Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

Posted

Ja zapisywałam kiesdy był pierwszy ruch itp. w kalendarzyku normalnym.

Film oczywiście mam w 4D (w Warszawie robiłam 200zł), ale za późno się zdecydowałam, a Antos był duży i tylko buźkę widać jak wody połyka :-) 32 tc
A potem te różne terminy i ciekawostki przelałam do pamiętnika dziecka Disney, taki album dziecka do roku, ale do tej pory zapisuję ważne rzeczy np . kiedy ząbek i jaki wychodzi, czy nawet kiedy zaczął wkładać piramidkę, te kółeczka na bolec :-) wszystko cieszy :-) wkleiłam pierwsze włoski, pomalowałam farbami stópki i odcisnęłam.

Znajomej mąż ma wspaniały album, jego mama porządny zeszyt a4 założyła i wszystko wklejała opisywała...miło się oglądało :-)

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najlepiej właśnie kalendarz ładny sobie kupić albo notes. My kiedyś zapisywaliśmy, z czasem niestety zaniknęły nam te instynkty, ale jak ostatnio przypadkowo natknęłam się na film wideo, gdy dzieci były jeszcze bardzo małe, to myślałam, że umrę ze śmiechu, nic dziwnego, że nic z tamtych czasów nie pamiętam ;-)

Posted

No właśnie ja lubię takie pamiętniki (ale nie blogi, bo te nie mają takiego klimatu) i mam nawet swoje pamiętniki z szóstej i siódmej klasy podstawówki, w które wklejałam bilet do kina i papierek po gumie, której dostałam od Niego :D Jak mam kiepski nastrój, to lubię je sobie wyciągnąć i poczytać, ryję wtedy ze śmiechu i tego jakie miałam podejście do życia (w sumie jakie mogłam mieć w wieku 11 czy 12 lat). Co jest fajne to to, że występują w nim moje przyjaciółki, które znam od 24 lat, smiesznie sobie przypomnieć nasze zabawy i konflikty na śmierć i życie ;)

Posted

mamanabank napisał(a):
Warto pielęgnować dobre wspomnienia. Gdy jest mi źle idę sobie poczytać czasem watki moich dawnych tymczasów, zawsze mi się humor poprawia.

Ja też lubię wracać do tymczasów :) I do wątku Nelki :)

Posted

No to jak tylko masz ochotę to pisz dziennik , jasne, że tak :) No i jak lubisz po latach powyciągać takie "skarby" i powspominać, to na pewno warto :)
Ja w tej ciąży byłam takim strasznym leniem, nic mi sie nie chciało, cud, że ten kurs groomerski zrobiłam:shake::lol:

Posted

mamanabank napisał(a):
Warto pielęgnować dobre wspomnienia. Gdy jest mi źle idę sobie poczytać czasem watki moich dawnych tymczasów, zawsze mi się humor poprawia.

No coś w tym jest. Ja ostatnio złapałam się na tym, że próbując ustalić kiedy robiliśmy tą czy ową realizację na niwie zawodowej wyszukuję info na wątkach moich psów stałych lub tymczasowych. W pewnym sensie taki dogopamiętnik mi się zrobił. Że jak Pucek to Moszna, a jak Łazienki to Balbina...
Więc jak Adam mnie pyta " a ten teatr we Wrocławiu to kiedy był?" To odpowiedź brzmi mniej więcej: "...czekaj...pamiętam, że pod tym teatrem to tkwiłam jak Mysz dzwoniła że jedzie na ekg z Balbiną, pamiętasz, bo ona u weterynarza jakieś szmery niby miała w sercu. A to był jej pierwszy przegląd u weterynarza. No i Mysz była w Polsce. Czyli grudzień ubiegłego roku." Wszystko się kręci wokół psów.
Ostatnio nawet zajrzałam do książeczki zdrowia Florence - data urodzenia 06.06...no cóż, mamy termin porodu na 06.06 właśnie!Śmiesznie, nie?

Posted

Odgłosy rzeczywiście fajne.
Słuchajcie, wymyśliłam sobie powód do histerii... Mamy rodzić między 6 a 11 czerwca...a bodajże 8 zaczyna się to upiorne coś z piłką nożną!!!
Czyli od tego 8 zdecydowana większość mężczyzn będzie otumaniona, odurniała, pijana i kompletnie nieodpowiedzialna... Aaaaaa!!!! A jak trafię na dyżur jakiegoś lekarza płci męskiej?! I zamiast się zajmować mną taki baran będzie oglądał mecz?

