Marzenuś Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 Wspaniale! U mnie właśnie odpadł drugi domek - pojawiły się pewne problemy, więc drugi psiak musi się odwlec w czasie. Ale maleńka kudłata sunia nadal poszukiwana. Szczeniak. Quote
dota&koka Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Tula,nie ma za co dziękować,ponieważ to,że moja siostra i Bajka na siebie trafiły,to był czysty przypadek,ja w tym paluszków nie maczałam :) od jakiegoś czasu siostra przeglądała różniaste strony z adopcjami psiaków,i wczoraj rano trafiła właśnie na Bajkę.rodzinna decyzja była błyskawiczna,wykonali telefon i jeszcze tego samego dnia pojechali po niunię. siostra na pewno się zaloguje na dogo i sama zda relację,ale ja uchylę rąbka tajemnicy,co było powodem takiej szybkiej decyzji.Bajka jest łudząco podobna,a nawet wprost identyczna jak ich zmarła kilka lat temu Sunia.to jest wprost niewiarygodne jak wiele jest między nimi podobieństw.jakby Bajka była nowym wcieleniem Suni.. myślę,że siostra wrzuci dla porównania zdjęcie ich Śp Suni i coteczki same zobaczycie :) poprosiłam siostrę,aby podczas rozmowy z P.Alą wypytała w moim imieniu czy przytulisko ma wątek na dogo,jakiej pomocy potrzeba i w ten sposób trafiłam na ten wątek. relacje z nowego domku oczywiście będą.wiem,że na 100% sunia będzie wysterylizowana,ja sama przyłożę do tego rękę :) Bajeczka ma do dyspozycji cały dom,włącznie z łóżkami, i 3 pojemne serca pełne miłości. Quote
tula Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 To same wspaniałe wieści, tak bardzo sie cieszę że Bajeczka ma taki cudowny dom. Ja ogłaszam wiele psiaków p.Ali i jak mi wczoraj Marlenka powiedziała, że Bajeczka jedzie a pan kóry do niej zadzwonił zrobił wspaniałe wrażenie to byłam naprawdę szczęśliwa, też mi właśnie mówiła że Bajka bardzo przypomina zmarłą sunię Twojej rodzinki. To czekamy na kolejne relacje i zdjęcia i serdecznie zapraszamy na wątek Ciebie i Twoją siostrę:) Quote
marlenka Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 dota&koka napisał(a):cioteczki,mam super wiadomość.Bajka ma dom... ....u mojej siostry :) A to o ta Dorotę chodziło .... ale szwagier Twój bardzo miły facet ... bardzo . To będę miała z pierwszej ręki wiadomości co u Bajeczki . Quote
dota&koka Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 marlenka napisał(a):A to o ta Dorotę chodziło .... jaki ten nasz psi świat jest mały,nie? :) Quote
marlenka Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 dota&koka napisał(a):jaki ten nasz psi świat jest mały,nie? :) Tak , jak wczoraj zadzwonil szwagier Twój do mnie zapytać o bajke to słowem nie wspomniał o Tobie i dogo no nic .... później u Ali powiedziała Twoja siostra że jesteś na dogo , oczywiście Ala znała tylko Twoje imię nic wiecej. Quote
dota&koka Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 pewnie śfagier nic nie wspomniał,żeby nie robić sobie "pleców":evil_lol: a tak poważnie,to na pewno był za bardzo zaabsorbowany tym,że suńki są tak łudząco do siebie podobne. zobaczcie same.to jest Sunia :) Quote
marlenka Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Bardzo podobna , tylko o wiele wieksza . Bajka jest naprawde mikrusia . Quote
dota&koka Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Sunia była ciut mniejsza od owczarka.Bajeczki jeszcze nie widziałam,ale niedługo wybiorę sie do siostry w odwiedziny,niech tylko dziewuszka się ciut przyzwyczai do nowego miejsca. Quote
tula Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Faktycznie podobna do śp. sunieczki, Bajeczka to taka jej mini wersja:) Quote
tula Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Marlenka skoro masz taką dobrą rękę to czy moge teraz Amelkę ogłaszac z kontakem do Ciebie? :) No i tak przy okazji.. czekam na zdjęcia kociczki:mad::cool3: Quote
marlenka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Tula zdjęcia kotki ma Pani Alina już , jakoś do niej poszły a do Ciebie nie chcą przejśc wraca mi z błędem mail .Nie wiem co jest wogóle grane . Jeśli chodzi o Amelkę to możesz na mnie ogłaszać ale z tym drugim numerem telefonu . A reka to nie iwem czy taka dobra bo kurcze nasza Tusia u AnnyA siedzi już tyle czasu i nie ma chętnych na nią . A jest śliczna , tylko robi się coraz mniej adopcyjna bo rosnie , kurcze może macie dobry domek dla niej . U Ali jest jeszcze to maleństwo biszkoptowe ładne i jeszcze cos małego do obfocenia . Czy jest ktoś chętny na pojechanie w odwiedziny do Ali i zrobienie zdjęc ??? Ja wiem ze ja mam najbliżej ale teraz do 19-20 siedze w pracy i nie dam rady , w wekend też mnie nie ma w domu , a maluchy u Ali rosną ..... Quote
dota&koka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 marlenka,ja będę się wybierała do P.Ali,ale najpierw muszę postarać się o jakąś karmę ponieważ z pustymi rękoma nie wypada się pokazywać :( Quote
