basia Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 No, wróciłam ;) Miałam cichą nadzieję, że zaskoczycie mnie domkiem dla Landa. Szkoda, że tak się nie stało :( Nic to, szukamy dalej. Jamor, jak tam ten policjant? Do mnie z ulotek puki co nikt się nie odzywał :( Za hotelik zapłacę jak tylko spłyną pieniądze z bazarku pocahontas. Quote
jamor Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 basia napisał(a):No, wróciłam ;) Miałam cichą nadzieję, że zaskoczycie mnie domkiem dla Landa. Szkoda, że tak się nie stało :( Nic to, szukamy dalej. Jamor, jak tam ten policjant? Do mnie z ulotek puki co nikt się nie odzywał :( Za hotelik zapłacę jak tylko spłyną pieniądze z bazarku pocahontas. dzwonił do mnie ze nie moze sie dodzwonić, ja zadzowniłem i jest połaczenie, wiec poleciłem mu znów dzwonic. nie wiem co dalej , przed wieczorem to było. koles jest na kursie, z psem patrolowo-tropiacym, nie kojarze osoby ale na pewno go znam bo prowadziłem na tym kursie 20 godzin z pomocy przedmedycznej. jestem teraz na L4 , trzeba sie podkurowac na emeryture. a do ktorej z ciotek jest ten tel na ogłoszeniach ? Quote
kanna Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 ja również czekam na fonik od pana policjanta....a połaczenie jest ... Quote
Romka Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Przepraszam za offa ale zbieramy na hotelik dla subtelnej suni z naszego schroniska,moze kogoś zachwyci: http://www.dogomania.pl/threads/177360-KORA-super-ruda-sunia-ZBIERAMY-NA-HOTELIK-potrzebne-jeszcze-70z%C5%82 Quote
kanna Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 po rozmowie....obiecująco, lecz w domu jest małe 1,5 roczne dziecko.... trzeba to porządnie przemyśłeć i my i pan Quote
Pocahontas Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 kanna napisał(a): lecz w domu jest małe 1,5 roczne dziecko.... a miałby mieszkać na dworze czy w domu.bo jak na dworze to myślę że problem mniejszy.kojec lub wydzielony teren dla niego i to już jest jakieś zabezpieczenie. Quote
basia Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 kanna napisał(a):po rozmowie....obiecująco, lecz w domu jest małe 1,5 roczne dziecko.... trzeba to porządnie przemyśłeć i my i pan Uuuu... Po prostu kwestia w tym czy dają radę kontrolować i Landa i dzieciaka. Kanna, umówiłaś się na kolejny tel ? Quote
kanna Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 teraz muszą nastąpić konsultacje rodzinne....jeśłi lepsza połowa ( i ładniejsza rzecz jasna) ........;) będziemy się fonić.... Quote
malawaszka Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Zobaczcie!!! Bardzo pilnie potrzebna pomoc dla trzech zagłodzonych husky http://www.dogomania.pl/threads/190512 Quote
jamor Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 dzis po bieganiu. Lando to nie maratonczyk , po 5 km zwalnia i zostaje w tyle. ale po bieganiu jest w nim taki luz ze mozna mu na spoko palca w dupsko wsadzic a i tak bedzie zadowolony. Quote
Pocahontas Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 [quote name='jamor'][LEFT]dzis po bieganiu. Lando to nie maratonczyk , po 5 km zwalnia i zostaje w tyle. ale po bieganiu jest w nim taki luz ze mozna mu na spoko palca w dupsko wsadzic a i tak bedzie zadowolony./QUOTE] Jamor uwielbiam Twoje teksty:lol: ale Lando jaki piękny.mam nadzieje że znajdzie dom.mam nadzieje że ten policjant się odezwie... Quote
LILUtosi Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Jakby był jakiś domek dla haszczaka a nie nadawał się dla Lando to ja chętnie przejmę. Mam parę wsi dalej psa do budy na łańcuchu przywiązanego, obraz nędzy i rozpaczy. Facet się zrzeknie praw do niego. Dałam mu już tabletki na robaki. Jak już będą zdjęcia, założę watek. Ale już teraz daje znać, może się jakiś domek urodzi. Quote
jamor Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 LILUtosi napisał(a):Jakby był jakiś domek dla haszczaka a nie nadawał się dla Lando to ja chętnie przejmę. Mam parę wsi dalej psa do budy na łańcuchu przywiązanego, obraz nędzy i rozpaczy. Facet się zrzeknie praw do niego. Dałam mu już tabletki na robaki. Jak już będą zdjęcia, założę watek. Ale już teraz daje znać, może się jakiś domek urodzi. a skąd wiesz ze facet ma robaki ? :evil_lol: Quote
LILUtosi Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Nie wiem, ale jest bardzo chudy i nikt nigdy go nie od robaczywiał. Quote
LILUtosi Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Oczywiście edycja nie działa a ja za szybko odpowiedziałam. powinno być tak: Facet ma robaki w głowie, które zżerają jego mózg. Tylko tego już się nie da wyleczyć. Quote
