basia Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 OK, zobaczę i pogadam z kim trzeba jak to dobrze rozpisać. Jakby się coś działo to jutro i pojutrze osiągalna na necie będę dopiero wieczorem. Quote
basia Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 brązowa1, myślę, że schronisko w Olkuszu budzi tak duże ogólne zainteresowanie, że my nie wybijamy się niczym szczególnym. Niestety zabranie psiaków znowu odsunęło się w czasie. Grypa dopadła osobę, która miała je stamtąd wywieść :( Quote
Szamanka Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Przypominam o aktualizacji rozliczenia w 1 poście. Quote
wiosna Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Podaję wszystkie wpłaty (te wcześniejsze i te dzisiejsze razem) - będzie wszystko "jak na dłoni": +65,00 od #1 +30,00 od #2 +100,00 od #3 +50,00 od #4 +40,00 od #5 +200,00 od #3 ----------- +485zł Ponumerowałam osoby wpłacające, ponieważ nie wiem, kto chciał być anonimowy, a kto nie. Myślę, że napisanie czy nie napisanie nicka czy nazwiska nie zmienia nic w sprawie psów. Numerki są "na stałe" przypisane do nazwisk i nicków. Quote
basia Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Przypominam o aktualizacji rozliczenia w 1 poście. Szamanko, nie ma co aktualizować. Na czerwono w pierwszym poście napisane są DEKLARACJE WPŁAT A NIE WPŁATY!! Od dnia 17.02. w tej sprawie nic się nie zmieniło. Nikt więcej się niezadeklarował regularnych, comiesięcznych wpłat na psy. Zamieściłam rozliczenie wpłat z konta wiosny, z postu powyżej i to tyle co w tej chwili mam do aktualizacji :roll: Quote
basia Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 ZAPRASZAM NA ANIELSKI BAZAREK ;) http://www.dogomania.pl/forum/f99/aniolki-na-pomoc-olkuskim-husky-do-03-03-godz-20-00-a-132277/#post11853629 Quote
Szamanka Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 basia napisał(a):Szamanko, nie ma co aktualizować. Na czerwono w pierwszym poście napisane są DEKLARACJE WPŁAT A NIE WPŁATY!! Od dnia 17.02. w tej sprawie nic się nie zmieniło. Nikt więcej się niezadeklarował regularnych, comiesięcznych wpłat na psy. Zamieściłam rozliczenie wpłat z konta wiosny, z postu powyżej i to tyle co w tej chwili mam do aktualizacji :roll: Deklaracje wpłat... Hmmm...czy to trochę nie za mało? Deklaracje i dobre chęci nie wyciągną tych pięknych psów ze schronu.. Ja rozumiem, że jest koniec miesiąca i ciężko coś wyskrobać... No ale ludziska, dajcie coś od siebie !!! Wasza pomoc jest tym psiakom niezbędna ! Gdzie są psiarze ? Gdzie zaprzęgowcy ? Każdy kolejny dzień może mocno wyryć się w psychice tych haszczaków...:roll: Pomóżmy im. Quote
Herspri Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 No właśnie gdzie wszyscy którzy biadolą nad olkuszowskim schronem ? naprawdę każda wpłata się liczy, nawet 5 zł. Basia sama nie udźwignie sumy 600 zł miesięcznie :shake: Halo halo ? szkoda że nie mam pracy :roll: Quote
wiosna Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 doszła jeszcze jedna wpłata - 100zł od #6 - dziękujemy. Quote
Szamanka Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Czyli jest 585 zł :) Haloo ! Zapraszamy chętnych do pomocy ;) Quote
Katie Blackss Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Mogę wpłacić jednorazowo teraz 15 zł:roll: Wiem, że to mało, ale jeśli na coś się to przyda, proszę wysłać mi dane do przelewu na pw Quote
wiosna Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Mam wieści! Kannie udało się wyciągnąć jednego haszczaka - tego szarego. Czarny został wyadoptowany jakiś czas temu. Szary bezpieczny! Jest w drodze do nas, choć pojawić się problem - Kannie padł samochód, i biedna musi czekać, aż Patryk do niej dojedzie i odbierze psa, a później jakoś ściągnąć auto do domu :shake: Więcej napiszę, jak sama więcej się dowiem.. Quote
basia Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Tak, tak, tak!!! Udało się i mamy wyciągniętego JEDNEGO haszczaka:multi: Ponoć o niesamowitej urodzie, lecz nieco zestresowanego i wojowniczo nastawionego do świata, ale to z pewnością dlatego, że się boi. Drugi został wyadoptowany, jak już pisała wiosna. Miejmy nadzieję, że w dobre ręce. kanna, dzięki za pomoc. Mam nadzieję, że dotrzecie jeszcze dziś do domu, a samochód nie okaże się poważnie zepsuty :roll: Quote