Posted (edited)

Nie ma mowy... Do 11 października... apokalipsa!!!!!
Edit: a może jednak nie... nie wiem, znalazłam jakąś stronę o tym, zobaczyłam datę, ale teraz nie mogę tego znaleźć... do początku lipca to na pewno. Ale na wrzesień to już powinni dojść do siebie...

Edited by Florentynka
Posted

[quote name='Andzike']No to mamy przechlapane....[/QUOTE]
Nie wiem, może tylko ja mam przechlapane? Znacie może jakiegoś faceta co się interesuje piłką? Tacy powinni wszystko wiedzieć, kiedy się to zaczyna i kończy....
Aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! Jutro lecę do lekarza i zażądam cesarki z terminem przed euro. Aaaaaaaaaa!!!!!!!
A Adam, zamiast mnie wspierać wymyśla imiona na cześć: Euruch albo Eurucha....

Posted

[quote name='Florentynka']Odgłosy rzeczywiście fajne.
Słuchajcie, wymyśliłam sobie powód do histerii... Mamy rodzić między 6 a 11 czerwca...a bodajże 8 zaczyna się to upiorne coś z piłką nożną!!!
Czyli od tego 8 zdecydowana większość mężczyzn będzie otumaniona, odurniała, pijana i kompletnie nieodpowiedzialna... Aaaaaa!!!! A jak trafię na dyżur jakiegoś lekarza płci męskiej?! I zamiast się zajmować mną taki baran będzie oglądał mecz?[/QUOTE]

Przeczytałam to Jurkowi i on powiedział, co następuje:
- lekarz oglądający mecz - to nic; gorzej, gdy przy porodzie zapyta: połknęła pani piłkę???

Posted

Aśka nie histeryzuj!! Przecież TY urodzisz migiem i nawet lekarz Ci nie podejdzie do łóżka, położna odbierze poród, a ona raczej się nie będzie emocjonować "tym czymś" co się 8 zaczyna, zresztą urodzisz przed tym 8mym:evil_lol::evil_lol:

Dziewczyny a oglądacie na kanale TLC "Porodówkę", ja właśnie dzisiaj oglądałam, zresztą w ciąży też, fajne....( nie ma ujęć z między nóg ;))

A Adam, zamiast mnie wspierać wymyśla imiona na cześć: Euruch albo Eurucha....

A nie mowiłam, że będzie oryginalne imię :evil_lol:

Andzike a Ty na kiedy termin??

A z tymi suszarkami to jest moda straszna teraz, ja przy starszej dwójce pojęcia nie miałam o tych szumach, a teraz położna środowiskowa jak u nas była po porodzie to mówiła, że w każdym domu prawie suszarka przy łóżeczku leży :)

A jeszcze odnośnie płacenia za wszelkie "przyjemności " w ciąży...każda wizyta u gina co miesiąc 150 zł, do tego wszystkie badania krwi i moczu ( i te inne ) oczywiście płatne, szkoła rodzenia 350 zł, USG połówkowe 250 zł poród dzięki Bogu za darmo, ale ZZO 800zł...no a po porodzie też nie weselej...całe szczęście karmię cycem to przynajmniej na mleko nie wydaję, a jest to spory wydatek, ale Pampersy, chusteczki do doopska to jednak studnia bez dna:roll:

Posted

[quote name='Becia66']zawsze możesz kupić pieluchy tetrowe i prać. Ja trójkę na nich odchowałam to czemu tobie ma być lżej, a za wygodę się płaci :diabloti:. Ot co !!![/QUOTE]

A żebyś wiedziała, ja Florentynkę bardzo namawiam na wielorazówki. Teraz takie super robią, że w niczym pampersom nie ustępują. Nawet mają do nich jednorazowe bibułki co się na nich stała frakcja zatrzymuje, więc skrobanie odpada :diabloti:
Zresztą, oni by musieli te zużyte pampersy w garażu w sejfie zamykać... ja juz oczyma wyobrażni widzę stado co rozgorączkowane czeka wokół przewijaka na przysmak ;)

Posted

Zresztą, oni by musieli te zużyte pampersy w garażu w sejfie zamykać... ja juz oczyma wyobrażni widzę stado co rozgorączkowane czeka wokół przewijaka na przysmak ;-)

Prawda! Już widzę Florentynkowe opowieści na ten temat!

