Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nikita.']Rozmawiałam z Andzią kilka dni temu i mówiła że przesłała już pieniądze i przeprasza za opóźnienie.

Sprawdziłam. Nic nie doszło. Nie wpłynęła też żadna nowa wpłata za lipiec.

Dzisiaj sesja portretowa

• Replies 984
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani Wando napiszę do Andzi i zapytam co z tą wpłatą.

admirabilis6 napisał(a):
Nikita, a ten spaniel po srodku to Ty? :lol:

Tak, ja się z moimi spanielami bardzo utożsamiam :evil_lol:

Posted

Rozmawiałam wczoraj z Wandą.
Domek z Mazur wystraszył się wizyty adopcyjnej. Do tego widać, że szuka również innych piesków - omyłkowo dzwonił do Wandy ponownie i tym razem i pytał o inną suczkę.
Co do domku z 8 czy 9 pieskami, nie wiem, czy to jest to, czego szukamy dla Figi?

Posted

anciaahk napisał(a):
Rozmawiałam wczoraj z Wandą.
Domek z Mazur wystraszył się wizyty adopcyjnej. Do tego widać, że szuka również innych piesków - omyłkowo dzwonił do Wandy ponownie i tym razem i pytał o inną suczkę.
Co do domku z 8 czy 9 pieskami, nie wiem, czy to jest to, czego szukamy dla Figi?

Jakoś się składa, że ostatnio częściej wpadam do domu. W piątek odezwała się Pani Małgorzata u której gdyby doszło do adopcji Figi to byłaby ona 8 pieskiem.
Pani mieszka przy lesie Kabackim na granicy Piaseczna. Ma dom z terenem i siedem piesków: Bigla, 2 Corgi, Labradora, Nowofundlanda, Fińskiego Gończego i jednego mixa. Oprócz ośmioletniego Corgi, który jest psem pozostałe to suki.
Rozmawiałam z Korą, która miała kontakt z Panią przy okazji adopcji właśnie tego Corgiego z Palucha rok temu. Wyraża się o Pani bardzo pochlebnie. Prosiłam, aby wpisała to na wątku.
Ja widzę jednak dwa problemy:
1. Uważam, że Figa po tych latach zmarnowanych i bez kontaktu z człowiekiem powinna znaleźć taki dom gdzie będzie miała Jego na co dzień.
Przy tak licznej grupie psów i wg Pani bardzo zaborczym o nią piesku może dochodzić do scysji, bo Figa nachalnie będzie zabiegała o głaski i uwagę.
2. Nie wiem jak przyjmą Figę rezydentki, czy zaakceptują nową suczkę.
Pani miała odezwać się w sobotę, planowała przyjazd z jakimś pieskiem i sprawdzenie jak psy na siebie zareagują. Nie zadzwoniła. Wypowiedzcie się co myślicie o tym domu dla Figi. Muszę wiedzieć czy mam dalej rozmawiać w tym kierunku, czy raczej szukamy dalej.

Jeżeli chodzi o stosunek Figi do kotów, to w domu w którym mieszkała nie miała z kotem do czynienia, ale sąsiednie ganiała. Ona ma instynkt łowiecki więc szukamy domu bez kotów.

Posted

Ja o domku z 8 psami wypowiadam się negatywnie. Ale nie do mnie należy tylko decyzja. Też jestem zdania, że Figa powinna pójść do domku, w którym kontakt z człowiekiem będzie większy/częstszy.
Wando - psa o imieniu Majorka nie znalazłam, zapomniałam napisać, mam urwanie głowy.

Posted

[quote name='admirabilis6']Ona jest piekna. Te wielkie oczy i aksamitne futerko, biale skarpetki- cudo. :loveu: Jak wyszlo z wplatami za czerwiec i lipiec? Wyjasnilo sie z Andzia?

Na koncie nowych wpłat nie ma a ja wiem tyle co na wątku przeczytam.