LILUtosi Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Przepraszam że wchodzę z buciorami ale nie mogę tak jej zostawić bez pomocy: Nic nie zapowiadało choroby. Wydarta z osamotnienia ze schronu, otwierająca się na nowy lepszy świat, pogodna i ufna Akita Zosia nagle uległa atakom padaczki. Nie pozwólmy jej zatracić się w chorobie, pomóżmy zdiagnozować i leczyć tą uroczą sunie. Potrzebne datki na diagnozę i lekarstwa. Zajrzyjcie proszę. http://www.dogomania.pl/threads/190602-Bia%C5%82a-Akita-Zosia-prosimy-o-wsparcie-i-pomoc-w-walce-o-jej-%C5%BCycie!?p=15159829#post15159829 Quote
basia Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 Hop, hop! I co nikt się nie odezwał w sprawie Landa? Ech, czas strasznie szybko jednak leci. Niedawno martwiłam się jak to będzie utrzymać Landa w hoteliku przez lato, bo wiadomo, że ludzie mają wakacyjne wydatki, wyjazdy, inne sprawy na głowie. Dziś już niemal połowa sierpnia, szkoła tuż, tuż i kolejne miesiące Landa w hoteliku zleciały, kolejne lato bez własnego kąta i własnego człowieka :( Quote
jamor Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 basia napisał(a):Hop, hop! I co nikt się nie odezwał w sprawie Landa? Ech, czas strasznie szybko jednak leci. Niedawno martwiłam się jak to będzie utrzymać Landa w hoteliku przez lato, bo wiadomo, że ludzie mają wakacyjne wydatki, wyjazdy, inne sprawy na głowie. Dziś już niemal połowa sierpnia, szkoła tuż, tuż i kolejne miesiące Landa w hoteliku zleciały, kolejne lato bez własnego kąta i własnego człowieka :( normalnie nic. tamten glina chyba wymiękł, nie zadzownił juz. ulotek kilka mi jeszcze zostało a zadnego tel. Taki pies i bez domu, .ludzie ocipieli chyba. gdzie kolwiek sie z nim pokaze, czy biegamy w parku, nad rzeką czy w lesie to kazdy " oooo, ale łady pies" to ja " to bezdomny pies , chcesz go ? " " eeee, szczeniaka sobie kupie.............." i dupa. tłumacze kazdemu jak krowie na miedzy, ze tu ma juz super psa, pomija okres niszczen , wycia , socjalizacji itd, moze zaczne gadac ze kupiłem do za pare tysiaków a ewentualnie moge duzo taniej sprzedac bo zona nie chce psa, moze tak ? Quote
basia Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 tamten glina chyba wymiękł, nie zadzownił juz. ulotek kilka mi jeszcze zostało a zadnego tel. Taki pies i bez domu, .ludzie ocipieli chyba. gdzie kolwiek sie z nim pokaze, czy biegamy w parku, nad rzeką czy w lesie to kazdy " oooo, ale łady pies" to ja " to bezdomny pies , chcesz go ? " " eeee, szczeniaka sobie kupie.............." i dupa. tłumacze kazdemu jak krowie na miedzy, ze tu ma juz super psa, pomija okres niszczen , wycia , socjalizacji itd, moze zaczne gadac ze kupiłem do za pare tysiaków a ewentualnie moge duzo taniej sprzedac bo zona nie chce psa, moze tak ? Jamor, ja już nie wiem co robić .. Mam wrażenie, że powoli kończą się pomysły na znalezienie Lando domu ;( Ludzie właśnie myślą tak jak piszesz "eeeee.. szczeniaka sobie kupie", bo przecież szczeniaki są do wyboru-do koloru na wyciągnięcie ręki a dorosłych husky w każdym schronisku coraz więcej. Lando też nie jest coraz młodszy a tym samym jeszcze bardziej pomniejszają się jego szanse :( Quote
Pocahontas Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 załamka totalna.Jamor we wrześniu w Pałacu Kultury i Nauki jest zoomarket.może tam jakoś zachęcić do adopcji Lando.jakies stoisko.wiem że Paluch się wystawia bo jestem tam co roku. kurde nie wiem już. a aukcję z sesją zamknięto przez moderatora ;-( Quote
basia Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Zoomarket to targi zoologiczne i mogą się tam wystawiać jedynie zarejestrowane jednostki prawne, a i sam udział darmowy nie jest. Z doświadczenia wiem, że coś takiego słono kosztuje. Tak, bazarek nam zamknięto. Nie zamierzam się szarpać z moderatorem, bo uważam, że nie ma to sensu. Faktycznie jest kilka niezgodności z regulaminem ale nic się z tym nie da zrobić. Quote
Pocahontas Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 a może by pogadać ze stoiskiem Palucha czy by nie podpiąć Lando do nich-aha marzenie.ja niestety nie mam nikogo kto by był tam jako znajomy wystawca.szkoda bo dużo ludzi odwiedza te targi.ja jestem co roku. Quote
basia Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Pocahontas, wybieram się do Wawy w tym czasie i planuję zahaczyć o te własnie targi. W razie czego wezmę kilka ulotek i komuś na stoisko podrzucę :) Quote
jamor Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 to po drodze zapraszamy na wspólne bieganie z lando Quote
basia Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 jamor napisał(a):to po drodze zapraszamy na wspólne bieganie z lando A dziękuję i chętnie bym skorzystała ale jadę pociągiem i to z siostrzeńcem :/ Quote
Recommended Posts