Ellig Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Jestem na prosbe i zaproszenie dota&koka.Witam ,prosze o telefon, podalam na pw.Postaram sie zalatwic karme dla Przytuliska Pani Aliny Orzechowskiej. Potrzebuje dokladny adres przytuliska i osobe, ktora odbierze karme z Marek i zawiezie do przytuliska. pozdrawiam. Quote
dota&koka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 kochana Ellig,dziękuję za szybki odzew :) karmę jestem w stanie odebrać i zawieźć do przytuliska osobiście ja w tej chwili nie mam możliwości wykonać innego tel. niż na orange i stacjonarny,a jestem uziemiona w domu i nie mam jak się doładować :( Quote
tula Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Ellig bardzo dziękujemy:):) Gdybym mogła Wam dziewczyny sie jakoś przydać w formie pośrednika telefonicznego to jestem do usług:) Quote
Ellig Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Dziekujemy juz rozmawialam z dota&koka i juz mamy wstepne ustalenia, na razie to bedzie okolo 60 kg karmy ale moze jeszcze sie cos zmieni, mam taka nadzieje:) pozdrawiam Quote
dota&koka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 dziewczyny,będzie karma :multi: rozmawiałam z Ellig,dostałam nr do P.Bogusi z którą umówiłyśmy się na telefon kiedy będę gotowa podjechać po karmę do marek. postaram się jeszcze w tym tyg wszystko załatwić,żeby piesy P.Aliny jak najszybciej skorzystały :) Quote
marlenka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Eling jesteś boska :) Bardzo dziekujemy . Dorota zadzwoń wczesniej do Ali i powiedz o swoim przyjeździe . Telefon do Ali 510-429-213, to jest na orange . Quote
dota&koka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Ellig napisał(a):Dziekujemy juz rozmawialam z dota&koka i juz mamy wstepne ustalenia, na razie to bedzie okolo 60 kg karmy ale moze jeszcze sie cos zmieni, mam taka nadzieje:) pozdrawiam zmieni,zmieni :) ja+ siostra=dwa worki karmy (jak największe ;) ) dziękujemy :) Quote
dota&koka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 marlenka napisał(a):Eling jesteś boska :) Bardzo dziekujemy . Dorota zadzwoń wczesniej do Ali i powiedz o swoim przyjeździe . Telefon do Ali 510-429-213, to jest na orange . zapisuję sobie i kiedy wszystko będzie dopięte na ostatni guzik,dzień wcześniej uprzedzę P.Alinę :) Quote
dota&koka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Bajka i Budrys :) (Budrys nie zmieścił się w kadrze hihi) Quote
tula Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Ale Bajeczka ma super:) A Budrys no samo piękno jak ja uwielbiam takie psiaki:) Dziewczyny jesteście boskie, ale p. Ala będzie miała super niespodziankę, Ellig jeszcze raz dzieki:) Quote
marlenka Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Dziewczyny rozmawaiłam z Alą , sytuacja jest dramatyczna . Ala za pieniadze które przyszły na moje konto i zostały jej przekazane wysterylizowała Vike która jak się okazało miała cystę na jajniku ( chyba tak to sie nazywa) operacja była cięzka bardzo , mój wet ją operwoał to mówił ze rzadko kiedy takie ma cięzkie zabiegi . Ze skarpety sterylkowej poszła do sterylki jamniczka która miała prawdopodobnie ropomacicze , krwawiła wiec Ala ją poddała sterylce . Jutro Ala będzie sterylizowała Bubę - Buba jest w ciązy . Lala dziś dostała 1 cieczki ...... Amelka jest jeszcze przed cieczką ... W sumie Ala ma jeszcze 5 suk do sterylki i w sumie wszystkie są pilne , a 5 sterylek po 250 zł =1250 zł . Ala ma wybór albo sterylki albo węgiel na zimę . Jej możliwości finansowe już dawno sie skończyły , czy jest szansa znaleźc fundację która pomoże jej wysterylizować suki ??????? Eling bardzo dziękuję za pomoc w karmie dla Ali jest to naprawde duża pomoc , czy uda nam się równiez pomóc w sterylkach suk ??? Równiez pilne są adopcje - młoda Buba zwariowana potrzebuje bardzo odpowiedzialnego domu , jest sunia kochaną , milutka , ale jest szalona , biega , przeskakuje prze z ogrodzenia . Amelka - spokojna , maleńka sunia , młodziutka - przed cieczką trzeba ję tez ciachnąć bo lada dzień moze mieć cieczkę . Lala - młodziutka , malutka , ma cieczkę - trzeba tez ja oddać do adopcji . Ala ma jeszcze szczenięta które nie mają zdjęc lub są juz dawno nieaktualne - dziecko Viki i chyba jeszcze jedno ( już się pogubiłam ) Dorotka jak będziesz prosze Cie zrób jak najwięcej zdjec. Adopcje stoja w miejscu , nie wiem jak ALi pomóc a pomóc jej koniecznie trzeba . Macie jakies pomysły ???? Psy maja ogłoszenia ?? Quote
Ellig Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Moj nick to Ellig nie ma za co dziekowac, zapas karmy bedzie na jakis czas na pewno spory, natomiast finansowo nie pomagamy, zajrzyjcie do http://www.arkastrefa**********/akcja-sterylizacji-w-roku-2010,38/informacja-organizacyjna-na-przyszly-rok,394.html Quote
Recommended Posts