Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 984
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A co z tym domem w Siedlcach? Jeśli pies będzie miał odpowiednią ilość ruchu to chyba się wybiega? Musi być wyprowadzany na smyczy, to też jest dla mnie oczywiste, więc chyba ta ruchliwa ulica nie powinna być problemem?? Nie wiem, czy jest możliwe znaleźć dom idealny, nie skreślajmy takich domków proszę, bo Figa nigdy swego nie znajdzie:(.
Co myślicie?

Posted

[quote name='anciaahk']Dlatego chyba warto tego domu nie skreślać?[/quote]

Jesli to jedyny powód przeciw- nie skreslalabym a zapytalabym jak postépujá/postépowali ze swoimi zwierzétami, zeby nie zagrazac ich bezpieczenstwu. Jesli psy nie sá absolutnie spuszczane ze smyczy w okolicy domu- nie widzé problemu ruchliwej ulicy.

Posted

anciaahk napisał(a):
A co z tym domem w Siedlcach? Jeśli pies będzie miał odpowiednią ilość ruchu to chyba się wybiega? Musi być wyprowadzany na smyczy, to też jest dla mnie oczywiste, więc chyba ta ruchliwa ulica nie powinna być problemem?? Nie wiem, czy jest możliwe znaleźć dom idealny, nie skreślajmy takich domków proszę, bo Figa nigdy swego nie znajdzie:(.
Co myślicie?

Dla mnie to nie tylko sprawa ruchliwej ulicy. Jest jeszcze problem ogrodzenia. Na moje oko znając Figę i jej skłonności do ucieczek i spryt wymykania się, po prostu bałabym się kłopotu, że ucieknie i o nieszczęście nie trudno. U mnie jak uciekła to droga mało ruchliwa. Ona na zawołanie nie wróci tylko się oddala. Wolałabym mieć Figę blisko i ludzie mi się podobali jednak dla mnie to bardzo duże ryzyko.
Gallegro dzisiaj zobaczy ten dom to zobaczymy jak On to oceni. Ja już taką rzecz raz przerobiłam, do tej pory sumienie mnie dręczy i teraz już drugi raz takiego ryzyka nie chcę podejmować. Nie zagram w loterię, że może nic się nie stanie.

Odnośnie Pani która telefonowała to w końcu do niej się dodzwoniłam. Odpowiedziała mi, że już wszystkiego się dowiedziała od mojej koleżanki, zapytała o wiek Figi i na tym rozmowę zakończyła

Posted

Zdjęcia zrobione dzisiaj rano. W aparacie nie ustawiona data.

Panna zrobiła się zaborcza o swoje miejsce na moim łóżku i w kolejce do nizanka. Potrafi powarkiwać na inne i pcha się bez pardonu.
Przy misce od pierwszego zaatakowania Mimi już więcej nie próbowała i miejsca jej ustępuje.

Posted

wanda szostek napisał(a):
(...)Gallegro dzisiaj zobaczy ten dom to zobaczymy jak On to oceni.(...)

Wizyta nie doszła do skutku, ponieważ w międzyczasie pani zdecydowała się przygarnąć innego psiaka...

Posted

Tak więc wyglądają miesięczne deklaracje i wpłaty we wrześniu

[FONT=Arial, sans-serif]emilia2280: 100zl/m-c wpłynęła
anciaahk: 50zl/ m-c wpłynęła
Nikita 20 zł/m-c
fresca 10 zł/m-c brak wpłat od sierpnia
mestudio 10 zł/m-c
EVE ze spanieli 10zł/m-c wpłynęła
enia 20 zł/m-c
Estera 20zł/m-c brak wpłat od sierpnia
Andzia ze spanieli 10zł/m-c brak wpłat od sierpnia
Asia & Ginger 20 zł/m-c wpłynęła brak niku, ale to chyba Asia
Wiki-2006 ze spanielowego 20 zł/m-c wpłynęła
Bjuta 10 zł/m-c[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]Ewa 36 - 20 zł/m-c brak wpłat[/FONT][FONT=Arial, sans-serif] od lipca[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif] [/FONT]

Posted

gallegro napisał(a):
Wizyta niedoszła do skutku, ponieważ w międzyczasie pani zdecydowała się przygarnąć innego psiaka...

heh. to tyle tytulem domu. inny psiak skorzystal, tez dobrze. szukamy dalej domu dla pieguski.

Posted

[quote name='wanda szostek'][FONT=Arial, sans-serif]
Andzia ze spanieli 10zł/m-c brak wpłat od sierpnia[/FONT]

Andzia dopłaciła czy to błąd i wciąż brakuje wpłat od czerwca?
Pisałam do niej kilka wiadomości, widzę że czyta spaniele, wchodzi na forum, ale nie odpowiada ani w wątku ani na pw ani w innych tematach :shake:
Fresca jakiś czas temu pisała że wpłaci razem za sierpień i wrzesień. Napiszę przypomnienie.
Ja wpłaciłam dwa dni temu, przepraszam że tak późno.

Coś Figuśka nie ma szczęścia :-(

Posted

Dostałam 1 maila z zapytaniem o Figę, ale chyba niewiele z tego wyjdzie. Pani ma kota, a Figa wg relacji Wandy do kotów się niezbyt nadaje. No i musiałaby być sama (z kotem) w domu, a w poprzednim domku niszczyła to i owo, nie wiem, jak jest z tym teraz. Odpisałam jej tyle, ile umiałam, o resztę prosiłam, by pytać Wandę.

Słuchajcie coś trzeba o Fidze myśleć, może macie jakieś pomysły. Nie jest to pies nieadopcyjny, może zbyt szybko skreślamy chętne na Figę domki?
Domku Figowy gdzie jesteś?

Posted

Wczoraj dzwoniła do mnie kolejna Pani z Warszawy w sprawie Figuni.
Porozmawiałyśmy i powiedziała, że będzie jeszcze się kontaktować z Wandą, dopytać o szczegóły. Ucieszyła się, gdy powiedziałam jej, że jeśli nie może dojchać, to jakoś transport możemy zorganizować.

Trzeba Figunię ogłaszać i nie tracić nadziei, bo jest śliczna, no i została wyprowadzona na prostą. :Rose: