badman2503 Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Witam . mam Astaz niekopiowanymi uszami ( 2,5 miesiąca) . Jedno ucho pieknie sterczy u dołu i kładzie sie w połowie do przodu. Drugie zaś od razu opada na dół i to jeszcze w bok. Co mam zrobić by uszy wyglądały podobnie. Zaznaczam ze daje psiakowi witaminy z wapnem przepisane przez weta. Oto zdjęcie psiaka http://grafi-amstaf.blog.onet.pl/ . na tym zdjęciu ma jeszce w miare ulozone uszy, ale jak stanie prosto ,to dysproporcja jest ogromna. pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Quote
coztego Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Ładny maluszek. To jest prawdziwy AST, z rodowodem? Nie wiem jak jest u ASTów, ale w innych rasach uszy zaczynają w miarę stabilnie stać powyżej 4 m-ca bodajże (o ile nie 6). Myślę, że na razie karm go porządnie, dawaj witaminki jak Ci wet kazał, a w swoim czasie uszka przybiorą należyty kształt. Quote
draka Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 piekny maluch. sliczny kolor:) wydaje mi sie ze to ucho ktore ty opisujesz jako prawidlowe wcale takie nie jest :-? powinno wygladac jak to po prawej raczej...ale sie nie upieram. na pewno jesli zajrzy tu jakis znawca hodowca to sprawa sie wyjasni :wink: ps.skad jest szczeniaczek? Quote
badman2503 Posted November 24, 2004 Author Posted November 24, 2004 Ładny maluszek. To jest prawdziwy AST, z rodowodem? Rzeczywiście śliczny :), to moja chluba.... Nie bralem na niego papierów.Nie śmigam kilka razy w roku po wystawach i wystarczy jak pies bedzie mi przyjacielem. draka Piesek jest od znajomych z Gdańska. Zostały im jeszcze dwa do wzięcia, samiec bialo czarny pasiak, oraz prześliczna jasnobrązowa suczka. Cena okazyjna, bo najważniejsze by psiaki zamiast do bezdusznego dresiarza, trafiły do ciepłego kochającego domu. pozdrawiam.....i oczekuje kolejnych postów odnośni uszków :) P.S. Dorzucam pare fotek na bloga..... Quote
Patka Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 zajrzyj na teriery typu bull i tam sie poradz, myslę ze zaraz dostaniesz wiele świetnych porad. moja suka jest jeszcze starej daty - kopiowana i nic Ci nie doradzę, ale na bullowatych jest duużżo ludzi chętnych by pomóc. skoro to maluch pewnie Twój pierwszy AST to nie będzie Twoje ostatnie pytanie moge Cię o tym zapewnić :wink: :D pozdrawiamy Patka & Lilit Quote
Kasienka_ Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 ale tak czy siak nie bedziesz mu uszek podcinal? :o bo moja kolezanka ma amstafke malutka razem z chlopakim, i obcinali uszka, ale ze im sie nie podobalo to jeszcze raz obcieli zeby wyrownac :( biedactwo, a piesek bez rodowodu, wiec nigdzie na wystawy jezdzic nie bedzie...(sadysci :evil: ) no a co do prostowania domowymi sposobami to nie wiem, bo np moj ONek ma uszyska stojace na bacznosc caly czas odkad go mam, mial wtedy prawie 4 miesiace, a teraz ma 5... ale to inna rasa... :roll: ale sluchaj Patki, pewnie wie co pisze ;-) pozdr. Quote
badman2503 Posted November 26, 2004 Author Posted November 26, 2004 ale tak czy siak nie bedziesz mu uszek podcinal? :o bo moja kolezanka ma amstafke malutka razem z chlopakim, i obcinali uszka, ale ze im sie nie podobalo to jeszcze raz obcieli zeby wyrownac :evil: :evil: :evil: Aż mi sie krew zagotowała, może zamiast żywego , czującego psiaka, niech kupią sobie drzewko bonsai....będą mogli przycinać do woli wedle ich gustu. :evil: :evil: :evil: Uff...szkoda mi psów którzy mają takich właścicieli. Nie pozdrawiaj ode mnie swoich znajomych :) ;) Kasienka, co do tych uszów- obcinac nie będe. Gdyby to było dawniej, pewno poszedłbym za modą i obciał, ale jeśli dziś i prawo stoi przy przeciwnikach kopiowania, będe sie tego trzymał.Mam nadzieje ze coraz więcej będzie astów z uszami i moja Grafi nie bedzie sie czuła wyalienowana :). Przerzuce post na Terriery typu bull mam nadzieje że Moderator go nie usunie. Pozdrawiam miłośników 4 łapek. :lol: Quote
Patka Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 Kasienka sympatyczna z Ciebie dziewczyna :wink: ale co Ty masz za znajomych? męczyć psa 2 nakozą i calą resztą co to był za wet co skiepscił uszka i jeszcze poprawiał? brrrr!!! juz czuję jak biedaczek sie męczył to o piesku. fakt to jest przesada co za ludzie ale u mnie w miescie tez taka zasada pies młody bez papierów to ma uszy obcięte a ich wygląd często pozostawia wiel do życzenia :evil: badman myslę ze na bullowatych szybko Ci pomogą:) pozdrawiamy maleństwo! Quote
Recommended Posts