byłam jak już dotarliśmy wszyscy do domu ;)
A dziś korzystając z zaproszenia koleżanki z pracy pojechaliśmy żegnać lato na jej działkę :) słuchajcie, jakie przedziwne towarzystwo!!! Nelka z Szirą były jedynymi psami :roll: potem w rozmowie wyszło, że ktoś tam ma goldena, ktoś labradora (ofkors), ale jakoś nikomu nie przyszło do głowy, żeby zabrać psy na taką imprezę. Za to dzieci było ze 20 sztuk... Szira zrobiła furorę - dzieciaki (którym rodzice pozwolili się pobawić, po moim zapewnieniu, że jeśli tylko będą się zachowywać przyzwoicie to psy na pewno ich nie zagryzą :roll:) były zachwycone i bardzo rozpaczały jak zaczęliśmy się zbierać.
To pierwsza impreza na której więcej czasu spędziłam z dziećmi niż z rodzicami, masakra... ;)

A odnośnie rezerwacji Tośki przez Maksa, to nie wiem czy Was Kacper nie ubiegnie, w końcu oni się już z Tośką znają ... ;)

Posted

Oczywiście..goldeny i labradory:roll:...a rodowodowe??:diabloti:
jak się Tośka wypnie na Maksa, to mu ewentualnie Paćkę możemy podsunąć, tylko czy będzie chciał taką "starą rurę " :D

Posted

Tiaaaa.... rasowe, po rodowodowych rodzicach :splat:
Tak sobie myślę, że u Figifigi, to jednak wypada, żeby była Zojka ;)
Wtedy byłoby trzech chłopaków - Antoś, Maks i Kacper i trzy dziewczyny - Paćka, Tosia i Zoja :)
Dowolne kombinacje - i wszystko zostaje w dogorodzinie :evil_lol:

Posted

mamuniunabank nasza kochana dostałam, ale w związku z tym że mnie choróbsko powaliło na 2 dni i ogarniałam wyjazd tego biednego buldożka Franko, sporo rzeczy nie "nadążyłam" , więc nie nadążyłam sie tu pozachwycać, ale oglądając maluteńką Tosieńkę morda mi się śmiała :) zawsze jak takie maluszki oglądam, to sie zastanawiam kiedy mi Paćka tak szybko wyrosła takie to malutkie też, niewinne i nieporadne było...a tymczasem nabiła mi ostatnio komórką śliwę na łuku brwiowym ....

Posted

A to tak w tygodniu?? ja myślałam bardziej o weekendzie, ale w sumie to póki co nic mnie nie trzyma ( chociaz kto wie :) ) Andzike , a Wy jak jedziecie, autem? weź pod uwage, że w poniedziałek na drodze dzieją się cuda....

Posted

[quote name='majuska']A to tak w tygodniu?? ja myślałam bardziej o weekendzie, ale w sumie to póki co nic mnie nie trzyma ( chociaz kto wie :) ) Andzike , a Wy jak jedziecie, autem? weź pod uwage, że w poniedziałek na drodze dzieją się cuda....[/QUOTE]

No ja bym wolała w tygodniu, bo w weekend tatuś jest w domu i może więcej czasu spędzić z dzieckiem, więc szkoda by go tego pozbawiać ;)
Autem, razem z mamanabank - nie upieram się przy poniedziałku, możemy wyruszyć we wtorek, jeśli wszystkim pasuje;)

Posted

Mi jest wszystko jedno, zapraszam w dogodnym dla Was terminie.
A w ogóle to można taki zlot na parę dni rozciągnąć. Zastanówcie się nad programem - wyskok w góry, kawa na Kazimierzu jakieś specyficznie krakowskie atrakcje?
I ja bym chciała mieć jakieś dane - w stylu kto czego nie je, nie toleruje, ma alergię. Chętnie usłyszę tez coś na temat szczególnych preferencji żywieniowych i nie tylko.

Posted

Asiu..ja tylko kawior i szampanskoje jakby co :D :D

Weźże się nie wygłupiaj tylko jakąś listę zakupów zapodaj :) Ja mogę rozciągnąć przyjazd, tylko nie wiem czy wiesz co proponujesz, Godzillę widziałaś jakiś czas temu, od tamtej pory się zmieniła:roll:

Posted

Nie wiem czy chłopina mi się zgodzi na dłuższy wyjazd ;) I nie wiem czy rodzinanabank sobie poradzi dłużej bez mamy ;)
Co do preferencji żywieniowych, podpisuję się pod majuską - lista zakupów i wioooo ;)

A my dziś byliśmy na szczepieniu, kluseczek waży 6740gr i ma 68cm (mniej więcej, bo nogami wierzgał). :)

I specjalnie jechalam dziś 20km za Warszawę po dynie prosto z pola na bobaskowe przetwory :)

Posted

O rany... Andzike, tyle to mierzył Maks na szczepieniu jakieś 2 tygodnie temu, a ważył mniej... ( 6700 w pieluszce, body i spodenkach). Kacperek gigant! Maks chyba rzeczywiście w tej sytuacji nie będzie się bił o Tośkę, bo zostanie zmieciony z ringu.

Co Wy z tą listą zakupów, że bułki i ziemniaki chcecie przywozić, czy co?
A ja się dobrałam do śliwek u sąsiada i Pani Matka robi śliwkową maciapaję bez dodatku cukru. Próbowałam - dobre, całkiem dobre.

A co do dlugości zlotu - ponegocjujcie. Majuska - przypuszczam, że Godzilla coraz bardziejsza, dlatego nie dostaniecie pokoju teściowej ( szklana serwantka, bibelociki, wazoniki i duperelki). Ja tam się Godzilli nie boję, pooglądam sobie i będę wiedziała, czego się mam spodziewać w nie tak znowu dalekiej przyszłości.

Posted

Florentynka, nie ma się co uciekać do rozwiązań siłowych ;) Rośnie klusek, rośnie, ale pediatra mówi, że za 2mies. powinniśmy zacząć wprowadzać jarzynki!:crazyeye: A póki co cyckujemy ;)

Ja się zafiksowałam na jednej miejscowości pod Warszawą, prawdziwe eldorado dyniowe - o tej porze roku każdy gospodarz wystawia przed bramy swoje zbiory - wszystkie możliwe odmiany, kolory i wielkości :) wygląda to niesamowicie :) Ciekawe jak smakuje "specjalna odmiana dla dzieci o delikatnym smaku i łatwej do obrania skórce" ;) Mam nadzieję, że Maksiowi będzie smakować ;)

Posted (edited)

[quote name='majuska']Uwaga, uwaga :
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/fakt-popularny-plyn-do-kapieli-z-sieci-rossmann-za,1,5264564,wiadomosc.html

no no no, a my 1,5 roku myjemy tym http://www.rossnet.pl/GalleryImages/Photo/201109270421/thumb31_8155806.jpg

a tu chodzi o ten

Co do zlotu to zdjęć się nie mogę babeczki doczekać i proszę pstrykać duuuuuuuuuuuuuużo, aparaty w dłoń i na emaila :-)

Antoś czai się na Paćkę, łypie okiem na Tosię :-) na Maksia i Kacperka niekoniecznie hi hi hi, a Zojka by pasowała i takie mam odczucia, ze dziewczynka, bo za bardzo chcę Leonka, na Antosia chciałam Zojkę i wyszedł Antoś :-)

15 października mam ważny dzień http://www.15pazdziernika.info/, a 16 znów wizyta w urzędzie pracy, a Wy balanga!!!!!!!:-)

Edited by Figafiga