Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

Posted

Ciocia Dzika Figa wróciła na hamerykańskie śmieci, sypia z jeżami i przytula kozy.

majuska napisał(a):
Jakby Maks już raczkował to pewnie jadłby razem z Łucją :D....gupie kundle:shake:

Tego się obawiam... Nie chcę barfującego dziecka. Cała nadzieja w tym, że psy jedzą szybko, bardzo szybko...

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Któraś pisała na poradnikowym, że jej raczkujące dziecko chodzi z miskami w buzi i je tylko wsadzając paszczę do misek, nie używa rąk ;) Oczywiście wychowane z psami ;)

Majuska - Minni zachwyciła Mikropsy, zresztą już na jej wątku byłam.

Kacper dał mi dziś pospać do 8!!! Tralalalalal!!!! mogę przenosić góry! Oczywiście ostatnia pobudka była o 5 rano, ale na śpiąco dostał cyca i o dziwo poszedł potem spać. Qrcze, to jest niesamowite jak on się zmienia i z dnia na dzień jest coraz bardziej kumaty :D

Chcę obejrzeć Bobasy!!! Potrzebuję tego filmu dla równowagi tego o Kevinie, który mi cały czas siedzi w głowie :roll:

Posted

Dziewczyny a u mnie tragedia 100 tysięcy pobudek nocy, nawet jak rano poszłam spać do Kaśki to chodziły po mnie sucze i jakaś mucha upierdliwie mnie co chwilę łaskotała...no koszmarrrrr:(
Zęby znów do ataku ruszyły....
Andzike skąd mialaś ten film o Kevinie?
Na poradnikowym nie było oburzenia z powodu opisów dziecka żywiącego się psim żarciem ? :D

Flo żebyś się nie zdziwiła jak dzieci potrafia szybko wdoopczać psie żarcie :D Na pewno o wiele szybciej niż przeciery warzywne :D

Dzięki za Minni:loveu:

Flo zaczyna się klarować najbliższy piątek na nasz wyjazd do Krakowa, chcemy to łózko pojechać zobaczyć ( i ewentualnie zamówić ) i stary na jakiś sklep swój musi zajechać...a potem mogę Ci pomóc przy Jeżusach :D ....zadzwonię;)

Posted

Informacja o dziecku z miską chyba jakoś umknęla w powodzi naprawdę ważnych spraw ;)

Film o Kevinie wypożyczyliśmy - sprawdzę, bo może Bobasy też mają :)

Współczuję zębowego ataku, biedna Paćka i biedna Ty majuska... :(

I zapomniałam wcześniej napisać, że ja też pożądam naszego zlotu i czekam na niego z niecierpliwością :)

Posted

Andzike napisał(a):

Film o Kevinie wypożyczyliśmy - sprawdzę, bo może Bobasy też mają :)

aha..myślałam, że można go jakoś z netu ściągnąć, bez wychodzenia z domu ;)

Posted

Majuska - piątek super! Jutro mam akurat wizytację do Jeżusów, a w piątek zamierzam wrzucić na luz. Bo dziś to powinnam zasuwać jak dziki osioł. I oczywiście siedzę tu, uprzednio wyrzuciwszy dziecko przed dom ( śpi w wózku). A' propos much - jest jakaś metoda na komary w kontekście dziecka? Przecież go nie popsikam żadnym repelentem , a szlag mnie trafia jak budzę się rano i widzę ślady ugryzień na tym małym łebku i na paluszkach.

Andzike - my tak codziennie. Bladym świtem cyc w paszczę i jakoś do 8 z reguły udaje się dospać. Zresztą Maks rano nawet jak nie śpi to jest cichy i taki subtelny. Ogląda sufit, skubie pościel i gada sobie coś cichutko. Tylko jak otworzę oko, żeby nim kontrolnie rzucić to rechocze radośnie.
Fantastyczny jest ten okres w rozwoju kiedy każdy dzień przynosi nowe umiejętności i mały człowiek robi się coraz bardziej " do pogadania".

Posted

[quote name='majuska']aha..myślałam, że można go jakoś z netu ściągnąć, bez wychodzenia z domu ;)

Prędzej czy później będzie pewnie na YouTubie, pewnie na jakichś torrentowych stronach do ściągania już jest, ale dla mnie to czarna magia ...

