mmd Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Melduję się w gotowości. Co w tej chwili jest najbardziej potrzebne? Quote
marlenka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Potrzebne sa domy dla psiaków , mnóstwo ogłoszeń ale najpierw potrzebne sa dobre zdjęcia do nich . Potrzebny jest kojec na oddzielenie psiaków i pilna pomoc w adopcjach psów . Quote
mmd Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Czyli standard. Jak będą zdjęcia, zabiorę się za ogłoszenia. Z tym kojcem czytałam, ale nie mam nic co by się nadało. Quote
tula Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Jeszcze raz wielkie dzięki MMD że przyłaczyłaś sie do wątku:loveu:, jak bys miała chwile i porobiła ogłoszenia zbiorcze tym szczeniaczkom, których fotki wkleiłam kilka postów temu to byłoby super. Ja oczywiście na gumtree warszawa i robie i na adopcja psa. Zdjecia są takie sobie ale narazie trzeba z tymi ogłaszać póki nie ma nowych. Aha w ogłoszeniach mozna podawać komórke p.Aliny - koleżanki p.Ali, prześlę Ci nr na PW. Quote
mtf zalesie Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 zdjecia nie sa najlepsze ale mam cicha nadzieje ze marzenus zabierze sie ze mna 31-go i zrobimy dobre zdjecia - bo potrzeba 1 osoby do trzymania szczyli,drugiej do machania im ciastkiem przed nosem aby trzecia mogla zdjecia zrobic.pilny jest ten pies roczny ale zdjecie tez ma kiepskie,z kojcem zrobimy tak ze pani ala wybierze ja zaloze i potem ile kto moze to wplaci,mam nadzieje ze na mnie przypadnie polowa do zaplaty. Quote
Marzenuś Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Czyli co? TZ nie musi tworzyć dzieła sztuki nowoczesnej? Muszę to wiedzieć, bo tak to byśmy w razie potrzeby skompletowali co się da. Ja i tak w następny weekend będę na wsi, bo już mam wolny i mogę jechać. Więc pakuję TZ do samochodu i ruszamy. Quote
mmd Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 mtf zalesie napisał(a):pilny jest ten pies roczny ale zdjecie tez ma kiepskie,z kojcem zrobimy tak ze pani ala wybierze ja zaloze i potem ile kto moze to wplaci,mam nadzieje ze na mnie przypadnie polowa do zaplaty. Szczeniorom porobię jakieś ogłoszenia. Ten piesek roczny ma najgorsze zdjęcie, szkoda, poczekamy, a może mu zrobię z tym, co jest. Finansowo z kojcem wesprę jakoś dość symbolicznie na dobry początek. edit: Przepraszam, ledwo wlazłam na wątek i już się wymądrzam, ale obejrzałam te z allegro teraz, fajne są i nie jakieś powalająco drogie, na pewno się przydadzą na dłużej. Quote
Marzenuś Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Mówisz o tych które ja wkleiłam? Quote
mmd Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='Marzenuś']Mówisz o tych które ja wkleiłam? No tak. Ten wysoki za 130 zeta wydaje mi się taki na dłużej. Jakby któryś nieduży potrzebował później izolatki to też by się przydało. A kupujecie czy klecicie w końcu? Jeszcze raz przepraszam, że ledwo wlazłam to mam już swoje widzimisię, ale taki kojec to można rozebrać i złożyć. I umyć. Właśnie wychodzę z etapu szczenięctwa i taki mały to może nakupać całkiem pod kątem w dowolne miejsce. A TZta może rzucić na odcinek klecenia kolejnej budy, pewnie się przyda... Kilka ogłoszonek na początek: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/3330823_maluszki_3_miesieczne.html http://www.kokosy.pl/ogloszenie/65044 http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=3849036&cid=170 http://www.eoferty.com.pl/szczeniaczki_do_oddania_164700.html edit 20. 01. to jadę dalej: [FONT="]http://www.psy.pl/adopcje/art5502,szczeniaki.html http://psy.euroanimal.eu/glowna.php?nr=18255 http://petsy.pl/ogloszenia/2/1/34/5376.html http://www.e-zwierzak.pl/oddam/0,1,0,0,0,0/8720/ http://ogloszenia.e-gratka.info/ogloszenie/52837 [/FONT] Quote
Marzenuś Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 A no pewnie, że tak. I niczym się nie przejmuj bo każda rada/pomoc jest przydatna. Propozycja klecenia kojca była luźna. Gdyby nie było możliwości kupić to zawsze to jakieś wyjście. Quote
