Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani Wando pieniążki ode mnie były za czerwiec, więc na lipiec proszę ich nie liczyć. Za lipiec przeleję pod koniec miesiąca, przepraszam, że tak późno, ale inaczej nie dam rady :oops:

A teraz formalnie jako moderator- czy mogę prosić o rozliczenia w pierwszym poście? Co miesiąc, kto, ile... Tak robimy na innych wątkach.

• Replies 984
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Estera napisał(a):
Pani Wando pieniążki ode mnie były za czerwiec, więc na lipiec proszę ich nie liczyć. Za lipiec przeleję pod koniec miesiąca, przepraszam, że tak późno, ale inaczej nie dam rady :oops:

A teraz formalnie jako moderator- czy mogę prosić o rozliczenia w pierwszym poście? Co miesiąc, kto, ile... Tak robimy na innych wątkach.

Tak. Zaraz to uporządkuję. Rozumiem, że należy wykasować te posty a na bieżąco aktualizować je na pierwszej stronie.

Posted

anciaahk napisał(a):
Wando czy Figa jest wysterylizowana i można ją ogłaszać?

Figa w czwartek została wysterylizowana. Myślę, że możemy myśleć już o ogłoszeniach.
Zebrałam z wątku informacje jakie podawałam o Fidze

"Dzieciom małym bym jej nie polecała.
1. Ona jednak ugryzie jak jej się coś nie spodoba. A jak się wystraszy i boi to robi się groźna. Od sznaucerki ze strachem szybko ją izolowałam, bo wystraszona skoczyła zajadle z zębami i bałam się, że tamta rękawicę podejmie i będzie jadka. Męża zaatakowała jak chciał ją wziąć na dwór a ona beze mnie nie chciała.
Przez płot do sąsiada, też bardzo zajadle skakała, że miałam obawę czy nie przeskoczy i nie dorwie się do niego.
2. Z racji higienicznej, bo lizus z niej wielki i to koniecznie po buzi. Dziecko się od tego nie opędzi a raczej nie jest to wskazane i zdrowe.

Z rowerami nie miałam okazji sprawdzić reakcji.
Do bramy do samochodów biega i szczeka.

Panna jest z charakterkiem i od czasu do czasu to demonstruje a z drugiej strony okropny lizus i tym podbija serca. Jak jej się coś nie podoba warczy, pokazuje zęby, wygląda tak (oczy) jakby w nią wstąpił diabeł.

Wniosek

Konieczne odpuścić bo ugryzie

Z zachowaniem czystości bywa różnie. To trudno stwierdzić. Jak jest razem w pokoju to po jej zachowaniu orientuję się , że chce wyjść i pilnuję. Jak była sama na werandzie to miała wpadkę. Z niszczeniem to samo. Dzisiaj od południa została na werandzie ale z Dajtusią i Szurką. To inna sytuacja.

Figa doskonale dogaduje się z psami. Pierwszy kontakt z większym psem musi być pod kontrolą bo wystraszona zachowuje się bardzo zajadle i może dojść do konfrontacji.
Bardzo dobrze jednak by się czuła w domu z drugim psem.

Pozostawiona sama będzie niszczyła.

Figa ma opory z wejściem do pomieszczenia. Każda furtka lub drzwi stanowią dla niej problem. Rozmawiałam na ten temat z wetem. Powiedział, że to może trwać bardzo długo a nawet pozostać na stałe. Pewne lęki są mocno zakorzenione i nie ustępują szybko, albo pozostają. Możliwe jednak, że czas i dobry dom w tym pomoże. Aby sobie z tym poradzić sunia musi chodzić na smyczy. Na smyczy wchodzi bez oporu.

Jest mistrzynią w wymykaniu się między nogami. Jest szybka i nie wiadomo jak i kiedy potrafi się przemknąć. Miała trzy lata, żeby to wytrenować.

To jest wielki problem. Dom musi być bardzo odpowiedzialny i zdawać sobie z tego sprawę W przeciwnym razie będzie to jeszcze jeden pies, który uciekł i zaginął po adopcji. Nikt z nas nie chce takiej sytuacji

Figa ma pokłady energii i doskonały byłby dla niej dom z ogrodem (teren dobrze ogrodzony a furtka zamknięta)do wybiegania i drugi pies (suczką) jako towarzysz. Jest jednak piesek domowy i w żadnym wypadku nie może być potraktowany jako pies stróżujący. Konieczny jest stały kontakt z ludźmi i "kanapa".

To tak pokrótce i na szybko teraz.

Czekam na gallegro, aby wpadł na sesję zdjęciową a przede wszystkim zrobił jej filmiki do ogłoszeń. Będzie to możliwe pod koniec tego tygodnia. Bo sunia po sterylce jednak musi dojść do siebie i na filmiku pokazać się jak najlepiej. Dobry filmik, to duży plus w ogłoszeniu.

