anciaahk Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Enia bardzo dobry pomysł, ale Wanda ma 7 psów, nie wiem czy da radę opiekować się sunią po sterylce. Wszystko zależy od tego, co z transportem, na kiedy byłby możliwy. Ktoś wie o której można dzwonić do Wandy? Tak pomyślałam jeszcze, że skoro sunia jest mocno chuda, to jednak chyba najpierw odrobaczenie, kontrola stanu zdrowia a potem sterylka :shake:. Quote
enia Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Dodzwoniłam sie właśnie jakimś cudem do Wandy-powiedziałam, że jest hotelik, Wanda chce sunie zabrać w przyszłym tyg. do siebie na działke do boksu(może we wtorek) umówi się do weterynarza żeby odrobaczyć, zaszczepić i wysterylizować sunię.Przez ten czas zobaczymy jaki z niej ancymonek;) Także trzymajcie miejsce w hotelu, i transportu trzeba będzie szukać, ale to potrwa jeszcze...... Quote
anciaahk Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Super enia, jesteś kochana :loveu:. Trzeba skontaktować się z Mają, o której pisała Asia, wiesz może o kogo chodzi? Wyślę informację do hoteliku i napiszę, że opóźni się w związku z tym przyjazd suni o ok. 2 tygodnie. Mam też nr konta do hoteliku do wpłat, nie wiem, czy już zaczniemy wpłacać? Może jednorazowe wpłaty najpierw do Wandy? Czy te wstępne badania weterynaryjne pokryje TOZ? Quote
Madallena Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 rany rany. niech ktoś pomoże mi z bazarkiem na sunię :placz: Ja mogę go zrobic, ale zdjęcia będą małe (zastosowałam się do wskazówe i nie chcą byc duże :placz:) A z komputerowch rzeczy to tylko worda ogarniam! Help! Quote
enia Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Madallena napisał(a):rany rany. niech ktoś pomoże mi z bazarkiem na sunię :placz: Ja mogę go zrobic, ale zdjęcia będą małe (zastosowałam się do wskazówe i nie chcą byc duże :placz:) A z komputerowch rzeczy to tylko worda ogarniam! Help! ja też noga, ale wysłałam link evicie - licze ,że pomoże z fotkami;) Quote
enia Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 anciaahk napisał(a):Super enia, jesteś kochana :loveu:. Trzeba skontaktować się z Mają, o której pisała Asia, wiesz może o kogo chodzi? Wyślę informację do hoteliku i napiszę, że opóźni się w związku z tym przyjazd suni o ok. 2 tygodnie. Mam też nr konta do hoteliku do wpłat, nie wiem, czy już zaczniemy wpłacać? Może jednorazowe wpłaty najpierw do Wandy? Czy te wstępne badania weterynaryjne pokryje TOZ? Czy badanie pokryje Toz to sie okaze jak Wandzia pojedzie z sunią, musi zapytać weta.Z funduszami poczekajmy na decyzję założycielki wątku. Mai nie znam;) napisz do hoteliku ,że sunia musi być doprowadzona do ładu-wtedy przyjedzie, prosimy żeby trzymali miejsce. Quote
anciaahk Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Nigdy nie robiłam bazarku i nie wiem o co chodzi.:shake: Dziewczyny pomóżcie. Quote
anciaahk Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 [quote name='enia'] napisz do hoteliku ,że sunia musi być doprowadzona do ładu-wtedy przyjedzie, prosimy żeby trzymali miejsce. Ok, info do hoteliku puściłam. edit dostałam pw od Leni356, może też wpłacić na sunię 50 zł.:loveu: Quote
anciaahk Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 emilia2280: 100zl/m-c anciaahk: 50zl/ m-c Nikita 10 zł/m-c fresca 10 zł/m-c mestudio 10 zł/m-c EVE ze spanieli 10zł/m-c enia 20 zł/m-c Estera 20zł/m-c Andzia ze spanieli 10zł/m-c Asia & Ginger 20 zł/m-c Wiki-2006 ze spanielowego 20 zł/m-c Bjuta 10 zł/m-c Razem = 290 zł i jednorazowo 180 zł (60 zł muczia i 20 złasiaczek i 50 zł margaret i 50 zł Lena 356) ewa36 – bez konkretnej kwoty Nikita transport do 150 km plus bazarki (mestudio oferuje rośliny) Ktoś pisał o zwiększeniu deklaracji o 10 zł ale nie mogę znaleźć, albo coś pomyliłam. Quote
evita. Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 W sprawie bazarku- mogę pomóc z obróbką fotek itp ;) Quote
