wanda szostek Posted October 4, 2009 Author Posted October 4, 2009 Zadzwonił Pan z okolic Krakowa. Miał spanielka od szczeniaczka, który w wieku 2 lat zginął pod samochodem. Figa bardzo im jego przypomina. Niestety na ten czas teren dalej jeszcze nie jest ogrodzony. Quote
wanda szostek Posted October 4, 2009 Author Posted October 4, 2009 Nikita. napisał(a):Andzia dopłaciła czy to błąd i wciąż brakuje wpłat od czerwca? Pisałam do niej kilka wiadomości, widzę że czyta spaniele, wchodzi na forum, ale nie odpowiada ani w wątku ani na pw ani w innych tematach :shake: Fresca jakiś czas temu pisała że wpłaci razem za sierpień i wrzesień. Napiszę przypomnienie. Ja wpłaciłam dwa dni temu, przepraszam że tak późno. Coś Figuśka nie ma szczęścia :-( Przy sprawdzaniu dopatrzyłam się, że w maju wpłaciła 20 zł a nie 10 jak deklarowała Quote
Asia & Ginger Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Dzisiaj dzwoniła do mnie kolejna osoba zainteresowana Figą. Tym razem Pan, z Wołomina. Mówił, że jakiś czas temu uratował psiaka bardzo podobnego do Figi, był przywiązany w lesie i nie pamiętam jak to nazwał, ale chodziło o to, że ciężko go było odratować, ale się udało. Za długo nie mogłam z nim rozmawiać, bo miałam za chwilę wykład. Mówił, że będzie się kontaktować z Wandą. ;) Quote
anciaahk Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 To pewnie Pan od maila (tzn wydawało mi się, że pisała Pani), ale spod Krakowa, w trakcie ogradzania domku. Obawiali się o reakcję Figi na kota, pozostawanie samemu w domu i jak jeździ samochodem. A na to już nie umiałam odpowiedzieć i odesłałam do Wandy. Czy w Krakowie potrzebna wizyta przedadopcyjna czy Pan ma się zastanowić? I czekamy na kontakt Pani z Warszawy. Kciuki mocno potrzebne!! Edit: Super, kolejne osoby zainteresowane!!!! ps ja też dopiero co po wykładach;), ehh ciężko na starość wrócić do ławek...;) Quote
Nikita. Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Mocno trzymam kciuki żeby w końcu znalazł się ten Figusiowy domek! Quote
wanda szostek Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 Asia & Ginger napisał(a):Dzisiaj dzwoniła do mnie kolejna osoba zainteresowana Figą. Tym razem Pan, z Wołomina. Mówił, że jakiś czas temu uratował psiaka bardzo podobnego do Figi, był przywiązany w lesie i nie pamiętam jak to nazwał, ale chodziło o to, że ciężko go było odratować, ale się udało. Za długo nie mogłam z nim rozmawiać, bo miałam za chwilę wykład. Mówił, że będzie się kontaktować z Wandą. ;) Pan dzwonił. Zrozumiałam, że mieszka pod Wołominen na wsi. Oba pieski nie będą psami domowymi. Prosiłam o przesłanie adresu do wizyty. Jak do tej pory nie dostałam Quote
wanda szostek Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 anciaahk napisał(a):To pewnie Pan od maila (tzn wydawało mi się, że pisała Pani), ale spod Krakowa, w trakcie ogradzania domku. Obawiali się o reakcję Figi na kota, pozostawanie samemu w domu i jak jeździ samochodem. A na to już nie umiałam odpowiedzieć i odesłałam do Wandy. Czy w Krakowie potrzebna wizyta przedadopcyjna czy Pan ma się zastanowić? I czekamy na kontakt Pani z Warszawy. Kciuki mocno potrzebne!! Edit: Super, kolejne osoby zainteresowane!!!! ps ja też dopiero co po wykładach;), ehh ciężko na starość wrócić do ławek...;) Pan powiedział, że zakończenie ogrodzenia przewiduje na koniec października. W takim wypadku to jeszcze za wcześnie na wizytę. Quote
wanda szostek Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 Nikita. napisał(a):Andzia dopłaciła czy to błąd i wciąż brakuje wpłat od czerwca? Pisałam do niej kilka wiadomości, widzę że czyta spaniele, wchodzi na forum, ale nie odpowiada ani w wątku ani na pw ani w innych tematach :shake: Fresca jakiś czas temu pisała że wpłaci razem za sierpień i wrzesień. Napiszę przypomnienie. Ja wpłaciłam dwa dni temu, przepraszam że tak późno. Coś Figuśka nie ma szczęścia :-( Do tej pory sprawdzałam wpłaty we wszystkich miesiącach. Śpieszę się na autobus . Napiszę innym razem Quote
