wiosna Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Lando daje się dotykać, chociaż nie robię tego, gdy jest pobudzony, np tuż przed spacerem. Wtedy tylko zapinam smycz i idziemy. Ale na spacerze, czy kiedy wracamy mogę go głaskać. Robięto zawsze delikatnie i ostrożnie, bo czasem Lando nie jest szczęśliwy, ale czasem wręcz pcha się na mnie, przytula, cały garnie się do miziania. Myślę, że Lando można ogłaszać. Nie jest i najprawdopodobniej nie będzie to pies dla kogoś, kto na psach się nie zna, ale jeśli szukać będziemy osoby mającej pojęcie na temat pracy z takimi psami, to ja nie widzę powodów, aby z Lando nie pracował jego "własny" właściciel. Myślę, że na efekty kastracji trzeba jeszcze trochę poczekać - chyba, że patrzę jak narazie za bardzo 'z bliska' bo na codzień zmian się aż tak nie dostrzega. Chyba ogólnie Lando się uspokoił. Ma tutaj w miarę stały tryb dnia, wie, kiedy jedzenie, kiedy spacer, kiedy ćwiczenia a kiedy spać. Taka poukładana codzienność wydaje się go uspokajać. Lando to fajny pies. On nie jest zły, on nie chce robić krzywdy. On po prostu nie wiedział, jak inaczej i teraz się tego wszystkiego uczy. Quote
kanna Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 wiosna napisał(a):Lando daje się dotykać, chociaż nie robię tego, gdy jest pobudzony, np tuż przed spacerem. Wtedy tylko zapinam smycz i idziemy. Ale na spacerze, czy kiedy wracamy mogę go głaskać. Robięto zawsze delikatnie i ostrożnie, bo czasem Lando nie jest szczęśliwy, ale czasem wręcz pcha się na mnie, przytula, cały garnie się do miziania. Myślę, że Lando można ogłaszać. Nie jest i najprawdopodobniej nie będzie to pies dla kogoś, kto na psach się nie zna, ale jeśli szukać będziemy osoby mającej pojęcie na temat pracy z takimi psami, to ja nie widzę powodów, aby z Lando nie pracował jego "własny" właściciel. Myślę, że na efekty kastracji trzeba jeszcze trochę poczekać - chyba, że patrzę jak narazie za bardzo 'z bliska' bo na codzień zmian się aż tak nie dostrzega. Chyba ogólnie Lando się uspokoił. Ma tutaj w miarę stały tryb dnia, wie, kiedy jedzenie, kiedy spacer, kiedy ćwiczenia a kiedy spać. Taka poukładana codzienność wydaje się go uspokajać. Lando to fajny pies. On nie jest zły, on nie chce robić krzywdy. On po prostu nie wiedział, jak inaczej i teraz się tego wszystkiego uczy.z podziwem patrzę jak pracujesz z tak trudnym psem... Quote
LILUtosi Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 [FONT=Arial] [/FONT] Przepraszam, ale szkoda żeby tak fajne szmponiki dla piesków nie znalazły nabywców. Zajżyjcie proszę: http://www.dogomania.pl/forum/f99/szampon-dr-lucy-do-wszystkich-rodzajow-siersci-na-krakow-do-31-05-a-137169/ Quote
basia Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 wiosna, czy możemy wykorzystać tekst o Lando z Twojej strony internetowej, do ogłoszeń? Quote
basia Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 Zatem bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu chłopaka. Tekst do ogłoszeń można pobrać ze strony wiosny podanej post wyżej, a namiary mogą być na mnie. mail: ceik@poczta.fm GG: 1260910 Nr. telefonu proszę nie podawać! Jeżeli ktoś go gdzieś ogłosi proszę umieścić tu info, byśmy się nie dublowali i zaoszczędzali sobie czasu i pracy :p Quote
Vlk Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 tylko podziwiac za wytrwałość :) Trzymam kciuki za psiaka, tym bardziej, że znam osobę która by się nim świetnie zajęła, niesstety okoliczności rodzinne nie pozwalają jej póki co nikogo przygarnąć :( Quote
basia Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Vlk, dzięki za kciuki ;) Lando od wczoraj ma allegro Lando - husky dla odpowiedzialnego opiekuna (645702230) - Aukcje internetowe Allegro Dałam go też na 'przygarnij zwierzaka' [url=http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/?id=2055]Lando - husky dla odpowiedzialnego opiekuna - Og Quote
kanna Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 basia napisał(a):Vlk, dzięki za kciuki ;) Lando od wczoraj ma allegro Lando - husky dla odpowiedzialnego opiekuna (645702230) - Aukcje internetowe Allegro Dałam go też na 'przygarnij zwierzaka' [url=http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/?id=2055]Lando - husky dla odpowiedzialnego opiekuna - Og przypominamy się :razz: Quote
basia Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Na początku Lando wzbudzał taaaakie zainteresowanie .. a teraz .. :shake: Quote
kanna Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Basiu nie zostałaś sama...i on też nie sam...damy radę...:razz: Quote
wiosna Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Landuś, do góry! Kto może pomóc w ogłoszeniach ? Idę rozreklamować chłopaka na innych "naszych" wątkach. Quote
Herspri Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 basia napisał(a):Na początku Lando wzbudzał taaaakie zainteresowanie .. a teraz .. :shake: To akurat na dogo bardzo powszechne jest, niestety :roll: Quote
lespaa Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 dziewczyny a moze na forum husky trzeba by bylo dac info? szybciej tez moze tam znalazloby sie domek:roll: Quote
wiosna Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 On jest na huskowym forum od samego początku. Zresztą - większość osób, która mu pomaga to właśnie ludzie od haszczaków. Quote
wiq Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 poproszę na PW opis psiaka, zdjęcia i namiary na osobę zajmującą się adopcją - nie widzę na 1. str. a padam na ryj i nie mam siły szukać:evil_lol: zmontuję mu allegro i alegratkę ;) Quote
kanna Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Lando ma zrobiony komplet ogłoszeń ...kontakt jest podany do Wiosny, wykorzystany równiez tekst ze strony adopcyjnej... Quote
Recommended Posts