mamanabank Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Oznajmiam oficjalnie, że w opisie z dzisiejszego badania, w rubryczce płeć, mam jak wół napisane: prawidłowe żeńskie narządy płciowe. Jest dziewczyna!!!! Łaaa, jak się cieszę! W ogóle zryczeliśmy się dzisiaj wszyscy. Piękne było to USG, niesamowita wetka nam się trafiła i mam filmik do obejrzenia w spokoju jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze... Uff! Quote
Andzike Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Bardzo, bardzo się cieszę! :) Gratulacje!!! :loveu: Quote
majuska Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Łuuuuu..gratulacje, super, że wszystko dobrze:multi:, no i dziewuszka dla równowagi :) ..to co, lecę trochę różowości przygotować:cool3: :lol: Figafiga czy to ten potfur z Twojego avatara??:evil_lol: Kto ciął? bo bardzo ładnie:razz: Quote
mamanabank Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='majuska']Łuuuuu..gratulacje, super, że wszystko dobrze:multi:, no i dziewuszka dla równowagi :) ..to co, lecę trochę różowości przygotować:cool3: :lol: Figafiga czy to ten potfur z Twojego avatara??:evil_lol: Kto ciął? bo bardzo ładnie:razz: Tak!!! :multi: Dziękuję!!! Cieszę się z tej równowagi :-) Quote
Figafiga Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 majuska napisał(a):Łuuuuu..gratulacje, super, że wszystko dobrze:multi:, no i dziewuszka dla równowagi :) ..to co, lecę trochę różowości przygotować:cool3: :lol: Figafiga czy to ten potfur z Twojego avatara??:evil_lol: Kto ciął? bo bardzo ładnie:razz: dziewczyna z dogo mi przysłała sobowtóra mojej Negry :-) taka druga paskuda chodzi po Śląsku. mamienabank już gratulowałam, aż mi się łezka ze szczęścia zakręciła po smsie...a jakie piękne imię...ehhh Quote
Florentynka Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 mamanabank napisał(a):Tak!!! :multi: Dziękuję!!! Cieszę się z tej równowagi :-) Gratuluję serdecznie!!! Ale zaraz, gdzie ta równowaga? Przecież Ty masz 2 dziewczynki i 2 chłopaków, nie mylę się? To jak teraz dziewczynka, to jeszcze będziesz musiała chłopaka dorobić za jakiś czas i wtedy będzie równowaga, nie? A imię jakie? Quote
mamanabank Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Mylisz się :-) W tej chwili jest 3:1 :-D a za chwilę będzie 4:1, oczywiście w klasie juniorów, nie licząc psów, kotów i dorosłych. Równowaga jest, ale w przyrodzie, nie w naszej rodzinie, ha ha! Imię: Tooooośka :-) Quote
Figafiga Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Dziewczyna dla mojego Tośka ;-) Ale się cieszę!!!jutro obejrzę filmik mamanabankowocóreczkowoantoninkowy :-) Quote
majuska Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Ja miałam na myśli taka równowagę : ja i mamanabank-córki, a Flo i Andzike-synusie :) Tośka ślicznie:loveu: Spakowałam chłopu małą torbiczkę różowości ;) Quote
Andzike Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Tośka, przepiękne imię! :) U mnie też miała być Tosia ;) Może następnym razem ;) Quote
Figafiga Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Ciekawe kiedy u mnie będzie następny raz :-) Quote
Andzike Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Figafiga napisał(a):Ciekawe kiedy u mnie będzie następny raz :-) W sumie powoli się możesz do roboty zabierać ;) Dziewczyny, pomożcie mi znaleźć taki orientacyjny kalkulator wagi dziecka po porodzie, zakładający, ze na połówkowym ważyło ileś tam... Nie wiem jak przekonać Wujka Google, żeby znalazł to czego potrzebuję, a obawiam się, że rośnie mi w brzuchu jakiś mutant ;) Quote
Figafiga Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 o rany pierwszy raz o takim czymś słyszę hmm mi też mutant urósł, a teraz szczupaczek :-) 4240 g 65 cm miał, jak pamiętam w 32 tc ważył 3200g Quote
