enia Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Figa jest cudna:loveu: oto co nas do Wandzi sprowadziło: http://www.dogomania.pl/forum/f28/mieszkalam-pod-krzakiem-na-wegrowskim-rynku-mala-szurka-138012/ Figa- zobaczyła nas pierwszy raz w życiu- ja, evita i mój tz, cieszyła się, skakała, dawała całusy ile wlazło i komu sie dało:lol::loveu: ani przez moment nie była dzika czy agresywna, pchała sie do głaskania, zlizała mi calutki puder z twarzy i mogłaby tak jeszcze długo;) jadła delikatnie ciasto z ręki, była bardzo zadowolona i szczęśliwa ( to wielka zasługa Wandzi i Jej męża) w sforze Wandy psiaków odnalazła sie super, nie zaobserwowałam żadnej kłótni czy spięcia między nimi, nawet na naszą znajdkę zareagowała obojętnie...... jest śliczna i delikatna, taka mała piegowata dziewczyna-widać ,że teraz jest szczęśliwa:loveu: nabrała troszkę ciałka, ma super warunki, biega i bawi sie dowoli.Gdy już jej sie znudziło , wskoczyła na kanapkę i spała. Kochana mała Figa. Fotki będą ....... Quote
anciaahk Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Super, że udało się w końcu Figę uratować. Żaden psiak nie zasługuje na życie w oborze. Czekamy na fotki :). Quote
evita. Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Dziewczyny- potwierdzam słowa Enii :lol:. Figulec jest nieprawdopodobnie kochanym i przylepiastym psiakiem. U Wandy ma super warunki. Bardzo fajnie czuje się w tym stadku. Dogaduje się z psikami Wandy jakby znała je od lat. Jest mega miziasta i przytulasta. Rozdaje całuski i mogłaby zalizac człowieka na śmierc :lol:. Poza tym jej uroda :loveu:- zniewalajaca po prostu i te piegi na nosku- rewelacja :loveu:. Patrząc teraz na Figę mozna powiedziec- tak wyglada szczęśliwy, zadbany pies :loveu: No i jest wulkanem energii- wszędzie jej pełno. Biega, bawi się, szaleje po prostu- żyje w końcu pełnią zycia :multi:. P.S. Obrabiam właśnie fotki. Zaraz wkleję ;) Quote
Asia & Ginger Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 [quote name='evita.']Czyż nie jest cudna ? :cool3: :loveu: Jest, jest. :cool3: :p :multi: http://img39.imageshack.us/img39/3773/12988763.jpg I te piegi. :loveu: :loveu: :loveu: Quote
_ChiQuiTa_ Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Jest cudowna !! Strasznie się cieszę, ze mała wyciągnięte z obory :):multi::loveu: Quote
anciaahk Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Figa jest malutka, przynajmniej na zdjęciach, wcześniej wydawała mi się większa. Jak Wanda sobie radzi? Jakie są teraz największe problemy wychowawcze z sunią? Mam nadzieję, że szybko będzie się nadawała do adopcji. Jest przecudna i wierzę, że szybko znajdzie nowy domek :). Quote
ewa36 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Przepraszam, dopiero dziś przekazałam swoją część dla sunieczki. Jestem ostatnio zaganiana. Naprawdę jest fajna. Quote
enia Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 anciaahk napisał(a):Figa jest malutka, przynajmniej na zdjęciach, wcześniej wydawała mi się większa. Jak Wanda sobie radzi? Jakie są teraz największe problemy wychowawcze z sunią? Mam nadzieję, że szybko będzie się nadawała do adopcji. Jest przecudna i wierzę, że szybko znajdzie nowy domek :). Na moje oko jest mniejsza i drobniejsza od standardowego spanielka:lol: Figa dobrze się zaklimatyzowała ze stadem, takie odniosłam wrażenie.....zdażyło jej sie siknąc w domu, ogólnie biega razem z innymi i zażywa wolności po tej oborze..... do nas bardzo się cieszyła i nadstawiała do głaskania;) ani razu nie szczeknęła.Jest bardzo fajna. Nie wiem czy cieczka jej się nie zbliża bo ponoc Pufi Wandy zaloty uskutecznia do suni...... Quote
