Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też podniosę a co. :cool3:

Co do niszczenia to przeżyłam demolkę całego domu. posłaniach psich nie wspomnę bo jedno wytrzymało 3 dni (w tym dwa dni byłam w domu). Kolejne posłanie (wielgachny ponton) zszywałam dziesiątki razy... Łózko musiałam wymieniać bo nie dało się spać jak na samym środeczku była wygryziona gąbka.... Buty nówki sztuki ze skóry (nie moje) też przeżyłam... Strat było sporo ale teraz jak biorę pod uwagę, że będę kiedyś mieć psa to planuję boksera i wiem że w 80% będzie to niszczyciel. :loveu: Ważne że akwarium pogryźć pies nie potrafi bo to byłoby dla mnie najgorsze (a raczej dla ryb i zalanego sąsiada). Ale warunków nie mam więc z realizacją tego marzenia to muszę z kilka - kilkanaście (niestety nawet tak długo) lat poczekać.... Bo który pies wytrzyma ponad 10 godzin sam (jak jestem w pracy) na 40 metrach kwadratowych... Pluszowy tylko....

• Replies 984
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Franca81']Ja też podniosę a co. :cool3:

Co do niszczenia to przeżyłam demolkę całego domu. posłaniach psich nie wspomnę bo jedno wytrzymało 3 dni (w tym dwa dni byłam w domu). Kolejne posłanie (wielgachny ponton) zszywałam dziesiątki razy... Łózko musiałam wymieniać bo nie dało się spać jak na samym środeczku była wygryziona gąbka.... Buty nówki sztuki ze skóry (nie moje) też przeżyłam... Strat było sporo ale teraz jak biorę pod uwagę, że będę kiedyś mieć psa to planuję boksera i wiem że w 80% będzie to niszczyciel. :loveu: Ważne że akwarium pogryźć pies nie potrafi bo to byłoby dla mnie najgorsze (a raczej dla ryb i zalanego sąsiada). Ale warunków nie mam więc z realizacją tego marzenia to muszę z kilka - kilkanaście (niestety nawet tak długo) lat poczekać.... Bo który pies wytrzyma ponad 10 godzin sam (jak jestem w pracy) na 40 metrach kwadratowych... Pluszowy tylko....

Wytrzyma mały starszy piesek. Moja Mimi nie potrzebuje długich spacerków. Dłużej spaceruję tylko ze względu na Tojcię (3 lata) i Dajtusię (1,5 - 2 ) lata. Wszystkie nie zrywają mnie na spacer skoro świt, nie przynaglają na południowy spacerek. To ja ich wołam. Kiedy wyjeżdżam do Warszawy mają tylko dwa spacerkikoło 6 rano i jak wrócę , bywa, że koło 22.
Kochane są te moje psiaki. Jak ja mówie , cud - miód.

Posted

żabusia napisał(a):
Widzę, że pomysłu z klatką nikt nie zauważył lub to zły pomysł :roll:

Żabusiu, ależ zauważył, zauważył :lol: ale...do pomysłu, jak sądzę, można się odnieść dopiero, gdy Wandzia pozna sunię, czyli głos na TAK/ NIE należy do założycieli wątku.

Posted

wanda szostek napisał(a):
Wytrzyma mały starszy piesek. Moja Mimi nie potrzebuje długich spacerków. Dłużej spaceruję tylko ze względu na Tojcię (3 lata) i Dajtusię (1,5 - 2 ) lata. Wszystkie nie zrywają mnie na spacer skoro świt, nie przynaglają na południowy spacerek. To ja ich wołam. Kiedy wyjeżdżam do Warszawy mają tylko dwa spacerkikoło 6 rano i jak wrócę , bywa, że koło 22.
Kochane są te moje psiaki. Jak ja mówie , cud - miód.

Wiele razy myślałam i kombinowałam ale niestety nie mam możliwości. Bo to nie kwestia samego powrotu z pracy (bo częściej nie ma nikogo w domu około 11-12 godzin). A jest już kot i w sumie prawie 600L wody w 2 akwariach. I częste dłuższe wyjazdy... Kotka wtedy nocleguje u rodziców chłopaka ale z psem byłby problem bo ich owczarek niemiecki nie toleruje zadnych psów (w tym suczek). A podróże po kilkaset (a nawet i tysiące) kilometrów na pewno żadnemu staruszkowi by nie służyły.
Pomijam już kwestię finansową...

Posted

emilia2280 napisał(a):
Udalo sié znalezc transport, czy w ten weekend w ogóle ta wizyta sié uda?

Wyjazd tam wiąże się z przyjazdem do mnie suczki z Poznania, którą będę musiała odtransportować w tamtą stronę i wtedy sprawdzę i spanielkę.
Suczka przyjedzie w nadchodzącym tygodniu. Transport został opóźniony ze względu na pogodę i stan dróg.