anciaahk Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Ja po prostu kocham Wandę za te jej lakoniczne wypowiedzi:evil_lol: wanda szostek napisał(a):Pan dzwonił. Zrozumiałam, że mieszka pod Wołominen na wsi. Oba pieski nie będą psami domowymi. Prosiłam o przesłanie adresu do wizyty. Jak do tej pory nie dostałam Chce psa na podwórko? I jakie oba pieski? wanda szostek napisał(a):Pan powiedział, że zakończenie ogrodzenia przewiduje na koniec października. W takim wypadku to jeszcze za wcześnie na wizytę. Czy w kwestii kota i pozostawania samemu w domu dogadaliście się? Jeśli na koniec października i są zdecydowani to w sumie zostały tylko 3 tygodnie, więc można pomału poszukać kogoś z Krakowa.... czy nie? Dla mnie wcale nie jest za wcześnie, bo to też trochę potrwa. Quote
anciaahk Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Świat się wali, Figa ma 10 obserwatorów w tym jedną złożoną licytację, którą usunęłam. I zero odzewu. Co się dzieje? Quote
enia Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 anciaahk napisał(a):Świat się wali, Figa ma 10 obserwatorów w tym jedną złożoną licytację, którą usunęłam. I zero odzewu. Co się dzieje? też się zastanawiam.... tyle miesięcy i nic:shake: Quote
anciaahk Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Enia Ty to już Szurkę możesz usunąć z podpisu i może Figę dorzucisz?:cool3: Quote
wanda szostek Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 [quote name='anciaahk']Ja po prostu kocham Wandę za te jej lakoniczne wypowiedzi:evil_lol: Chce psa na podwórko? I jakie oba pieski? Czy w kwestii kota i pozostawania samemu w domu dogadaliście się? Jeśli na koniec października i są zdecydowani to w sumie zostały tylko 3 tygodnie, więc można pomału poszukać kogoś z Krakowa.... czy nie? Dla mnie wcale nie jest za wcześnie, bo to też trochę potrwa. Aniu gdybyś wiedziała w jakim tempie ja to wszystko muszę zrobić. Ten rok jest dla mnie zwariowany. Zwykle zawsze pisałam dużo ( spójrz na posty z początku wątku), teraz muszę zdążyć napisać to co ważne i w rekordowym czasie. Stąd te krótkie zdania komunikaty. cyt. "Chce psa na podwórko? I jakie oba pieski?" Pan powiedział, że ma już jakiegoś pieska i piesek jest na podwórku i Figa byłaby drugim. Z całej tej rozmowy nie miałam dobrego odczucia. Jednak powiedziałam, że zechcę go odwiedzić i porozmawiać na temat adopcji i że jest to możliwe jak będę w Warszawie. Poprosiłam, aby sms-em lub mailem przesłał mi dane. Miałam też cichą nadzieję, że Enia mi dotrzyma towarzystwa. Niestety po tej rozmowie brak dalszego kontaktu. cyt. "Czy w kwestii kota i pozostawania samemu w domu dogadaliście się? Jeśli na koniec października i są zdecydowani to w sumie zostały tylko 3 tygodnie, więc można pomału poszukać kogoś z Krakowa.... czy nie? Dla mnie wcale nie jest za wcześnie, bo to też trochę potrwa." Kot jest już starszy i dużo przebywa poza domem. Kotem się Pan nie przejmuje, bo są drzewa więc jak co to na drzewo ucieknie. Pan obiecał się odezwać jak praca przy ogrodzeniu będzie zbliżała się do końca. Czy Tobie pozostawił dane do wizyty? Mnie pozostawił z tym, że odezwie się a ja powiedziałam, że dla dobrego domu pieska mogę potrzymać do czasu ukończenia ogrodzenia. Oczywiście wyjaśniłam wszystko co mogłam powiedzieć o Fidze. Nie mogę udzielić informacji jak ona zachowa się zostając sama w domu, bo u mnie jest kilka zawsze psów do towarzystwa. Z butów zjadła mi wierzch ze skórkowych klapek, poza tym większych szkód nie robiła. Prawdę mówiąc sama bardzo się