Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mamanabank']Jak pięknie! No to musimy tu być 8 i śpiewać zgodnym chórem, 9 też![/QUOTE]

A co będziemy śpiewać??
:cunao:"Ona temu winna, ona temu winna...":cunao:

Posted

Cicho! Teraz nie śpiewajcie! Przygotujcie się na 8-9.III, mamy jeszcze czas! Każdy musi jakąś przyśpiewkę, pieśń, czy cuś przygotować i będziemy śpiewać. Głośniej niż harcerze! Obecność obowiązkowa! Kwiaty muszą być, albo karma dla zwierząt, znaczy coś do sypania i jakiś poczęstunek. I my musimy być!!! Ktoś musi też tu Łucki pilnować.

Posted

[quote name='Andzike']Hej wesele, hej wesele tańcowało, grało i śpiewało całą noc!!! :)[/QUOTE]

aż mi się na sentyment zebrało...to ostatnia piosenka z wesela...5.30 rano, a mój mąż się popłakał wtedy ze wzruszenia,tańczyliśmy ją razem, a dookoła goście
.... wesele było super...ludzie też!!!!

Posted (edited)

[quote name='Figafiga']aż mi się na sentyment zebrało...to ostatnia piosenka z wesela...5.30 rano, a mój mąż się popłakał wtedy ze wzruszenia,tańczyliśmy ją razem, a dookoła goście
.... wesele było super...ludzie też!!!![/QUOTE]
to masz fajne wspomnienia. Kiedy ja brałam ślub byłam w trakcie studiów w Krakowie, moj mąż też krakowski student ale ślub braliśmy w moim rodzinnym Rzeszowie. Mało co z tego wesela pamiętam bo najbardziej stresowało mnie czy nasi weselni goście z Krakowa będą zadowoleni, jak damy radę z tyloma noclegami i jak to jutro rozplanować dzień, żeby wszystkim było dobrze i wesoło :cool3:
Wiecie, sprawa prosta kiedy goście mieszkają na miejscu, gorzej kiedy 3/4 weselników trzeba gdzieś rozlokować i o każdego zadbać osobno. A nie były to czasy jak teraz, gdzie o noclegi nietrudno :diabloti:.

Edited by Becia66
Posted

No jest z tym problem, moja kuzynka z Warszawy całą rodzinę miała z Łowicza, a Pan młody z dalszych stron, zrobili wesele bez poprawin, po naszych przyjechał wynajęty autokar i po weselu odwiózł, a tamta rodzinka miała hotel zamówiony.
Wesele udane było. Ja natomiast karmiłam piersią i nie piłam, więc autem z mężem pojechaliśmy.

Posted

Scenka rodzajowa z wczoraj:
Florentynka w kuchni, łuska mrożony bób. Wchodzi Pani Matka.
P.M: o bób...Niedługo już się zacznie sezon na bób, w sumie, będzie świeży bób
F. ( z oczami rozbłyskującymi entuzjazmem): Świeży bób ( tonem marzycielskim)
P.M.: ( rzucając okiem na brzuszysko Florentynki) No tak, tylko ty nie będziesz mogła, skoro zamierzasz karmić, bo dziecię dostanie wzdęcia...
F: (wściekła) Co? Mam rezygnować z bobu? No nie ma, kufa, takiej opcji!!! Albo będzie ze mną żarł ten bób, albo dostanie Bebiko z butelki, nie dam się sterroryzować!
(Wchodzi Adam. Florentynka zwraca się do niego tonem płaczliwym)
F: ej, bo matka mówi, że ja nie będę mogła jeść bobu, bo młode dostanie kolki...
A: Oj, zaraz kolki...
F: ( olśniona) a może ty będziesz go karmił przez okres sezonu na świeży bób? Przecież tobie aż tak nie zależy na bobie...
A: no w sumie...trzeba pogadać z jakimś doradcą laktacyjnym...w sumie mógłbym, przecież te ograniczenia są czysto genderowe...
( uszczęśliwiona rodzina zasiada do konsumpcji kotlecików z ziemniaków i bobu)

Posted

Hehehehe :D Boskie :D
Ja też bób jem pasjami, a wcześniej zielony groszek prosto ze strączka, a w sezonie przemysłowe ilości słoneczników.
I mam nadzieję, że Kacper zaakceptuje tą dietę przed i po urodzeniu ;)

Chciałam zakomunikować, że czuję małego coraz bardziej ;) z początku myliłam to z jakimiś żołądkowymi sensacjami, ale coraz bardziej jestem pewna, ze to Kacper się kręci w środku. Ktoś kto porównał to do muskania skrzydłami motyla wykazał się nie lada wyobraźnią...:roll:

Posted

Florentynko ja myślę, że lepiej byłoby, abyś porozmawiała w kwesti zastępczego karmienia od czasu do czasu z parówami jednak, wiesz jak to z chłopami jest:cool3::diabloti:
Andzike no to super, że Kacper już tak fika, który masz tydzień ciąży??