Asiaczek Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Rzeczywiście piękny z niej Piegusek! http://img39.imageshack.us/img39/3773/12988763.jpg Pzdr. Quote
wanda szostek Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Dzisiaj obiecane zdjęcia No i informacja Figa ma cieczkę. Oddzielam ją od mojego Pufiego z czego jest on bardzo nieszczęśliwy. Trafiła mu się wreszcie suczka do rzeczy. Chłopak młody (trzylatek) chciałby pofiglować a tu na noc wyrzucili na dwór więc pracowicie drzwi spróbował sforsować. Na dzień zamknęli w kojcu. Biedak tak płakał, szczekał ,że wieczorem już głosu wydobyć nie mógł i nie wiem czy nie trzeba będzie do weta się udać. A mnie zmogła grypa więc przyjechałam na jutro do lekarza i mam trochę czasu, aby zdjęcia wkleić. Quote
wanda szostek Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Doszedł przelew od : NA SPANIELKĘ. ANDZIA )_F ORUM SPANIELOWE 20,00 zł MESTUDIO, SPANIELKA ZA MAJ 10,00 zł NA SPANIELKĘ OD ENII 20,00 zł Quote
wanda szostek Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 No to jeszcze jedno na przywitanie Quote
muczia Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Strasznie mi głupio że tak dlugo musiałyście czekać na moją wpłatę. Kompletnie nie miałam czasu. Jutro wpłacę zadeklarowane pieniądze. Jeszcze raz strasznie przepraszam:oops:. Quote
Asiaczek Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Ja w czerwcu chyba tez będe mogła wpłącić parę złotych. Ale bardzo prosze o przypomnienie (jeżeli to będzie możliwe...). Pzdr. Quote
Asia & Ginger Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 http://i43.tinypic.com/m99avm.jpg Ojojoj, ładnie to tak fotografować psinkę w intymnych momentach? :mad: :evil_lol: Quote
wanda szostek Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 muczia napisał(a):Strasznie mi głupio że tak dlugo musiałyście czekać na moją wpłatę. Kompletnie nie miałam czasu. Jutro wpłacę zadeklarowane pieniądze. Jeszcze raz strasznie przepraszam:oops:. Zdarza się każdemu. Nie ma sprawy. Quote
wanda szostek Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 [quote name='Asia & Ginger']http://i43.tinypic.com/m99avm.jpg Ojojoj, ładnie to tak fotografować psinkę w intymnych momentach? :mad: :evil_lol: Ale jak ładnie na nim wyszła. Quote
ewa36 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Przekaz zrobiłam na poczcie. Na pewno dojdzie. A w razie czego, mam dowód wpłaty i będe reklamować. Quote
Nikita. Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Ślicznie dziewczynka wygląda :) Na spanielach ktosik pyta jak sunia reaguje na dzieci i rowery. Quote
wanda szostek Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 Nikita. napisał(a):Ślicznie dziewczynka wygląda :) Na spanielach ktosik pyta jak sunia reaguje na dzieci i rowery. Dzieciom małym bym nie polecała. 1. Ona jednak ugryzie jak jej się coś nie spodoba. A jak się wystraszy i boi to robi się groźna. Od sznaucerki ze strachem szybko ją izolowałam, bo wystraszona skoczyła zajadle z zębami i bałam się, że tamta rękawicę podejmie i będzie jadka. Męża zaatakowała jak chciał ją wziąć na dwór a ona beze mnie nie chciała. Przez płot do sąsiada, też bardzo zajadle skakała, że miałam obawę czy nie przeskoczy i nie dorwie się do niego. Może nawet to by mu się należało, za te wszystkie psy, które muszę od niego wyciągać. 2. Z racji higienicznej, bo lizus z niej wielki i to koniecznie po buzi. Dziecko się od tego nie opędzi a raczej nie jest to wskazane i zdrowe. Z rowerami nie miałam okazji sprawdzić reakcji. Do bramy do samochodów biega i szczeka. Quote
Recommended Posts