Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie!Właśnie wróciłyśmy ze strefy kibica u rewelacyjnych kobietek :-) Aikowo i Andzike :-)
Dziękuje jeszcze raz za wspaniałe kibicowanie!!
Odstawiłam Mamanabank do domku i ruszyłam do Tesco na zakupy, bo jutro u nas dzień targowy i ludziska się pozjeżdżają do Łowicza, więc skorzystam teraz.
Kurde ile pijaków na ulicach miasta!!Wszędzie się zataczają i czają jak wygłodniałe zombie, którym cieknie ślinka, ale nie na piwko :-) niczym jak w słynnych filmach Georga Romero :-)

Mąż z synkiem śpią, a ja dobiję się horrorem na onecie przed snem.
Dobranoc :-)

Posted

O Boże..Łucja jaka szczęśliwa , że ją głaszczę :D..stoi co najmniej jak na ścięcie :D :D ( ale rano elegancko przyszla się do naszego wyrka przywitać i pomiziać:lol: )

Łucja i Balbina są straszne laski teraz, zgrabne, obie mają wcięcia w talii, brzuszki ładnie wciągnięte....cudeńka:loveu: Wogóle całe stado fantastyczne, Maksiu idealnie się wkomponował w całą brygadę, psy się zachowują jakby od zawsze w domu był taki maluszek, nie ? :)
A Maksiu jest przesłodki, taki malusieńki, coś pięknego, do schrupania...no i uwieszony na cycu notorycznie :evil_lol:
Asiu dziękujemy za bardzo ciepłe przyjęcie, było nam (tradycyjnie zresztą ) bardzo miło u Was gościć :loveu:

Macie jakieś foty z chustowania ?? ja właśnie piorę już 2 raz swoją chustę, żeby ją zmiękczyć ;)

Posted (edited)

[quote name='majuska']Dla chcącego nie ma nic trudnego :)

Komp mi umarł....piszę z laptopa starego:shake:...Paćka od 4.44 drze japę:shake:

Trzeba to będzie za jakiś czas zorganizować ;)
Współczucia ogromne... zarówno z powodu padniętego kompa jak i drącej Paćki...

EDIT: dziś o 14 mam usg, które potwierdzi, czy moja wetka się nie myli z tym szybszym porodem. Mam nadzieję, że się myli, bo w rodzinie zapanowała lekka panika - wszyscy sie pytają czy wszystko mam czy torba spakowana, a jak się skrzywię lub głębiej westchnę, to od razu słysze pytanie czy mam skurcz... :roll:

Edited by Andzike
Posted

majuska napisał(a):
Paćka od 4.44 drze japę:shake:

A imię jego czterdzieści i cztery:evil::shock:
Naprawiłam kompa...chyba ...mam nadzieję, tzn. odkurzyłam go w środku:evil_lol:

Andzike wiedz, że już nigdy, przenigdy, nikt się tak o Ciebie nie będzie troszczył jak w tej chwili...korzystaj;)

Posted

Oj ..no bo wreszcie sie nam dolna jedynka przedziera przez dziąsło:shake:..cała dłoń jest w buzi non stop, cyca mi dziąsłami ściska no i sie drze:placz::placz:..kupiłam dziś takie jakieś magiczne "cóś" ( podobno ...bo w cuda nie wierzę ) co się nazywa Camilia i zapodałam teraz na noc, zobaczymy ( te gówniane żele znieczulające wogóle nie pomagają )

mamanabank Ty to już zaprawiona w boju jesteś, wiesz kiedy i z czego korzystać:evil_lol:

Andzike melduj sie po USG:cool3:

Posted

Właśnie, właśnie, bo ja też tu siedzę jak na drożdżach i czekam, co też wetka Andzike powiedziała.
A Maksio dziś straszliwy - bo deszcz leje, więc psy i dzieci się nudzą...
Biedna Paćka, biedna Majuska, biedna ja z cycem non stop w straszliwej paszczy ( jak na moment chciałam cyc odzyskać dla siebie, to mi bachorzę zrobiło malinkę na ramieniu) i biedna Mamanabank z cukinią i sałatą... na co nam przyszło, ech.

A pomysł spotkania w kupie jest godny i sprawiedliwy, ja jezdem na tak.

Posted

a nie wiem czy zauważyłyście na "ciążowym", że się którejś wyrwało, zamiat ginki - wetka :D...no ale zjebki nie dostała, bo ta od zjebek się pogniewała :D

ojoj..biedny Maksik..u nas też cały dzień lało:shake:

Posted

Dzięki za zainteresowanie :loveu:
Tak jak przypuszczałam moja wetka panikuje bardziej niż to warte - wg usg wszystko jest w normie, wymiary idą zgodnie z ciążą, a z Kacpra żaden gigant, bo waży raptem 2400gr :) Jedyne co weta od usg zaniepokoiło to trochę zbyt dojrzałe łożysko, też mi wróży raczej poród przed niż po terminie, ale wszystko w granicach normy ;) więc spooooko (ale mieszkanie odmalowane i nowa szafa skręcona stoi na miejscu - warto było zasiać panikę :cool3:)

Jak tak Was czytam to zastanawiam się czy mój cyc jest gotowy na te ekstremalne doznania :D

Posted

Andzike napisał(a):

Jak tak Was czytam to zastanawiam się czy mój cyc jest gotowy na te ekstremalne doznania :D

Nie jest. I życzę Ci, żebyś trafiła na dobrą położną, która pokaże jak prawidłowo cyca podawać, a i tak kup sobie zawczasu bepanthen maść, już do szpitala :-) albo taki wynalazek specjalny na sutki z rossmanna. Paszcza dziecięca jest bezdenna, a słodka przy tym jak nie wiem co.

A jak tam dzisiaj Florentynko, nadal pada? Podesłać Ci trochę słońca?
Majusko, i co, działa to cudo?

Posted

To "mały Adam" :)

znalezione na FB :

" 1. Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy najdłużej jak się da
... Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się Twoimi normalnymi ciuchami

2. Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo poprzednim razem... nie dały żadnego skutku
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8 miesiącu ciąży.

3. Ciuszki dziecięce
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

4. Płacz
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, gdy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczko

5. Gdy upadnie smoczek
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi

6. Przewijanie
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie od tego czy brudna czy czysta
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan

7. Zajęcia
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacer do zoo, teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej

8. Twoje wyjścia
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jak poleje się krew

9. W domu
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka
Trzecie dziecko:Kryjesz się przed własnymi dziećmi "

:D