Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no.. to tu piszemy kto szuke rodzicow, rodzenstwa albo innej rodzinki swojego psa ;))

zaczne ja ;pp

jak jktos ma/zna psiaki pokrewne, to pisac ;pp

moje to tak:

AXEL Bialy Platek, m: LUNA Snow, o:DRAGON Errot

PRESTON Sedzinska Gorka, m: DIAMANTA [niepamietam] o: WAKIKI [nie pamietam]

OLAF Kwiaty Sniegu, m: NETHE, o: JACKY Jasatope

i te 'moje - nie moje":

ADAFIR Dzikie Serca m: KOKA Grom Jowisza, o: DRAGON Errot

BOSS Dzikie Serca, m: HILLA Sivudelek, o: MINUK [nie pamietam]

KOKA Grom Jowisza, o: DRAGON Errot [matki nie pamietam]

AKIKA Huschukchu [nie znam rodzicow]

no. to jak znacie jakas ich rodzinke to czekam na info.. [no.. poza moze pokrewienstwem po dragonie bo to chyba wiekszosc.. ;p ppowszechnie wiadomo ze sie psiak naprodukowal.. ;pp]

:)

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To może teraz ja wpisze psiaki :

BONA Tatranska Zima, m: BOIKA Collegium Musicum, o: LOWEL Dortyn

DAISY Errot, m: BONA Tatranska Zima, o: ERUPCION ICE Polarni Expres

BAM Exultamus, m: RAKAHANGO Jasatope, o: ELF Legenda Północy

Oczywiście nie szukam matki Zuzii, ani też ojca i matki Paco.

Posted

Wracając do pytania Grzesia czy to normalne.... odpowiadam że nie powinno tak być gdyż robi się inbredy w ten sposób. Oczywiście w świecie coś takiego jest możliwe ale tylko wtedy jeżeli hodowca chce jakąś cechę tych dwóch psiaków wzmocnić ale powinni robić to w imię dobra rasy a nie dla kasy (upsss ale mi się rymuje ) Niestety w naszym kraju robi się to tylko dla tego drugiego przypadku i rasa na tym traci :(

Posted

eee.. pochrzanilam znow cos.. ;// sorka wielkie.. to jest odwrotnie.. BOSS jest od KOKI po MINUKU

a ADAFIR jest od HILLI po DRAGONIE... sorka.. ale pisalam to jak juz zasypialam...

Posted

ladny ten jej tatus ;))

a ja sobi ejeszcze przypomnialam ze nie dawno w ZK spotkalam hodowce od ktorego kupilam Axela, i poznalam malego braciszka Axelka - taaki kochanski... ;))) tez rudziutki.. slodkasny :)

Posted
Hmmm :hmmmm: i tu nasuwa mi się pytanie do hodowców.

Czy to normalne, że ojciec kryje swoją córkę (Dragon jest ojcem Koki i jej miotu)?

To tylko skutki działań "marketingowych" właścicielki reproduktora.

Dragon kryje wszystko co się rusza :evil:

Niestety!

A świadomość zasad i celów hodowli psów rasowych niestety nie jest zbyt bliska większości hodowców.

Posted
Wracając do pytania Grzesia czy to normalne.... odpowiadam że nie powinno tak być gdyż robi się inbredy w ten sposób. Oczywiście w świecie coś takiego jest możliwe ale tylko wtedy jeżeli hodowca chce jakąś cechę tych dwóch psiaków wzmocnić ale powinni robić to w imię dobra rasy a nie dla kasy (upsss ale mi się rymuje ) Niestety w naszym kraju robi się to tylko dla tego drugiego przypadku i rasa na tym traci :(

Na inbredach w wykonaniu osławionego Dragona rasa niestety już wiele straciła!

One były własnie dla kasy!

Ten pies dawał dobre potomstwo tylko z Yankee Russ Kenel.

Pozostałe mioty to nieporozumienie.

A wniosek z tego jeden, a może dwa.

1/ utytułowany pies nie jest gwarancją doskonałych szczeniąt

2/ Yankee była świetna suką hodowlaną; szkoda, że juz wypadła z hodowli.

Posted

Znam odpowiedz na pytanie:

wie ktos moze czy Tajry ojciec (na zdj. ponizej) jeszcze wogole zyje?

Żyje! Mieszka w hodowli FORTUNATUS pani Ewy Stolarskiej po Warszawą.

W ubiegłym sezonie wystawowym pokazywał się w klasie weteranów.

Posted
hi, hi..ladny, ladny..narobil w Polsce dzieci ;) (ponoc sobie tu przyjechal w latach 90');) a potem to nie wiem co sie z nim dzialo...wiem ze jest duzo psow po nim ale zadnego na forum nie widze :(

Tych psów nie widac na forum, bo sa w wieku twojej Tajry i naleza do ludzi w wieku średnim, którzy nie uczestnicza w takich dyskusjach.

Eryk jest równiez w rodowodach jednego z moich miotów :)

Posted

nom ja tez :))

zreszta on robi fakie strasznie fajne foty zawsze.. [tyo jest Tomek, ten co z Yokim w gory zejdzi.. wasnie ma przepustke i w piatek zabiera kluske.. :)) ]

Posted

Eryk jest rosłym, grubokościstym psem, ale ma prawidłowy wzrost.

Te wysokie łapy szły raczej ze strony czeskich przodków suczek, które krył.

Mój Wolf jest w granicy normy, ale to dlatego, że jego matka ma po ojcu amerykańskich przodków.

Qrcze ale mi wyszła telenowela! :lol:

A propos ludzi w srednim wieku to sorki jeżeli ktoś poczuł się urażony :oops:

Po prostu zwykle ma się wtedy inne priorytety no i trudności z dostępem do kompa :wink: bo dzieciaki okupują :D

Posted

To było troche wczesniej :-?

A ja tak naprawdę zastanawiam sie dlaczego wiekszość z forumowiczów jest przed 20?

Może jest jakieś forum dla haszczomaniaków w wieku średnim :)

Posted

Spoko Asia40, nie tylko młodziki są na tym forumie. :D

Kiedyś była ankieta odnośnie wieku i okazało się, że najliczniejszą grupą wiekową była 30 - 40 lat. :wink:

Posted

a propos wieku - Grześ ma rację. Ale to było kilka miesięcy temu ;-))

Na forum Był jeszcze mike, Dolphine, tj, szybszy i parę innych osób. Teraz wybitnie uaktywniła się grupa młodszej generacji...

a co do Eryka to mnóstwo haszczaków ma w go rodowodzie, bo dosyć dużo krył. Wtedy jeszcze nie było, aż tylu repreduktorów, stąd często Eryk figure jteraz u polskich husky jako dziadek lub pradziadek.

Niegdyś mówił się że był pierwszym wybitnym haszczakiem sprowadzonym do Polski.

Dla mnie, razem z Chocolate Livanos stanowił najpiękniejszą parę husky, i nic mnie od tego do dziś nie odwiodło ;-)

Ale słyszałam, że ponoć Eryk przenosił dystrofię rogówki, o czym p. Stolarska widziała a

mimo tego dalej kryła Erykiem. Czy ktoś coś o tym słyszasz, tak z ciekawości pytam.

Chodzą też plotki że Cowboy of Baker Lake (mój kolejny ukochany husky, ojciec mojej Anouk) przenosi jakieś genetyczne wady zw. z układem moczowym. Nie wiem czy to jest sprawdzone, ale ponoć parę szczeniaków już takich się urodziło. Mam CZarkowskich za porządnych hodowców i myślę, że gdyby to była prawda dalej by nie krył....

Może coś o tym wiecie?