Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lala raczej nie będzie do kolan. Ani Misiek. Prędzej Bajbus i Dzidzia bo oni już są prawie jak Kaja.

A co do Bobika... No nie wiem, może coś w stylu:

"Ocal mnie od zapomnienia"
"Bobik o wielkim sercu pragnie miłości"
"Dlaczego nadal nikt mnie nie chce?"
"Spójrz mi w oczy i powiedz: chodź do domu"
"Bobik, czy już zawsze będzie sam?"

Nie mam pomysłów. A Bobikowi trzeba znaleźć dom, gryzą go inne psy, on taka ofiara jest.
No i pewnie trzeba go od podstaw uczyć współżycia z człowiekiem. Jak się w domu zachowywać, jak chodzić na smyczy. Kurcze, jemu to chyba najbardziej by sie DT przydało, które najpierw by go do kultury doprowadziło. Ja na to niestety nie mam warunków, bo biedak posłużył by za obiad Glutowi. A ta bida mi na sercu leży i o pomoc woła...

Posted

A który szczeniaczek jedzie do Łodzi?
Ja zrobię Bobikowi wyróznione ogłoszenie na gumtree ale może na Kraków spróbuję, tylko prześlę sobie kase na PayPal. I już mam tytuł: "Bobik - pies o niesamowitym spojrzeniu":)

Posted

nie wiem ktory ma jechac do lodzi-wiem od pani aliny i pani annya-jutro ma dzwonic pani ala to sie zapytam.suczka pogryziona czuje sie ciut lepiej i moze ten rekaw ozonowy/35 zl zbieg/ nie bedzie konieczny- a jesli to trzebaby szukac dt na bemowie na pare dni bo doba w klinice 90-150 zl.

Posted

Asik:) faktycznie też tak pomyślałam jak zobaczyłam fotki Margosia:) Juz bardzo długo go ogłaszam, był w Metrze ale jakoś nie ma szczęścia biedak:(

Posted

suka jak do tej pory urodzila 4 w tym jeden martwy-jutro przjdzie wet maja je uspic.
dom znalazla pusia w otwocku i dzisiaj pojechala
dla domu na ochocie byla zarezerwowana lala - ale dom sie rozmyslil i chcial dorosla suke np.ta ruda pinczerkowata-poniewaz do wypadl srednio to pani ala rudej nie dala bo jest super suka ale w miedzyczasie dom z lodzi tez chetny na lale wzial innego psa.dom na chyba dzidie podawal rozne wersje zaginiecia poprzedniego psa i chyba sie nie odzywa-wiec wszystkie szczeniaki nadal domu szukaja.

Posted

mtf...jakoś to przeczytałam, ale zakręcony tekst :), wiem, chciałaś jak najwięcej info napisać.
A jak suczka, co rodziła wiesz już coś? Czy z nią dobrze? Uśpić takie małe pchełki :(
(A jak to jest z tymi uśpionymi pieskami. Usypiają je w domu i musisz sobie z nimi poradzić, tzn zakopać.....? Takie obrzydliwe trochę pytanie, ale ja nie byłam w takiej sytuacji, nie wiem jak to jest, a chciałabym się dowiedzieć. Po prostu takie życie :( )

Pusia ma domek :) Cudnie :) Nie będę usuwać Pusiowych ogłoszeń, jak ktoś o nią zadzwoni to pani Ala może zawsze proponować innego psa. Acha, podaję również w ogłoszeniach nr dogomaniaczki 503 121 021 (tylko czyj to numer ? muszę wątek znów przejrzeć), żeby nie było zdziwienia...
Jeszcze żeby Amelka dom znalazła. U pani Ali to można przebierać w psiakach...

A co z Bobikiem?
Wiecie co, mało osób nim się interesuje, może przez zdjęcia - wszystkie za kratami są. Może ludzie nie chcą psa "zza krat". Nie wyobrażają go sobie przy człowieku czy coś w tym stylu.

Posted

napisał do mnie człowiek mailem o suczkę szczeniaczkę
nie mam suczki szczeniaczki
dom kompletnie nie sprawdzony
pan z Niemiec chyba jest
ale mam dobre wrażenie
Pan się zgodził, żeby namiary na niego przekazac dalej
dziewczyny chcecie adres mailowy?

Posted

pani Ala pewnie wynalazłaby suczkę szczeniaka...
Jak nie chcecie, to daj znać dogomaniaczce Tayga, ona jest z lubuskiego...podobno do granicy ma jakieś 500m. Zawsze jej będzie lepiej. Jakby co ona jest na wątku z banerku, który mam wklejony.
To tak tylko na marginesie, bo każdy kontakt trzeba wykorzystać :) Gdyby tu nie było możliwości, to zawsze ktoś inny też ma psy na wydaniu...

Posted

Bardzo sie ciesze że Pusia ma dom, to na pewno Monday z Twoich ogłoszeń:) wielkie dzięki dla Ciebie kobieto:loveu::loveu:
Lilith super że weszłaś na wątek, witamy:lol:

Posted

Monday napisał(a):
mtf...jakoś to przeczytałam, ale zakręcony tekst :), wiem, chciałaś jak najwięcej info napisać.
A jak suczka, co rodziła wiesz już coś? Czy z nią dobrze? Uśpić takie małe pchełki :(
(A jak to jest z tymi uśpionymi pieskami. Usypiają je w domu i musisz sobie z nimi poradzić, tzn zakopać.....? Takie obrzydliwe trochę pytanie, ale ja nie byłam w takiej sytuacji, nie wiem jak to jest, a chciałabym się dowiedzieć. Po prostu takie życie :( )

Pusia ma domek :) Cudnie :) Nie będę usuwać Pusiowych ogłoszeń, jak ktoś o nią zadzwoni to pani Ala może zawsze proponować innego psa. Acha, podaję również w ogłoszeniach nr dogomaniaczki 503 121 021 (tylko czyj to numer ? muszę wątek znów przejrzeć), żeby nie było zdziwienia...
Jeszcze żeby Amelka dom znalazła. U pani Ali to można przebierać w psiakach...

A co z Bobikiem?
Wiecie co, mało osób nim się interesuje, może przez zdjęcia - wszystkie za kratami są. Może ludzie nie chcą psa "zza krat". Nie wyobrażają go sobie przy człowieku czy coś w tym stylu.

Ten numer jest do mnie , wcale się nie zdziwię :)

Posted

tula napisał(a):
No Marlenki to już nic nie zdziwi:):)

Dzis odebrałam telefon , Pani pytała gdzie mozna zobaczyc szczenieta , że ona prze chwila ze mna rozmawiała . Wiec się domysliłam ze z Alą rozmawiała i ja tam " delikatnie " odesłałam uprzedzajac ze musi dzwonic i dzwonic ... jak ja teraz dzwonię i Ala ma zajete . O Pusię miałam dziś smsa z Opola :) ale jeszcze nie wiedziałam ze Pusia pojechała do domku .

Posted

Lilith ale czy ten pan chciałby przyjechac po szczeniaka, no bo jak mu psiaka do tych Niemiec zawieźć, zawsze możnaby pomóc jakiemus z naszego schronu.

Posted

Jak widzicie jakies problemy z transportem czy czymkolwiek odnośnie tego kontaktu z niemiec, to proszę dajcie mi tego maila, przekażę go taydze. Ona ma teraz nową sucz 8 miesięczną, przecudowną, coś na kształt Dorki.
Do granicy ma 500m, zawsze to bliżej niż my, nawet jak miałoby być to 100km od niej.
Żeby kontakt nie przepadł....żeby facet nie pomyślał, że jest olewany.