[quote name='Florentynka'] A' propos much - jest jakaś metoda na komary w kontekście dziecka? Przecież go nie popsikam żadnym repelentem , a szlag mnie trafia jak budzę się rano i widzę ślady ugryzień na tym małym łebku i na paluszkach.

Zdecydowanie polecam"Pożegnanie z Komarem" z tej serii
http://www.zielonydom.pl/lista.php?katID=16&jezykID=1
100% naturalne - co prawda Kacpra tym nie pryskam, ale gondolkę jak śpi w ogrodzie na działce czy u aikowo jak najbardziej :)
I jeszcze ani razu nie widzialam ugryzienia komara na dziecku :) I pachnie cytryną :)
Jest jeszcze taki kanister do pryskania ogrodu przy użyciu węża - również sprawdzone - polecam :)
Niestety Kacper jak się obudzi to już by gdzieś szedł, biegł, macha rączkami, wierzga nogami i koniecznie chce coś porobić. Strach, co będzie jak się sam będzie mógł przemieszczać...

Posted (edited)

Tak sobie tu wchodzę i podczytuję, bo cóż mogę pisać....te uniesienia już dawno za mną, zupki, kupki i pierdutki. I zaczynam tęsknić za wnukami ale to moje leniwe potomstwo nijak nie biorze się do roboty. To znaczy coś tam robią ale widać mało efektywnie i chyba w skarpetach, a nie daj boże w majtkach, już sama nie wiem....:diabloti:
Ciekawe czy Łucja to ciocia czy babcia Maxa? A może siostrzyczka ? :diabloti:

Edited by Becia66
Posted

Czy ja już pisałam, że bardzo chciałabym się z Wami spotkać na żywo? :)

Mamanabank, pamięć już przyszykowana i my też zwarci i gotowi do odwiedzin.

Próbowałam dziś Kacpra upchnąć w ciuszek, który w zeszłym tygodniu był w sam raz... "Muskuły" nie weszły... Rozpoczeliśmy nowy etap - 68 cm ;)

Becia - u mnie Szira z Nelką to siostrzyczki Kacpra :)

Posted

Becia - uniesienia uniesieniami, ale na zlot wiedźm to musisz przybyć, nie wyobrażam sobie tego bez Ciebie.

WSZYSTKIE WIEDŹMY/CZAROWNICE UPRZEJMIE PROSZĘ O WYMYŚLENIE TERMINU ZLOTU. JA DAJĘ LOKAL ( MĄŻ JUŻ UPRZEDZONY I POGODZONY) A WY WYMYŚLCIE KIEDY - NAM WSIO RAWNO, MY ZAPRASZAMY W DOGODNYM DLA WSZYSTKICH TERMINIE.
Tośka niech się wypowie przede wszystkim, kiedy poczuje się na tyle dorosła żeby latać na miotle.
No, no, Andzike - nieźle, nieźle! My równolegle używamy ciuszków na 3 m i na 6 m ( czyli 68). Te pierwsze są jeszcze ok, acz niektóre spodnie już przykrótkie. Ciuszki 68 są dobre na długość ale luźne. Maks jest w sumie długi i jak na niemowlę chyba szczupły. Ciekawe po kim...
Świeże foty:
https://picasaweb.google.com/florentynka.psy/MaksioFotkiDlaCiotki?authkey=Gv1sRgCKas5IuJqauqGw#5785872539287049090

Beciu - Łucja i Balbina od początku robią za ciocie parówy.

Posted

Ja poczekam aż się Tośka określi, też jestem "wolna" i się dostosuję :)
Kacper z kolei jest małym buddą - niektóre ciuszki na długość są ok, ale nie jestem w stanie się w nie upchnąć ;)

Zdjęcia przepiękne jak zawsze!

Posted

Piękny chłopiec z Maksa, można oglądać i oglądać!

Becia - uniesienia uniesieniami, ale na zlot wiedźm to musisz przybyć, nie wyobrażam sobie tego bez Ciebie.

Popieram!

