Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 943
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Szarotka, a wiesz kto zajmował się adopcją Zorzy? Może mógłby nam coś podpowiedzieć, bo z tego co wiem to też była dość charakterka psina.

Posted

Z tego co ja wiem, to Zorza zostala zabrana przez fundacje, bo nie bylo pieniedzy na oplate hotelu u Jamora. Nie poszla do domu stalego, tylko pod opieke funacji.
Charakter ma ostry, ale jak ktos zna podhalany to sobie poradzi.

Posted

z tego co mi przekazano jest ok. uzywana jest zgodnie z instrukcją obsługi : nie spoufalac sie, nie narzucac, duzo do niej gadac, głaskac po główce. "NIe klepac po bokach"

Posted

Jamor, już połowa miesiąca a sprawa ulotek nadal nie posunęła się naprzód. Przeleję Ci całą należność za zeszły miesiąc a jeśli w najbliższych dniach
uda nam się znaleść wykonawcę to rozliczymy to już na ten miesiąc. Nienawidzę mieć długów a to zbyt się przeciąga.

Posted

hop! napisał(a):
Lando jest dzisiaj w gazecie Metro. Wykorzystałam tekst przesłany do DP, więc jest podany nowy nr telefonu.

Brardzo dziękujemy

Posted

Dziewczyny i chłopaki :-) Nie mam siły przekopywać się przez cały wątek, spojrzałam tylko na tytuł. Jeśli Lando potrzebuje ogłoszeń internetowych - mogę trochę zrobić. Napiszcie tylko proszę, w którym poście jest tekst i zdjęcia. Jeśli nie ma Allegro - też zrobię.

PS
Mogę zrobić jutro (a właściwie dziś) wieczorem.

Posted

telefonów kilka.....nadal krasnal w ogrodzie....:shake:

ogłoszeniami zajęła się bahlsa... ale bardzo dzięujemy za chęć:loveu:

dwa zaprzęgusy ...boja i lando...i obydwa od dłuższego czasu szukają aktywnego domu...

Posted

jamor, ile chcesz przeznaczyć na te ulotki?
Udało mi się znaleźć firmę, która zrobi 1000 ulotek za 119 zł z wysyłką do mnie. Ja już gratis pośle je do Ciebie ;) Ile ich chcesz? 500 jak kiedyś pisałeś?

Posted

potwiedzam zamowienie na 500 szt, prosze obciazyc mnie połowa kwoty, czyli 60 zł. jak bedziesz wysyłac do paczka lub zwykłym listem, bo polecone mnie dobijają, wrzucają mi awizo a nawet zatrabic sie nie chce im pod bramą a potem stoje jak ten osioł godzine na poczcie bo pani ma przerwe technologiczna lub okres

Posted

Temat olkuskiego "schroniska" nie jest chyba obcy nikomu z dogomaniaków. Gdyby jednak trafił tu ktoś jeszcze nie w temacie odsyłam do tych wątków:
http://www.dogomania.pl/forum/f402/o...j-list-127970/
http://www.dogomania.pl/forum/f402/o...-pomocy-30665/

W tym strasznym miejscu znajdowały się również dwa syberiany husky. Organizowaliśmy się aby oba móc stamtąd zabrać. Kiedy kanna pojawiła się na miejscu, okazało się, że pies pozostał tylko jeden - drugi został wcześniej podobno zaadoptowany. Zabrała więc tego jednego.
Tak wyglądał na zdjęciu skopiowanym ze strony schroniska:

Przerażony, bojący się nawet własnego cienia.

Poniżej zdjęcia tego samego psa, w 24h po zabraniu ze schronu

----------------------------------------------------
Pies jest jeszcze nieco wystraszony ale będzie coraz lepiej. Jest to młode zwierze, które garnie się do człowieka pomimo tego, co przez ostatnie kilka miesięcy przeszedł. Chce się bawić, biegać, spacerować. Tęskni za czułym dotykiem ludzkiej ręki. Z wielkości, rodzaju futra to trochę bardziej malamut, z maski na pyszczku, temperamentu to jednak husky. Tak czy siak jest wspaniały :]

Obecnie przebywa w hoteliku u wiosny Jak zostanie odkarmiony, zaszczepiony i odrobaczony, będziemy szykować się do jego kastracji. Potem będzie gotów do wyruszenia w świat i do zamieszkania już we własnym ciepłym, kochającym i jedynym już na zawsze domu

2 października 2009 roku Lando zamieszkał, niestety jedynie tymczasowo, w hotelu u jamora.
Tutaj jego album zdjęciowy:
http://jamor.fotosik.pl/albumy/695865-2.html
oraz filmy
http://www.youtube.com/watch?v=W-OWW...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=ImIN2...eature=related

ROZLICZENIE WPŁAT POST NR 208

LANDO NADAL POTRZEBUJE OGŁOSZEŃ w internecie jak i w prasie, radio, TV, WSZĘDZIE.
Dzięki bahlsie Lando bardzo intensywnie zaistniał w sieci. Miał zrobione kilkadziesiąt ogłoszeń, za które serdecznie dziękujemy!! Był też mały art o nim w Przyjacielu Psie, były informacje w Metrze, był wydany kalendarz i wiele innych prób znalezienia mu domu. Niestety wszystko na próżno

Obecnie jest przygotowywana do druku ulotka. Jeżeli ktoś chciałby rozdać kilka ulotek na jakiejś imprezie (najlepiej sportowej), proszę o kontakt!
Ostatnio edytowane przez basia ; 20-06-2010 o 16:19

Posted

do domku z ogłoszenia lando poszedł kolejny pies...
kraków...mieszkanie w kamienicy przy błoniach.......

lando na ludzia jeszcze nie trafił....tel. dzwonią...ogłoszenia działają...czekamy..