Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z tego co wczoraj czytałam to u Wiosny jest dłuższa kolejka niż u Murki a u Ani z Brodnicy są tylko 4 miejsca, jutro tam jednak zadzwonię. Teraz jestem w pracy i nie bardzo mogę.

• Replies 984
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Pod Warszawą hotelik ma Pati. Ale nie wiem, czy przyjęłaby do siebie spanielkę. Zawsze można ją zapytać ;)

U Pati warunki sa swietne; byłam u Niej i i ja i moje baski bylismy zachwyceni. Ale czy znajdzie czas na spanielke i nauke z nia...?

pzdr.

Posted

Pytanie ile pracy ta sunia wymaga. Co prawda pies nie był wychowywany, siedział w oborze, nie miał spacerów, człowieka, nikogo. Podobno może być agresywny. Ale to wszystko wiemy od obecnego "opiekuna" psa, który chyba niespecjalnie się tym przejmuje i ciężko traktować jego opinię jako wiarygodną. Na pewno jest szybka, radosna, wesoła.

Koszt u Pati 15 zł. Tyle nie mamy.

Chyba że ktoś nas wspomoże?

DzwoniĆ po tych hotelach???

Posted

Jest jeszcze hotelik koło Zgorzelca, prowadzi go szkolenioweic, przyjmuje dogomaniackie psiaki, miał już 2 spanielki u siebie. Ale czy ma teraz miejsce, to nie wiem. :roll:
Kontakt do niego powinna mieć Goś albo lolka.

Posted

Pan Marek może przyjąć sunię i z nią pracować, podejrzewam, że gdzieś za około tydzień. Prowadzi szkołę dla psów, ma doświadczenie.
Koszt pobytu to 400 zł/miesiąc.

Brakuje 100 zł. Błagam, pomóżcie. Liczy się każde 5-10 zł. Wierzę, że jakieś zaskórniaki się znajdą.

Wstępnie wyślę mu opis + zdjęcia suni mailem i będziemy w kontakcie.

Posted

[quote name='anciaahk']Pan Marek może przyjąć sunię i z nią pracować, podejrzewam, że gdzieś za około tydzień. Prowadzi szkołę dla psów, ma doświadczenie.
Koszt pobytu to 400 zł/miesiąc.

Brakuje 100 zł. Błagam, pomóżcie. Liczy się każde 5-10 zł. Wierzę, że jakieś zaskórniaki się znajdą.

Wstępnie wyślę mu opis + zdjęcia suni mailem i będziemy w kontakcie.
Na pierwszy miesiąc starczy nam pieniędzy. Stałe delkaracje i jednorazowe to 420 zł.

20 zł zostanie na kolejny miesiąc. Czyli jeśli wszyscy się wywiążą z miesięcznych deklaracji będziemy mieli 310 zł. 90 zł weźmiemy ze skarpety spanielowej, jeśli nie będzie w międzyczasie jakichś wpłat jednorazowych albo bazarków. Wtedy w skarpecie spanielowej zostanie jeszcze 70 zł (jeśli będzie trzeba to na jeszcze kolejny miesiąc).

Czy może tak być?

Posted

anciaahk napisał(a):
Dla mnie tak, jak najbardziej. Przekażę w takim razie informację Wandzie - i wyślę namiary na sunię dla P. Marka.
Zostanie kwestia transportu.

Podtrzymuję propozycję transportu bezpłatnego suni do 150km. Dołożę jeszcze jedną dychę miesięcznie, więcej nie dam rady :oops:

Kto jeszcze może wysupłać kilka groszy?

Może wypiszmy tu wszystkie możliwe dt, które mamy na oku i będziemy mogli obserwować sytuację.

Posted

anciaahk napisał(a):
Dla mnie tak, jak najbardziej. Przekażę w takim razie informację Wandzie - i wyślę namiary na sunię dla P. Marka.
Zostanie kwestia transportu.

i co Wanda na to??

