basia Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Witajcie! Temat olkuskiego "schroniska" nie jest chyba obcy nikomu z dogomaniaków. Gdyby jednak trafił tu ktoś jeszcze nie w temacie odsyłam do tych wątków: http://www.dogomania.pl/forum/f402/olkusz-oboz-zaglady-zwierzat-wyslij-list-127970/ http://www.dogomania.pl/forum/f402/oboz-zaglady-w-ol-pomocy-30665/ W tym strasznym miejscu znajdowały się również dwa syberiany husky. Organizowaliśmy się aby oba móc stamtąd zabrać. Kiedy kanna pojawiła się na miejscu, okazało się, że pies pozostał tylko jeden - drugi został wcześniej podobno zaadoptowany. Zabrała więc tego jednego. Tak wyglądał na zdjęciu skopiowanym ze strony schroniska: Przerażony, bojący się nawet własnego cienia. Poniżej zdjęcia tego samego psa, w 24h po zabraniu ze schronu :) ---------------------------------------------------- Pies jest jeszcze nieco wystraszony ale będzie coraz lepiej. Jest to młode zwierze, które garnie się do człowieka pomimo tego, co przez ostatnie kilka miesięcy przeszedł. Chce się bawić, biegać, spacerować. Tęskni za czułym dotykiem ludzkiej ręki. Z wielkości, rodzaju futra to trochę bardziej malamut, z maski na pyszczku, temperamentu to jednak husky. Tak czy siak jest wspaniały :] Obecnie przebywa w hoteliku u wiosny :) Jak zostanie odkarmiony, zaszczepiony i odrobaczony, będziemy szykować się do jego kastracji. Potem będzie gotów do wyruszenia w świat i do zamieszkania już we własnym ciepłym, kochającym i jedynym już na zawsze domu ;) 2 października 2009 roku Lando zamieszkał, niestety jedynie tymczasowo, w hotelu u jamora. Tutaj jego album zdjęciowy: http://jamor.fotosik.pl/albumy/695865-2.html oraz filmy http://www.youtube.com/watch?v=W-OWW-UAo10&feature=player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=ImIN2saRh1o&feature=related ;);););) ________________________________________ ROZLICZENIE WPŁAT POST NR 208 ________________________________________ LANDO NADAL POTRZEBUJE OGŁOSZEŃ w internecie jak i w prasie, radio, TV, WSZĘDZIE. Dzięki bahlsie Lando bardzo intensywnie zaistniał w sieci. Miał zrobione kilkadziesiąt ogłoszeń, za które serdecznie dziękujemy!! Był też mały art o nim w Przyjacielu Psie, były informacje w Metrze, był wydany kalendarz i wiele innych prób znalezienia mu domu. Niestety wszystko na próżno :placz: Obecnie jest przygotowywana do druku ulotka. Jeżeli ktoś chciałby rozdać kilka ulotek na jakiejś imprezie (najlepiej sportowej), proszę o kontakt! Quote
wiosna Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Zrobiłam bannerek: Bannerek duży wielki, ale może warto choć na trochę wrzucić go w podpis :roll: Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 a jednak w olkuskim schronie byly haszczaki. Mam ciuchy na bazarki ale nie mam czasu ich wystawić ani wysyłac. Bardzo chetnie je przekaże komus. Jeszcze przeciez wisze Basi kase, więc jedynie pomoge bazarkiem tzn. ciuchami. jest ktos chętny z okolicy? Quote
masienka Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 jesli dobrze widze to ten pierwszy to ten sam co tutaj, lewe oko brazowe, prawe od dolu pol niebieskiego http://img231.imageshack.us/img231/3145/58073250tp3.jpg ogromny, bardzo fajny i kontaktowy, mozna go zobaczyc rowniez tutaj tak w polowie materialu Telewizja Silesia - Psi los - psy schronisko drugi ponoc agresor chod przez kraty sie lasil... Quote
basia Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 Zaktualizowałam pierwszy post i stan deklaracji. Kochani, nie jest źle ale do ideału jeszcze trochę brakuje. Spokojnie będę spać, kiedy pieski będą już u wiosny a my nie będziemy się mocno zadłużać, bo w to, że długu żadnego mieć nie będziemy jakoś nie wierzę ;) Quote
Soema Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 w TYM schronie szczególnie...:roll: oby nie "zniknęły" jak inne... na razie nie wspomogę, bo na tymczasy kasa idzie.:roll: postaram się w marcu odwiedzić OL:angryy: jak oni się nie wstydzą takich zdjęć:angryy::angryy:? Quote
Soema Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 [quote name='basia']I już są pierwsze problemy. Trzymcie kciuki by w ogóle udało się je wydobyć z tego .. z tego ... :angryy: Problemy?:roll: domyślam się, że na razie nie można o nich pisać.. A nie można by już psów wyciągnąć?:oops: Później staniemy na głowie żeby kasę zdobyć.. Tu się liczy każdy dzień :-( Quote
basia Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 Soema, dzięki za wstawienie banerka haszczaków w podpis. Podnosze przy okazji. Quote
basia Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 Zapraszam na bazarek! Skromny ale jest :oops: http://www.dogomania.pl/forum/f99/decuopage-kubki-pojemnik-na-przyprawy-na-olkuskie-husky-do-25-02-a-131875/#post11818099 Quote
JanuszM Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Bardzo żałuję, że Olkusz tak daleko ode mnie, bo dałbym jednemu z nich DS. Nie wiem też czy dobrym pomysłem jest rozdzielanie ich, ale dla obu nie mam możliwości zapewnienia DS. Oj Gwidor by się ucieszył z towarzystwa. Tymczasem śledzę wątek i postaram się pomóc w miarę możliwości. Quote
kanna Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 one nie są we dwójkę:shake: daleko mieszkasz JanuszuM? Quote
basia Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 Janusz, nie takie odległości pokonywali dogomaniacy z psami do DS jak było trzeba ;) Najpierw trzeba je wyciągnąć ze schronu, potem poznać i doprowadzić do normalności, co będzie mozna zrobić dzięki wiośnie. Potem dopiero będziemy mogli szukać im domów jak cokolwiek będziemy o nich wiedzieć. Dlatego Januszu, śledź wątek. Może jeden z nich faktycznie jest tobie pisany ;) Quote
JanuszM Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 kanna napisał(a):one nie są we dwójkę:shake: daleko mieszkasz JanuszuM? Oj daleko, na Mazowszu. Quote
wiosna Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Doszły pierwsze wpłaty na haszczaki - 65zł i 30zł - dziękuję :loveu: Basiu, czy mogę rozliczać się tutaj ? na s-o rzadko zaglądam, byłoby mi znacznie wygodniej, bo tu i tak jestem :roll: Quote
kanna Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Kochani szykują się cudeńka na bazarek !!! będą Anioły... najprawdziwsze na świecie ...wykonane specjalnie dla naszych olkuskich bid:loveu: mamy też Witraże....maleńkie cacka z portretami Haskaczy...:loveu: Unikatowa , ręczna robota ... NIE PRZEGAPCIE OKAZJI .....to już chyba jutro... Quote
Szamanka Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 wiosna napisał(a):i kolejna wpłata 100zł - dziękuję! Dziewczyny, czy mogłybyście aktualizować kwotę w pierwszym poście? Dużo prościej będzie można się dowiedzieć ile jeszcze pieniążków trzeba zebrać. Quote
Herspri Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 jest aktualizacja bieżącej sumy w pierwszym poście ;) My mamy na razie uzbierane deklaracje na 435zł, brakuje więc jeszcze 165zł (stan na 17.02. godz. 10:00) Quote
