Jump to content
Dogomania

olbrzymi PRZERAŻONY dziki dzieciak - jak socjalizowac. ma dom

Recommended Posts

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gabrys musi jak najszybciej trafic do innego domu!!! tu ma kolejne traumy - potrzeba dla niego odmiany i dobrego trenera. ja sobie nie daje rady. :placz:

Posted

Gabrys jest oglaszany, ale nie intensywnie. I juz dzwonilo pare osob, bo chlopak sie podoba, ale po wypytaniu domow o ich mozliwosci i doswiadczenia wychowawcze - na razie nic ciekawego :(
Jutro wyjezdzam, ale we wtorek zaczne szkolenie klikerowe. Musze sie troche w tym podszkolic, ale mysle, ze koniecznie trzeba popracowac.

Posted

[quote name='Aleksandra_B']Zrobiłam mu allegro
SZCZENIAK - pies Gabryś. Łaciaty olbrzym :) (604669695) - Aukcje internetowe Allegro

szczątkowe informacje ale nie wiedziałam co o nim napisać :hmmmm:

dzieki Olenko :loveu:

Ciezko mi jeszcze napisac cos pelnego o Gabrysiu, bo on sie wciaz troche zmienia. Co zyskamy troche ufnosci, to za chwile znow sie cofamy..
Teraz nadeszla era szczekania bez specjalnego powodu - troche ze strachu, troche po uwage, troche, bo siku sie chce, ale wyjsc juz nie bardzo itd...:evil_lol:

Posted

Malo pisze, ale tez i postepy sie jakby zatrzymaly... Troche sie odwazamy do przodu, a troche znow cofamy..
Juz lekko "namawiany" chlopak wychodzi z psami zalatwic sie w ogrodku, ale klatka lub kąt to dalej ulubione miejsca pobytu. Troche sie bawi z psami, ale nowi ludzie i nowe dzwieki to sygnal do szczekania. Apetyt niestety zmienny - wiec nie zaokragla sie tak, jakbym chciala.
A poza tym rosnie dalej :evil_lol:

• 2 months later...
Posted

Nic nie pisze, bo w sumie to boje sie zapeszac.
Od kilku tygodni Gabrys nie mieszka z nami tylko z nowymi Opiekunami pod Warszawa... Ludzie bardzo odpowiedzialni i doswiadczeni w pracy z psami (najbardziej dzieki bassetowi :-).
Gabrys niby poszedl na probe - ale wiedzieli i widzieli jaki jest i co potrafi oraz to, czego nie potrafi.. I jak boi sie ludzi i nowych sytuacji.
Wiem, ze pracuja z nim z cierpliwoscia przede wszystkim, bo jemu potrzebna jest cierpliwosc i czas.

I chyba juz do nas nie wroci... Myslalam, ze to Gabrys bedzie "probowany" i obserwowany, a to Panstwo mnie pytali, czy zdali te probe :loveu::loveu:

Trzymajmy kciuki za postepy Dzikusa i jego dlugotrwala socjalizacje.

Przenosimy watek :multi:

Posted

jayo napisał(a):
Nic nie pisze, bo w sumie to boje sie zapeszac.
Od kilku tygodni Gabrys nie mieszka z nami tylko z nowymi Opiekunami pod Warszawa... Ludzie bardzo odpowiedzialni i doswiadczeni w pracy z psami (najbardziej dzieki bassetowi :-).
Gabrys niby poszedl na probe - ale wiedzieli i widzieli jaki jest i co potrafi oraz to, czego nie potrafi.. I jak boi sie ludzi i nowych sytuacji.
Wiem, ze pracuja z nim z cierpliwoscia przede wszystkim, bo jemu potrzebna jest cierpliwosc i czas.

I chyba juz do nas nie wroci... Myslalam, ze to Gabrys bedzie "probowany" i obserwowany, a to Panstwo mnie pytali, czy zdali te probe :loveu::loveu:

Trzymajmy kciuki za postepy Dzikusa i jego dlugotrwala socjalizacje.

Przenosimy watek :multi:

Ufffff - kamień z serca :lol:

Posted

maja602 napisał(a):
Chyba już nie wróci. Szczerze mówiąc jestem ciekawa co z niego wyrośnie. To bardzo ciekawy model.

Tez jestem ciekawa :-)
czekam na fotki, z opiekunem sie widzialam przy innej okazji i opowiesci posluchalam :lol:
Gabrys szczeka na rozne przedmioty i wydarzenia - ale najbardziej rozdrazniaja go rozne blyski swiatla (nie wiadomo skad..):crazyeye:
Ale juz Panstwu ufa i w razie czego kryje sie za ich nogami.