Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Romka napisał(a):
A najfajniejszą minę ma Gjalpo..."ale fajny królik..."

Z całego stada chyba Gjalpo byłby najmniej niebezpieczny dla królika. Królik zresztą kiedyś był puszczany luzem po domu i ogrodzie, ale niszczył straszliwie i było bardzo ciężko go odłowić. Przy tylu psach boję się wypuścić królika. Towarzysko jest skazany na Amelię, która czasem wpada z wizytą.

Posted

Tym razem nie do końca o psach:
Poszła Florentynka do ogrodu. Że dzień był ciepły, przyodziana była jedynie w szatkę krótką a zwiewną i majtki, podług najnowszej mody. W majtkach tych metki więcej było niż materii, a wspominamy o tym, albowiem ma to kluczowe znaczenie dla rozwoju wydarzeń. Naszło coś Florentynkę, żeby chwast jakiś wyrwać, kwiecie biedne z oplotów duszącego powoju uwolnić. Schyliła się więc, żeby chwast u nasady pochwyciwszy wyrwać go z korzeniami. A schylając się wpakowała tyłek w kępę dorodnych pokrzyw. AUUUUU!!!! Zawyła Florentynka. AUUUUUUUUU!!!! - odpowiedziało pięć współczujących psów. Ściąć ich!!!- wrzasnęła Florentynka. I przyszedł Adam z kosą i wyciął pokrzywy. A Florentynka tkwi przy komputerze na stojąco, a w nocy będzie spać na brzuchu. To się nazywa fashion victim.

Posted

majuska napisał(a):
Beciu, jako że jestem u Florentynki na DT ;) , melduję że nasza orzechowska paróweczka jest najkochańsza i najgrzeczniejsza:lol::eviltong:

wycałuj ją tam mocno ode mnie, zresztą wszystkich wycałuj. Brakuje cię tu majuska jak cholera i czekam niecierpliwie kiedy wrócisz.:lol:

Posted

No to tu Was zapytam...znacie kogoś z okolic Brzozowa,konkretnie Starej Wsi...napisałam już do dziewczyny z Sanoka może znacie kogoś bliżej...chodzi oczywiście o wizytę przedadopcyjną?

Posted

Florentynka napisał(a):
Romka, Majuska mówi, żebyś spróbowała dopaść hankęsanok - jest na wątku boguchwalskim ogólnym.Może będzie mogła, albo zna kogoś.

No właśnie do niej napisałam,do hankisanok...bardzo mi zależy...

Posted

[quote name='Florentynka']Tym razem nie do końca o psach:
Poszła Florentynka do ogrodu. Że dzień był ciepły, przyodziana była jedynie w szatkę krótką a zwiewną i majtki, podług najnowszej mody. W majtkach tych metki więcej było niż materii, a wspominamy o tym, albowiem ma to kluczowe znaczenie dla rozwoju wydarzeń. Naszło coś Florentynkę, żeby chwast jakiś wyrwać, kwiecie biedne z oplotów duszącego powoju uwolnić. Schyliła się więc, żeby chwast u nasady pochwyciwszy wyrwać go z korzeniami. A schylając się wpakowała tyłek w kępę dorodnych pokrzyw. AUUUUU!!!! Zawyła Florentynka. AUUUUUUUUU!!!! - odpowiedziało pięć współczujących psów. Ściąć ich!!!- wrzasnęła Florentynka. I przyszedł Adam z kosą i wyciął pokrzywy. A Florentynka tkwi przy komputerze na stojąco, a w nocy będzie spać na brzuchu. To się nazywa fashion victim.

Jaki z tego morał? Dobra, nie będę mówić :-) ale wcale nie taki, żeby się inaczej ubierać, raczej, żeby się cudzej ghm nie tykać, bo przyjdzie Adam i wytnie w pień, czy cuś w tym stylu.

Królik to nie BARF
http://img59.imageshack.us/img59/466/przeladujkrliczka.jpg
Powiedz to im, no wytłumacz im. Biedne skołowaciałe stado!
Ten Królik, o wdzięcznym imieniu samiczym, to jest dopiero tybetańczyk :-)

Posted

To jest TA królik i dlatego ma samicze imię ;)
Dzisiaj TŻ stwierdził, że podczas naszej wizyty w ojczyźnie próbowała go ugryźć.
Ja na to: "Ugryźć? Co Ty wygadujesz? No nie przesadzaj, mogła conajwyżej na Ciebie naryczeć i natupać, Lusia nie gryzie" :diabloti:

Posted

A moja Łucja biedna poszła na wygnanie... Nie mogła się zdecydować z tą cieczką - w te czy wewte. Niby miała, niby nie miała... W końcu Gjalpon zdecydował za nią, że jednak ma. No i się zaczęło - parówa tonęła w potokach śliny, obleśny tybetan łapskiem ją sobie pod brzuch usiłował podsunąć celach jednoznacznie zdrożnych. Oczywiście nic mu z tego nie wychodziło, więc z frustracji poszedł nasikać Majusce w pokoju. No z tą Majuską to też...siedzi na tymczasie i nic, zero telefonów, nikt się nie interesuje, żadnego odzewu z ogłoszeń. Jakiś jeden Buba zadzwonił, ma w tygodniu wpaść sobie obejrzeć, zobaczymy czy co z tego będzie...
No a Łucję to musieliśmy wywieźć do Pani Matki i siedzą sobie tam teraz dwie biedne i od netu w dodatku odcięte, bo im coś tam przerabiają. A Łucją się interesował taki pokurcz łaciaty od sąsiadów, więc może jednak faktycznie coś jest na rzeczy z tą cieczką. No a ja mam syndrom pustego gniazda - szczeniaczek wydany ( chyba), Łucja wyjechana, tylko cztery psy mam na stanie i głupieję przy liczeniu, bo coś mi mało wychodzi.

Posted

Dzika_Figa napisał(a):

a Majusce może zrób kilka ładnych zdjęć na kolanach, to zrobię allegro.

zaczekajcie bo może się ten Buba jednak zdecyduje :diabloti:.

Posted

No właśnie, może. Trzeba dać szansę, nie?
A poza tym to naprawdę - takiego tymczasa każdemu życzyć - nie szczeka, nie brudzi, nie niszczy, nie gryzie, z psami się pięknie dogaduje...