A my się postaramy dookreślić jakoś niedługo, na ten moment jest jeszcze za wcześnie, ale czas leci szybko i nie ma co odkładać planów na jakieś odległe czasy. Rozmawiamy i kombinujemy jak to wszystko zorganizować, myślę, że jak Andzike do nas dotrze to też sobie poknujemy na ten temat.

Posted

Jestem w szoku jaki Maks już duży, strasznie ten czas leci, śliczny chłopaczek :) Matka z synem na tle nowej fury bomba :D Co to za fura, bo ja się nie znam?

Ja też oczywiście się dostosuję, czy przyjeżdżamy tylko z bachorami czy targamy również ze sobą psy ? :D

Asiu jak długo Adam się z tym zlotem "godził " ?? :D

Posted

Majusko - pogodził się od razu, jak tylko usłyszał ;)
Fura ( ochrzczona imieniem "Beza" z powodu koloru) to kompromis, pomiędzy szczytem moich marzeń a zdrowym rozsądkiem. Wybór był wąski, bo ja monogamiczna jestem , musiało być volvo. Wymarzona V70 XC pali ponoć 14/100, a jak się zepsuje coś to każdy pierdół kosztuje straszne pieniądze. A to jest V50, kupione zresztą baaaardzo okazyjnie, no dosłownie jak waciki kosztowało.

Psy... Wiecie co, przestałam się czuć tak super komfortowo i ręczyć głową za moje stado od czasu tej akcji w wykonaniu Kangura. Ale oczywiście wszystko zależy od konfiguracji, charakteru poszczególnych psich osobników itp. Generalnie pozostawiam to Waszemu uznaniu. Jakby co to dostęp do weterynarza mamy praktycznie całodobowo ;).
Mamonabank i Andzike - no to knujcie, knujcie...

Posted

majuska napisał(a):

Ja też oczywiście się dostosuję, czy przyjeżdżamy tylko z bachorami czy targamy również ze sobą psy ? :D

A to zależy od gospodyni, ja bym swoje mogła wziąć, w sumie Balbina z Nelką już się znają ;) Tylko czy to nie za dużo szczęscia na raz? Nie wiem czy Adam to przeżyje ;)

Posted

Majusko, gratuluję uzębienia!

A ja wymyśliłam, skąd ten wysyp dzieci ! Otóż...wszystkiemu winna jest niejaka Andzike! Tak! Bo jest autorką powiedzenia o siedzeniu na drożdżach. I potem wszystkie na tych drożdżach siedziałyśmy i tak nam wypączkowało jakoś...

Jak tam, czarownice, knujecie?

Posted

Laska niezła... jakoś się specjalnie nie przejęła tym,że jej dziecko wypadło... Pewnie żyrafa zamortyzowała upadek ;)

Dziś Kacper był na pierwszej w swoim życiu wizycie przedadopcyjnej - na szczęscie pozytywnej.
Gratulacje dla Pati i zębów trzech :Rose:

A niejakiej Andzike nawet się nie śniło, że siedzenie na drożdzach może mieć takie efekty ;)

Poknujemy może w czwartek, co mamanabank? od jutra ma być chłodniej, jak dla mnie bomba (zawsze byłam ciepłolubna do bólu,jakoś mi się w ciąży i po ciąży odmieniło :roll:), oby tylko nie padało :)

Posted

No i nic nie uknułyśmy, bo pogoda uknuła przeciwko nam i w Łowiczu padało od rana (pewnie do wieczora...):angryy:
Ale co się odwlecze to nie uciecze - poknujemy w poniedzialek:p

Pogoda barowa, a że bary chwilowo odpuściłam ;) to stwierdziłam, że zrobię coś pożytecznego i piękną cukinię z aikowego ogródka przerobię na przecier dla Kacpra (co by go dołożyć do tych pięćdziesięciu słoiczków zrobionych przez babcię Tosię od jamników). Kupiłam mini słoiczki, umyłam, wygotowałam, podgotowałam i zblenderowałam cukinię...i... ze sporej cukinii wyszedł mi jeden mały słoiczek przecieru :evil_lol: Ale spodobało mi się i już się zastanawiam czym zapełnić pozostałe słoiczki :D Any ideas? :)