Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Figa jest cudna:loveu:
oto co nas do Wandzi sprowadziło:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/mieszkalam-pod-krzakiem-na-wegrowskim-rynku-mala-szurka-138012/
Figa- zobaczyła nas pierwszy raz w życiu- ja, evita i mój tz, cieszyła się, skakała, dawała całusy ile wlazło i komu sie dało:lol::loveu:
ani przez moment nie była dzika czy agresywna, pchała sie do głaskania, zlizała mi calutki puder z twarzy i mogłaby tak jeszcze długo;)
jadła delikatnie ciasto z ręki, była bardzo zadowolona i szczęśliwa ( to wielka zasługa Wandzi i Jej męża) w sforze Wandy psiaków odnalazła sie super, nie zaobserwowałam żadnej kłótni czy spięcia między nimi, nawet na naszą znajdkę zareagowała obojętnie......
jest śliczna i delikatna, taka mała piegowata dziewczyna-widać ,że teraz jest szczęśliwa:loveu: nabrała troszkę ciałka, ma super warunki, biega i bawi sie dowoli.Gdy już jej sie znudziło , wskoczyła na kanapkę i spała. Kochana mała Figa.
Fotki będą .......

• Replies 984
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny- potwierdzam słowa Enii :lol:. Figulec jest nieprawdopodobnie kochanym i przylepiastym psiakiem. U Wandy ma super warunki. Bardzo fajnie czuje się w tym stadku. Dogaduje się z psikami Wandy jakby znała je od lat. Jest mega miziasta i przytulasta. Rozdaje całuski i mogłaby zalizac człowieka na śmierc :lol:. Poza tym jej uroda :loveu:- zniewalajaca po prostu i te piegi na nosku- rewelacja :loveu:. Patrząc teraz na Figę mozna powiedziec- tak wyglada szczęśliwy, zadbany pies :loveu: No i jest wulkanem energii- wszędzie jej pełno. Biega, bawi się, szaleje po prostu- żyje w końcu pełnią zycia :multi:.
P.S. Obrabiam właśnie fotki. Zaraz wkleję ;)

Posted

Figa jest malutka, przynajmniej na zdjęciach, wcześniej wydawała mi się większa.
Jak Wanda sobie radzi? Jakie są teraz największe problemy wychowawcze z sunią? Mam nadzieję, że szybko będzie się nadawała do adopcji.
Jest przecudna i wierzę, że szybko znajdzie nowy domek :).

Posted

anciaahk napisał(a):
Figa jest malutka, przynajmniej na zdjęciach, wcześniej wydawała mi się większa.
Jak Wanda sobie radzi? Jakie są teraz największe problemy wychowawcze z sunią? Mam nadzieję, że szybko będzie się nadawała do adopcji.
Jest przecudna i wierzę, że szybko znajdzie nowy domek :).

Na moje oko jest mniejsza i drobniejsza od standardowego spanielka:lol:
Figa dobrze się zaklimatyzowała ze stadem, takie odniosłam wrażenie.....zdażyło jej sie siknąc w domu, ogólnie biega razem z innymi i zażywa wolności po tej oborze.....
do nas bardzo się cieszyła i nadstawiała do głaskania;) ani razu nie szczeknęła.Jest bardzo fajna. Nie wiem czy cieczka jej się nie zbliża bo ponoc Pufi Wandy zaloty uskutecznia do suni......

Posted

Dzisiaj obiecane zdjęcia

No i informacja

Figa ma cieczkę. Oddzielam ją od mojego Pufiego z czego jest on bardzo nieszczęśliwy. Trafiła mu się wreszcie suczka do rzeczy. Chłopak młody (trzylatek) chciałby pofiglować a tu na noc wyrzucili na dwór więc pracowicie drzwi spróbował sforsować. Na dzień zamknęli w kojcu. Biedak tak płakał, szczekał ,że wieczorem już głosu wydobyć nie mógł i nie wiem czy nie trzeba będzie do weta się udać.
A mnie zmogła grypa więc przyjechałam na jutro do lekarza i mam trochę czasu, aby zdjęcia wkleić.

Posted

Strasznie mi głupio że tak dlugo musiałyście czekać na moją wpłatę. Kompletnie nie miałam czasu. Jutro wpłacę zadeklarowane pieniądze. Jeszcze raz strasznie przepraszam:oops:.

Posted

muczia napisał(a):
Strasznie mi głupio że tak dlugo musiałyście czekać na moją wpłatę. Kompletnie nie miałam czasu. Jutro wpłacę zadeklarowane pieniądze. Jeszcze raz strasznie przepraszam:oops:.

Zdarza się każdemu. Nie ma sprawy.

Posted

Nikita. napisał(a):
Ślicznie dziewczynka wygląda :)

Na spanielach ktosik pyta jak sunia reaguje na dzieci i rowery.

Dzieciom małym bym nie polecała.
1. Ona jednak ugryzie jak jej się coś nie spodoba. A jak się wystraszy i boi to robi się groźna. Od sznaucerki ze strachem szybko ją izolowałam, bo wystraszona skoczyła zajadle z zębami i bałam się, że tamta rękawicę podejmie i będzie jadka. Męża zaatakowała jak chciał ją wziąć na dwór a ona beze mnie nie chciała.
Przez płot do sąsiada, też bardzo zajadle skakała, że miałam obawę czy nie przeskoczy i nie dorwie się do niego. Może nawet to by mu się należało, za te wszystkie psy, które muszę od niego wyciągać.
2. Z racji higienicznej, bo lizus z niej wielki i to koniecznie po buzi. Dziecko się od tego nie opędzi a raczej nie jest to wskazane i zdrowe.

Z rowerami nie miałam okazji sprawdzić reakcji.
Do bramy do samochodów biega i szczeka.