Skopiowałam z pierwszej strony jak to wygląda

COMIESIĘCZNE ROZLICZENIE WPŁAT

W miesiącu czerwcu brak wpłaty od
Andzii ze spanieli 10zł/m-c

MIESIĄC LIPIEC

WPŁYNĘŁY WPŁATY OD :

2009-07-01 NA SPANIELKĘ-ANCIAAHK 50,00 zł

2009-07-01 BJUTA DLA SPANIELKI Z OBORY 10,00 zł

2009-06-30 NA SPANIELKĘ ZA LIPIEC OD FRESCA Z FORUM SPANIELOWEGO 10,00 zł

2009-07-06 PRZELEW UZNANIOWY (NADANO 03-07-2009) WIKI-2006 NA SPANIELKĘ 20,00 zł

2009-07-03 PRZELEW UZNANIOWY (NADANO 03-07-2009) EMILIA2280- NA SPANIELKĘ Z OBORY 100 zł

2009-07-15 MESTUDIO DLA SPANIELKI LIPIEC 10,00 zł
2009-07-20 ESTERA ZA LIPIEC NA SPANIELKĘ 20,00 zł
2009-07-20 SPANIELKA, NIKITA 20,00 zł

2009-07-27 NA SPANIELKĘ Z OBORY LIPIEC I SIERPIEŃ - EVE81- FORUM SPANIELOWE 20,00 zł

Razem 260 zł

Posted

A czy allegro jest wznowione? Z moich doświadczeń wynika, że to najważniejsze ogłoszenie, potem długo nic i allegratka, potem w zasadzie już nic nie działa - chociaż 1 raz miałam telefon z daromobrania, ale bez sensu był. Ale może mnie się tak przytrafia.

Posted

Bjuta napisał(a):
A czy allegro jest wznowione? Z moich doświadczeń wynika, że to najważniejsze ogłoszenie, potem długo nic i allegratka, potem w zasadzie już nic nie działa - chociaż 1 raz miałam telefon z daromobrania, ale bez sensu był. Ale może mnie się tak przytrafia.

Jeszcze dałabym ją na Gumtre

Posted

To ja jeszcze raz przypomnę jak wyglądają wpłaty za lipiec

Deklaracje

emilia2280: 100zl/m-c dotarła
anciaahk: 50zl/ m-c
dotarła
Nikita 20 zł/m-c
dotarła
fresca 10 zł/m-c dotarła
mestudio 10 zł/m-c dotarła
EVE ze spanieli 10zł/m-c dotarła
enia 20 zł/m-c dotarła
Estera 20zł/m-c dotarła
Andzia ze spanieli 10zł/m-c brak za 06 - 07
Asia & Ginger 20 zł/m-c
dotarła
Wiki-2006 ze spanielowego 20 zł/m-c dotarła
Bjuta 10 zł/m-c dotarła
Ewa 36 20 zł/m-c brak za 07

Posted

[quote name='Bjuta']A czy allegro jest wznowione? Z moich doświadczeń wynika, że to najważniejsze ogłoszenie, potem długo nic i allegratka, potem w zasadzie już nic nie działa - chociaż 1 raz miałam telefon z daromobrania, ale bez sensu był. Ale może mnie się tak przytrafia.
Tak, allegro wznawiam cały czas, jest już jeden znów obserwator.
[quote name='wanda szostek']To ja jeszcze raz przypomnę jak wyglądają wpłaty za lipiec

Deklaracje

emilia2280: 100zl/m-c dotarła
anciaahk: 50zl/ m-c
dotarła
Nikita 20 zł/m-c
dotarła
fresca 10 zł/m-c dotarła
mestudio 10 zł/m-c dotarła
EVE ze spanieli 10zł/m-c dotarła
enia 20 zł/m-c
Estera 20zł/m-c
dotarła
Andzia ze spanieli 10zł/m-c brak za 06 - 07
Asia & Ginger 20 zł/m-c
Wiki-2006 ze spanielowego 20 zł/m-c
dotarła
Bjuta 10 zł/m-c dotarła
Ewa 36 20 zł/m-c

Wysyłał ktoś pw do tych osób, które zapomniały?

Posted

Doszły dwie wpłaty za lipiec

2009-08-03 DLA SPANIELKI ASIA GINGER LIPIEC I SIERPIEŃ 40,00 zł
2009-08-03 NA SPENIELKĘ OD ENII 20,00 zł
Uzupełnię w poście wyżej
Brak wpłat:
Andzia ze spanieli 10zł/m-c
Ewa 36 20 zł/m-c

Z wpłat za sierpień wpłynęły:

2009-08-03 NA SPANIELKĘ-ANCIAAHK 50,00 zł
2009-08-03 NA SPANIELKE Z OBORY EMILIA 100,00 zł
2009-07-27 NA SPANIELKĘ Z OBORY LIPIEC I SIERP IEŃ - EVE81- FORUM SPANIELOWE 20,00 zł
2009-08-03 DLA SPANIELKI ASIA GINGER LIPIEC I SIERPIEŃ 40,00 zł