Posted

Wysłałam Wandzie informację sms wraz z nr tel do Zgorzelca, chyba w tym tyg będzie na necie, więc może podejmie jakąś decyzję.
Wanda nie odpisała, zaproponowałam, że zadzwonię ale też nie mam informacji, czy mogę i o której.
Ania z hoteliku z Brodnicy też zgodziła się wpisać sunię w kolejkę
Natomiast bez zgody/informacji od Wandy nic nie zrobimy, bo nawet nie wiemy, gdzie sunia jest.
Szczerze mówiąc wolałabym, aby właśnie Wanda przedstawiła pieska dla Pana ze Zgorzelca, bo raz ma większe doświadczenie, a dwa widziała pieska i zna sprawę.

Jakieś inne propozycje?

Jestem niestety chora i przy komputerze jestem rzadziej.

Posted

Wpadłam najwcześniej jak mogłam na kilka godzin.
Bardzo, bardzo Wam dziewczyny dziękuję za tak wielką pomoc.
O suni więcej nic nie wiem niż napisałam na wątku. Byłam tam raz, rozmawiałam i zrobiłam zdjęcia. Przekazałam na wątku to czego dowiedziałam się od syna, który ją wziął od pierwszego właściciela. Krótko to sunia niszczy, nie zachowuje czystości i może ugryźć. Trzeba przyjąć, że niczego jej nie nauczono. Nie wiem jak zareaguje na smycz i czy nie trzeba będzie przewieźć jej w klatce. To duża niewiadoma i trzeba być na wszystko przygotowanym
Czy w tym hoteliku suni zapewnią opiekę weta?
Mam na myśli sprawdzenie dlaczego ona taka chuda, odrobaczenie, zaszczepienie od wścieklizny i sterylkę. Do sterylki moim zdaniem trzeba ją podkarmić, ale tu może wypowie się wet jak obejrzy. To jest sprawa najpilniejsza.

Tak się zastanawiam, czy nie lepiej byłoby zacząć od szczepień, odrobaczenia, sterylki i obserwacji suni jakie są z nią kłopoty a potem szkolenie, bo rozumiem, że ten hotelik będzie miał za zadanie sunię z resocjalizować bo bez tego nie będzie adopcji.
Jestem dzisiaj w Siedlcach do wieczora. W poniedziałek jestem w Warszawie a we wtorek będę w Siedlcach i o 17 na działkę Możliwe, że wieczorem w niedzielę będę mogła być na necie.

Napiszcie jak Wy to widzicie.

Posted

A kontaktowałaś się może z tym Panem od hoteliku?

Ok informuję o działaniach. Na prośbę Wandy wysłałam opis suni + zdjęcia do Pana z hoteliku. Do kontaktu podałam numer Wandy (nie wiem, czy dobrze, bo bez pozwolenia :oops:).

Jeśli hotel się podejmie będziemy działać z transportem.

Kasy jednak mimo wszystko chyba nie mamy zbyt wiele, bo słusznie Wanda zauważa, że będą potrzebne najpierw badania, aby określić stan suni (po 3-4 latach w oborze i niewiadomojakim żywieniu bez żadnych odżywek i witamin może być różnie).

Rozumiem, że hotelik jest sprawdzony i z resocjalizacją naszego potworka :diabloti:sobie poradzi.

Wszyscy sponsorzy muszą być chyba jednak świadomi, że ta resocjalizacja może trwać a hotelik trzeba opłacać. To nie jest zobowiązanie na miesiąc czy dwa, a sunia nie ma dokąd wrócić. Wszyscy jesteśmy za nią odpowiedzialni.

Wiem, że DT po sprawdzeniu zachowania suni, oferowała Żabusia, czy to też jest "w razie czego" aktualne? Po prostu trzeba mieć przygotowane wyjście awaryjne.

Proszę też każdego kto tu zagląda o jakąkolwiek pomoc, czy telefony do hoteliku czy szukanie innych pomysłów. Ja piszę z drugiego końca Polski i nie mam kompletnie doświadczenia w takich akcjach, więc proszę, pomóżcie.

Posted

ewa36 napisał(a):
Mogę pomóc finansowo jednorazowo na razie nie zadeklaruję sie co do stałych wpłat mam już sporo psich zobowiązań .........

Ewa każda kwota jest ważna i bardzo Ci dziękujemy w imieniu suni. Jaką kwotę jednorazowo mogłabyś przelać?

