basia Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 Jamor, bokser sauper ;) A Lando ma jakieś nowe zdjęcia? Przyznam się, że nie zaglądałam juz dawno do jego albumu :( Quote
basia Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 [size="4"]pilnie poszukuję kogoś kto zna chociaż trochę hiszpański! Quote
jamor Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 basia napisał(a):Jamor, bokser sauper ;) A Lando ma jakieś nowe zdjęcia? Przyznam się, że nie zaglądałam juz dawno do jego albumu :( zdjec ma 248. jesli sie nie nadają to jak bedzie słonce zrobie mu jeszcze. Quote
basia Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 Nie no, nadają się ale chętnie byśmy obejrzeli jego bieżące fotki ;) Czy Lando linieje, zmienia już futro na zimę? Pytam, bo moje sypią się strasznie. Ciekawe jaka będzie ta zima skoro i wiosna i lato takie pokręcone były :roll: Quote
jamor Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 w takim razie jutro jak bedzie słonce to cykne mu troche. futro ma lux i na razie nie planuje zmieniac Quote
basia Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 Jamor, miałabym jeszcze prośbę abyś looknął do jego książeczki czy czasem w najbliższym czasie Lando nie powinien być zaszczepiony. Coś mi się tak po głowie kołacze, że go szczepiłeś jak przyjechał do Ciebie a to już niedługo rok będzie :( Quote
jamor Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 wscieklizna wazna jeszcze 3 tyodnie. wrzuciłem kilka zdjec do albumu. pochmurno było wiec nie za dobre Quote
Plicha Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 basia napisał(a):[size="4"]pilnie poszukuję kogoś kto zna chociaż trochę hiszpański! Ja znam :) Ostatnio natrafiłam na Lando na stronie 3rd-pole w zakładce W domach stałych... już myślałam że znalazł dom ale widzę że to pomyłka :( Quote
basia Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 Ja znam SUPER! Na pewno się do Ciebie odezwe ;) Jamor a mógłbyś sprawdzić ile u Ciebie będzie kosztowało szczepienie na wściekliznę oraz na wirusówki? Nie wiem czy Lando był na nie wcześniej szczepiony czy nie, ale proszę dowiedz się o cenę. Zdjęcie świetne, ale nie mów mi, że Lando przynosi to freesbie? Quote
Plicha Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Pisz na PW jakby co śmiało :) Lando poluje na latającego królika :evil_lol: Też jestem ciekawa czy aportuje :cool3: Quote
basia Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Plicha, koleś Hiszpan po dwóch mailach się już nie odezwał. Chyba nie ma sensu po raz kolejny do niego zagadywać. Pamiętam jednak o Twojej propozycji, tak w razie czego ;) Quote
kanna Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 przedmiotem bazarku jest uniwersalny plakat... plakat ma promować adopcję haszczaków...... za jedyne 10 zł, kupujemy projekt, który można umieścić na koszulkach, kubkach i wszelakiej maści gadżetach..... tu prezentowany jest na koszulce..... SERDECZNIE ZAPRASZAMY....:loveu: http://www.dogomania.pl/threads/193779-Husky-na-koszulk%C4%99-kubek-...-na-SH-Lando-(do-10.10.2010.)#post15474750 Quote
kasiek12 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Ależ on piękny:loveu: A tym Hiszpanem to bym się tak nie ekscytowała. Lando tylko w pewne, sprawdzone ręce, i to instrukcją obsługi. Ja widzę, że on u jamora to ma Hiszpanię - normalnie plaża, cud, miód i orzeszki. A może by tak... Quote
basia Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Hiszpan zamilkł ... kasiek ja chciałam jedynie od Hiszpana informację gdzie znalazł ogłoszenie o Lando. Podejrzane dla mnie było to, że nie znał żadnego języka poza hiszpańskim a ogłoszenia Landa o ile wiem są tylko po polsku. Wiadomo, są tłumacze, no ale .. Nie wiem czy to nie była jakiś szwindel czy podpucha. Quote
kasiek12 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Z tymi ofertami z zagranicy "my adptowac sceniacek chetna" to trzeba uważać. Mnóstwo ich na rozmaitych portalach adopcyjnych. A tak na marginesie to kiedyś natknęłam się w necie na mapę liczebności husky w Europie i najwięcej ich było w Hiszpanii właśnie. Po zdjęciach widać, że Lando jest happy tam gdzie jest. Szkoda, że nie może tam zostać na stałe.. Quote
basia Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Po zdjęciach widać, że Lando jest happy tam gdzie jest. Szkoda, że nie może tam zostać na stałe.. Tez żałuję, no ale cóż .. Wiem, że z zagranicą trzeba być ostrożnym, nawet bardziej niż z tymi krajowymi ofertami. Mail aż z Hiszpanii po prostu niesamowicie mnie zaciekawił i zaintrygował ;) Quote
jamor Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 basia napisał(a):Tez żałuję, no ale cóż .. Wiem, że z zagranicą trzeba być ostrożnym, nawet bardziej niż z tymi krajowymi ofertami. Mail aż z Hiszpanii po prostu niesamowicie mnie zaciekawił i zaintrygował ;) moze to Basi cichy wielbiciel. 180, brunet, ładnie zbudowany i pieknie opalony............. Quote
basia Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 jamor napisał(a):moze to Basi cichy wielbiciel. 180, brunet, ładnie zbudowany i pieknie opalony............. Jamor, odwróć lustro! ;) A poza tym jeśli chodzi o Hiszpanię to jedyne co mi się tam podoba to plaże i zabytki ;) Quote
Plicha Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Nie wiedziałam że ten Hiszpan to w sprawie Lando się odezwał. Powiem szczerze myślę że Hiszpania to jedno z gorszych miejsc dla psa tego typu. W lato pies wyzionął by ducha, w zimie nie zaznał śniegu :shake: to już lepiej na sybir go posłać :evil_lol: Quote
masienka Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Czy ktoras z osob odpowiedzialnych za Lando rozmawia po angielsku lub niemiecku? Bylam dzisiaj sprawdzac dom - kobieta zainteresowana m.in Lando. Ma konia i codziennie musi go objezdzac wiec chcialaby zeby pies jezdzil z nia do stajni. Czy Lando ewentualnie moglby sie przyzwyczaic do koni? Quote
jamor Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='masienka']Czy ktoras z osob odpowiedzialnych za Lando rozmawia po angielsku lub niemiecku? Bylam dzisiaj sprawdzac dom - kobieta zainteresowana m.in Lando. Ma konia i codziennie musi go objezdzac wiec chcialaby zeby pies jezdzil z nia do stajni. Czy Lando ewentualnie moglby sie przyzwyczaic do koni?[/QUOTE] co do angielskiego- to ja perfekt, po trzech winach. co do koni to moge ewentualnie zapytac go . Quote
Plicha Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Lando i konie, fajne połączenie :) A skąd ta pani? Tylko czy Lando nie nawieje spuszczony ze smyczy? Quote
masienka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Jamor, to zapytaj bo jakby nie chcial zezrec od razu jak moja suka to moze dalby sie przyzwyczaic Plicha, pewnie, ze nawieje ;) w koncu polnocniak. Ale Jamor go spuszczal na polach wiec mysle, ze to jest kwestia czasu i wypracowania odpowiedniego kontaktu. Nie mowie o terenach gdzie wystepuje zwierzyna ale ogolnie z kazdym psem da sie wypracowac przywolanie jesli poswieci sie odpowiednia ilosc czasu i jesli owy pies nie ma akurat na co polowac ;) Quote
jamor Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='masienka']Jamor, to zapytaj bo jakby nie chcial zezrec od razu jak moja suka to moze dalby sie przyzwyczaic Plicha, pewnie, ze nawieje ;) w koncu polnocniak. Ale Jamor go spuszczal na polach wiec mysle, ze to jest kwestia czasu i wypracowania odpowiedniego kontaktu. Nie mowie o terenach gdzie wystepuje zwierzyna ale ogolnie z kazdym psem da sie wypracowac przywolanie jesli poswieci sie odpowiednia ilosc czasu i jesli owy pies nie ma akurat na co polowac ;)[/QUOTE] na otwartej terenie lando trzyma sie ok, trzyma kontakt , potrafi oddalic sie 150-200m , bieganie w lesie 5 km przodem przed, po 5 km juz za, ale, ale nie puszczam go juz luzem. Kilka razy biegnac w lesie gdy był na smyczy górym wiatrem wyłapał zapach sarny. nawet sie nie zastanowił tylko odrazu zryw w bok skad dostał wiązke. To dla niego silny bodziec i nie byłbym w stanie go odwołac. Quote
Recommended Posts