Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

Posted

Oznajmiam oficjalnie, że w opisie z dzisiejszego badania, w rubryczce płeć, mam jak wół napisane: prawidłowe żeńskie narządy płciowe. Jest dziewczyna!!!! Łaaa, jak się cieszę! W ogóle zryczeliśmy się dzisiaj wszyscy. Piękne było to USG, niesamowita wetka nam się trafiła i mam filmik do obejrzenia w spokoju jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze... Uff!

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Łuuuuu..gratulacje, super, że wszystko dobrze:multi:, no i dziewuszka dla równowagi :) ..to co, lecę trochę różowości przygotować:cool3: :lol:

Figafiga czy to ten potfur z Twojego avatara??:evil_lol: Kto ciął? bo bardzo ładnie:razz:

Posted

[quote name='majuska']Łuuuuu..gratulacje, super, że wszystko dobrze:multi:, no i dziewuszka dla równowagi :) ..to co, lecę trochę różowości przygotować:cool3: :lol:

Figafiga czy to ten potfur z Twojego avatara??:evil_lol: Kto ciął? bo bardzo ładnie:razz:

Tak!!! :multi: Dziękuję!!! Cieszę się z tej równowagi :-)

Posted

majuska napisał(a):
Łuuuuu..gratulacje, super, że wszystko dobrze:multi:, no i dziewuszka dla równowagi :) ..to co, lecę trochę różowości przygotować:cool3: :lol:

dziewczyna z dogo mi przysłała sobowtóra mojej Negry :-) taka druga paskuda chodzi po Śląsku.

mamienabank już gratulowałam, aż mi się łezka ze szczęścia zakręciła po smsie...a jakie piękne imię...ehhh

Posted

mamanabank napisał(a):
Tak!!! :multi: Dziękuję!!! Cieszę się z tej równowagi :-)

Gratuluję serdecznie!!! Ale zaraz, gdzie ta równowaga? Przecież Ty masz 2 dziewczynki i 2 chłopaków, nie mylę się? To jak teraz dziewczynka, to jeszcze będziesz musiała chłopaka dorobić za jakiś czas i wtedy będzie równowaga, nie?
A imię jakie?

Posted

Mylisz się :-) W tej chwili jest 3:1 :-D a za chwilę będzie 4:1, oczywiście w klasie juniorów, nie licząc psów, kotów i dorosłych. Równowaga jest, ale w przyrodzie, nie w naszej rodzinie, ha ha!
Imię: Tooooośka :-)

Posted

Ja miałam na myśli taka równowagę : ja i mamanabank-córki, a Flo i Andzike-synusie :)

Tośka ślicznie:loveu: Spakowałam chłopu małą torbiczkę różowości ;)

Posted

Figafiga napisał(a):
Ciekawe kiedy u mnie będzie następny raz :-)

W sumie powoli się możesz do roboty zabierać ;)

Dziewczyny, pomożcie mi znaleźć taki orientacyjny kalkulator wagi dziecka po porodzie, zakładający, ze na połówkowym ważyło ileś tam... Nie wiem jak przekonać Wujka Google, żeby znalazł to czego potrzebuję, a obawiam się, że rośnie mi w brzuchu jakiś mutant ;)

Posted

Nie spotkałam się z czymś takim Andzike, u mnie w 35 tygodniu wyszło, że młoda waży 3600, a urodziła się 4540, wszyscy na porodówce przychodzili sobie smoczycę pooglądać, w tej chwili tempo przyrostu nie jest piorunujące, ale jedna z dziewczyn - listopadówek z BB urodziła synka 5200 i to SN..szok:-o, nie?

Posted

Figafiga napisał(a):
o rany pierwszy raz o takim czymś słyszę hmm mi też mutant urósł, a teraz szczupaczek :-)
4240 g 65 cm miał, jak pamiętam w 32 tc ważył 3200g

Hmm... to może sobie taki kalkulator wymyśliłam... ;) w sumie skoro nie mogę go znaleźć w google to chyba nie istnieje ;)

To inaczej :) Ile Wasze cuda ważyły na połówkowym?

Posted

To mój na półowkowym kruszynka :-)
Majuska naturalnie rodziłaś, bo nie pamiętam, a ile cm mierzyła?? dzień przede mną też Antka urodziła SN 4700g i byłam w szoku, a Ty piszesz ponad 5 kg, rany....jak to dziecko wyszło!!!

Posted

Florentynka napisał(a):
Sprawdziłam w papierach : w 22 tygodniu - 482 ( to było ekstra robione usg 3d) ; w 23 tygodniu - 598
A co , Twoje jakieś wielkie?

Figafiga napisał(a):
w 21 tc 420 g

majuska napisał(a):
I ja sprawdziłam w 23 tygodniu, 14 cm i 552 g

No właśnie 22 tydzień,1 dzień i 520gr...
A ja jestem kurduplem...:crazyeye: Wetka powiedziała mi dziś (27tydzień), że ciąża jest naprawdę spora, ale nie wiem ile dokładnie, bo to było tylko badanie kontrolne, bez usg...

Posted

Nie przejmuj się, mi gin w Wawie na 3d powiedział, że Antoś ma dużą głowę...myślałam myślałam szukałam w necie wymiary i w ogóle a urodził się z taką samą jak ja jak byłam mała. Może synus teraz szybko przybiera na wadze, a potem będzie wolniej. Ja w 6 miesiącu wyglądałam jak balon, a dziecię widzę, najmniejsze na połówkowym z Was miałam.

Posted

Andzike nic sie nie martw, mamy wszystkie bardzo podobne wyniki, a to przecież i tak jest tylko szacunkowo.
Figafiga ja rodziłam SN ( 6 godzin ) i tamta laska z chłopczykiem 5200 też. Paćka długa była, bo miała 59 cm ( niektórych ubranek to jej wogóle nie ubrałam :) ) teraz obserwuję, że wcale się nie rozrasta w jakimś strasznym tempie, jest nadal długa, ale nie gruba, patrząc na wagę innych dzieci z listopada to jest tak w środku, a kiedyś była w czołówce:)

Posted

A niech sobie rośnie, w końcu po tatusiu ma prawo być duży ;)
Tyle, że ja jestem trochę za małym opakowaniem dla niego, wg wetki mam jakieś skurcze macicy (których zupełnie nie czuję...:roll:) i stara znajoma szyjka macicy skraca się za szybko :( A, że ciąża spora to jeszcze się to wszystko pogłębia i suma sumarum - miesiąc zwolnienia i zdecydowane ograniczenie aktywności:roll: