Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzwoniłam do P.Ali.umówiłysmy się jednak na sobotę.marcin wziął wolne,więc nie będzie problemu.

wieści od Bajeczki:niunia jest pieskiem jednej pańci,na resztę doowników szczeka :)
zaaklimatyzowała się już w 100%

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie też przed chwilą udało mi się dodzwonić do p.Ali i dowiedziałam sie że jedziecie w sobotę, wielkie dzieki Dorotko:) A to Bajeczka łobuziara jedna, mam nadzieję że jednak tak bardzo wszystkich oprócz swojej Pani nie obszczekuje:)

Posted

[quote name='tula']Gdybyś Marzenuś miała coś z ciuchów to ja mam nowiutki półgorsecik i torebkę z deichmana, obie rzeczy z metkami oczywiście, mogłabym jeszcze poszukac jakiś ciuchów i możnaby zrobić wspólny bazarek.[/QUOTE]

U mnie z ciuchów to raczej kiepsko... Mieliśmy w pracę zbiórkę dla powodzian ze wsi Borki i zrobiłam w szafie czystki....
Prędzej jakieś książki, może filmy dvd (z gazet), jakieś gratki.... Nic powalająco zachwycającego, bo miesiąc temu robiłam przemeblowanie i zanim pomyślałam to wywaliłam co mi zaśmiecało kredens... :(

Posted

[quote name='dota&koka']dzwoniłam do P.Ali.umówiłysmy się jednak na sobotę.marcin wziął wolne,więc nie będzie problemu.

wieści od Bajeczki:niunia jest pieskiem jednej pańci,na resztę doowników szczeka :)
zaaklimatyzowała się już w 100%[/QUOTE]
Ciesze sie ,ze karma dotrze do przytuliska, sledze caly czas watek ale nie zawsze moge cos dopisac i trzymam kciuki za wszystkie psiaki i za Pania Aline.Dziekuje dota&koka ,ze zawieziesz te karme:)

Posted

wróciliśmy przed chwilą do domku.karma dotarła do P.Alinki.spędziliśmy baardzo miłe popołudnie w cudownym towarzystwie mega ciepłej kobiety :) i dostaliśmy przepyszne konfitury :)
próbowałam zrobić fajne fotki Kajtkowi,ale że piesio ma ADHD,zdjęcia wyszły "jakieś" :evil_lol:
wrzucę co się da,ale dopiero po północy-dzienny net mam strasznie zamulony pod koniec miesiąca

Posted

Zdjęcia Mili wysłałam pewnej pani zainteresowanej jej adopcją na prośbę p. Ali.
Nie dostałam żadnej informacji ani nawet potwierdzenia odczytu maila a czekali na zdjęcia. Może dzwonili do p. Ali? Wygląda na dobry domek i to z ogrodem...
Dobrze by było, gdyby się udało jej znaleźć dom...

Posted

Marzenuś napisał(a):
Do mnie z domówki dzwoniła. Nic nie mówiła o żadnej awarii.

Spróbuje jeszcze raz dzisiaj , wczoraj 3 razy dzwoniłam dziś rano tez nikt nie odbierał .... moze mam po prostu pecha :(

Posted

witajcie ciotki :)
mam pytanie, macie jakieś młode psiaki ok 0.5 roczne, które wyrosną na średniego psiaka?
mam domek sprawdzony, ale pies nie do domu, tylko do kojca, ale będzie biegał po podwórku. musi lubić dzieciaki.

• 3 weeks later...
Posted

dziewczyny potrzebny ktoś kto mógłby jak najszybciej (jutro, pojutrze) zawieźć na sterylke aborcyjną suke od p.Ali do Warszawy (okolice Sadyby więc nie trzeba pchać sie przez miasto) bardzo pilne! Pani Ala może pokryć koszty transportu.

• 3 weeks later...
Posted

Dziewczyny sytuacja u Ali jest dramatyczna !!!!!!!!!!!!! Ala nie radzi sobie już z wydatkami , brakuję pieniezy na karme , sterylki , brakuje pieniedzy na wszystko . Koniecznie trzeba zorganizowac jakąs pomoc , zabrac cześc psów przynajmniej tych młodych które nadają się do adopcji . Nie wiem gdzie psiaki można zabrać .....Mama Ali jest w szpitalu , kiedy z niego wyjdzie Ala nie da rady się opiekować psami i mamą .... dojdzie do tego ze psy bedzie zabrać do jakiegoś schroniska ....
Czy znacie jakąs organizację co by mogła pomóc , jakies Dt dla tych psiaków jest pilnie potrzebne !!!!!

Posted

Ja też rozmawiałam z panią Alą, ona jest załamana, kolejne suczki jak najszybciej muszą zostać wysterylizowane, brakuje jedzenia dla psów, sytuacja jest dramatyczna.

Posted

tula, znasz temat bardzo dobrze...
Skontaktuj się z malibo57 - jakby co mam do niej nr tel.
Ona jest w jakiejś fundacji chyba, bardzo dobrze obeznana - nie mam pojecia czy już się na tym wątku pojawiała czy nie.

Niby w radomiu te sterylki możemy w schronie robić...ale to 120km w dwie strony...ktoś musiałby mieć jak wozić te psy w tą i z powrotem. Ale to zawsze lepiej niż płacić po set złotych.

Posted

Dziewczyny tutaj tez chodzi o zmniejszenie liczby psów , Ala nie daje sobie rady już z taka iloscia ......za dużo na jedną osobę , Ala przeliczyła swoje mozliwości ale teraz musimy jej pomóc koniecznie . Ma ktoś telefon do Malibo57 ????

Posted

Witam! Dostałam zaproszenie od Marlenki.
Bardzo mi przykro, ale mam kiepskie doświadczenia z tego typu przytuliskami. Trzeba dużo pieniędzy i ludzi oraz uprawiania dyplomacji. W zasadzie nie do ogarnięcia..
Nie znam organizacji, która podejmie się samodzielnie opieki finansowej i logistycznej nad takim przytuliskiem.
Przepraszam, nie czytałam całego wątku, dostałam info "w pigułce" od Marlenki, ale wiem, mniej więcej, jak wygląda sytuacja.
Psy raczej mało adopcyjne, prawda? Gmina nie współpracuje, brak finansów, transportu...Naprawdę, nie wiem, co zrobić.
Mogę pomóc doraźnie finansowo w sprawie karmy. Prywatnie, nie mam zaplecza w żadnej organizacji. Wiem, że to nie załatwia sprawy, ale tylko tyle mogę.