Asia & Ginger Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 [quote name='anciaahk']Gdzie znajdziemy Maję? Asiu skontaktujesz się czy podpowiesz mi, gdzie mam się skontaktować? Chodzi o tą Maję, Majaa: Dogomania Forum - Zobacz Profil: Majaa Skontaktuję się z nią, ale transport byłby chyba wkrótce. Muszę dowiedzieć się szczegółów. [quote name='Madallena']rany rany. niech ktoś pomoże mi z bazarkiem na sunię :placz: Ja mogę go zrobic, ale zdjęcia będą małe (zastosowałam się do wskazówe i nie chcą byc duże :placz:) A z komputerowch rzeczy to tylko worda ogarniam! Help! Do wrzucania fotek polecam www.tinypic.com. Jest bardzo prosty w obsłudze, nie trzeba się rejestrować, automatycznie zmniejsza fotki. Po załadowaniu fotki, wystarczy skopiować i wkleić drugi z linków, które się pokażą, ten pod napisem: "Kod IMG forów i paneli dyskusyjnych". ;) [quote name='anciaahk']emilia2280: 100zl/m-c anciaahk: 50zl/ m-c Nikita 10 zł/m-c fresca 10 zł/m-c mestudio 10 zł/m-c EVE ze spanieli 10zł/m-c enia 20 zł/m-c Estera 20zł/m-c Andzia ze spanieli 10zł/m-c Asia & Ginger 20 zł/m-c Wiki-2006 ze spanielowego 20 zł/m-c Bjuta 10 zł/m-c Razem = 290 zł i jednorazowo 180 zł (60 zł muczia i 20 złasiaczek i 50 zł margaret i 50 zł Lena 356) ewa36 – bez konkretnej kwoty Nikita transport do 150 km plus bazarki (mestudio oferuje rośliny) Ktoś pisał o zwiększeniu deklaracji o 10 zł ale nie mogę znaleźć, albo coś pomyliłam. Z tego co pamiętam, to chyba Nikita coś wspominała o 10 zł więcej. ;) Quote
anciaahk Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 ok, Asiu czekamy więc na szczegóły odnośnie transportu - jeśli byłby wkrótce, to może warto z tej okazji skorzystać. Nie wiem, ile czasu miejsce będzie trzymane, a potem okazja transportu aż tak odległego może się szybko nie powtórzyć :shake: Rzeczywiście Nikita deklarowała, szukałam po postach cyfr i to mnie zmyliło (albo temperatura bo choruję, więc wybaczcie :oops:). Tak więc wyglądają miesięczne deklaracje: emilia2280: 100zl/m-c anciaahk: 50zl/ m-c Nikita 20 zł/m-c fresca 10 zł/m-c mestudio 10 zł/m-c EVE ze spanieli 10zł/m-c enia 20 zł/m-c Estera 20zł/m-c Andzia ze spanieli 10zł/m-c Asia & Ginger 20 zł/m-c Wiki-2006 ze spanielowego 20 zł/m-c Bjuta 10 zł/m-c Razem = 300 zł:multi: Quote
Nikita. Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Tak to ja dorzucałam drugą dychę ;) Słuchajcie kiedy Majaa jedzie do Wrocławia? Jeśli by się udało to ja podrzucę sunię do Starachowic. Teraz do wtorku jestem na urlopie, a później może być różnie. Zostają mi późne wieczory i weekendy (nie wszystkie wolne). Może warto sunię zawieźć wcześniej, żeby miejsce w hoteliku nie przepadło! Ze sterylizacją suni trzeba poczekać aż dojdzie do siebie, wychudzona, być może zarobaczona, silny stres, to kiepski moment na sterylkę. Teraz jest i transport i miejsce w hoteliku, później może być problem. Żeby sunia znów nie musiała czekać nie wiadomo ile. Quote
Asia & Ginger Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 [quote name='anciaahk']ok, Asiu czekamy więc na szczegóły odnośnie transportu - jeśli byłby wkrótce, to może warto z tej okazji skorzystać. Nie wiem, ile czasu miejsce będzie trzymane, a potem okazja transportu aż tak odległego może się szybko nie powtórzyć :shake: Rozmawiałam z Mają i jeśli wszystko się uda załatwić, to transport byłby na piątek po południu. Zapytałam też Maję, czy zna może jakieś hoteliki w bliższej okolicy i podała mi namiary na: milagnes.com.pl Napisała też, żeby w sprawie hotelu pisać do Andzia69 lub lub Fidaoo. Ale jest też inny pomysł, na razie wiecej nie zdradzę, bo nie wiem co z tego wyjdzie. ;) Quote