Szamanka Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Herspri napisał(a):jest aktualizacja bieżącej sumy w pierwszym poście ;) No nie bardzo, skoro aktualizacja jest z 17.02, a Wiosna pisze dzisiaj, że są kolejne wpłaty ;) I w ogóle gdzie jest nr konta? Może czegoś nie doczytałam... A ja jestem bardzo ciekawa ile już uzbierano. Piękne psiaki, szkoda ich.. Quote
basia Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 Szamanko, w pierwszym poście napisałam o aktualizacji deklaracji wpłat. Osoby, które się zadeklarowały otrzymały już ode mnie nr konta hoteliku wiosny by zacząć wpłacać pieniądze, bo psy w każdej chwili mogą tam się znaleść a nie chcę zaczynać od długów. Oprócz tych deklaracji, są osoby, które wpłacają jednorazowo i z reguły nie znam kwot przez nich wpłacanych, dlatego nie wpisuję ich w pierwszym poście. Kurcze, troche robi się z tego zamieszanie :roll: Pogadam z wiosną i ustalimy ile jest wpłat z deklaracji a ile dodatkowych. Zapraszam na kolejny bazarek! Jak dla mnie rewelacja!!! http://www.dogomania.pl/forum/f99/piekne-witraze-na-olkuskie-husky-131979/#post11827629 Quote
Herspri Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 600 zł miesięcznie to kupa kasy, trzeba się sprężać żeby wszystko było jak należy. Ela ma mi przywieźć jakoś na dniach coś na bazarek ;) Quote
kanna Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Zapraszam na kolejny bazarek! Jak dla mnie rewelacja!!! http://www.dogomania.pl/forum/f99/piekne-witraze-na-olkuskie-husky-131979/#post11827629 A TUTAJ CUDASIEńKA RęCZNEJ ROBOTY A wszystko dla naszych zapomnianych olkuskich haszczaków:-( Quote
Szamanka Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 [quote name='basia']Szamanko, w pierwszym poście napisałam o aktualizacji deklaracji wpłat. Osoby, które się zadeklarowały otrzymały już ode mnie nr konta hoteliku wiosny by zacząć wpłacać pieniądze, bo psy w każdej chwili mogą tam się znaleść a nie chcę zaczynać od długów. Oprócz tych deklaracji, są osoby, które wpłacają jednorazowo i z reguły nie znam kwot przez nich wpłacanych, dlatego nie wpisuję ich w pierwszym poście. Kurcze, troche robi się z tego zamieszanie :roll: Pogadam z wiosną i ustalimy ile jest wpłat z deklaracji a ile dodatkowych Basiu, właśnie o to chodzi, że dostajemy info o kolejnych wpłatach, ale nie wiemy ile tego jest razem. Trochę dziwny ten wątek. Dlaczego nr konta nie jest podany w 1 poście? Byłoby dużo prościej, a tak to trzeba Cię za każdym razem fatygować. Rozliczenia oczywiście są wymagane. Nie traktuj tego jak ataku, bardzo proszę.. ;) Quote
basia Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 Szamanko, zaraz zapytam czy mogę podać publicznie konto. Czy mam pisać kto ile wpłacił?? Niektórzy chcą pozostać anonimowi :roll: Co do rozliczeń, to na koncie jest 195zł jak narazie :roll: Quote
Szamanka Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 basia napisał(a):Szamanko, zaraz zapytam czy mogę podać publicznie konto. Czy mam pisać kto ile wpłacił?? Niektórzy chcą pozostać anonimowi :roll: Co do rozliczeń, to na koncie jest 195zł jak narazie :roll: Basiu, jeżeli ktoś chce pozostać anonimowy, to może zgodzi się chociaż na ujawnienie inicjałów? Jeżeli jednak nie życzą sobie nawet tego, to może wpisz tylko "Darczyńca nr 1", "Darczyńca nr 2".. albo coś w tym stylu ;) Trzeba uszanować ich życzenie. Quote
Recommended Posts