majuska Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Nie spotkałam się z czymś takim Andzike, u mnie w 35 tygodniu wyszło, że młoda waży 3600, a urodziła się 4540, wszyscy na porodówce przychodzili sobie smoczycę pooglądać, w tej chwili tempo przyrostu nie jest piorunujące, ale jedna z dziewczyn - listopadówek z BB urodziła synka 5200 i to SN..szok:-o, nie? Quote
Andzike Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Figafiga napisał(a):o rany pierwszy raz o takim czymś słyszę hmm mi też mutant urósł, a teraz szczupaczek :-) 4240 g 65 cm miał, jak pamiętam w 32 tc ważył 3200g Hmm... to może sobie taki kalkulator wymyśliłam... ;) w sumie skoro nie mogę go znaleźć w google to chyba nie istnieje ;) To inaczej :) Ile Wasze cuda ważyły na połówkowym? Quote
Florentynka Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Sprawdziłam w papierach : w 22 tygodniu - 482 ( to było ekstra robione usg 3d) ; w 23 tygodniu - 598 A co , Twoje jakieś wielkie? Quote
Figafiga Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 a na który tc wypada połówkowe normalnie w 20 tc?? bo nie wiem czy miałam akurat w tym terminie zaraz sięgnę do dokumentów Quote
majuska Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 I ja sprawdziłam w 23 tygodniu, 14 cm i 552 g Quote
Figafiga Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 To mój na półowkowym kruszynka :-) Majuska naturalnie rodziłaś, bo nie pamiętam, a ile cm mierzyła?? dzień przede mną też Antka urodziła SN 4700g i byłam w szoku, a Ty piszesz ponad 5 kg, rany....jak to dziecko wyszło!!! Quote
Andzike Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Florentynka napisał(a):Sprawdziłam w papierach : w 22 tygodniu - 482 ( to było ekstra robione usg 3d) ; w 23 tygodniu - 598 A co , Twoje jakieś wielkie? Figafiga napisał(a):w 21 tc 420 g majuska napisał(a):I ja sprawdziłam w 23 tygodniu, 14 cm i 552 g No właśnie 22 tydzień,1 dzień i 520gr... A ja jestem kurduplem...:crazyeye: Wetka powiedziała mi dziś (27tydzień), że ciąża jest naprawdę spora, ale nie wiem ile dokładnie, bo to było tylko badanie kontrolne, bez usg... Quote
Figafiga Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Nie przejmuj się, mi gin w Wawie na 3d powiedział, że Antoś ma dużą głowę...myślałam myślałam szukałam w necie wymiary i w ogóle a urodził się z taką samą jak ja jak byłam mała. Może synus teraz szybko przybiera na wadze, a potem będzie wolniej. Ja w 6 miesiącu wyglądałam jak balon, a dziecię widzę, najmniejsze na połówkowym z Was miałam. Quote
Andzike Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Ciekawa jestem ile przybrał od tego usg, bo to już pięć tygodni minęło ;) Quote
majuska Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Andzike nic sie nie martw, mamy wszystkie bardzo podobne wyniki, a to przecież i tak jest tylko szacunkowo. Figafiga ja rodziłam SN ( 6 godzin ) i tamta laska z chłopczykiem 5200 też. Paćka długa była, bo miała 59 cm ( niektórych ubranek to jej wogóle nie ubrałam :) ) teraz obserwuję, że wcale się nie rozrasta w jakimś strasznym tempie, jest nadal długa, ale nie gruba, patrząc na wagę innych dzieci z listopada to jest tak w środku, a kiedyś była w czołówce:) Quote
Andzike Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 A niech sobie rośnie, w końcu po tatusiu ma prawo być duży ;) Tyle, że ja jestem trochę za małym opakowaniem dla niego, wg wetki mam jakieś skurcze macicy (których zupełnie nie czuję...:roll:) i stara znajoma szyjka macicy skraca się za szybko :( A, że ciąża spora to jeszcze się to wszystko pogłębia i suma sumarum - miesiąc zwolnienia i zdecydowane ograniczenie aktywności:roll: Quote
Recommended Posts