Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

króliczek napisał(a):
Teraz dopiero zaczynam coś kojarzyć.Chyba w niedzielę setery były wystawiane vis a vis shar-pei,a obok dogów błękitnych,tośmy się chyba Gwiezdny Wysłanniku tyłkami ocierali a nie mogliśmy się poznać :o

No bylismy w niedziele obok dogow bo pamietam jak kazalam Agasi psa trzymac krocej zeby go nie stracic! :P A to pech.. A bylismy tak blisko siebie.. :(

• Replies 553
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Flaire napisał(a):
To znaczy za Misię też zapłaciłaś 55 euro? Plus 40 euro kary za nieobecność :wink: ?

Może jednak powinnam była jechać :evilbat: .

Niestety za Misię rządali 95 :( mam nawet na to kwit... :evilbat:

Posted

Fuka napisał(a):
Flaire napisał(a):
To znaczy za Misię też zapłaciłaś 55 euro? Plus 40 euro kary za nieobecność :wink: ?

Może jednak powinnam była jechać :evilbat: .

Niestety za Misię rządali 95 :( mam nawet na to kwit... :evilbat:
No tak jak napisałam: 40 euro kary za nieobecność :evilbat: .

Posted

króliczek napisał(a):
My byliśmy na ringu 13 ,czyli naprzeciwko Waszego( chyba). W niedzielę sędziowano nas o 10.00 :evil:

My bylismy w niedziele na ringu 11 i wchodzilismy o godzinie 10:00 i siedzielismy jakos do 11:00 pod naszym ringiem a potem siedzielismy przy 7 i na Beagle czekalismy ;)

Posted

My bylismy w niedziele na ringu 11 i wchodzilismy o godzinie 10:00 i siedzielismy jakos do 11:00 pod naszym ringiem

No to nieżle -Wysłanniku.Godzinę siedzieliśmy prawie u siebie na kolankach,obydwa nasze psy wygrały(mój nawet zebrał brava)a mimo wszystko nie dane nam było po Polsku pogadać :wink: Zresztą w tym Wilnie jakaś ciamajda była ze mnie ,w bursie też nie trafiłam -raptem dwa piętra wzwyż .Może na innej wystawie będę miała okazję Was spotkać i poznać :roll:

Posted

No to ze mną też się rozmineliście. Co prawda Vega była wystawiana na ringu 10 i to koło 14. Ale o 10 dobre kilka razy przechodziłam koło 11 ringu. Co prawda chodziłam bez piesy, więc nie rzucałam się w oczy.

Posted

króliczek, pamiętam brawa w czasie oceny shar pei. Były one dla twojego pieska?
Co prawda nie śledziłam, co się dzieje na sąsiednim ringu, bo byłam zajęta przygotowaniem Vegi, a troche to zajmuje, ale te brawa przykuły na chwile moją uwage.

Posted

gwiezdny-wyslannik napisał(a):
króliczek napisał(a):
Teraz dopiero zaczynam coś kojarzyć.Chyba w niedzielę setery były wystawiane vis a vis shar-pei,a obok dogów błękitnych,tośmy się chyba Gwiezdny Wysłanniku tyłkami ocierali a nie mogliśmy się poznać :o

No bylismy w niedziele obok dogow bo pamietam jak kazalam Agasi psa trzymac krocej zeby go nie stracic! :P A to pech.. A bylismy tak blisko siebie.. :(

Tak tak a moj beagle przebiegl pod dogiem :P 8)

Posted

skubi napisał(a):
No to ze mną też się rozmineliście. Co prawda Vega była wystawiana na ringu 10 i to koło 14. Ale o 10 dobre kilka razy przechodziłam koło 11 ringu. Co prawda chodziłam bez piesy, więc nie rzucałam się w oczy.

Ja Cię nawet widziałam, bo kojarze Cię z ringu beardie poniewaz mam sasiada - Camel'a wiec juz z przyzwyczajenia chodze na Beardie :) Widzialam nawet drugiego dnia jak sedzina postawila Cię na 2 lokatę, bo na przeciwko byly beagle wiec widzialam :)

Posted

[quote name='króliczek']

My bylismy w niedziele na ringu 11 i wchodzilismy o godzinie 10:00 i siedzielismy jakos do 11:00 pod naszym ringiem

No to nieżle -Wysłanniku.Godzinę siedzieliśmy prawie u siebie na kolankach,obydwa nasze psy wygrały(mój nawet zebrał brava)a mimo wszystko nie dane nam było po Polsku pogadać :wink: Zresztą w tym Wilnie jakaś ciamajda była ze mnie ,w bursie też nie trafiłam -raptem dwa piętra wzwyż .Może na innej wystawie będę miała okazję Was spotkać i poznać :roll:

My tez wygralismy i brava dostalismy, bo u nas kupa polakow z seterami byla wiec bylo trzeba sie wspierac i wszystkie polskie psy wygraly z niedziele! :P Spotkamy sie nastepnym razem - koniecznie! ;)

Posted

gwiezdny-wyslannik
Znamy Camelka, spotkaliśmy się na kilku wystawach. Na zeszłorocznej wystawie w Sopocie po ocenie na ringu biegały sobie razem (+ kilka innych beardedów, głównie rodzeństwo Camela)
W niedziele niestety byłyśmy drugie i res CACIB. Suczka która z nami wygrała to vice zwycięzca europy z zeszłego roku więc to nie problem gdy moja Vega (która kupowana była jako pies rodzinny a z wystawami 'odbiło' mi troche później) przegrywa z naprawde ładną suczką (choć oczywiście z wygranej człowiek cieszy się bardziej)
Szkoda, że nie udało się nam spotkać. Ja niestety po ocenie szybko uciekałam, bo i tak rodzinka musiała na mnie czekać. Może uda się nam spotkać na innej wystawie.

Posted

Yoshko napisał(a):
A czy ktoś mógłby mi podać stawkę jamników krótkowłosych?

kl uzytkowa sunie
MALA MI BRZDĄC ( o ile jamniki krotkowlose to Rauhaar tak? :roll: )

Posted

Aha to juz podaje poprawna :D

PSY
młodzież

Kantri Park's Conspirator
pośrednia

Goldader Barecco
Hakiavan Velvili

otwarta

Tutis Daugyvene

uzytek

Nimik Corroborree Kuringai

championy

Hakiavan Platonov
South Hampton

SUKI

otwarta

Topsa Daugyvene

uzytek Millenium Micra Previ

8)

Drugiego dnia nie bylo psow i suk w otwartej :)

Posted

skoro jeszcze wystawa wilenska jest na tapecie, mam mala prosbe:

czy ktos moglby mi podac dane jedynego zgloszonego na te wystawe barbeta (VIII grupa)? pewnie po litewsku to jakis "barbetas" czy "barbetuas" :wink:

z gory bardzo dziekuje!

Posted

a to jest jedyna fota, ktora przywiozlam z Wilna:))
to ja z suka w naszej bursie:))jak jest tak zimno to suczydlo spi pod koldra jak na zalaczonym obrazku:)))))

Posted

mausa - bardzo Ci dziekuje!

to jeszcze jedna rzecz: czy ta suka jest po tych rodzicach:
Luron Joyeux des Canailles de Verbaux X Poppenspaler's Brandy

dzieki!!!