Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 984
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No pewnie Wando, że nic już nie można zmieniać. Najważniejsze, że Pani wzbudziła Twoje zaufanie, ja tylko tak po prostu pomyślałam, że domek z ogródkiem mógłby być lepszy;). Ale jak już ustalone, to nie ma o czym mówić.

Tak bardzo się cieszę,. że Figa znalazła swego ludzia. Jak pomóc z transportem? To zupełnie nie moje rejony.

Posted

haaaaaaaaaaaaaaa. malo gadania, blyskawiczna akcja transportowa. Napisz proszé Wando jak juz bédziesz wiedziala, jak Figa zniosla podróz, przywitana zostala przez nowá pania i jak wygláda oplata za transport.

Posted

Z relacji telefonicznej kierowcy

Po całym dniu jazdy o godz. 21.00 Figa dojechała do celu.
Z Panią spotkała się na ulicy. Kiedy Pani ją zawołała Figusia ładnie się przywitała (wylizała) a potem wywaliła koła do góry. Po wejściu do domu obwąchała wszystkie kąty a następnie napiła się. Nie od razu zainteresowała się jedzeniem. Pani miała ugotowane dla niej mięsko, ale Radek poradził, aby sunia dostała suchą karmę, bo taką tylko od sierpnia jadła więc żeby nie było w nocy jakiś sensacji żołądkowych. Podczas ponad godzinnej rozmowy z Panią Figa grzecznie leżała obok krzesła Pani. Dowiedziałam się jeszcze, że czekało na nią nowe koronkowe posłanko, bo jak powiedziała Pani "Figa to przecież dziewczynka" Radek poradził Pani, aby raczej zwróciła je do sklepu, bo Figa prawdopodobnie z niego nie będzie korzystała. Ona preferuje łóżko. Wątpliwe, żeby zmieniła ten nawyk. Jednak jak powiedział Pani pewnie z tej rady nie skorzysta. Ogólnie uważa, że dom jest bardzo dobry i Figa będzie tam miała bardzo dobrze.
Zdjęć będzie tylko dwa, bo dałam swój aparat a on ostatnio działa tak, że po naładowaniu baterii i zrobieniu dwóch, trzech zdjęć strajkuje i sygnalizuje rozładowanie baterii

Z krótkiej telefonicznej relacji Pani (Jak na złość wysiadł mi głos w Skypie)

Pani jest Figusią zachwycona (na pewno będzie rozpieszczana). Po wyjściu Radka Figa niestety, ale płakała. Trudno jednak żeby nie było takiej reakcji po sześciu miesiącach bytności u mnie.

Posted

[quote name='anciaahk']No pewnie Wando, że nic już nie można zmieniać. Najważniejsze, że Pani wzbudziła Twoje zaufanie, ja tylko tak po prostu pomyślałam, że domek z ogródkiem mógłby być lepszy;). Ale jak już ustalone, to nie ma o czym mówić.

Tak bardzo się cieszę,. że Figa znalazła swego ludzia. Jak pomóc z transportem? To zupełnie nie moje rejony.

Początkowo i ja tak myślałam. Potem jednak doszłam do wniosku, że Figa ostatnio u mnie wybiega tylko na spacerki a godzinami leży na łóżku i nie sygnalizuje, że chętnie by pobiegała tak jak Pufcio, a mieszkanie dla mnie wydaje się lepszym zabezpieczeniem przed ucieczką psa. Widziałam jak ona sprytnie się wymykała między nogami u nas a myśmy bardzo uważali przy wychodzeniu poza teren i jednak kilka razy się zdarzyło. Poza tym u nas brama cały czas zamknięta na klucz więc zabezpieczona przed wejściem kogoś z zewnątrz a to dla Figi byłaby wspaniała okazja do ucieczki przy okazji wchodzenia kogoś na teren. Przy większej ilości osób w rodzinie i dzieciach to byłoby nie do upilnowania.
Można byłoby nie podejmować decyzji o tak dalekim wywiezieniu Figi i jeszcze poczekać na bliższy, posprawdzać i powybierać, ale miałam poczucie, że tp są Wasze pieniądze i czasami wrażenie zniecierpliwienia i podejrzewania mnie, że zbyt opieszale do tego wyboru domku podchodzę.

