basia Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 Ruch słabawy ale nie tracimy nadziei: Zapraszam na wątek konkursowy http://www.dogomania.pl/threads/182207-Konkurs-na-projekt-ulotki-Jest-nagroda Quote
kanna Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 kradnijcie bannerek z podpisu proszę.......potrzebna reklama! Quote
kanna Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 dzięki hop i tamb lando dzisiaj w metrze......serdeczne podzięowania ! Quote
Szarotka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 No i jak idzie z konkursem. Musicie rozeslac pw. Quote
basia Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Szarotka, naucz mnie wklejać banerek w podpis, plosie..... Quote
Szarotka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Hm musze sobie sama przypomniec, a masz jakis banerek teraz ?? Z tego co pamietam idziesz do w swoim profilu do ustawnia, potem po lewej stronie do sygnatury potem bierzesz cod z jakiegos serwisu typu image shak, ale ja sie przenioslam na tiny to jest lepszy ustawiasz tam wielkosc, chyba wklejam cod w opcjach zaawansowanych i to mniej wiecej tyle, jak nie zadziala to daj znac, a ja przetestuje i dam Ci dokladne instrukcje. Quote
hop! Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 [quote name='kanna']dzięki hop i tamb lando dzisiaj w metrze......serdeczne podzięowania ! Kanna, ale Lando nie był jeszcze w Metrze. ;) Dzisiaj jest ogłoszenie ze zdjęciem w warszawskiej Ofercie. Po raz pierwszy dałam tam ogłoszenie, więc nie wiem, czy będzie jakikolwiek odzew. Quote
kanna Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 :crazyeye:no przeca z metra mi dzwonili !..... hop:-o.... Quote
Plicha Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Już kilka miesięcy temu zwróciłam uwage na ogłoszenia Lando w internecie a jakiś czas temu widziałam go nawet w Moj Pies czy podobnym piśmie. Myślałam że po takim ogłoszeniu psiak znalazł dom a dziś trafiłam na ten wątek. Rok to kawał czasu :( dobrze że w takich dobrych warunkach przebywa :) Czy on jest psem trudnym? Tzn. jest jakis problem z agresją albo ucieczkami (no to drugie to w sumie nie problem tylko raczej cecha charakteru :) ). Quote
Szarotka Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Wesolych Swiat :):) http://www.jacquielawson.com/viewcardm.asp?code=2263642379468&ob=1&cont=1 Quote
basia Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 [quote name='Plicha']Już kilka miesięcy temu zwróciłam uwage na ogłoszenia Lando w internecie a jakiś czas temu widziałam go nawet w Moj Pies czy podobnym piśmie. Myślałam że po takim ogłoszeniu psiak znalazł dom a dziś trafiłam na ten wątek. Rok to kawał czasu :( dobrze że w takich dobrych warunkach przebywa :) Czy on jest psem trudnym? Tzn. jest jakis problem z agresją albo ucieczkami (no to drugie to w sumie nie problem tylko raczej cecha charakteru :) ).[/QUOTE] Witaj ;) Niestety coraz bardziej martwi mnie ten rok nieefektywnego poszukiwania mu domu :( Nie wiem ile osoby sponsorujące pobyt Landa w hotelu, będą chciały jeszcze czekać na nowy dom dla niego :( Lando jest psem, który nie da sobie w kaszę dmuchać. Czy to agresja? Myślę, że już nie, ale nadal Lando nie może być traktowany jako pluszak, który zawsze i każdego będzie traktował jak poduszkę-przytulankę. Niestety jego bajkowa uroda skłania do sięgnięcia po telefon niemal wyłącznie osoby szukające zabawki dla dzieci, krasnala ogrodowego lub generalnie traktujące go jako gadżet niczym telefon komórkowy :( Quote
agacia Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='kanna']:crazyeye:no przeca z metra mi dzwonili !..... hop:-o....[/QUOTE] Był, był ;) Jakiś czas temu widziałam jego ogłoszenie jak przeglądałam metro przed wykładami ;) Quote
Szarotka Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Ja mysle, ze po tej akcji plakatowej znajdzie sie odpowiedzialna osoba dla Lando. Quote