Posted

Już wiem i myślę, że to już się nie zmieni, że sunia, którą będę transportowała do domu w tamtym kierunku przyjedzie do mnie w piątek. Nie wiem czy znajdę kogoś chętnego, aby zaraz w piątek ją odwieźć dalej. Ze względu na trzy psy w mieszkaniu i ja jedna, byłoby to wskazane. Ważne jest też o której sunia dojedzie. Z Poznania to kawał drogi a potrzebny jej dowóz do domu jest tak, aby było jeszcze można cyknąć fotki spanielkowi. Zobaczymy.

Posted

Sunia Lili dojechała do mnie i już zawieziona do domku docelowego. Będzie tam miała naprawdę dobrze. Można być spokojnym. Dom pełen miłości do zwierząt i rozsądny. Państwo szczęśliwi a sunia na pewno też. Czy ona ma wątek, bo gallegro pstrykał fajne fotki

Wracając do spanielki . Nazywa się Figa . Wiek właściwie nie jest znany, trzeba będzie sprawdzić u weta. Podobno w domu w mieście była jakieś dwa lata. Państwo chcieli jej się pozbyć, bo załatwiała się w domu, niszczyła wszystko wyrywała kafelki i po powrocie z pracy zastawali demolkę. Syn tych obecnych państwa zabrał ją z tego domu, bo jak stwierdził tamci chcieli ją już wywieźć do lasu. U nich sunia jest już trzy lata i siedzi cały czas w oborze.
Jest przyjaźnie nastawiona do ludzi. Wylewna w uczuciach co będzie widać na fotkach. Żywiołowa, jak wypadła z obory to jak perszing , nie można jej było cyknąć fotki tak parła do przodu. Znała wszystkie dziury przez które nam znikała, aby po czasie wpadać jak błyskawica z powrotem na podwórko.
Jest bardzo ładna i do tego jeszcze bardziej chuda. Żebra, kręgi wszystko pod ręką się czuje. Potrzebna będzie nad nią duża praca i pewnie dłuższa. W tej chwili szukanie domu odpada a zabrać by się ją przydało jak najszybciej. Sprawdzić u weta dlaczego taka zamorzona, może to tasiemiec i coś jeszcze na dokładkę. Trzeba ją nauczyć wszystkiego. Z wypowiedzi syna Pani, może też ugryźć.
Zdjęcia pewnie będą wieczorem.

Posted

Pewnie dzisiaj się na zdjęcia nie doczekamy. Gallegro ma kłopoty i nie znajdzie czasu na wklejenie

Ty Ciotka lepiej sprawdź pocztę :cool3:.
Jak chcesz, mogę Cię wyręczyć, ale wrzucę wszystko jak leci :roll:. Wybór (raczej jego brak), należy do Ciebie ;).
Wspomniane problemy to czarna sunia, wyrzucona samochodu w Boże Narodzenie :-(. No kuźwa... gdybym dorwał łobuza, nie byłoby komu poprowadzić dalej auta :mad:.

Posted

gallegro napisał(a):
Ty Ciotka lepiej sprawdź pocztę :cool3:.
Jak chcesz, mogę Cię wyręczyć, ale wrzucę wszystko jak leci :roll:. Wybór (raczej jego brak), należy do Ciebie ;).
Wspomniane problemy to czarna sunia, wyrzucona samochodu w Boże Narodzenie :-(. No kuźwa... gdybym dorwał łobuza, nie byłoby komu poprowadzić dalej auta :mad:.

Czy to juz wiadomo na bank, że sunia?

Pocztę mogę sprawdzić, ale zdjęć nie będę mogła wkleić. Komputer urządził strajk generalny. Nastawiłam się dzisiaj na ogłoszenia.
Mozilla z pulpitu mi się nie otwiera, tylko z poczty z linku
Z Fotosika nie mogę pobrać kodów, bo tez się nie wyświetlają, tylko link do zdjęcia. Mam link do wątku Lili i też nie weszłam Ogólny klops.

Posted

Czy to juz wiadomo na bank, że sunia?

Pocztę mogę sprawdzić, ale zdjęć nie będę mogła wkleić. Komputer urządził strajk generalny. Nastawiłam się dzisiaj na ogłoszenia.
Mozilla z pulpitu mi się nie otwiera, tylko z poczty z linku
Z Fotosika nie mogę pobrać kodów, bo tez się nie wyświetlają, tylko link do zdjęcia. Mam link do wątku Lili i też nie weszłam Ogólny klops.

To mam wkleić, czy nie ???
Daj znać które.
Prześlij mi link do wątku Lili, to i tam wrzucę foty.

Jeśli chodzi o mój "problem". to raczej wygląda na panienkę.
Mam film i fotki, ale dziś już nie założę wątku.
Mogę Ci przesłać na maila.