Majaa Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 [quote name='enia']Mai nie znam;) Może to i dobrze! :evil_lol: [quote name='Asia & Ginger']Rozmawiałam z Mają i jeśli wszystko się uda załatwić, to transport byłby na piątek po południu. Zapytałam też Maję, czy zna może jakieś hoteliki w bliższej okolicy i podała mi namiary na: milagnes.com.pl Napisała też, żeby w sprawie hotelu pisać do Andzia69 lub lub Fidaoo. Ale jest też inny pomysł, na razie wiecej nie zdradzę, bo nie wiem co z tego wyjdzie. ;) Oj to nie tajemnica przecież jest Asiu! Co do transportu do Wrocławia lub okolice będę wiedzieć cokolwiek jutro ok 14-15 ! Ale w razie kłopotów suczynka może trafić do mnie na DT (chwilowo, ale bezpłatnie - max kilka tygodni naprawdę) a i tansport byłby w tej ostateczości łatwiejszy - 1 lub 2 maja mogę odebrać ją z Kazimierza Dolnego lub +/- 50 km Quote
Majaa Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Asia & Ginger napisał(a):Rozmawiałam z Mają i jeśli wszystko się uda załatwić, to transport byłby na piątek po południu. Moze to jest możliwe, ale nie odpowiadam za skutek negocjacji :cool3: Quote
anciaahk Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Witamy Maję :loveu:. Dziewczyny wiem, że nic nie wiem. a) czy Maja wiezie pieska, jeśli transport jest aktualny? b) czy mam się kontaktować z tym hotelikiem milagnes? c) czy sunia idzie na tymczas do Mai? :razz: Nie możecie spać w nocy czy jak:evil_lol:. Quote
ewa36 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Po przeprowadzeniu domowego audytu mogę zadeklarować comiesięcznie 20 zł. dla suni. Wybaczcie że tak mało. Liczę, że ro roku sytuacja się poprawi. Teraz przez ten pieprzony kryzys jest cienko. Wpłatę zrealizuję zaraz po długim weekendzie. Gdzie wpłacać ? Quote
enia Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Majaa napisał(a):Może to i dobrze! :evil_lol: Oj to nie tajemnica przecież jest Asiu! Co do transportu do Wrocławia lub okolice będę wiedzieć cokolwiek jutro ok 14-15 ! Ale w razie kłopotów suczynka może trafić do mnie na DT (chwilowo, ale bezpłatnie - max kilka tygodni naprawdę) a i tansport byłby w tej ostateczości łatwiejszy - 1 lub 2 maja mogę odebrać ją z Kazimierza Dolnego lub +/- 50 km aa to już znam!:lol: czyli sunia najpierw jedzie do Ciebie? chcesz żeby była wysterylizowana w Siedlcach o ile jej stan na to pozwoli? ale do 1-2 maja chyba nie zdążymy....... może zadzwoń do Wandy:692 677 335 ja bym chciała żeby jak najszybciej zabrać sunieczkę, ale wiadomo, trzeba wsio zorganizować jak najlepiej..... Quote
anciaahk Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Uważacie, że nie powinna jechać niewysterylizowana? Szkoda marnować takiej okazji co do transportu, jeśli miałaby jechać do Zgorzelca. Zresztą sama nie wiem.. Ewa, sunia dziękuje. Każda złotówka jest dla niej ważna. Narazie konta nie mamy, bo nie wiadomo, gdzie sunia ostatecznie trafi. Jak tylko będzie to jasne, będziemy wysyłać informacje. Wygląda to coraz lepiej: :razz: emilia2280: 100zl/m-c anciaahk: 50zl/ m-c Nikita 20 zł/m-c fresca 10 zł/m-c mestudio 10 zł/m-c EVE ze spanieli 10zł/m-c enia 20 zł/m-c Estera 20zł/m-c Andzia ze spanieli 10zł/m-c Asia & Ginger 20 zł/m-c Wiki-2006 ze spanielowego 20 zł/m-c Bjuta 10 zł/m-c Ewa 36 20 zł/m-c Razem = 320 zł:multi: Quote
enia Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 dla mnie może jechać bez sterylki do Mai, ale chodziło mi o oszczędność, bo może by sie dało tutaj na talon..... zresztą decyduje Wanda i Maja;) Quote
Nikita. Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Majaa napisał(a):Co do transportu do Wrocławia lub okolice będę wiedzieć cokolwiek jutro ok 14-15 ! Ale w razie kłopotów suczynka może trafić do mnie na DT (chwilowo, ale bezpłatnie - max kilka tygodni naprawdę) a i tansport byłby w tej ostateczości łatwiejszy - 1 lub 2 maja mogę odebrać ją z Kazimierza Dolnego lub +/- 50 km To co, mam namawiać męża na weekendowy wypad do Kazimierza? :cool3: Quote
Recommended Posts