Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

OK, zobaczę i pogadam z kim trzeba jak to dobrze rozpisać.

Jakby się coś działo to jutro i pojutrze osiągalna na necie będę dopiero wieczorem.

• Replies 943
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

brązowa1, myślę, że schronisko w Olkuszu budzi tak duże ogólne zainteresowanie, że my nie wybijamy się niczym szczególnym.

Niestety zabranie psiaków znowu odsunęło się w czasie.
Grypa dopadła osobę, która miała je stamtąd wywieść :(

Posted

Podaję wszystkie wpłaty (te wcześniejsze i te dzisiejsze razem) - będzie wszystko "jak na dłoni":

+65,00 od #1
+30,00 od #2
+100,00 od #3
+50,00 od #4
+40,00 od #5
+200,00 od #3
-----------
+485zł

Ponumerowałam osoby wpłacające, ponieważ nie wiem, kto chciał być anonimowy, a kto nie. Myślę, że napisanie czy nie napisanie nicka czy nazwiska nie zmienia nic w sprawie psów. Numerki są "na stałe" przypisane do nazwisk i nicków.

Posted

Przypominam o aktualizacji rozliczenia w 1 poście.

Szamanko, nie ma co aktualizować. Na czerwono w pierwszym poście napisane są DEKLARACJE WPŁAT A NIE WPŁATY!! Od dnia 17.02. w tej sprawie nic się nie zmieniło. Nikt więcej się niezadeklarował regularnych, comiesięcznych wpłat na psy.

Zamieściłam rozliczenie wpłat z konta wiosny, z postu powyżej i to tyle co w tej chwili mam do aktualizacji :roll:

Posted

basia napisał(a):
Szamanko, nie ma co aktualizować. Na czerwono w pierwszym poście napisane są DEKLARACJE WPŁAT A NIE WPŁATY!! Od dnia 17.02. w tej sprawie nic się nie zmieniło. Nikt więcej się niezadeklarował regularnych, comiesięcznych wpłat na psy.

Zamieściłam rozliczenie wpłat z konta wiosny, z postu powyżej i to tyle co w tej chwili mam do aktualizacji :roll:

Deklaracje wpłat... Hmmm...czy to trochę nie za mało? Deklaracje i dobre chęci nie wyciągną tych pięknych psów ze schronu.. Ja rozumiem, że jest koniec miesiąca i ciężko coś wyskrobać...
No ale ludziska, dajcie coś od siebie !!! Wasza pomoc jest tym psiakom niezbędna ! Gdzie są psiarze ? Gdzie zaprzęgowcy ? Każdy kolejny dzień może mocno wyryć się w psychice tych haszczaków...:roll: Pomóżmy im.

Posted

No właśnie gdzie wszyscy którzy biadolą nad olkuszowskim schronem ?
naprawdę każda wpłata się liczy, nawet 5 zł.
Basia sama nie udźwignie sumy 600 zł miesięcznie :shake:
Halo halo ?

szkoda że nie mam pracy :roll:

Posted

Mam wieści!

Kannie udało się wyciągnąć jednego haszczaka - tego szarego. Czarny został wyadoptowany jakiś czas temu. Szary bezpieczny!
Jest w drodze do nas, choć pojawić się problem - Kannie padł samochód, i biedna musi czekać, aż Patryk do niej dojedzie i odbierze psa, a później jakoś ściągnąć auto do domu :shake:

Więcej napiszę, jak sama więcej się dowiem..

