basia Posted October 7, 2009 Author Posted October 7, 2009 Przed momentem przelałam 450zł na Lando. Bardzo proszę z tej kwoty opłacić szczepienia i założenie książeczki. Quote
kanna Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 pies posiada podstawowe szczepienie przeciw wściekliźnie, które zostało przekazane wraz z podopiecznym Wiośnie 25 lutego...... Quote
jamor Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 jesli sie nie znajdzie to bede go szczepił. jest albo nie jest, oto jest pytanie. Quote
Ati Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Najwazniejsze, ze jest jak najbardziej do adopcji, i trzeba szukac mu domku i to takiego, w ktorym bedzie sie mogl wybiegac, bedzie wypuszczany z kojca na wybieg. Zreszta chodzic na smyczy tez potrafi. Quote
wiosna Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Zdjęcia są fantastyczne, widać, że Lando jest szczęśliwy :) U nas nie miał takiego wybiegu, a spacery nawet na długiej smyczy to nigdy nie to samo co swobodne bieganie, jeszcze na takiej przestrzeni :loveu: Zaświadczenie z Olkusza mam, owszem, ale oczywiste jest, że w Olkuszu psów się nie szczepi, dlatego nie ma co brać pod uwagę tego zaświadczenia. Quote
jamor Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 kasa doszła jak tez dodatkowe 30 zł od tajemniczego kolegi z poznania, tak wiec prosze to ujac w koncie lando. Quote
basia Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 jamor napisał(a):kasa doszła jak tez dodatkowe 30 zł od tajemniczego kolegi z poznania, tak wiec prosze to ujac w koncie lando. O! :-o Dziękujemy "koledze z Poznania" kimkolwiek jest ;) Quote
basia Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 Zuzanno, domek okazał się nieodpowiedni dla Lando. Po wczorajszej rozmowie z jamorem, uważam, że możemy ruszać znów z intensywnymi poszukiwaniami nowego domu dla Lando. Lando potrzebuje odpowiedzialnego i stanowczego opiekuna, który nie ulegnie jego chęci zdominowania swojego otoczenia. Wg jamora, cały problem w zachowaniu Landa wynika z jego silnego poczucia dominacji nad każdym człowiekiem. Jeżeli człowiek ulegnie, wystraszy się jego warknięcia, Lando uznaje, że to on jest panem świata i on dyktuje warunki. Z drugiej strony zdecydowana reakcja na te jego próby dominacji powoduje, że Lando ustępuje i pozwala sobą kierować, poddaje się pod przywództwo człowieka. I właśnie takiego człowieka, rodzinę musimy mu znaleść. Czy ktoś może pomóc z ogłoszeniami? Jeżeli gdzieś go umieścicie, proszę o info na tym wątku aby ogłoszenia się nie dublowały. Quote
jamor Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 psiak bardzo dobrze porusza sie po mieszkaniu, zadnych braków socjalizacji. Dzis biegał w towarzystiwe Romka,Wyłupka, Pks-a i Bobika- żadnych awantur, zabawa w berka Quote
dobermanica1987 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Ciotki moj znajomy poszukuje hasiorka ale szuka jak najmlodszego <ludzka mentalnosc:shake:>ale fakt faktem posiada b.dobre warunki czesto sie widzimy wiec spokojnie moge robic wizyty poadopcyjne ...ile Lando ma latek?prosze o odp na PW poniewaz rzadko ostatnimi czasy bywam na kompie Quote
Szarotka Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Czyli Wolter ( Jamor z tym PKSem :shake::shake::shake:) biegal z Lando, to mysle, ze sie ozywil i mu sie humor poprawil. :loveu::loveu::loveu: Quote
basia Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 [quote name='jamor'] psiak bardzo dobrze porusza sie po mieszkaniu, zadnych braków socjalizacji. Dzis biegał w towarzystiwe Romka,Wyłupka, Pks-a i Bobika- żadnych awantur, zabawa w berka WOW!! :crazyeye: Super wieści!! :loveu: Rozumiem więc, że w ogłoszeniu możemy pisać, że Lando dobrze dogaduje się z innymi psami i wzorowo zachowuje się w mieszkaniu? jamor, czy córka w jakiś szczególny sposób z nim postępuje? Czy Lando nie ma problemów w kontaktach ze starszymi dziećmi (bo jak z małymi dziećmi to jednak niewiadomo)?? A jak z miską? Jak zachowuje się teraz przy karmieniu? Quote
basia Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 Lando jest ogłaszany: Allegro Przygarnij Zwierzaka Tu Lando ma około 2-3 lat. Został wyrwany ś / Husky / Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa Psy.pl Adopcja psów - Psy.pl / Adopcje / LANDO To na razie tyle. Quote