Tekst do ogłoszenia napiszę

Dzisiaj z wizytą były ciotki evita i enia. Porobiły sporo zdjęć, które wkleją.

Posted

wando odpiszesz mi na pw. bo ani tu, ani nigdzie indziej nie moge uzyskac odpowiedzi na kilka pytan.
czy obrazilas sie, ze przelalam na szurke jedynie 5zl? (tyle bylo z bazarku, obecnie nie moge przelac wiecej, ale mam w planach bazarek dochodowy - mialo byc to tajemnica) dlatego pytam jaki jest koszt dt u ciebie spanielki i reszty. no i o tym orenie pisalam ci na pw...

Posted

irysek napisał(a):
wando odpiszesz mi na pw. bo ani tu, ani nigdzie indziej nie moge uzyskac odpowiedzi na kilka pytan.
czy obrazilas sie, ze przelalam na szurke jedynie 5zl? (tyle bylo z bazarku, obecnie nie moge przelac wiecej, ale mam w planach bazarek dochodowy - mialo byc to tajemnica) dlatego pytam jaki jest koszt dt u ciebie spanielki i reszty. no i o tym orenie pisalam ci na pw...

Nic się nie obraziłam. Skąd taki pomysł. Wpadłam dzisiaj dopiero po 20 do domu i nie daję rady ze wszystkim. Jutro postaram się odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania. Najpierw uzupełnię wpisy na watkach, potem kolejno korespondencja. Chciałabym szybciej, ale nie nadążam :placz:

Posted

tytul moze zmien, bo jak sie czyta to wynika z niego, ze to piesek, a nie suczka.
mix spanielki, albo spanielka mix...

a sunia jest boska, takiego cuda dawno nie widzialam. dom powinna znalezc w tempie ekspresowym :)

Posted

anciaahk napisał(a):
Nie muszę mówić, że jest piękna :loveu:. Takie cudo tylko na kanapę, a nie do obory :mad:
Oto allegro, wszelkie uwagi mile widziane, nie mam jeszcze wprawy w takich ogłoszeniach:oops:, namiary podałam na Wandę. Kto pomoże na innych portalach:
mix spaniel-ka przez 4 lata w oborze - szuka domu! (686540470) - Aukcje internetowe Allegro
Ogłoszenie jest podświetlone.

Dzięki za Allegro Nie znalazłam tam jednak namiarów do kontaktu. Do adopcji mam jednego maila. Ważny jest telefon, bo do internetu to mam dostęp najczęściej raz na tydzień.

No to szukamy wspaniałego domu dla tej naszej panny. Czyż ona nie piękna i tyle zmarnowanych lat.
Na zabranie też czekała od września do maja, ale jak znajdzie się dobry, odpowiedzialny i zakochany dom dla naszej panny to jaka radość

Figa waży 12,600

Posted

I jeszcze 2 fotki :) :

P.S. Od siebie dodam jeszcze tylko tyle, że Figa jest niesłychanie "miziasta" i zawsze jest pierwsza do głasków i przytulanek :loveu:. Bardzo lubi towarzystwo ludzi i umie zdobyc serce :loveu: No i wielki z niej lizak :p Można się z niej zakochac od pierwszego wejrzenia. Aha- na fotkach moze tego nie widac, ale Figa jest drobnej budowy ciała i jest dużo mniejsza i delikatniejsza niż "standardowy" spaniel ;)

Posted

anciaahk napisał(a):
Dziękuję, dodałam zdjątka. Ma piękną sierść, aż dziwne po tylu latach w oborze. Myślę, że powinna szybko znaleźć domek, bo jest naprawdę piękna.

Hexoderm i siemię lniane na pewno maja w tym swój udział.

Posted

Dopisz w aukcji brakujące warunki

Aukcja jest charytatywna i ma na celu znalezienie dobrego domu dla psa.
Licytacja nie jest równoznaczna z jego nabyciem.
Zanim zalicytujesz, zadzwoń!

Oferty złożone bez uprzedniego kontaktu będą usuwane.

Przyszły opiekun jak i warunki jakie będzie oferował psu będą dokładnie
sprawdzone .

Zastrzegamy sobie prawo wyboru odpowiedniego opiekuna oraz zakończenia aukcji przed czasem.

Posted

wanda szostek napisał(a):
Tak. Zaraz to uporządkuję. Rozumiem, że należy wykasować te posty a na bieżąco aktualizować je na pierwszej stronie.
Nic nie trzeba kasować :)
Dziękuję.
Na dniach przeleję pieniążki, przepraszam, że znowu tak późno.