Dla wyjaśnienia na przyszłość gdyby ktoś jeszcze chciał mi jakiegoś psa powierzyć pod opiekę . W wyborze domu jestem bardzo kapryśna i oddaję psa do adopcji tylko wtedy, jak jestem przekonana, że to dobra decyzja.
Akceptuję wizytę kontrolną domu tylko przez osoby, które znam i ufam im, że wiedzą co robią i sprawdzą wszystko mając na względzie tylko dobro psa. Dlatego też nie oddałam Figi na zgłoszenie z Siedlec, bo widziałam możliwość zaginięcia a możliwe, że zginęłaby pod kołami samochodu.
Rozumiem, że zawsze może się coś wydarzyć, ale staram się minimalizować
zagrożenie.

Posted

Figa dość długo popiskiwała i kręciła się koło drzwi. Pani zgasiła światło i położyła się. Po pewnym czasie Figa wskoczyła na łóżko i razem przespały noc. Rano wyszły na spacerek. Figa pociągnęła do miejsca gdzie wczoraj stał samochód (około 10 min. drogi od domu). Obwąchała wszystko, załatwiła co trzeba i wróciły pod blok gdzie Figa od razu skierowała się do klatki schodowej.
Do Pani już przylgnęła na Pana jeszcze pomrukuje.

BĘDZIE DOBRZE!!!

Posted

[quote name='wanda szostek']

[FONT=Arial Black]Figa właśnie dojechała do swojego domu[/FONT]

[quote name='wanda szostek']Figa dość długo popiskiwała i kręciła się koło drzwi. Pani zgasiła światło i położyła się. Po pewnym czasie Figa wskoczyła na łóżko i razem przespały noc. Rano wyszły na spacerek. Figa pociągnęła do miejsca gdzie wczoraj stał samochód (około 10 min. drogi od domu). Obwąchała wszystko, załatwiła co trzeba i wróciły pod blok gdzie Figa od razu skierowała się do klatki schodowej.
Do Pani już przylgnęła na Pana jeszcze pomrukuje.

BĘDZIE DOBRZE!!!
Ajajaj! Jakie super informacje!!!

I ja tez dopytuję się o koszt transportu; w listopadzie moglabym wysłać parę złotych.

Pzdr.

Posted

Wiadomości od Figusi

Pani napisała:

Figa już jest całą gębą moja . Jest kochana, nie tęskni, jest grzeczna, posłuszna. Ona się tylko na mnie patrzy za mną chodzi i jak tylko się ruszę to ona już jest przy mnie.
Muszę Pani powiedzieć ze Figa już leży w swoim kojcu. A jak ją nauczyłam? Położyłam się sama i ona do mnie przyszła i tak leżałyśmy a teraz już sama wchodzi i leży (chuckle).
Figa się boi dużych psów. Jak na spacerze spotkałam panią z dużym Labradorem to się chowała za mnie i oczami prosiła żebym ją pilnowała
Wcisnęła do mnie i oczka do góry na mnie - ratuj !

Posted

[quote name='emilia2280']No nie moglo byc lepiej. Wando, ile wyniósl transport?

Emilia napiszę jak już dokładnie będę wiedziała. Może jutro się uda chociaż jutro jestem w Warszawie i wrócę wieczorem pewnie.

Nieśmiało przypominam o zaległościach

BRAK WPŁAT NA DZIEŃ DZISIEJSZY

[FONT=Verdana]anciaahk: 50zl/ m-c [/FONT]
[FONT=Verdana]Andzia ze spanieli 10zł/m-c [/FONT][FONT=Arial, sans-serif]LIPIEC + SIERPIEŃ + WRZESIEŃ +PAŹDZIERNIK[/FONT]
[FONT=Verdana]Asia & Ginger 20 zł/m-c[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Bjuta 10 zł/m-c [/FONT]
[FONT=Verdana]emilia2280: 100zl/m-c
enia 20 zł/m-c
WRZESIEŃ + PAŹDZIERNIK[/FONT]

[FONT=Verdana]Estera 20zł/m-c SIERPIEŃ + WRZESIEŃ + PAŹDZIERNIK[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Ewa 36 20 zł/m-c LIPIEC + SIERPIEŃ + WRZESIEŃ + PAŹDZIERNIK[/FONT]
[FONT=Verdana]EVE ze spanieli 10zł/m-c [/FONT]
[FONT=Verdana]fresca 10 zł/m-c [/FONT][SIZE=2]SIERPIEŃ + WRZESIEŃ + PAŹDZIERNIK
[FONT=Verdana]mestudio 10 zł/m-c WRZESIEŃ + PAŹDZIERNIK[/FONT]
[FONT=Verdana]Nikita 20 zł/m-c[/FONT] [FONT=Verdana]
Wiki-2006 ze spanielowego 20 zł/m-c

[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]Estera i enia poinformowały mnie, ze wyrównają wpłaty w późniejszym terminie. [/FONT]