hop! Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 [quote name='kanna']:crazyeye:no przeca z metra mi dzwonili !..... hop:-o....[/QUOTE] [quote name='agacia']Był, był ;) Jakiś czas temu widziałam jego ogłoszenie jak przeglądałam metro przed wykładami ;)[/QUOTE] A ja go nie widziałam... :niewiem: I tak nikt sensowny pewnie nie zadzwonił... Quote
basia Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 Zauważyłam pewną prawidłowość.. Jak ogłasza się psa schorowanego, kalekiego, ogólnie mówiąc straszną bidę to znacznie szybciej trafiają się sensowni ludzie. Jak pies jest ładny i zdrowy, to ludzie o wielkim sercu wychodzą chyba z założenia, że taki pies to zaraz dom znajdzie i ogłoszenie odkładają na bok. To absolutnie nie jest zarzut! Dobrze, że psy szczególnie pokrzywdzone i wymagające nieraz specjalnej opieki łapią za serca i znajdują domy. Zastanawia mnie jednak fakt, że taki pies jak Lando skupia na sobie uwagę niemal wyłącznie snobów, panienek z różowymi tipsami i rozhisteryzowanych rodziców, których dziecko CHCE PIESKA. Przez te wszystkie miesiące kontaktowało się z nami na prawdę wiele osób ale 99% z nich nie powinno zajmować się nawet chomiczkiem. Dlaczego tak się dzieje? Czy gdzieś popełniamy jakiś błąd? :( Quote
kanna Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 a może popełniliśmy błąd?.....bo gdyby landola wypozyczać na tydzień każdemu komu marzy się śliczny, puchaty husky rasa w krótkim czasie przestałaby być modna....:diabloti: Quote
hop! Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Zrobiłam dzisiaj nowe ogłoszenia... ;) allegro wyróżnione alegratka adopcje.org kupiepsa.pl przygarnijzwierzaka cafeanimal adopcjapsa psy.pl e-zwierzak kupsprzedaj aukcjezwierzat gumtree pajeczyna.pl adsy warsza.pl ogloszeniadrobne.warszawa.pl wa.stacja.biz wybierzmiska.pl psiamania.pl petsy.pl doadopcji.pl pies.onet.pl oferty.pl Quote
hop! Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Nie przypuszczałam, że ta rasa jest tak popularna. Po dwóch dniach na allegro jest ponad 600 wyświetleń. :crazyeye: Mam nadzieję, że w końcu ktoś odpowiedni się odezwie. Zrobiłam banerek... Może warto przenieść ten wątek do woj. mazowieckiego? Quote
kanna Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 oj ta popularność to ino nieszczęśćie.... telefony od ludzi , których kusi uroda, okazja zalapania psa za darmo.....czy wiecie ,że większość telefonów zaczyna się od pytania jak go odebrać i czy przywieziemy ?....rozmowy na temat wymagań dotyczącej tej rasy i charakteru Lando kończą się odłożeniem słuchawki..... i żebym była jakaś restrykcyjna....pytam o aktywnośc fizyczną.... a za banerek pięknie dziękujemy hop!...... Quote
Plicha Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 To niestety bardzo smutna prawda :( Sama mam 2 sunie i juz teraz nie wyobrażam sobie życia bez nich ale myslę że chyba lepiej by było jakby ta rasa nie dotarła do naszej zacofanej ojczyzny :( Najgorsze jest to że ludzie "produkuja" szczeniaki huskich i sprzedają je za grosze np. na giełdzie w Słomczynie. A potem połowa tych psów ląduje w schroniskach :( bo był śliczny jak był malutki a potem wyrósł i sie nie słucha, ucieka itp. Quote
hop! Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Na allegro jest mnóstwo szczeniaków... Można kupić już za 300 zł. :shake: Quote
Plicha Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 A jak tam sytuacja, czy ludzie nadal się odzywają w sprawie Lando? Quote
kanna Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 ta....dziś kolejny "klejnocik"...pewien pan prawie mnie zwyzywał, kiedy oświadczyłam mu, że nasz husky potrzebuje ruchu i nie może to być samowolne puszczanie psa luzem po wsi.....co mi sugerował....dowiedziałam się , że jestem tylko "głupią babą" i ze się ze mną nie dogada.... właściwie to nie mam nic przeciwko, żeby być " aż tak gupia".....:razz: Quote
Plicha Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 He he trzeba było go zapytać czy jest aż tak bogaty żeby za wszystkie kury we wsi zapłacić :) Quote
Recommended Posts