Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja ostatnio zgłaszałam maluką cudowną sunię z tego wątku:
http://www.dogomania.pl/threads/192276-moja-pani-chciała-mnie-uśpić...2-5kg-maleństwo-w-typie-chihuahua
to może ktos inny by zgłosił jakąś sunię od p.Ali bo ja nie chcę nadużywać uprzejmości Soemy:)
Kpina ja nie mam namiarów na weta psiaków p. Ali, ale myślę że ona najlepiej sama dogada się co do cen zabiegów z nim bo każdy wet chętniej rozmawia o kosztach ze stałymi klientami, tylko trzeba Ale przycisnąć żeby pogadała, ja się tym zajmę:):)

Posted

Doskonale, przycisnij jesli uwazasz, ze to najlepsze wyjscie.
A teraz staly zestaw pytan :
jak wyglada sprawa srodkow na odpchlenie?
jak wyglada sprawa szczepien~?
jak wyglada sytuacja z michami ?
ile psow jest np. na specjalnej diecie lub jej wymaga?
Wiemy cos na ten temat?
Tak czy inaczej sytuacja jest niewesola i czeka nas duzo pracy. szkoda, ze tak malo osob sie interesuje.

Posted

Przepraszam, pisze post pod postem, bo po edycji mi nie wchodza.

Jeszcze jedna kwestia w zwiazku z ogloszeniami.

Tula, czy Ty mozesz zrobic ten podwatek ze zdjeciami psiakow? Na tym watku ciezko znalezc psa, nie wiadomo ktory do adopcji, a przy podwatku wszystko bedzie jasne, teksty do ogloszen bedzie mozna Tobie przesylac, a Ty bedzisz je wklejac. Wiem, ze to duzo pracy wbrew pozorom wiec jesli to nie jest mozliwe, bedziemy szukac kogos innego. Obiecuje pocwiczyc i bede Cie wyreczac. teraz chcialbym zglosic sunie do Soemy, ale nie mam pojecia, ktora jest kandydatka

Posted

Kpina ja bym sie chętnie podjęła ale jest to niestety dla mnie czasowo niewykonalne:( ogłaszam ponad 30 zwierzaków i ciagle dochodzą nowe. Już z tym ciężko sie wyrabiam, a gdybym miała prowadzić wątek i wklejać fotki to podejrzewam, że całkowicie podupało by u mnie ogłaszanie a to jest dla mnie priorytet. Może Marzenuś by sie podjęła:loveu:, ona zna psiaki p. Ali i dobrze sie w sytuacji orientuje.
Jeśli chodzi o szczepienia to oczywiście potrzeba, wiem bo mi Ala o tym ostatnio mówiła.
Co do suczki która teraz potrzebuje sterylki to sie dowiem.
Kpina jeśli chcesz edytować post to musisz wejść w edycję zaawansowaną, u mnie tylko tak działa:)

Posted

Rzeczywiscie, oglaszanie tylu psow to wyzwanie. Bedziemy meczyc M.

Tula, a mozesz usiasc z kartka i telefonem, zapisac wszystko co jest potrzebne i w jakich ilosciach? Ile sztuk suk jest do sterylki, ile psow do kastracji, ile szczepien, odpchlenie, miski itd.
Wiem,ze to trudne zadanie, ale moze sie uda. Jest za duzo potrzebujacych zwierzat, zeby zbierac na zas.
I jeszcze jedno chyba najtrudniejsze: trzeba uswiadomic p. Ali, ze pomagamy tylko pod warunkiem przeprowadzenia sterylizacji i kastracji. Widze teraz, czytajac watki, ze wolontariuszki niekiedy na sile wyciagaja psy spod lozek na zabieg, albo ze slepe mioty nie sa usypiane. Usypianie to koszmar i dlatego sterylizacja calego stada jest jedynym wyjsciem. Nikt nie lubi bawic sie w Boga.
Podaj mi jeszcze imie suczyny do oglaszania, w wolnej chwili znajde jej zdjecie i porobie ogloszenia( przelacze wtedy klawiature na polskie znaki)

Posted

Rozumie, ze znowu musimy prosic o glosowanie.
Trzeba tez bedzie zaczac zebrac o zainteresowanie ze strony wolontariuszy, albowiem widze przytuliska gdzie niewiele psiakow, a tlum pomaga, a tu ...bieda....

Posted

A męczcie sobie M. Tu jest kilka osób, których nick zaczyna się na M więc rżnę głupa i udaję że to nie o mnie chodzi :evil_lol:

Dobra. Coś się wykombinuje. Tylko potrzebne mi są info które psy są nadal do adopcji.
Mila już nie (chyba, że coś się zmieni). A Amelka? Dzidzia? Kaja? Buba chyba nadal jest u Ali. Bobik, Asik? Zoja? Murka? Rex?
Czy kogoś pominęłam? Pewnie tak.