Posted

Ancia na tą chwilę nie wiem ani ile ani kiedy czekam na realizację dawno (tj. ponad miesiąc) przeterminowanych faktur za wykonaną robotę :shake:
Ale na pewno będe o suczynce pamiętać

Posted

Słuchajcie, super nowina :multi:!!

Pan z hoteliku odpisał, mogą przyjąć sunię, proszą o podanie terminu, teraz pozostaje kwestia transportu (mogę częściowo pokryć koszty). Ktoś pisał też o dowozie do 150 km.

Witam,
sunia jest ładna ale w pierwszej kolejności trzeba będzie zrobić jej wszystkie szczepienia i odrobaczenie. Jak przybierze na wadze to pomyślimy o sterylizacji. Wszystkim naszym pieskom zapewniamy opiekę weterynaryjną.
Zgodnie z ustaleniami telefonicznymi podejmiemy się opieki i próby resocjalizacji tej suczki. Pozdrawiamy Marek z Łukaszem.
Proszę podać termin przyjazdu.

Teraz pozostaje ustalenie gdzie jest sunia (Łuków, lubelskie chyba?) i jak to daleko do Zgorzelca - wg mnie jakieś 600 km. Ze strony hoteliku wyczytałam, że oferują transport płatny 1,25 zł/km:shake:, czyli to dla nas za dużo.

Potrzebny pilnie transport.

Posted

anciaahk napisał(a):
Słuchajcie, super nowina :multi:!!

Pan z hoteliku odpisał, mogą przyjąć sunię, proszą o podanie terminu, teraz pozostaje kwestia transportu (mogę częściowo pokryć koszty). Ktoś pisał też o dowozie do 150 km.

Teraz pozostaje ustalenie gdzie jest sunia (Łuków, lubelskie chyba?) i jak to daleko do Zgorzelca - wg mnie jakieś 600 km. Ze strony hoteliku wyczytałam, że oferują transport płatny 1,25 zł/km:shake:, czyli to dla nas za dużo.

Może jakiś transport łączony się znajdzie.

Sunia jest pod Łukowem, na wschód od Warszawy, to rzeczywiście kawał drogi. :roll:

Wiem, że Majaa (jest ze Starachowic albo okolic) ma jakąś sunię do zawiezienia w okolice Wrocławia, jeśli wizyta przedadopcyjna pójdzie pomyślnie. Może uda się zabrać dwa psiaki, tylko trzeba by podrzucić sunię ten kawałek do Starachowic? :roll:

Posted

Do Starachowic może podrzuci Nikita, to chyba będzie 150 km, ewentualnie ja dopłacę, jeśli będzie taka możliwość.

Nikita dałabyś radę??

Gdzie znajdziemy Maję? Asiu skontaktujesz się czy podpowiesz mi, gdzie mam się skontaktować?

Co do kosztów, ja będę mogła jednorazowo też podrzucać większe kwoty niż zadeklarowałam, w zależności od oczywiście dochodów. Mogę w 50% sfinansować sterylkę, jeśli ktoś dorzuci drugie 50%.

Zaraz zrobię podsumowanie wszystkich deklaracji.

Posted

Może zanim sunia pojedzie to Wanda w Siedlcach ją wysterylizuje? wiem, że czasami są talony w Toz?
bo to dla nas dodatkowe koszty ,a i tak musimy zbierać na hotelik, bo nie wiemy ile jej socjalizacja potrwa......
baaardzo się ciesze, że suczka dostanie szansę:loveu:

Posted

[quote name='anciaahk']Słuchajcie, super nowina :multi:!!

Potrzebny pilnie transport.
a to nie są okolice Siedlec?
może gallegro wie dokładnie?

Posted

anciaahk napisał(a):
Enia bardzo dobry pomysł, ale Wanda ma 7 psów, nie wiem czy da radę opiekować się sunią po sterylce. Wszystko zależy od tego, co z transportem, na kiedy byłby możliwy.

Ktoś wie o której można dzwonić do Wandy?

po godzinie 21;)
a może pisz jej smsy i w nich umów sie na konkretną godzine? bo wiem, że zasięg tam słaby.....