jamor Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 [quote name='basia']Lando jest ogłaszany: Allegro Przygarnij Zwierzaka Tu Lando ma około 2-3 lat. Został wyrwany ś / Husky / Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa Psy.pl Adopcja psów - Psy.pl / Adopcje / LANDO To na razie tyle. co do wieku to ja mam trochę wątpliwości, ja bym to pomnożył Quote
jamor Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 [quote name='basia']WOW!! :crazyeye: Super wieści!! :loveu: Rozumiem więc, że w ogłoszeniu możemy pisać, że Lando dobrze dogaduje się z innymi psami i wzorowo zachowuje się w mieszkaniu? jamor, czy córka w jakiś szczególny sposób z nim postępuje? Czy Lando nie ma problemów w kontaktach ze starszymi dziećmi (bo jak z małymi dziećmi to jednak niewiadomo)?? A jak z miską? Jak zachowuje się teraz przy karmieniu? czy sie dogaduje z innymi psami ? na pewno nie jest pierwszy do zaczepki, puszczam go z towarzystem miękkich psów i z innymi nie, bo jak ktorys pewnie do niego wystaruje to bedzie zadyma. Czy wzorowo w mieszkaniu ? nie wiem, pisałem tylko ze ma dobry socjal. Nie wiem czy bedzie sie załatwiał na srodku pokoju, nie wiem czy zrywa zasłony i zjada tapicerke z mebli, nie bede testował . jesli chodzi o córke , to jest psiara i czuje co komu potrzebne. dla lando atrakcyjna osoba jest ta ktora szybko sie porusza i mozna z nią pobiegac. jak z innymi dziecmi - nie wiadomo. Pamietajmy , że psy dzieci traktuja na dwie kategorie : dzieci i bachory. Quote
Dora Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Basiu Lando ma jeszcze ogloszenia robione od nas na adopcje.org oraz u nas na stronie Lando ť HuskyAdopcje.hekko.pl - kontakt jest do Wiosny, ale jak cos to napisz do kogo ma byc to zmienie. Quote
basia Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 Dora, dzięki za ogłoszenia. A co do kontaktu to możesz zmienić na ten co jest podany w innych ogłoszeniach, np. na allegro. co do wieku to ja mam trochę wątpliwości, ja bym to pomnożył Czyli na ile go określisz? czy sie dogaduje z innymi psami ? na pewno nie jest pierwszy do zaczepki, puszczam go z towarzystem miękkich psów i z innymi nie, bo jak ktorys pewnie do niego wystaruje to bedzie zadyma. Czy wzorowo w mieszkaniu ? nie wiem, pisałem tylko ze ma dobry socjal. Nie wiem czy bedzie sie załatwiał na srodku pokoju, nie wiem czy zrywa zasłony i zjada tapicerke z mebli, nie bede testował . jesli chodzi o córke , to jest psiara i czuje co komu potrzebne. dla lando atrakcyjna osoba jest ta ktora szybko sie porusza i mozna z nią pobiegac. jak z innymi dziecmi - nie wiadomo. Pamietajmy , że psy dzieci traktuja na dwie kategorie : dzieci i bachory. Hmm.. To czy wiemy o Lando coś w miarę pewnego? Jak mam zmienić jego opis w ogłoszeniach by był bardziej wiarygodny? Ja Landa widziałam raz w życiu i nie jestem w stanie samodzielnie go opisać. Polegam na tym co powiedzą mi jego tymczasowi opiekunowie. Quote
jamor Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 a na podstawie czego określony był jego wiek ? Quote
basia Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 Nie mam pewności ale chyba taka informacja wyszła ze schroniska i została potwierdzona przez weta, który go kastrował. A uważasz, że jest starszy? Dużo starszy? Quote
jamor Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 no, skoro vet tak okreslił to widocznie tak jest. Ale jesli adoptujący zajrzy mu w zeby , to raczej tego nie potwierdzi. Brak zębów dół L1 i P1, dwójki korony zjechane, trzonowe 90% zakamienione. Lando do aporterów sie nie zalicza , wiec nie mogł ich tak zniszczyc podczas noszenia cegieł. Quote
basia Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 Hmmm... Z doświadczenie wiem, że z jednej strony nie można ufać wpisom schroniskowym o wieku, ale wiem też, że na zębach do końca polegać również nie można. Psy nieraz niszczą sobie zęby gryząc kraty a nawet kamienie. Nieodpowiednie żywienie też wpływa na stan ich uzębienia. Brak zębów dół L1 i P1, dwójki korony zjechane, trzonowe 90% zakamienione Zastanawiam się co z tym zrobić. Jak określić chociaż w przybliżeniu jego wiek, by móc nie okłamywać przyszłych właścicieli? :roll: Quote
lupak Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Basia, ale ja spotkałam się nieraz u malamutów z brakiem P!. Po prostu nie urosły. I chyba to nie jest nawet wada. Ale tego nie jestem pewna :oops: czy wada czy nie. Quote
Recommended Posts