Owieczka Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 jayo napisał(a):a Ty sie nie czepiaj :diabloti: Gabrys szuka domu!!!! Tymczasowego doswiadczonego rowniez !! U nas sie boi halasu, jaki robia duze psy i w zwiazku z tym unika tez wolnej przestrzeni - kojarzy mu sie zapewne z jego schronieniem w budzie na otwartym terenie schroniska, gdzie jako malucha wciaz otaczala go zgraja warkoczacych psow, od ktorych zawsze mogl dostac po karku :placz::placz::placz: Qrcze... moze Poświata by go wzięła na trochę :shake: ona ma mniej psów i też dom z ogrodem i męża w trasie więc nie ma kogo dopieszczać... :eviltong: Quote
jayo Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Aleksandra_B napisał(a):Co tam u psiaka? niestety, bez rewelacji... podbiega troche do psow, ale raczej znow utrwalaja sie w nim lęki - wciąż zapamietuje sobie nowa sytuacje stresowa i zostaje mu jakies dziwaczne zachowanie. Na przyklad - jak byla Lusia u nas, to mieszkala w kontenerze, onok ktorego stala miska z woda. Jak Gabrys podchodzil, czasem na niego warczala. Wiec zaczal podbiegac na jeden lyk i odskakiwac. Lusi nie ma, miske juz dawno przestawilam (jeszcze jak Lusia byla), zeby nie mial stresow, a on dalej przyskakuje i odskakuje bezsensownie od wody...no jakas trauma... Nie mam nawet pojecia, co mu sie zaraz nie spodoba. Kradnie szczeniakom ich zabawki i zanosi pod kominek :( No i dalej zalatwia sie w domu - nie utrwalil sobie sikania na zewnatrz - zreszta nie wychodzi w dalszym ciagu sam, tylko ewentualnie na rekach. Co juz tez zle kojarzy. DOM BEZ DUZYCH GABARYTOWO PSOW!!! Lub tylko z jednym zrownowazonym... koniecznie, bo bedzie gryzl na oslep - co juz mu sie zdarza w ramach niby-zabawy.. Quote
maja602 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Postaram się, żeby Gabryś miał ogłoszenie w psim miesięczniku. Mają być duże, czarne psy. Gabryś czarny całkowicie nie jest za to w 200% spełnia drugi warunek. Postanowiłam zgłosić Czarnego i Gabrysia. Quote
jayo Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 maja602 napisał(a):Postaram się, żeby Gabryś miał ogłoszenie w psim miesięczniku. Mają być duże, czarne psy. Gabryś czarny całkowicie nie jest za to w 200% spełnia drugi warunek. Postanowiłam zgłosić Czarnego i Gabrysia. dziekuje bardzo, Maju - moze akurat jakis milosnik wprawny w wychowaniu znajdzie naszego Gabrysia.. Quote
tanitka Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 wczoraj widziałam Gabrysia u jayo, ja widze duuuużą poprawę:lol:, choć idealnie nie jest. Gabryś oczywiście siedział w dziurze pod kominkiem, ale machał ogonkiem, kilka razy podbiegł do mnie na zawołanie i chciał być pogłaskanym, ale jak miał się nie bać kiedy nad nim i wokół niego dreptało kilka psów 10 krotnie od niego większych??!:cool3::cool3: Quote
gemsi Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 zamknąłem dziure pod kominkiem, Gabrys był dzisiaj w ogrodzie, rozbawia sie i biega i wariuje, a za chwile chowa sie, po kilku minutach znowu zaczyna wariowac, po to aby za chwile znowu sie pochowac :) Quote
gemsi Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 halo ? to ja ? na kanapie ? TAK ! jestem grzecznym pieskiem ! uuu, uuu, yeeee, yeeee, yeee, on grzecznym pieskiem jest ja ? ja grzeczny jstem ? uuu, uuu, jeee, jeee, jeeeeeeee grzecznym pieskiem jesteeeee- eees daaaaawaj... na niiiiichhhh, phiii, cieniasy... nooo, dobra ... PAN cienias ;p Quote
maja602 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Starych nie ma? Chata wolna? Ale BAL! :drink1: Gabryś to istne CUDO! Quote
gemsi Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 [quote name='maja602']Starych nie ma? Chata wolna? Ale BAL! :drink1: jeee, jeee, jeee Quote
lolka Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 [quote name='gemsi']jeee, jeee, jeee :roflt::roflt::roflt::roflt::cool2: Quote
beam6 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 No po prostu umarłam ze śmiechu i będę Was straszyc po nocach: jeee, jeee, jeee :evil_lol: Quote
jayo Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 bez straszenia poprosze, bo nasle Ramzesa na Was :-) Quote
tanitka Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 co tam się u Was dzieje??!!!:crazyeye::crazyeye: te psy już całkiem powariowały!!:evil_lol::evil_lol: Quote
tanitka Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 dziś o świcie dotarła do mnie wiadomość, że Gabryś się w końcu przełamał i lata po domu jak opetany:razz: Quote
Alojzyna Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 przepraszam za offa - nadal szukam na różnych "szczenięcych" wątkach DT dla chociaż jednego szczeniaka z tego wątku...:-( http://www.dogomania.pl/forum/f28/skierniewice-wychudzona-dzika-sunia-jej-5-szczeniat-dt-dla-nich-zycie-133766/ Quote
maja602 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Ładna banda. Szczerze powiedziawszy Gabryś pasuje do towarzystwa. Quote
jayo Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 maja602 napisał(a):Ładna banda. Szczerze powiedziawszy Gabryś pasuje do towarzystwa. Nie zgadzam sie absolutnie !!!!! Robi za duze kupy !! To znaczy pozostale tez robia, ale w ogrodku :evil_lol: I dostaje glupawki wlasnie wtedy jak siedzimy wieczorem przy komputerach - pozne godziny nocne na biegi przelajowe to slaby pomysl. A w ogrodku trzeba z nim dluzsza chwile pobyc, zeby sie rozkrecil (i to z reszta psow - a o te porze to one spia jak normalni ludzie :evil_lol:). Juz dochodzimy samodzielnie prawie do drzwi do kotlowni, ale dalej juz wpadamy w stupor polaczony z wtecznym ruchem kończyn. Reszta drogi na zewnatrz odbywa sie na rekach albo ze stanowczym pociaganiem za szelki z odglosami ustnej przyjaznej perswazji :p. Z postepow nie jestem zadowolona, wolalabym juz dla niego znalezc dom wlasciwy - bo Gabrys potem nie zrozumie, dlaczego znow cos sie w jego zyciu zmienilo i wycofac moze z powrotem. A zebiska ma niezle :-) I jakis duzawy rosnie.. Quote
maja602 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Ja zchwycam się urodą Gabrysia. Nie wiem co wyrośnie z tego chłopaka ale w tej chwili to istne cudo. Jak on jest starannie wykończony. Czy ktoś zwrócił uwagę na te złote lamóweczki na czarnych uszach. :loveu: Według mnie to egzemplarz jedyny, niepowtarzalny i pierwszego gatunku. Quote
beam6 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Czy ktoś zwrócił uwagę na te złote lamóweczki na czarnych uszach. Ja nie a faktycznie staranne wykończenie :evil_lol: Quote
Recommended Posts