Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 943
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Misiek- wrak psa odebrany interwencyjnie.
Przez ostatni rok czasu, brak opieki weterynaryjnej. 6 miesięcy bez świeżego powietrza.
Diagnoza weterynarza brzmi: alergiczne pchle zapalenie skóry.
Potrzebne wsparcie dla Miśka na długiej drodze leczenia.
Zapraszam na wątek:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/184761-Misiek-wrak-psa-odebrany-interwencyjnie.-Potrzebe-wsparcie!?p=14600447#post14600447[/url]

Posted

[quote name='kanna']z Lando pięny basior się zrobił....pozostaje nam czekać......[/QUOTE]
Ale chyba zaczyna linieć ;) Z mojej Katii wyłazi jak ze starej poduszki, a Luna wygląda koszmarnie. Jedynie Ceik zmienił futro już dawno i to w zadziwiająco ekspresowym tempie :]

A u Landa też dziś tak paskudnie jak u mnie na południu?

Posted

złe wieści.....Lando nadal szuka domu....:shake:....jednego dnia 2 telefony wycofujące się...

czy ktoś widział tak pechowego psa???????

Posted

kanna, nie dobijaj mnie :(

Lando!!!!!! Dlaczego nikt Cię nie chce?? Dlaczego?? Dzięki Tobie udało się znaleśc domy już dla kilku hasiorów a ty ciągle kiblujesz :(

Posted

basiu jak się ktoś na horyzoncie pojawia..to ja już jak trusia siedzę....nic nie mówię, nic nie piszę, żeby nie zapeszyć

jeden powód to względy zdrowotne
drugi powód mieszkaniowe

lando wyadoptował już 12 psów..policzyłam

jestem zawiedziona.....i zrezygnowana.....

Posted

Kiepsko...

Trzeba spróbować z ulotkami - jeżeli wyślecie mi trochę, to zaniosę w kilka miejsc.

Kanna, może jednak warto spróbować ogłosić Lando w DP?

Posted

warto spróbować...tylko trzeba by zaznaczyć,że pies daleko od małopolski....oszczędzić czas tym, których nie będzie stać na taką podróż....

inna sprawa,ze przy okazji wyadoptowało by się kilka małopolskich bid, które na Cito potrzebują domu a łagodne są jak baranki..

hop! dziękuję za pomysły, bo mam wrażenie,ze się kręcimy w kółko z tą adopcją...

basiu jeszcze jedno....schrzanił mi się telefon adopcyjny...nie odbieram od wczoraj telefonów...będziesz pewnie miała maile w tej sprawie na poczcie...nie wiem czy nie będę musiała zmienic nr tel. do to nr na kartę...

"[FONT=Book Antiqua]nieszczęścia nie chodzą parami.......jak się zjawiają to od razu tak ze dwa tuziny......[/FONT]

Posted

basiu jeszcze jedno....schrzanił mi się telefon adopcyjny...nie odbieram od wczoraj telefonów...będziesz pewnie miała maile w tej sprawie na poczcie...nie wiem czy nie będę musiała zmienic nr tel. do to nr na kartę...

Może jeszcze jakieś dobre wiadomości? :wallbash: :drinking:

Posted

[quote name='kanna']warto spróbować...tylko trzeba by zaznaczyć,że pies daleko od małopolski....oszczędzić czas tym, których nie będzie stać na taką podróż....

inna sprawa,ze przy okazji wyadoptowało by się kilka małopolskich bid, które na Cito potrzebują domu a łagodne są jak baranki..[/QUOTE]
Kanna, najlepiej będzie jak sama napiszesz tekst do ogłoszenia i wybierzesz 2-3 zdjęcia.

Posted

pięknie dziękujemy.....

tekst w toku ( basia pisze)....potem pozwolę sobie przesłać na maila Tamb....

bo z tekstem o tyle kłopot, że bardzo chciałabym ograniczyć telefony od osób bez doświadczenia w rasie......

teraz kolejny kwiatek....tym razem sms....

" dzień dobry ile kosztuje pies i co to jest ta adeptacja"........

Posted

[quote name='kanna']pięknie dziękujemy.....

tekst w toku ( basia pisze)....potem pozwolę sobie przesłać na maila Tamb....

bo z tekstem o tyle kłopot, że bardzo chciałabym ograniczyć telefony od osób bez doświadczenia w rasie......

teraz kolejny kwiatek....tym razem sms....

" dzień dobry ile kosztuje pies i co to jest ta adeptacja"........
Mówiłam Tamarze o ogłoszeniu Lando i oczywiście trzeba wysłać na jej maila.
A tak w ogóle to do ogłoszenia w DP jest kolejka. Ostatnio psie ogłoszenia ukazują się bardzo rzadko. W przyszłym tygodniu Tamara będzie miała w końcu dostęp do komputera i nie będę musiała wysyłać za nią ogłoszeń. :multi:

Dla Furia napisałam taki tekst do DP:

Furio – urzekający, młody i silny pies nie dla każdego…
Dlaczego cudny, około dwuletni, zdrowy, silny i energiczny pies siedzi smutny w hotelowym kojcu? Dlaczego jeszcze czeka na dom? Wydaje się, że to niemożliwe, a jednak to prawda. Furio marnieje z dnia na dzień. Wyjątkowo źle znosi samotność i bezczynność. Jest bardzo nieszczęśliwy. Czeka na silnego, energicznego, konsekwentnego człowieka, z którym będzie aktywnie spędzał czas i dla którego będzie wspaniałym przyjacielem. A może w końcu zauważy go wielbiciel i znawca rasy Alaskan Malamute?

Z tego ogłoszenia zgłosił się biegający chłopak, który zaadoptował Furia. ;)

Posted

jamor napisał(a):
cisza. zadnego tel

no to zgłupiałam.....policzyłam.....5 osób zadeklarowało chęć wizyty....kryteria jak zwykle: dom bez dzieci, psów i aktywny tryb życia....

Posted

Nie miałam ostatnio dostepu do netu, przeczytałam dziś ostatnie strony i to że Lando przyczynił się do tylu adopcji, za to należy mu się najlepszy pan na świecie (lub pani :) ). Mam nadzieję że jeszcze ktoś z tych osób się odezwie.