Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hihi, widzę że poszalałyście troszkę? My wczoraj rzeczywiście cały dzień odsypialiśmy, dziś rozwoziliśmy po rodzinie resztki jedzenia, bo strasznie dużo zostało.
Hmmm, noc poślubna... oczywiście z parówkami, a w moim przypadku pierwsza od dość dawna noc przespana w całości ;).

Posted

Po ostatnim badaniu usg miałam odrobinę nadziei, że jednak będzie dziewczynka - dzisiejsze całkowicie ją rozwiało - 20 paluszków, dwa jąderka i jeden penis ;)
Kacper waży pół kilko i mierzy 25cm - kawał chłopa! :)
Mam filmik z całego badania,było takie pół na pół z 3D (lekarz przełączał), zdjęcia też mam częsciowo w 3D i na pewno osobnego 3D nie zrobię - szkoda kasy, a dziecko i tak wygląda jak krater na Marsie ;)

Dziewczyny, macie jakiś sposób na problemy z zaśnięciem? Spać mi się nie chce zupełnie, siedzę do późna w nocy, a cały czas normalnie pracuję, więc zmuszam się, żeby iść spać, a potem do 3 w nocy się przewracam z boku na bok:roll:

Posted

Ja też tak miałam i Ci nie pomogę Aniu.
Całe noce spędzałam przed laptopem, ledwo dyszałam przez ogromny brzuchol i przekręcałam się z boku na bok z komputerem.Siedziałm do 4. a wstawałam o 8., a zdarzały się noce nieprzespane, ale nie byłam zmęczona, bo ja uwielbiam siedzieć w nocy, a potem jak się Antoś urodził to tak bardzo chciałam spać, ha ha ha, a nie mogłam, bo Antoś i tak 10,5 miesiąca, aż skończyłam karmić piersią :-)

To Antoś kolegę Kacperka będzie miał.

A Florentynkowe dzieciątko jak będzie mieć na imię??może jakieś zdjęcia ze ślubu?? :-)

Posted

Andzike nie pocieszę Cię pewnie, ale może być jeszcze gorzej, ja nie spałam całą ciążę, tyle, że na L4 siedziałam to jak tylko poczułam się senna w dzień to szłam do wyra, ale w nocy fakt przeżywałam katusze, dodatkowo paliła mnie straszna zgaga i budziła w nocy, budziło mnie tez swędzące ciało i gryzące komary i wogóle masakra była...teraz też nie śpię, ale z innego powodu:lol:

Figafiga jak tam wyniki Twojej rozmowy o pracę???

A Florentynka to faktycznie strasznie sie obija ostatnio, nic z frontu nie melduje:shake::mad:...no chyba, że to sprawka miodowego miesiąca to przepraszam;)

Posted (edited)

Figafiga napisał(a):
Rozmowa ok, ale wybrali kogoś innego....:-(

Szkoda :( następnym razem się uda!

Ja też jestem nocnym markiem, ale rano ledwo widzę na oczy, a że zmieniam teraz stanowisko w pracy (świetny moment, co?:roll:) to nie bardzo mogę się spóźniać i być nieprzytomna na spotkaniach :mdleje:

Dziś spróbuję z ciepłym mlekiem z miodem, jutro kupię melisę. Przeczytałam dziś o jakiejś super poduszce z Mothercare, jutro będę w centrum handlowym, to podejrzę zobaczyć co to za cudo ;)

Edited by Andzike
Posted

Nie załamuj się kochana, nie załamuj, codziennie rano przy kawusi z uśmiechem na ustach powtarzaj sobie: Mam super pracę, mam super pracę..i tak będzie, zobaczysz ;)

Andzike, to ta poduszka rogal??

Posted

Koleżanka miała zagrożoną ciążę i musiała całą ciążę przeleżeć i ją kupiła i rewelacja, ja żałuję, że tego nie zrobiłam.

Bo leżałam z trzema poduszkami, jedna pod brzuch, druga między nogami, a trzecia podtrzymywała plecy, a ta magiczna poducha rogal super by się sprawdziła.

majuska postaram się :-)

Posted

majuska napisał(a):
Nie załamuj się kochana, nie załamuj, codziennie rano przy kawusi z uśmiechem na ustach powtarzaj sobie: Mam super pracę, mam super pracę..i tak będzie, zobaczysz ;)

Andzike, to ta poduszka rogal??

Tiaaa, codziennie sobie to powtarzam, ale nie wiem na jak długo mi tego przekonania starczy...

No właśnie nie wiem, to chyba ten rogal :) Taka co jednocześnie można na niej położyć glowę i wsadzić między kolana ;)

Posted

Oj, bo się ostatnio czuję odmóżdżona... zdjęcia ze ślubu są koszmarne, ale coś się postaram znaleźć i wrzucić... Zawsze tak jest, jak to nie ja mam aparat w garści to zdjęć jakby nie było...

Posted

Motherhood, Mothercare - pewnie to miało być to samo ;)

Florentynka, ja jeszcze mam sporo werwy i żal mi go nie wykorzystać na pracę lub bazarki ;) ale ten brak snu zaczyna mnie wkurzać!!!:angryy:

Posted

No to macie foty, ze ślubu i z wesela ;):

Ja też ostatnio nie śpię, bo się drapię. Znaczy swędzi mnie skóra. Wychodzi na to, że to z powodu uczulenia, tylko jakoś nie mam pomysłu na co. I jakoś mi niewygodnie w każdej pozycji. Poprzestawiały mi się tez pory chodzenia spać i wstawania. Czytam po nocach jakieś kretyńskie książki i ogólnie zła jestem, bo powinnam spać na zapas, póki mogę.

Posted

Też mnie zaciekawił pianista :-)

A Ty Florentynko wyglądasz super!
Mam pytanie czy nie masz może spuchniętych nóg i podwyższonego ciśnienia??bo przy takich drapaniu to może być oznaka gestozy, zatrucia ciążowego. Siostra miała w obu ciążach.

ps/ ale bym tego cista z tek blachy zjadła ehh :-)

Posted

tu też nie wyglądam???
Gość grał jakieś straszne rzeczy i okropnie źle, ale USC daje gościa w pakiecie, nawet się nie pytali czy go chcemy czy nie...Jakąś klasyczną ślubną klasykę mękolił.

Posted

Bosh, a ja oczywiście gościa przy fortepianie nie zauważyłam, skupiłam się na Młodej Parze ;)
Florentynko, powtórzę za dziewczynami - wyglądasz super!!!

A ciasta też bym zjadła. Duuuużo. Qrde w fabryce zostawiłam kawalek piernika....