Posted

Tak, tak, tak!!! Udało się i mamy wyciągniętego JEDNEGO haszczaka:multi: Ponoć o niesamowitej urodzie, lecz nieco zestresowanego i wojowniczo nastawionego do świata, ale to z pewnością dlatego, że się boi.
Drugi został wyadoptowany, jak już pisała wiosna. Miejmy nadzieję, że w dobre ręce.

kanna, dzięki za pomoc. Mam nadzieję, że dotrzecie jeszcze dziś do domu, a samochód nie okaże się poważnie zepsuty :roll:

Posted

Mogę wpłacić jednorazowo teraz 15 zł:roll: Wiem, że to mało, ale jeśli na coś się to przyda, proszę wysłać mi dane do przelewu na pw

Dziękujemy pięknie ;) Nie pisz, że to mało. Prawdziwy dar serca ma wartość znacznie większą niż nominał pieniądza ;)

Posted

jestem.
potwór zamknięty i nakarmiony, odrobaczony od razu ;)

Chłopak strasznie groźny nie jest, nie rzuca się na nas - złych zamiarów nie ma. Jest wystraszony i niepewny, ale nie "wściekły".
Niewiele więcej na dzisiaj mogę powiedzieć, bo nie spędziłam z nim na tyle wiele czasu. Zabrałam na spacer, zaprowadziłam do kojca, nakarmiłam..

Chłopak jest duży - znacznie większy, niż się spodziewałam. Możliwe, że ma trochę malamuta w sobie, ale zobaczymy jutro, jak będzie jasno.

Posted

basia napisał(a):
Dziękujemy pięknie ;) Nie pisz, że to mało. Prawdziwy dar serca ma wartość znacznie większą niż nominał pieniądza ;)

Pieniądze wysłane;) Mam nadzieje że się psiakowi przydadzą, będę obserwować jego losy:)

Jak się czuje w nowym miejscu psiak?;) I z niecierpliwością czekam na zdjęcia:diabloti:

Posted

zdjecia zrobie dzisiaj, wstawie, w podniemie wtedy tez bannerek.

byłam z młodym na spacerze, na "dzien dobry" zrobił kilka kółek wokół mnie pędząc i ciesząc się jak źrebak. Myślę, że to jego pierwszy od dawna już spacer, i chłopak jest tak rozradowany, że najchętniej to by wyszedł z siebie.

Nie jest groźny, nie ma ochoty gryźć, przywitał mnie bardzo miło.
Momentami jedynie jest "niepewny", choć bardziej to ja jestem niepewna jego po prostu - zobaczymy jak się będzie zachowywał za kilka dni, jak się oswoi z nowym miejscem.

Inne psy nie specjalnie robią na nim wrażenie, przynajmniej narazie i przynajmniej zza ogrodzenia.

Jest młody, choć w zęby mu narazie nie zaglądałam. poza tym jest naprawdę duży - nie jest to całkiem haszczak. Może mix, może "lekki malamut" - trudno powiedzieć. Waży jakieś 30kg, a jest chudy i powinien trochę przytyć.

Trzeba wymyśleć chłopakowi jakieś imię, bo nie wiem, jak się do niego zwracać ;)

Posted

Trzeba wymyśleć chłopakowi jakieś imię, bo nie wiem, jak się do niego zwracać

KONIECZNIE!!!

Ogłaszam zatem konkurs na imię !!!
Propozycję prosze pisać bezpośrednio na wątku :loveu:

zdjecia zrobie dzisiaj, wstawie, w podniemie wtedy tez bannerek.

Czekamy! Jak będą zdjęcia i bannerek przerobie pierwszy post i zmienie tytuł

Posted

Proponuję imię Lando.

Pies zachowuje się dobrze, nadal nie ma zamiaru nas gryźć. Burczy trochę przy zapinaniu/odpinaniu smyczy, gmeraniu gdzieś w pobliżu pyska, ale ewidentnie z obawy, niepewności i lęku. Daje się głaskać i - jak widać - tryska radością ;)

jeszcze rozliczenie (od początku):
+65,00 od #1
+30,00 od #2
+100,00 od #3
+50,00 od #4
+40,00 od #5
+200,00 od #3

+100,00 od #6
+ 30,00 od #7
+50,00 od #8
+50,00 od #9
+30,00 od #10