basia Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Mogę wpłacić jednorazowo teraz 15 zł:roll: Wiem, że to mało, ale jeśli na coś się to przyda, proszę wysłać mi dane do przelewu na pw Dziękujemy pięknie ;) Nie pisz, że to mało. Prawdziwy dar serca ma wartość znacznie większą niż nominał pieniądza ;) Quote
wiosna Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 jestem. potwór zamknięty i nakarmiony, odrobaczony od razu ;) Chłopak strasznie groźny nie jest, nie rzuca się na nas - złych zamiarów nie ma. Jest wystraszony i niepewny, ale nie "wściekły". Niewiele więcej na dzisiaj mogę powiedzieć, bo nie spędziłam z nim na tyle wiele czasu. Zabrałam na spacer, zaprowadziłam do kojca, nakarmiłam.. Chłopak jest duży - znacznie większy, niż się spodziewałam. Możliwe, że ma trochę malamuta w sobie, ale zobaczymy jutro, jak będzie jasno. Quote
basia Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 wiosenko, błagam zrób mu jakieś fotki i wstaw tutaj i na SO, albo poślij do mnie i ja to zrobię. Quote
Katie Blackss Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 basia napisał(a):Dziękujemy pięknie ;) Nie pisz, że to mało. Prawdziwy dar serca ma wartość znacznie większą niż nominał pieniądza ;) Pieniądze wysłane;) Mam nadzieje że się psiakowi przydadzą, będę obserwować jego losy:) Jak się czuje w nowym miejscu psiak?;) I z niecierpliwością czekam na zdjęcia:diabloti: Quote
wiosna Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 zdjecia zrobie dzisiaj, wstawie, w podniemie wtedy tez bannerek. byłam z młodym na spacerze, na "dzien dobry" zrobił kilka kółek wokół mnie pędząc i ciesząc się jak źrebak. Myślę, że to jego pierwszy od dawna już spacer, i chłopak jest tak rozradowany, że najchętniej to by wyszedł z siebie. Nie jest groźny, nie ma ochoty gryźć, przywitał mnie bardzo miło. Momentami jedynie jest "niepewny", choć bardziej to ja jestem niepewna jego po prostu - zobaczymy jak się będzie zachowywał za kilka dni, jak się oswoi z nowym miejscem. Inne psy nie specjalnie robią na nim wrażenie, przynajmniej narazie i przynajmniej zza ogrodzenia. Jest młody, choć w zęby mu narazie nie zaglądałam. poza tym jest naprawdę duży - nie jest to całkiem haszczak. Może mix, może "lekki malamut" - trudno powiedzieć. Waży jakieś 30kg, a jest chudy i powinien trochę przytyć. Trzeba wymyśleć chłopakowi jakieś imię, bo nie wiem, jak się do niego zwracać ;) Quote
basia Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 Trzeba wymyśleć chłopakowi jakieś imię, bo nie wiem, jak się do niego zwracać KONIECZNIE!!! Ogłaszam zatem konkurs na imię !!! Propozycję prosze pisać bezpośrednio na wątku :loveu: zdjecia zrobie dzisiaj, wstawie, w podniemie wtedy tez bannerek. Czekamy! Jak będą zdjęcia i bannerek przerobie pierwszy post i zmienie tytuł Quote
kanna Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 to Ja , jako że go wiozłam :evil_lol::evil_lol::evil_lol: proponuję Katastrofa :diabloti::diabloti::diabloti: ups... żartuję... Quote
wiosna Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Proponuję imię Lando. Pies zachowuje się dobrze, nadal nie ma zamiaru nas gryźć. Burczy trochę przy zapinaniu/odpinaniu smyczy, gmeraniu gdzieś w pobliżu pyska, ale ewidentnie z obawy, niepewności i lęku. Daje się głaskać i - jak widać - tryska radością ;) jeszcze rozliczenie (od początku): +65,00 od #1 +30,00 od #2 +100,00 od #3 +50,00 od #4 +40,00 od #5 +200,00 od #3 +100,00 od #6 + 30,00 od #7 +50,00 od #8 +50,00 od #9 +30,00 od #10 +40,00 od #9 Quote
ZUZANNA11 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Aż miło takie zdjęcia oglądać. ;) Może ktoś zmieni tytuł ? Oferuję pomoc w ogłoszeniach. Quote
Nel_a Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 no prosze prosze jak fajnie :))):loveu: Szejk może. :cool3: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Piękny pies ! LANDO mi się podoba ! :lol: Widać , że jest o dziwo w dobrym stanie i taki przytulaśny , chcialby kochać i mieć swoich ludzi na zawsze.... Gratuluję ! Quote
Recommended Posts