dziwię, że ona tak długo czeka. Trochę mnie to martwi, bo już październik. Nie mogę odjechać do Siedlec dopóki ona nie znajdzie domu. Jednak w żadnym razie z tego powodu nie oddam jej tak, aby się jej wreszcie pozbyć. Myślę, że nikt z nas o tym ani myśli. Tyle pracy i wspólnego naszego wysiłku nie może być zmarnowane. Ogłaszam też Figę w Tygodniku Siedleckim i Gazecie Ogłoszeniowej. Byłam pewna, że gorzej będzie z adopcją Szurki a wyszło odwrotnie. Jeżeli chodzi o sprawdzenie domu pod Krakowem to wstępnie spróbuję się dogadać z dziewczynami zmotoryzowanymi a jak będę w stanie to może i sama podjadę. Ona jest mistrzynią w ucieczkach i muszę mieć pewność, że jej przyszli opiekunowie dosłownie to zrozumieją. Ja nie byłabym w stanie jechać do Krakowa i szukać jej po ulicach tak jak marta222 szukała niewidomego Misia. Kto z nas z wątku miałby możliwości na to? Wizyta musi się odbyć jak ogrodzenie zostanie już ukończone, przed tym czasem nie ma sensu. Quote
anciaahk Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Z jedną rzeczą zgodzić się nie mogę. Sprawdzenie ludziom ogrodzenia da pewność, że jest dobre w momencie sprawdzenia. Kilka dni, tygodni później może być zupełnie inaczej. Rozumiem odpowiedzialność o psa i pod tym względem Wandzie nikt nie dorówna, ale nie popadajmy z drugiej strony w przesadę. Ostatnio adoptowana sunia w Mielcu uciekła z domu przez uchylone okno, więc teoretycznie nawet z bloku można zwiać. Wando, ja wierzę, że masz urwanie głowy więc to napisałam w formie żartu:). Dziękuję, że mimo wszystko tu zaglądasz i mamy wieści o suni. Nie wiem, czy na wątku jest ktoś z Krakowa. A nowych telefonów nie było? Tylu obserwatorów... :( Quote
wanda szostek Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 anciaahk napisał(a):Z jedną rzeczą zgodzić się nie mogę. Sprawdzenie ludziom ogrodzenia da pewność, że jest dobre w momencie sprawdzenia. Kilka dni, tygodni później może być zupełnie inaczej. Rozumiem odpowiedzialność o psa i pod tym względem Wandzie nikt nie dorówna, ale nie popadajmy z drugiej strony w przesadę. Ostatnio adoptowana sunia w Mielcu uciekła z domu przez uchylone okno, więc teoretycznie nawet z bloku można zwiać. Wando, ja wierzę, że masz urwanie głowy więc to napisałam w formie żartu:). Dziękuję, że mimo wszystko tu zaglądasz i mamy wieści o suni. Nie wiem, czy na wątku jest ktoś z Krakowa. A nowych telefonów nie było? Tylu obserwatorów... :( Nowych telefonów nie było. O każdym informuję . Jak ktoś się nie dodzwoni to sama oddzwaniam. Dziewczyn z Krakowa znam sporo. Nie jestem zorientowana w możliwościach transportowych. Ja nie mam adresu do tego Pana, może Asia ma. U mnie rozmowę zakończyliśmy tak jak napisałam wyżej. Sprawa kota mnie niepokoi, ale Pan ją zbagatelizował tak jak napisałam. Dobre ogrodzenie dla Figi to teren zamknięty z podmurówką. Ja i mąż bardzo uważamy przy wychodzeniu za bramę jak Figa jest na podwórku i pomimo tego wiele razy udaje jej się wymknąć. Sprawę załatwia to, że ona teraz już zna nas i teren a dom traktuje jako swój, więc pobiega (na wołanie nie reaguje) i potem sama wróci. W początkowym okresie (maj-czerwiec) jak któreś z nas wychodziło za bramę to druga osoba Figę trzymała, albo była zamykana w domu. Jak była enia, evita i Państwo od Szurki to Fidze udawało się uciec. To jest naprawdę duży problem, który jeszcze bardziej narasta jak w domu jest więcej osób (dzieci). Ja ją mam na co dzień i widzę jaka jest, nie panikuję i zbyt wiele znam sytuacji z Dogo, gdzie pies uciekał i była akcja jego poszukiwania. Trzeba sztabu ludzi, dużo czasu i szczęścia aby poszukiwania się pomyślnie zakończyły. Po prostu normalnie jak o tym pomyślę to mam szalonego pietra. Do tej pani z Warszawy o której wcześniej piszecie sama zadzwonłam. Powiedziała mi, że wszystkiego już się dowiedziała z drugiego numeru. Mnie tylko zapytała ile Figa ma lat i się rozłączyła. Quote
