Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

LILUtosi napisał(a):
A ja bym stawiała na małą mieszankę hasky z malamutem. Widziałam go na żywo i nie jest taki mały.

Hmm.. Moim zdaniem jest huskim średniej wielkości (też go widziałam na żywo). Z reguły samce tej rasy są wyższe od niego.
Oczywiście Lando może mieć jakąś domieszkę malamuciej krwi ale na moje oko nie jest to wcale takie pewne ;)
Niewątpliwie Lando to bardzo urodziwy pies. Proporcjonalny, z piękną szatą i umaszczeniem. Po prostu pies dla konesera :loveu:

• Replies 943
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

basia napisał(a):
Hmm.. Moim zdaniem jest huskim średniej wielkości (też go widziałam na żywo). Z reguły samce tej rasy są wyższe od niego.
Oczywiście Lando może mieć jakąś domieszkę malamuciej krwi ale na moje oko nie jest to wcale takie pewne ;)
Niewątpliwie Lando to bardzo urodziwy pies. Proporcjonalny, z piękną szatą i umaszczeniem. Po prostu pies dla konesera :loveu:

konesera z charakterem :p

Posted

kanna napisał(a):
jedna uwaga...w olkuszu psy były karmione przez długi czas odpadami w postaci kości(jedyne pożywienie?)..psy zabierane w pierwszej połowie tego roku mają potwornie zjechane zęby i ( nie wiem dlaczego ) z brązowym osadem... ja nie potrafię tego wytłumaczyć....wszystkie , które wyciągałam miały kłopoty z uzębieniem bez względu na wiek...wystarczy, że pobyły tam dłużej niż miesiąc..

Coś w tym musi być. ja bym stawiał ubytek na ten chwytak, poskroma. kamien na zębach na starym babciowym czajniku. polezałem dzis w trawie z lando i paznokciem odrywałem mu płaty kamienia z zębów. Jakby tak mu zrobić czyszczenie kamienia , to dobrze by mu to zrobiło. W sline zadna laska z nim teraz nie pójdzie bo mu capi z paszczy.

Posted

jamor napisał(a):
Coś w tym musi być. ja bym stawiał ubytek na ten chwytak, poskroma. kamien na zębach na starym babciowym czajniku. polezałem dzis w trawie z lando i paznokciem odrywałem mu płaty kamienia z zębów. Jakby tak mu zrobić czyszczenie kamienia , to nie dobrze by mu to zrobiło. W sline zadna laska z nim teraz nie pójdzie bo mu capi z paszczy.

Jamor Ty piszez grypsem :):) albo ja za dlugo na obczyznie siedze :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
No w kazdym razie gratuluje milego lezenia i odrywania :):)

Posted

jamor napisał(a):
Coś w tym musi być. ja bym stawiał ubytek na ten chwytak, poskroma. kamien na zębach na starym babciowym czajniku. polezałem dzis w trawie z lando i paznokciem odrywałem mu płaty kamienia z zębów. Jakby tak mu zrobić czyszczenie kamienia , to dobrze by mu to zrobiło. W sline zadna laska z nim teraz nie pójdzie bo mu capi z paszczy.

Rozumiem. Pomyślimy nad tym ale na razie nie mamy funduszy. Czy udałoby się wstępnie ustalić koszt zabiegu abyśmy wiedziały ile trzeba uzbierać?

Posted

jamor napisał(a):

no, mam na swoim koncie przypadek, ze po olkuszu ząbki nie tylko były " odkamiaczne" ale i lakowane :diabloti:...( ja bym wydała na lakier do paznokci- lubię czerwony ;) )

Posted

załatwiłem mu kilka taczek sniegu

Ale fajnie :multi:
Z tego co się orientuję, nie miałeś wcześniej do czynienia z huskimi. To napisz nam swoje wrażenia, please .. :loveu:

Posted

[quote name='jamor']witajcie. wrescie działa dogo. Lando czuje sie swietnie. Zonka i córka z nim biegają. chłopak jest lux.[/QUOTE]

Lando jak to dobrze, ze cieszysz sie taka dobra opinia :):)

Posted

aaa, bym zapomniał. Lando kwiatków nie lubi. takie jest stwierdzenie mojej małżonki. Nie lubi róż ( wycina ) a chryzantemy kupione na groby rozebrał na kawałki. bardzo ładnie potrafi odrywac główki kwiatu bez niszczenia płatkow. No co,zdolny chłopak

Posted

[quote name='jamor']to na praktyki w niedziele wieczorem go wezme. na cmentarz[/QUOTE]

co by za wilkołaka robił.........ale to w sobotę by trzeba było....bo "dziady mickiewiczowskie" w przeddzień się odbywały.......

Posted

aaa, bym zapomniał. Lando kwiatków nie lubi. takie jest stwierdzenie mojej małżonki. Nie lubi róż ( wycina ) a chryzantemy kupione na groby rozebrał na kawałki. bardzo ładnie potrafi odrywac główki kwiatu bez niszczenia płatkow. No co,zdolny chłopak

No well... :roll: Czyli to pies raczej nie dla ogrodnika, chociaż patrząc na to z drugiej strony ... :lol:

Jamor, czy byłaby możliwość sprawdzenia jak Lando zachowuje się na widok, próbę ubrania szelek? Mogą być jakieś zwykłe spacerowe.

Posted

Witam :) na prośbę Kanny robiłam Lando ogłoszenia w necie.
Poniżej mail od administratora jednej ze stron ogłoszeniowych :lol:

Otrzymałeść wiadomość dotyczącą ogłoszenia Nr. 1089039784 w portalu www.ofertka.pl
Link do ogłoszenia: Lando - husky z charrrrakterem też szuka domu
Kontakt z osobą przesyłającą wiadomość: e-mail: shakez@wp.pl
TREŚĆ WIADOMOŚCI: ----------------------------------------------------------------------- Piękny pies. Oczywiście trafia na stronę startową :-) Mam nadzieję że to mu pomoże. Pozdrawiam Administrator

Wprawdzie to nie dom ale widac, że Lando robi wrażenie na ludziach :)

Posted

bahlsa napisał(a):
Witam :) na prośbę Kanny robiłam Lando ogłoszenia w necie.
Poniżej mail od administratora jednej ze stron ogłoszeniowych :lol:

Otrzymałeść wiadomość dotyczącą ogłoszenia Nr. 1089039784 w portalu www.ofertka.pl
Link do ogłoszenia: Lando - husky z charrrrakterem też szuka domu
Kontakt z osobą przesyłającą wiadomość: e-mail: shakez@wp.pl
TREŚĆ WIADOMOŚCI: ----------------------------------------------------------------------- Piękny pies. Oczywiście trafia na stronę startową :-) Mam nadzieję że to mu pomoże. Pozdrawiam Administrator

Wprawdzie to nie dom ale widac, że Lando robi wrażenie na ludziach :)

jak zwykle będę się powtarzać....

bahlso.....jesteś nieoceniona.....