Macie jakieś propozycje jak to zrobić, żeby czytelnie były w jednym miejscu? Ja już dziś nie myślę. Nienawidzę dzieci :angryy:

Posted

Taks bardzo, ale to bardzo dziekujemy.
Sama widzisz Marzenus, napisalem M. i Ty sie pierwsza zglosilas....( hehehe pozytywnym tego slowa znaczeniu)

Na powaznie, to myslalem o stworzeniu drugiego watku pt: 60 psow szuka domow i pomocy. Link do tego drugiego watku wkleilabys do pierwszego postu tego watku( sam nie wiem jak to napisac, wychodzi zupelnie niegramatycznie). Czyli od poczatku:

1. Tworzysz nowy watek pt.Zapomniane 60 psow p.Ali szuka domow i pomocy.

2. Tekst ( post pierwszy) np:
Witamy.
Na tym watku bedziemy sukcesywnie zamieszczac zdjecia, opisy, oraz teksty do ogloszen podopiecznych p. Ali. Prosimy wiec nie pisac na tym watku
Psow jest masa, a wolontariat praktycznie nie istnieje. Zaczynamy sterylizacje i kastracje. Potem bedziemy szukac domow dla zwierzat. Potrzebne beda ogloszenia i Wy trzezwo myslacy wolontariusze.
Pomoc jest bardzo potrzebna. sterylizacja i kastracja zwierzat w kazdym przytulisku jest nieodzownym elementem walki z bezdomnoscia.
Nie bedziemy zbierac na hoteliki, psy maja gdzie wrocic i poczekac na nowe domy. Bedziemy prosic o wsparcie finansowe, rzeczowe, fizyczne i duchowe.
Wiecej o przytulisku..... ( tu boldem wklejasz link do teraz istniejacego watku, a w istniejacym link do nowego ) i tam prosimy zamieszczac wszelkie komentarze i pytania.

3. W nowym watku musiz zrobic rezerwacje pierwszych 60 watkow zeby ludzie nie pisali, bo sama prosba moze nie wystarczyc, czasem ludzie nie maja czasu na czytanie.
4. Kazdy kolejny z zarezerwowanych postow bedzie zawieral zdjecia tylko jednego psa,imie, jego opis, tekst do ogloszen. Konieczne bedzie postawienie duzego numeru na poczatku postu dla ulatwienia zycia innym, a skomplikowania Tobie.

Jesli masz inne pomysly na tekst czy jakiekolwiek zmiany, pisz.

ps.czy ktos jest w stanie skontaktowac sie z p. Ala w najblizszym czasie?

Posted

I po co ja się odzywałam? Zawsze się muszę wyrwać nie pytana :evil_lol:

Zrozumiałam o co biega. I nie ma problemu. Po weekendzie jak odeśpię wesele się tym zajmę, tylko czy regulamin pozwala na takie coś? Może mógłby ktoś się zapytać moda o to?
Co by nam wątku nie usunęli a mnie nie zbanowali....
Tekst mi się podoba. Z ortografią jestem raczej za pan brat ale tworzenie odpowiednich tekstów to nie moja bajka.
Ja mogę zadzwonić do Ali jutro. Uda mi się znaleźć chwilkę więc nie ma problemu.
Coś konkretnego mam się od niej dowiedzieć, oprócz tego które psiaki nadal są do adopcji (przynajmniej te, których mamy fotki).

Posted

To co mi potrzebne
1.numer konta do weta p.Ali
2.jakiej pomocy bedzie potrzebowala przy okazji sterylek, czyli: czy ma transport? czy ma kogos kto pomoze przy transporcie psow do lecznicy? czy potrzebna sa klatki do przechowania psow po zabiegu i ile? W jakiej sytuacji wet da znizke na zabiegi?
3 Ile suk i ile psow potrzebuje kastracji?
4 Ile psow powinno byc na diecie i na jakiej?

Moda zapytaj koniecznie, nie chce zadnych problemow ani dla Ciebie , ani dla mnie.
acha i baw sie dobrze

Posted

co do rezerwacji wielu postow chyba, ale to trzeba się upewnić, nie będzie problemu, tak jak na bazarkach sie robi, to tu podobnie..ja ostatnio chcialam wkleic nowe zdjęcia 12 psom około, a zdjęć 5 w każdym poście wiec 60zdjęc okolo wlazlo..nikt mi nic nie napisał, ale moze dlatego ze wstawilam na drugi dzien.....takze moze wpisac tytul wątku obok proszę nic nie pisac a rezerwowac posty....tak mi sie wydaje, ale wymądrzac się nie chcę bo nie wiem czy an stowę tak można:)

Posted

dziekujemy Anetek, kazda rada na wage zlota.

Marzenus, znalazlem w regulaminie tylko to:

4. TEMATY

a) Powielanie tematów - zanim rozpoczniesz nowy wątek sprawdź za pomocą wyszukiwarki u góry strony czy dany temat już był poruszany. Powtarzające się wątki będą usuwane lub łączone – chyba, że moderator zadecyduje inaczej.

Teoretycznie ktos moglby sie przyczepic, ale nowy watek bedzie tylko z informacjami o psach, bez wpisow, nie bedzie wiec powieleniem tematu, ba bedzie laczony poprzez link z tym watkiem.

Jak znalezc moda i go zaprosic zeby zajrzal, przeczytal propozycje i ja ocenil?

Posted

tam samo wątek Pipi z Białegostoku, jest jeden dyskusyjny, cyzli od początku prowadzony, a że wiele aspektow zostało poruszanych, wiele psow przyszło inne znalażły domki, to zrobiono nowy tylko z opsiami i zdjęciami psow bez dyskusji i rozmow...tamten wątek był prowadzony przez inna osobe ktore tera znie zgaląda więc Pipi nowy stworzyla by miec mozliwosc edycji:)

juz pokazuje wygląda to tak:
http://www.dogomania.pl/threads/133467-JEDNO-SERCE-NIE-DA-RADY-!-Serce-Pipi-i-podopieczni-w-potrzebie!!!-(Posty-inf.-1-6)
oraz
http://www.dogomania.pl/threads/191856-Wątek-zbiorczy-psów-u-Pipi-zapraszam-serdecznie-i-proszę-o-pomoc.
zatem chyba jak widac nie ma problemu:)