U mnie jakaś masakra z Paćką, nie śpię, nie chodzę do ubikacji, nie czeszę się:shake:( ale na forum mam czas:evil_lol: )..typuję jednak ząbki i zbieram się właśnie do apteki po jakiś żel:shake: Ta zgaduj-zgadula przy dzieciach jest boska:roll:

Posted

Hihi. Andzike - gratuluję wyczuwalnego fikania! U mnie na początku było to jak mysz skrobiąca w brzuchu, teraz zrobiło się konkretniej, mam wrażenie że różne moje narządy wewnętrzne są testowane na zginanie, ugniatanie i podrzucanie.
Motylki... to pewnie wymyśliły te same co żyć nie mogą bez "afirmacji bobaska"...
Majusko, współczuję. Niech to będą zębiska i oby żel pomógł.
Na liście imion dopuszczalnych pojawiły się następujące opcje: Edgar, Ernest, Fryderyk, Konrad. Ale z żadnym nie czujemy się związani emocjonalnie, kombinujemy dalej.

Posted

Fikanie to może za dużo powiedziane, ale zaznacza swoją obecność ;) Leci 21tc, o ile nic nie pomieszałam...

Mialam dziś wolne, w związku z czym wysprzątałam mieszkanie i stwierdziłam, że potrzebuję jeszcze jednej szafy na ciuchy, bo nie dość, że nie mam co na siebie włożyć, to jeszcze mi się szafa nie domyka. A i tak komodę w sypialni muszę opróżnić na rzeczy małego, więc nie wiem gdzie się pomieścimy. Od myśli do czynu - pojechałam do sklepu meblowego i zamówiłam szafę :D
Czy to już syndrom wicia gniazda?:cool3:

majuska - współczuję ząbkowania... :( jeszcze do niedawna ten problem leżał poza granicą mojego pojmowania, a tu w sumie lada moment też się będę tym przejmować... To niesamowite jak ten czas zasuwa - dopiero co wpatrywałam się w test ciążowy z myślą "ktoś tu sobie qrfa żartuje..." kołaczącą się po głowie ;)

Stawiam na Edgara! :D

Posted

Mnie się podoba Fryderyk i Frycek w skrócie, ostatnio słyszałam jak ktoś wołał tak swoje dziecko w przedszkolu i pomyślałam od razu - o fajne imię dla psa, rezerwuję ;-)
A ja w ogóle nie mam inwencji do wyboru imienia, w ogóle. jakiś czas temu rozmawiałam z koleżanką i mówiłam jej o tym, że jak przeszłam tyle, to teraz dla mnie jest Pikuś, a ona na to - tylko go tak nie nazwij!!!

Posted

Miałam napisać, ze Fryderyk super.
Mi dla dziewczynki Zojka pasuje i jak się kiedyś zjawi żeńska istotka tak dostanie na imię. Dla chłopca Leon mi się napatoczyło i się nie chce odkleić. Taki Leoś.
U mnie Antoś maruda, przeziębiony, byliśmy wczoraj u lekarza, ale też dwie 3 idą prawe, a w tamtym tyg. dwie lewe, może od tego, sama nie wiem. Brzuszek dziś pobolewał, masowałam, espumisan do gardziołka wlałam...

A ja jutro mam rozmowę o pracę.
Trzymajcie dziewczyny kciuki o 11. bo się stresuję, a z jednej pensji ciężko.

Posted

Pikuś to absolutnie nie! Jeśli już to afirmujemy Panią Pikusiową :)

Wiecie co, strasznie lubię tu zaglądać, tak tu jest ciepło i swojsko i przyjaźnie, zupełnie nie jak na dogo...

Figafiga, mocno trzymam kciuki za jutrzejszą rozmowę!

Posted

NIE - dziękuję :-)
A wiedzieć będę nie od razu jaki będzie rezultat, więc niepewność...
Dobra uciekam i czytam ustawy, bo teścik czeka jutro.

Dobrej nocy brzuchatki i nie brzuchatki, karmiące i nie karmiące :-)

Posted

[quote name='Figafiga']NIE - dziękuję :-)
A wiedzieć będę nie od razu jaki będzie rezultat, więc niepewność...
Dobra uciekam i czytam ustawy, bo teścik czeka jutro.

Dobrej nocy brzuchatki i nie brzuchatki, karmiące i nie karmiące :-)[/QUOTE]
Dasz radę. Będziemy Ci przesyłać dobrą energię, wirtualnie, ale to też coś. :)

Posted

Figafiga "czymam" &&&&& ..a jakby się zastanawiali czy Cię przyjąć do tej roboty, to pokaż im jakie zdjęcia robisz :)

Andzike no to już półmetek zaliczony, ho, ho jak to leci:-o

Mnie się w sumie ten Fryderyk całkiem podoba, no i Ernest też :)

Dziewczyny padam na pyszczydło, muszę iść zaraz szybko spać, bo Paćka strasznie niespokojna, a ja trzeciej nieprzespanej nocy nie przeżyję:mdleje: Dostała teraz czopek przeciwbólowy, mierzyłam jej goraczkę i miała 37, jestem prawie na 100% pewna że to zębiska, ale ona dopiero 6 marca kończy 4 miesiące, czy to nie za szybko:crazyeye::shake: