Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marzenuś napisał(a):
No to więc chwilowo i problem zdjęć rozwiązany :)

no nie wiem Marzenuś, zobaczysz te zdjęcia... przepraszam że jeszcze nie wkleiłam, ale dzisiaj mam zwariowany dzień, usiądę wieczorem i wszystko powklejam, bo musze jeszcze pozmniejszać i pokadrować.

Posted

No Ala wspominała coś, że niekoniecznie są udane....
Ale na początek dobre i to. Ja postaram się wygospodarować
trochę czasu TZa i podjechać do Ali z aparatem. I choćbym miała
zapchać całą kartę narobię tyle zdjęć ile się da :)

Posted

To jest chyba Astra, tak wynikało z maila, syn p.Ali napisał że podaje imiona według zdjęć a następnie pomylił Karusie z Psotką, dlatego nie jestem pewna.

Posted

jakość ok, troche pokadrowałam bo bylo zbyt wiele otoczenia, mi chodziło raczej o ujęcia, zdjęcia Karusi i Psotki to takie średnie do ogloszeń, a na tych mi najbardziej zależało, bo są najbardziej adopcyjne.
Marzenuś czy mogłabyś sie dowiedzieć więcej na temat pasiaków, chodzi mi o taki krótki opis każdego, wiek, chrakter - do ludzi, psów, kastracja i czy Astra to Astra, a Bodzio to Bodzio?:) Karusię ogłaszam cały czas, ale ona już podrosła i nie wiem ile teraz dokładnie ma miesięcy, w sumie to dla każdego z nich taki opis się przyda.

Posted

Ja miałam umowę z Alą, że jak zdjęcia dojdą to ona mi przez telefon co i jak.
Będę dzwonić do niej. Jak się coś dowiem to napiszę, ale najprędzej jutro bo nie wiem czy dziś
się ze wszystkim wyrobię :)

Posted

Karusia:
Ma ok 7-8 miesięcy. Jest łagodna, uległa, przyjacielska.
Bardzo adopcyjna. Boi się większych psów, z resztą nie ma problemów.
Jest przed pierwszą cieczką. Zaszczepiona.

Psotka:
Sznauceropodna, spokojna i przyjacielska.
Ma ok roku, po sterylizacji, zaszczepiona.
Nieproblemowa.

Wika:
Wygląda jak sznaucer średni. Szorstkowłosa.
Ma ok 2 - 3 lat, nieszczekliwa, kontaktowa i spokojna.
Grzeczna. Wysterylizowana i zaszczepiona.

Kajtek:

Ciekawski łobuziak. Miły, kocha ludzi i spanie z człowiekiem
pod kołdrą. Znaleziony w lesie, ma ok 1.5 roku. Jest wesoły
i bardzo przyjacielski. Nadaje się do jakiejś aktywnej rodziny
bo jest bardzo ruchliwy.

Astra:
Welshterierowata bądź foksterierowata. Któreś na pewno ale ja się na tych rasach
nie znam. Weterynarz twierdzi, że foksterier ale mi ona umaszczeniem nie pasuje.
Bardziej do welsha.
Ma od 3 do 5 lat, ciężko określić - ma ładne białe ząbki. Zapewne była suką rozpłodową
jak stwierdził wet, ciężko przeszła sterylkę bo miała cieniutkie powłoki brzuszne i była kilka razy
operowana. Lubi wodę, taplać się w niej do upadłego. Grzeczna i nieszczekliwa.
Przez operacje nie została jeszcze zaszczepiona.

Bodzio:
Syn Astry. Znalezione razem.
Jest duży, większy od niej. Sięga już do kolan i jeszcze trochę podrośnie.
Wygląda zupełnie jak ona, również jest szorstkowłosy jak mama ale niestety
tego nie widać na zdjęciach. Ma ok 7 miesięcy i jest zaszczepiony.
Ale łobuziak i złodziej. Pcha się łapami na stół i kradnie co popadnie.

Na pierwszej stronie jest Zoja.
Zoja jest psem do pilnej adopcji. W zasadzie Ala odda ją od ręki i gdzie się da.
Ze względu na jej usposobienie idealnie by się nadawała do stróżowania jakiegoś zakładu.
Jest nieufna i ostra. Przeskakuje ogrodzenie i atakuje ludzi. Dlatego też jest z nią problem.
Ala sobie z nią nie radzi, ponieważ atakuje jej mamę.
PILNIE TRZEBA JEJ ZNALEŹĆ JEJ DOM.

Posted

Marzenuś dzięki za opisy, w ciągu najblizszych dni porobię psiakom trochę ogłoszeń, ostatnio mam ciężko z czasem. Pisałaś żeby podawać w ogłoszeniach kontakt do Ciebie, ale ja nie znam Twojej kom.:)

Posted

Tak mi się wydaje, że lepiej podawać do mnie. Ludzie często wolą mailem czy coś.
Tak mogę zadać milion pytań i ewentualnych odpowiednich ludzi kierować do Ali, co by się kobieta nie denerwowała.
No i ja częściej odbieram tel :)

Mail: marzenia1988@gmail.com
kom 669 581 002

A Zoja to ta:

• 1 month later...
Posted

rozmawiałam dziś z panią Alą, jest załamana, karma sie kończy, nie ma pieniędzy na szczepienia i odrobaczenia, adopcje stoją, a ona nie daje rady. Ja cały czas ogłaszam Karusię, Bodzia, Astrę i Barrego, ale zdjęcia same wiecie jakie są. Marzenuś a ta strona ruszyła?

Posted

Stronka jeszcze nie ruszyła, ale już wkrótce będzie.
Tula, podeślij mi na priv swój mail, to wyślę Ci więcej zdjęć.
Lepszych znaczy się.
Karmy już raczej nie załatwię więcej. Co mogłam to zrobiłam :(

Posted

nna watku piaseczynskim znalazlam info ze selenga chce przekazac domene z pomoca w obsludze - moze poprosic ja aby pomogla w augustowie - wypowiedzcie sie czy warto napisac do niej - bo ja blondynka jestem w tej dziedzinie- ponizej wklejam jej post

Dziewczyny, jeśli chcecie to mogę udostępnić za darmo serwer i oprogramowanie do pokazywania psów. Mogę też za darmo zrobić grafikę i dać domenę nazwastrony.egonet.pl. Na tym oprogramowaniu działają strony:
Fundacji Nero http://www.nero.egonet.pl
Ostatniej Szansy http://www.psiaszansa.pl
Psy i Koty do adopcji http://www.psyikoty.egonet.pl
przygotowana jest też strona dla fundacji Emir, ale jeszcze się nie zdecydowali http://emir.egonet.pl

Posted

powyzszy cytat jest z watku zalozonego przez mru-post 3911 -http://www.dogomania.pl/threads/175602-psiaki-i-kotki-z-lecznicy-pod-Ww%C4%85-co-tydzie%C5%84-przepadaj%C4%85!-aktualno%C5%9Bci-na-ko%C5%84cu-w%C4%85tku/page157

Posted

[quote name='anetek100']wszystkie pieski z tej strony zostały ogloszone na kupiepsa,adopcjapsa,epferty.com,gumtree warszawa[/QUOTE]
wielkie dzięki Anetek:)

Posted

dzisiaj wieczorem powstawiam zdjęcia które mi przysłałaś Marzenuś, trochę z tym schodzi a nie miałam zbyt duzo czasu ostatnio, oczywiście już je zaczęłam dodawac do ogłoszeń. Dzwoniła do mnie p.Ala, ma następną bidę..i tu jest bardzo duży problem bo sunia nie ma nogi, ale rana nie jest zagojona, sączy się i wymaga amputacji kości, sunia z tego co p.Ala mówiła jest malutka. NIE MA KASY NA OPERACJĘ, najlepiej by było gdyby ją przejeła jakas fundacja.