wanda szostek Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 Nikita. napisał(a):Andzia dopłaciła czy to błąd i wciąż brakuje wpłat od czerwca? Pisałam do niej kilka wiadomości, widzę że czyta spaniele, wchodzi na forum, ale nie odpowiada ani w wątku ani na pw ani w innych tematach :shake: Fresca jakiś czas temu pisała że wpłaci razem za sierpień i wrzesień. Napiszę przypomnienie. Ja wpłaciłam dwa dni temu, przepraszam że tak późno. Coś Figuśka nie ma szczęścia :-( Obiecałam posprawdzać jak to z tymi wpłatami jest. Na razie udało mi się tylko zrobić to tak: Kwoty wpłacone w poszczególnych miesiącach Terminy poszczególnych wpłat. Dla mnie wielkim utrudnieniem w połapaniu się były różne terminy wpłat, różne kwoty, brak nicków i brak za jaki miesiąc. Niestety tabelki diabli wzięli i musiałam wykasować. Na dzisiaj mam już tego dość Quote
anciaahk Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Allegro Fidze skończyło się w piątek. Poczekam do jutra i wznowię, może te 10 obserwatorów jednak zdecyduje się na mail lub telefon. Ten Pan z Wołomina zalicytował Figę za 1 zł, odwołałam jego ofertę, jako powód podałam brak kontaktu. Odpisał mi, że jest zainteresowany psem, opisał swoją sytuację - ma dzieci, ogród itp. Rozmawiał już z którąś z dziewczyn. Poprosiłam, by w celu dokończenia procedury skontaktował się z Wandą, przekazał adres do wizyty przedadopcyjnej, tak by można było się z nim umówić i kogoś o wizytę poprosić. Nie odpisał więcej. Najlepiej więc wygląda sytuacja z domkiem Krakowa. Co do transportu - widzę na wątkach, że cały czas coś się dzieje na różnych trasach, więc o to bym się nie martwiła. Figa, do domku już czas. Quote
magda222 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Dołączam się do trzymania kciuków za nowy domek. Quote
emilia2280 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Ja tez niewiele piszé tu, ale czytam codziennie albo i kilka razy dziennie jak cos sié pojawi. Jesli chodzi o transport- to nie jest zadna przeszkoda- dowieziemy i pod niemiecká granicé jak bédzie dobry dom :razz: Quote
Asia & Ginger Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Jeszcze moje Figusiowe Allegro jest, wczoraj w nocy wznowiłam, bo też się skończyło. ;) Quote
cavallo Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Dziewczyny, jeżli chcecie, żeby powrzucać trochę ogłoszeń Figi, to napiszcie mi proszę tekst na PW ze zdjęciami. Na forum biglowym mamy akcję wrzucania ogłoszeń, zawsze pomożemy ;) A Figa jest prześliczna!! Quote
Asia & Ginger Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 [quote name='cavallo']Dziewczyny, jeżli chcecie, żeby powrzucać trochę ogłoszeń Figi, to napiszcie mi proszę tekst na PW ze zdjęciami. Na forum biglowym mamy akcję wrzucania ogłoszeń, zawsze pomożemy ;) A Figa jest prześliczna!! Super! :multi: Tu jest Allegro Figi, można kopiować: Sunia cocker spaniel mix tak długo już czeka... (774764173) - Aukcje internetowe Allegro A tu najnowsze zdjęcia: http://www.dogomania.pl/forum/f28/spanielka-z-obory-po-sterylce-szukamy-odpowiedzialnego-domu-131787/index77.html Quote
anciaahk Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 U mnie też ma odnowione allegro. Ostatnie miało ponad 1000 wyświetleń, 10 obserwatorów i cisza. Zupełnie tego nie rozumiem. Sunia jest na sporej części portali, ale może nie wszystkie ogłoszenia są odnawiane. Ruda piękna sunia mix spaniel tak długo bez domu (776353167) - Aukcje internetowe Allegro Quote
cavallo Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Już wkleiłam info na bigielkowe forum. ;) Zaraz zrobimy małej ogłoszenia ;) Quote
Recommended Posts