Posted

[quote name='majuska']
Andzike a Ty na kiedy termin?? [/QUOTE]

14 lipca - rocznica wyzwolenia Bastylii - mam szefa Francuza i taki właśnie był jego komentarz jak mu o tym powiedziałam ;)
Na szczęście abonament medyczny płaci mi firma, więc nie wydaję na podstawowe rzeczy, ale wszystkie dodatkowe "atrakcje" (szkoła rodzenia, USG 4D, znieczulenie), trzeba będzie opłacić...
A wszystkie kobiety, które ogarniały tetrowe pieluchy podziwiam niesamowicie :D I cieszę się, że wymyślono pampersy:diabloti:

Posted

[quote name='Dzika_Figa']A żebyś wiedziała, ja Florentynkę bardzo namawiam na wielorazówki. Teraz takie super robią, że w niczym pampersom nie ustępują. Nawet mają do nich jednorazowe bibułki co się na nich stała frakcja zatrzymuje, więc skrobanie odpada :diabloti:
[/QUOTE]
Myślałam o tych pieluchach, bo one takie EKO są, ale te wkłady po praniu schną podobno ze dwa dni, a na moim metrażu , przy czwórce osób i górach innego prania nie mogę sobie na to pozwolić. Skrobać ich nie trzeba, bo na początku kupa jest wodnista i wsiąka w pieluchę w większości :) Jak sie nowe pokarmy wprowadza to kupka zaczyna "waniać" wtedy stadko zapewne będzie asystować przy przwijaniu:diabloti:

[quote name='mamanabank']Prawda! Już widzę Florentynkowe opowieści na ten temat![/QUOTE]
Myślisz, że będzie miała czas na siedzenie i klikanie??:eviltong::diabloti:

[quote name='Andzike']
A wszystkie kobiety, które ogarniały tetrowe pieluchy podziwiam niesamowicie :D I cieszę się, że wymyślono pampersy:diabloti:[/QUOTE]
Też jechałam na tetrówkach, Pampersy miałam ( mama mi z USA przysyłała ) tylko na wyjścia do lekarza i w gości. Ale ja to na prawdę podziwiam matki, które jechały na tetrówkach i nie miały pralek:diabloti:..ja to przynajmniej nastwiłam pranie i się prało, a wyobrażacie sobie to wszystko jeszcze wykręcać , gotować w garach....:shake: , nie dziwię się , że dzieci leżały wtedy powiązane w betach w łóżeczkach i nie miały prawa jęknąć:lol:

Chce któraś na maila książę "Język niemowląt" Tracy Hogg, ja właśnie zaczęłam czytać, bo mi laski z BB podesłały, swojego zdania na razie nie mam, ale one bardzo chwalą :)

Posted

[quote name='majuska']

Też jechałam na tetrówkach, Pampersy miałam ( mama mi z USA przysyłała ) tylko na wyjścia do lekarza i w gości. Ale ja to na prawdę podziwiam matki, które jechały na tetrówkach i nie miały pralek:diabloti:..ja to przynajmniej nastwiłam pranie i się prało, a wyobrażacie sobie to wszystko jeszcze wykręcać , gotować w garach....:shake: , nie dziwię się , że dzieci leżały wtedy powiązane w betach w łóżeczkach i nie miały prawa jęknąć:lol:

Chce któraś na maila książę "Język niemowląt" Tracy Hogg, ja właśnie zaczęłam czytać, bo mi laski z BB podesłały, swojego zdania na razie nie mam, ale one bardzo chwalą :)[/QUOTE]

Pamiętam jak przy okazji pobytu na wsi (tam co mnie w gnoju wychowywali, o czym pisałam na poradnikowym ;) ) z fascynacją obserwowałam ciocię, która spierała kupy z pieluch w ..strumyku i te zawartość radośnie płynęła sobie dalej strumykiem, gdzie za rogiem beztrosko pluskały się dzieci... No patologia jak nic...
Majuska, podeślij, poczytam w odpowiedniej chwili ;)