Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 984
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewa36 napisał(a):
Czym moja wpłata do tej pory nie doszła ?

Ponawiam pytanie, bo nie wiem, czy interweniować na poczcie czy nie.
W piątek będzie 2 tygodnie, jak zrealizowałam przekaz dla suńki

Posted

ewa36 napisał(a):
Ponawiam pytanie, bo nie wiem, czy interweniować na poczcie czy nie.
W piątek będzie 2 tygodnie, jak zrealizowałam przekaz dla suńki

Przebywając w swojej letniej "rezydencji", Wandzia ma utrudniony dostęp do neta, więc informacje będą zamieszczane niezbyt często. Z tego co wiem, za niedługo planuje wybrać się do miasta, więc proszę uzbroić się w cierpliwość.

Posted

21.05 doszła wpłata 20 zł od Ewy ze Szczecina
27.05 doszła wpłata 60 zł od Magdaleny z Częstochowy

Podaję imię i miejscowość bo brak w tytule przelewu nicku.

Wszystkie zadeklarowane wpłaty w miesiącu maju wpłynęły za które bardzo dziękuję.

Przepraszam za zwłokę z tą informacją, ale tak jak napisał już gallegro i o czym wspominałam wcześniej na działce gdzie przebywam z psami nie mam internetu czego bardzo żałuję. Mam tylko internet stacjonarny w domu, stąd wszelkie informacje są jak tylko uda mi się wyrwać i wpaść do Siedlec.
Nie jest to łatwo przy 9 psach. Proszę więc o wyrozumiałość i cierpliwość.

Posted

Moim zdaniem sunia się trochę poprawiła. Na pewno nie wyczuwam już przy głaskaniu kości miednicy. Panna cieczkowa więc konieczne podawanie Deo Tabsu aby Pufi nie zwariował. Myślę, że jak cieczka się skończy to trzeba będzie pomyśleć o sterylce. Panna z charakterkiem i od czasu do czasu to demonstruje a z drugiej strony okropny lizus i tym podbija serca. Z powodu cieczki lekcje zostały zawieszone i jest ścisły nadzór. Jest z niego mocno niezadowolona.

Posted

Właśnie myślałam o sterylce :razz:.
Dobrze, że się poprawia i całe szczęście w nieszczęściu że ma tą cieczkę u Ciebie a nie w obórce. Przynajmniej jest dopilnowana.
Jak u niej z trzymaniem czystości? Zachowuje już? Jestem też ciekawa czy pod Waszą nieobecność grandzi w domku?:diabloti:

Posted

Z zachowaniem czystości bywa różnie. To trudno stwierdzić. Jak jest razem w pokoju to po jej zachowaniu orientuję się , że chce wyjść i pilnuję. Jak była sama na werandzie to miała wpadkę. Z niszczeniem to samo. Dzisiaj od południa została na werandzie ale z Dajtusią i Szurką. To inna sytuacja.

Posted

Oto jaką informację znalazłam z serii "Lekarz radzi"
Kastracje można wykonać w okresie spokoju płciowego tj miesiąc po cieczce do miesiąca przed następną. "

Z tego wynika, że nie można tego robić zaraz po cieczce.

Posted

Mam nadzieję, że oswaja się coraz bardziej i nie jest już taka nieokiełznana :diabloti:.
Boi nadal się wchodzić do domku?

Edit: z racji tego, że kolejka w hoteliku u Ani w Brodnicy posuwa się bardzo wolno, to może również zapisać sunię do hoteliku Murki. Jest zdecydowanie bliżej, bo w Janowie Lub., koszty te same. Murka też ma świetne podejście do psów i wiele zalęknionych czy agresywnych piesków wyprowadziła na prostą.
Co myślicie?

Posted

[quote name='wanda szostek']Oto jaką informację znalazłam z serii "Lekarz radzi"
Kastracje można wykonać w okresie spokoju płciowego tj miesiąc po cieczce do miesiąca przed następną. "

Z tego wynika, że nie można tego robić zaraz po cieczce.
Po cieczce tak zaraz nie, bo wtedy narządy są bardziej napuchnięte krwią, więc moze bardziej krawić. Ja czytałam, że optymalny termin do sterylki to 2 miesiące po cieczce.

[quote name='anciaahk']Edit: z racji tego, że kolejka w hoteliku u Ani w Brodnicy posuwa się bardzo wolno, to może również zapisać sunię do hoteliku Murki. Jest zdecydowanie bliżej, bo w Janowie Lub., koszty te same. Murka też ma świetne podejście do psów i wiele zalęknionych czy agresywnych piesków wyprowadziła na prostą.
Co myślicie?
Jestem jak najbardziej za. ;)

W Janowie Lubelskim wczoraj właśnie znaleziono błąkającą się spanielkę:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/znaleziona-blakajaca-sie-przy-drodze-spanielka-w-okolicach-janowa-lubelskiego-139131/

Posted

Oferujemy w hoteliku u Murki miejsce w kolejce po naszej Elzuni z Klembowa, która jedzie do Wiosny :loveu:
Przeskoczycie trochę do przodu :cool3: (Elza była 7).

To co? Dawać znać Murce? ;)

Posted

czy sa jacys zinteresowani? czy psinka ma ogloszenia? trzeba cos zaczac dzialac? samym podnoszeniem watku nic nie zdzialamy

Posted

Na ogłoszenia chyba za wcześnie, sunia jeszcze nie nadaje się do adopcji. Po pierwsze wymaga sterylizacji. Po drugie socjalizacji. Załatwia potrzeby w domu i niszczy pod nieobecność. Narazie pracuje z nią Wanda.

Posted

anciaahk napisał(a):
Na ogłoszenia chyba za wcześnie, sunia jeszcze nie nadaje się do adopcji. Po pierwsze wymaga sterylizacji. Po drugie socjalizacji. Załatwia potrzeby w domu i niszczy pod nieobecność. Narazie pracuje z nią Wanda.

nie moge się z tym zgodzić;)
co prawda byłam raz- ale sunia przyjeła 3 zupełnie obce osoby niezwykle ciepło i przyjacielsko na swoim terenie, pchała się na kolana i domagała pieszczot.Sterylizacja to fakt, bez tego nie odważyłabym sie jej oddać, ale dobry, wyrozumiały dom, cierpliwy, najlepiej z ogrodem, byłby dla niej super, przecież ona się przywiązuje do Wandy w szybkim tempie, potem znowu rozstanie?
ja bym zrobiła jej allegro i napisała wyraźnie ,że wkrótce zostanie wysterylizowana,wiadomo ,że i tak musi ogłoszenie powisieć bo w tydzień domu nie znajdzie....

Posted

anciaahk napisał(a):
Opieram się na tym, co mówiła Wanda. A allegro zrobię jeśli tak uważasz, nie ma sprawy ;).

W najbliższym czasie będę się widziała z Wandą i psiakami to wybadam co i jak.:lol: