Franca81 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 wanda szostek napisał(a):To bardzo ważne i bardzo dziękuję staram sie ;) Niestety czasem adopcje sa baaardzo nieudane.... tego niestety czasem przewidziec sie nie da... Quote
anciaahk Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Szukaj domku maleńka. Kto uratuje sunię z łańcucha i obory? Quote
wanda szostek Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 Franca81 napisał(a):w górę na spacerek wieczorny Spacerków nigdy nie za dużo, aby się ciotkom pokazać Quote
gameta Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 w góreczkę z pracy - w domu komp oszalał, będę dziś z nim dalej wlczyć ... Quote
_ChiQuiTa_ Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Czy w razie czego byłby możliwy transport do Tarnobrzega lub w okolice? Prawdopodobnie będzie tymczas w mieszkaniu, chłopak poinformowany o wszelkich ewentualnościach i zachowaniach psa z takiego miejsca. Chętny do pomocy, wrażliwy na krzywdę dzisiaj porozmawia z ojcem, jak się nie uda będę szukać dalej. Jest choć mała nadzieja... Quote
anciaahk Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 _ChiQuiTa_ napisał(a):Czy w razie czego byłby możliwy transport do Tarnobrzega lub w okolice? Prawdopodobnie będzie tymczas w mieszkaniu, chłopak poinformowany o wszelkich ewentualnościach i zachowaniach psa z takiego miejsca. Chętny do pomocy, wrażliwy na krzywdę dzisiaj porozmawia z ojcem, jak się nie uda będę szukać dalej. Jest choć mała nadzieja... Mogę pokryć koszt, na pewno częściowo, a może i w całości. Trzymam kciuki. Quote
_ChiQuiTa_ Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 anciaahk napisał(a):Mogę pokryć koszt, na pewno częściowo, a może i w całości. Trzymam kciuki. To super, Przeglądając wątek widzialam że któraś z ciotek zadeklarowała się o podwiezienie małej do 150 km... jak znalazłam dobrą miejscowość to do nas jest ok 171... Ale mogłabym w razie czego podjechać do Annopola tylko jak zmotam kasę na bilet dla siebie i psa. Ale jak będzie DT na 100% będziemy myśleć... Quote
anciaahk Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 _ChiQuiTa_ napisał(a):To super, Przeglądając wątek widzialam że któraś z ciotek zadeklarowała się o podwiezienie małej do 150 km... jak znalazłam dobrą miejscowość to do nas jest ok 171... Ale mogłabym w razie czego podjechać do Annopola tylko jak zmotam kasę na bilet dla siebie i psa. Ale jak będzie DT na 100% będziemy myśleć... Ok to jak coś to na bilecik Ci wyślę. Oby tylko DT był na 100% i odpowiedzialny i świadomy. Quote
_ChiQuiTa_ Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 anciaahk napisał(a):Ok to jak coś to na bilecik Ci wyślę. Oby tylko DT był na 100% i odpowiedzialny i świadomy. Dzięki :) O 22 mam spodziewać się telefonu z DT... także proszę wtedy spodziewać się wiadomości. Trzymajcie kciuki... bo ja już się tej wiadomości doczekać nie mogę choć trochę się boje. Quote
_ChiQuiTa_ Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Jednak nic dobrego nie wyszło:( Szukamy dalej.. Quote
kika22 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Przeprasza za offa :oops: Bardzo proszę wszystkich o oddanie głosu na Stowarzyszenie Obrona Zwierząt z Jędrzejowa w ankiecie Krakvetu - wygrałyśmy ankietę Dogo i teraz serdecznie proszę o wsparcie nas na Krakvecie. Pierwszy raz bierzemy udział w głosowaniu, pokrótce powiem, że działamy tu fizycznie w trzy osoby, mając pod swoja opieką 30 psów, dodatkowo opór urzędniczej materii, żadnych dotacji oraz ogólną niechęć dla naszych działań ze strony mieszkańców. Jesteśmy zdane tylko na własną przedsiębiorczość ... Bardzo proszę o głosiki: Forum o psach i kotach Z góry dziękujemy ;-) Quote
anciaahk Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 _ChiQuiTa_ napisał(a):Jednak nic dobrego nie wyszło:( Szukamy dalej.. :( niedobrze, szukamy dalej. Quote
_ChiQuiTa_ Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 anciaahk napisał(a)::( niedobrze, szukamy dalej. Tak szukamy dalej :( Quote
emilia2280 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Sluchajcie, jesli mamy szukac platnego tymczasu, to potrzebujemy kilku deklaracji, nawet po 5-10 zl. Wandziu, umiesc proszé w pierwszym poscie dotychczasowe deklaracje (wg kolejnosci ofert): Asia&Ginger (ze skarpety forum spanielowego): karma emilia2280: 100zl/m-c Anciaahk: 50zl/ m-c Razem: 150zl i karma Porozsylajcie wátek znajomym, moze ktos sié zlituje. Quote
_ChiQuiTa_ Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Niedługo będę miała odpowiedź z kolejnego domku tymczasowego. Trzymać kciuki Quote
wanda szostek Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 _ChiQuiTa_ napisał(a):Jednak nic dobrego nie wyszło:( Szukamy dalej.. I nie przejmuj się. To jest pies z dużymi problemami. Trzeba wiedzieć czego można się spodziewać. Nie można go wysyłać w Świat w nieznane na zasadzie próby, bo co jak próba się nie uda. U niej musi być ktoś cały czas w domu, bo dom rozbierze. Sikanie to też jest problem. Spotkałam w poniedziałek koleżankę, która wzięła sobie bokserka. Piesek ma już 7 miesięcy, leje gdzie popadnie, niszczy. Wymieniła już podłogę bo po pęczniała. Musi wyrzucić i kupić nową wersalkę, bo pogryziona i śmierdzi sikami. Kobieta ma horror. Pracuje, opłaca sąsiadkę, żeby tego drania często wyprowadzała. Mówi, że kocha go bardzo, ale przeliczyła się z siłami. Poza tym mieszka sama a więc cały ciężar na niej spoczywa. Tego chłopca rodzice by po dobie razem z sunią wywalili. I co by zrobił z sunią? Tu potrzebna wielka rozwaga. Przecież chcemy suni pomóc a nie pozbyć się jej. Sunia jeżeli gdziekolwiek by jechała to musi jechać po sterylce. Nie jest wprawdzie rasowa i do wzorca jej bardzo daleko, ale dla rozmnażacza to żadna przeszkoda. Quote
Nikita. Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 _ChiQuiTa_ napisał(a):Przeglądając wątek widzialam że któraś z ciotek zadeklarowała się o podwiezienie małej do 150 km... jak znalazłam dobrą miejscowość to do nas jest ok 171... Ale mogłabym w razie czego podjechać To ja ;) Nadal podtrzymuję propozycję transportu, jak zrobi się 150 km, to i 170 też da radę, oby się tylko odpowiedzialny domek znalazł!!! Quote
emilia2280 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 _ChiQuiTa_ napisał(a):Doskonale rozumiem co to pies z problemami. Jednego drania już musiałam poskramiać, tez miałam rozebrana podłogę na części pierwsze, zasikaną i pogryzioną kanapę, karnisz trzyma się na 2 drutach,a po domu walają się kawałki gąbki z zagłówka. Podjęłam się znalezienia suni tu tymczasu i jeśli ten co mam teraz na oku się zgodzi to myślę, może tam trafić. Nie do mieszkania, na podwórko do budy jak na razie. Myślę, że dla niej to najlepsze rozwiązanie w takiej sytuacji. Sterylka owszem tak. Sunię trzeba stamtąd jak najszybciej zabrać, jak ja znajdę coś tu u siebie tu także może przejsc streylkę. Nie wypuściłabym jej do kogokolwiek. Narazie nie mam odpowiedzi na 100%, będzie zapewne za kilka dni. wow, Chiq, skád u Ciebie takie zamilowanie do tej suczeczki? jestem pod wrazeniem Twojej determinacji w znalezieniu jej dt. Quote
_ChiQuiTa_ Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 wanda szostek napisał(a):I nie przejmuj się. To jest pies z dużymi problemami. Trzeba wiedzieć czego można się spodziewać. Nie można go wysyłać w Świat w nieznane na zasadzie próby, bo co jak próba się nie uda. U niej musi być ktoś cały czas w domu, bo dom rozbierze. Sikanie to też jest problem. Spotkałam w poniedziałek koleżankę, która wzięła sobie bokserka. Piesek ma już 7 miesięcy, leje gdzie popadnie, niszczy. Wymieniła już podłogę bo po pęczniała. Musi wyrzucić i kupić nową wersalkę, bo pogryziona i śmierdzi sikami. Kobieta ma horror. Pracuje, opłaca sąsiadkę, żeby tego drania często wyprowadzała. Mówi, że kocha go bardzo, ale przeliczyła się z siłami. Poza tym mieszka sama a więc cały ciężar na niej spoczywa. Tego chłopca rodzice by po dobie razem z sunią wywalili. I co by zrobił z sunią? Tu potrzebna wielka rozwaga. Przecież chcemy suni pomóc a nie pozbyć się jej. Sunia jeżeli gdziekolwiek by jechała to musi jechać po sterylce. Nie jest wprawdzie rasowa i do wzorca jej bardzo daleko, ale dla rozmnażacza to żadna przeszkoda. Aha, Wando doskonale rozumiem Twoje obawy. Nie szukam tu nic dla niej na siłę, żeby tylko było. Dokładnie przedstawiam ludziom sytuację i wszelkie ewentualności. Chłopak który chciał ją wziąć do domu po rozmowie stwierdził, ze woli nie ryzykować. Dlatego staram się ludzi przygotować, ostrzec czy jak wolisz przed tym jakie "kochany piesio czasem stwarza problemy". Quote
Recommended Posts