Romka Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Ja chyba tez spózniłam sie na filmik!Bardzo żałuję! Quote
jamor Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 ja tez ogłaszam http://biegajznami.pl/forum/viewtopic.php?t=29651 Quote
basia Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Jamor, z dziewczynami umówiłyśmy się, że jak Lando wreszcie znajdzie dobry dom to zabalujemy ;) Coś mi się zdaje, że będzie trzeba i Ciebie zaprosić na świętowanie :D Quote
jamor Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 basia napisał(a):Jamor, z dziewczynami umówiłyśmy się, że jak Lando wreszcie znajdzie dobry dom to zabalujemy ;) Coś mi się zdaje, że będzie trzeba i Ciebie zaprosić na świętowanie :D dobra, przyjade do Was na sanki Quote
kanna Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 ha.....ale przed świętowaniem....nie sanki tylko sanie i nie z górki tylko zaprzęg..... gwarantujemy.... lepsze to niż najlepszy koniak.....:happy1: no a teraz wracamy do pracy.....Lando nadal bezdomny.... Quote
basia Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 I z perspektywy imprezki ala eskimos, kanna sprowadziła nas na ziemię ... ;) W środę w sklepach i kioskach pojawi się najnowszy, lutowy nr Przyjaciela Psa a w nim pojawi się nie kto inny jak nasz gwiazdor LANDO!!!!!!!!!!! ;) Quote
jamor Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='basia']I z perspektywy imprezki ala eskimos, kanna sprowadziła nas na ziemię ... ;) W środę w sklepach i kioskach pojawi się najnowszy, lutowy nr Przyjaciela Psa a w nim pojawi się nie kto inny jak nasz gwiazdor LANDO!!!!!!!!!!! ;) jutro ? ogłoszenie czy artykuł ? Quote
basia Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 jamor, nie wiem dokładnie jak to będzie wygladało. Ja jedynie posłałam tekst i zdjęcia a PP zrobił resztę. Kupił to już ktoś? Jak wyszło?? Quote
Romka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Jestem ciekawa czy pan z Sopotu odezwał sie do dziewczyn w sprawie Lando czy nadal cisza? Quote
basia Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Tak, Pan z Sopotu nadal zainteresowany Lando. My mamy jeszcze pewne wątpliwości, które musimy roztrzygnąć nim podejmiemy ostateczną decyzję. Quote
Sayrel Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Basia ja bym dala na probe... z sporym dozorem na poczatku.. Quote
basia Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Sayrel, od tego myślenia co zrobić już mi głowa pęka. Są nadal wątpliwości ale one zawsze i przy każdym będą. Niestety ich nigdy nie da się wyeliminować. Jest jeszcze kilka spraw, które muszą zostać wyjaśnione. Proszę trzymać kciuki tak za Landa jak i za nas abyśmy podjęły słuszna i dobrą w finale decyzję .. A jak Was się Lando w PP podoba? ;) Quote
Sayrel Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Trzymam, wiesz tez ma traz cwieka z moim Bursztynem, ktory cos z Landa ma w sobie, poza tym samym boksem zrodlowym... Quote
lupak Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Zbieraj się chłopak do domu, bo zima jak się patrzy. Do roboty trzeba się brac a nie grzac tyłek u Jamora . Quote
Romka Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Dziewczyny no i co postanowiłyście?Nasz Niko ma też szanse na domek, sprawdzamy domek! Quote
basia Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 Żadne decyzje nie zostały jeszcze podjęte. Domek nadal jest sprawdzany. Romka, czekamy na dobre wieści odnośnie Niko i nowego domu ;) Quote
Sayrel Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Wiesz co Basia z tego ogloszenia w moim psie wynika troche, ze Lando to taki super przytulak;> Quote
basia Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Nie ja redagowałam tekst do PP. Ja jedynie posłałam suche fakty dotyczące Landa, bo nie wiedziałam jaką formę info w ogóle będzie miało, jak będzie wyglądało. Ktoś z PP ułożył ten tekst. Nie jest on zły, nie jest też super dobry. Dla mnie jest ważne, że w ogóle jest i, że nie ma w nim rażących przekłamań. Jest jednak coś w tym co napisałaś, bo dzwonią głównie ludzie chcący zaadoptować śliczną maskotkę a nie wymagającego psa. Quote
Ati Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Po omowieniu naszych przemyslen i spostrzezen, oraz wzieciu pod uwage spostrzezen Artura, uzgodnilismy nie oddawac Landa do Pana , ktory przyjechal do Hotelu psa obejrzec. Obecnie Pan rzada zwrotu 150,- , ktorymi zaplacil za bilet na pociag. Neka takze smsami i telefonami osobe, ktora prowadzila z nim rozmowy. Doszlo do tego , ze straszy ja(nas )adwokatem:) Uzgodnilismy, ze zwrocimy owemu Panu ta kwote. Quote
Dora Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 wrrr co za koles, ale jakos mnie to nie dziwi.....basia wie czemu :/ Quote
masienka Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 no chyba zartujecie! a niby czemu macie mu zwrocic? Umowe z kims podpisal czy moze ma swiadkow, ze ktos mu cos obiecal? no jaja jakies... Quote
basia Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Niestety takie sytuacje nie są mi zupełnie obce. Osoby którym odmawia się adopcji psa często się złoszczą okazując to w nieraz przedziwny sposób, a czasami zwyczajnie się mszczą. Osobiście jest mi bardzo przykro za zaistniałą sytuację, ponieważ ten człowiek nęka osobę, która włożyła wiele pracy i czasu na znalezienie Lando domu. Po prostu nie potrafi po męsku pogodzić się z porażką. Prywatnie uważam, że wymuszanie na nas zwrotu kosztów przejazdu jest co najmniej nie na miejscu. Pan dokładnie wiedział, że wyjazd do Landa, spotkanie z nim nie jest jednoznaczne z naszą zgodą na jego adopcje. Wiedział więc ile ryzykuje. Jeżeli postanowicie oddać te pieniądze, oczywiście się dołożę, choć przyznaję, że z ciężkim sercem, bo wiem ile muszę się natrudzić, by np. na bazarku zebrać taką sumę, która przy okazji jest mniej więcej równowartością kilku dni Landa w hotelu. Jednakże spokój i powrót do normalności osoby tak Lando oddanej, jest też bardzo ważny. Quote
kanna Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 sytuację przedstawiamy gwoli przestrogi.....ludzie nie do końca rozumieją co staramy się im przekazać....nasze słowa interpretują opacznie - trzeba niezwykle precyzyjnie wyrażać swoje racje i pytać czy zostały odpowiednio zrozumiane........ dla jednego człowieka słowo wybieg może znaczyć zupełnie coś innego.. mam nadzieję, że konflikt został zażegnany i niebawem zakończony.... Quote
Recommended Posts