marlenka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Marzenuś kiedy Ty jedziesz do Ali robic zdjęcia w ten wekend?????? Bo ja sie wstepnie z Donacją umówiłam na niedzielę ale narazie Ali nie obiecuje bo czekam aż Donacja mi potwierdzi . Quote
Monday Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Póki co zapisuję sobie wątek. Przejrże później. Pomogę w ogłoszeniach. Pewnie potrzebne jest wszystko, karma, ogłoszenia....itp. Pomyślę, postaram się coś wykombinować. Quote
marlenka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Monday napisał(a):Póki co zapisuję sobie wątek. Przejrże później. Pomogę w ogłoszeniach. Pewnie potrzebne jest wszystko, karma, ogłoszenia....itp. Pomyślę, postaram się coś wykombinować. Dziękujemy ze wpadałac , sytuacja zaczyna byc dramatyczna , wójt nie odlawia psów i wszystkie psy sa podrzucane do Ali . Udało się ostatnio dopiero co wyadoptowac szczeniaki i jedną sunię a tu nastepny miot 4 maluszków , nowe suki psy , koniecznie potrzebne są ogłoszenia , zdjecia , pomoc w sterylkach i kasteracjach , Quote
Monday Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Wątek ma parę stron...ktoś jeździ do p. Ali? Czy to samotna osoba? Kurcze, jak sobie radzi z psami? Jak z jedzeniem, gotuje, daje suche ? A sterylki, skąd pieniądze ? Macie jakieś bazarki, jakieś prośby o pomoc psom. A może do jakiejś fundacji się zgłosić, żeby allegro cegiełkowe zrobiła ? Quote
marlenka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Monday napisał(a):Wątek ma parę stron...ktoś jeździ do p. Ali? Czy to samotna osoba? Kurcze, jak sobie radzi z psami? Jak z jedzeniem, gotuje, daje suche ? A sterylki, skąd pieniądze ? Macie jakieś bazarki, jakieś prośby o pomoc psom. A może do jakiejś fundacji się zgłosić, żeby allegro cegiełkowe zrobiła ? Ala jest sama z psami i jeszcze ma pod opieką wiekową mame . Nikt systematycznie do niej nie jeździ raczej sporadycznie kiedy trzeba zdjęcia zrobić i z tym tez musi czasami długo czekac . Ala ogólnie psom gotuje + sucha karma . Sterylki robiła z własnych oszczedności ( nie wiem -z nikąd nie ma dofinansowania ) Czasami jakas jednorazowa pomoc się trafi ale to morze w kroplu . Za każdy przyjazd do Warki Ala musi płacić sporo Panu który ją wozi , jak jedzie po karme tez dodatkowo płaci za wszystko musi płacić . Brakuje jej przede wszsytkim czasu i rąk do pomocy i pomocy w adopcjach i wywarciu presji na wójcie żeby odławaił psy i sie interesował gdzie one trafiają co się z nimi dalej dzieje . Quote
Monday Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 To rzeczywiście p. Ala ma pełne ręce roboty. Szkoda, że same przeszkody a pomocy znikąd - choćby konieczność płacenia komuś za transport. Wielkie serce ma ta kobieta...i sama płaci za sterylki. Ciężko będzie jednej osobie wywrzeć pomoc od wójta. Tutaj przydałby się ktoś z doświadczeniem - prawnik ??? albo ktoś kumaty w prawie, pismach, rozmowach... Nie próbowałaś zainteresować żadnej fundacji psiarskiej ? A może jakiś terenowy TOZ ? Nie to, że chcę zrzucić wszelkie działanie na kogoś...bo sama też zabiorę się do roboty za ogłoszenia. Ale coś takiego przydałoby się. Pomoc prawna dla p. Ali. A jak pani Ala finansowo stoi? Żeby nie było tak, że sama nie dojada, bo psom musi dać jeść. Różnie to bywa,,, Quote
mmd Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Czy z tą karmą nie dałoby się zrobić tak, żeby zamówić przez net i żeby dowieźli? To możemy zorganizować. Jest jakaś ściepka na kojec? Jak jest to podajcie numer konta, to wyślę kasencję. A w miarę dorabiania szczylkowych ogłoszeń będę edytować post z wczoraj, to będzie widać, gdzie są. Quote
Marzenuś Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Słuchajcie, koleżanka prowadzi rozmowy z rodzicami. Jeśli się uda, to Misiek, jeden ze szczeniaków znajdzie domek. Jeszcze jej chłopak się zastanawia nad adopcją ;) No i może uda mi się zebrać po znajomych jakieś stare koce czy kurtki, garnki. Myślę, że to też się nada... Quote
Marzenuś Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 marlenka napisał(a):Marzenuś kiedy Ty jedziesz do Ali robic zdjęcia w ten wekend?????? Bo ja sie wstepnie z Donacją umówiłam na niedzielę ale narazie Ali nie obiecuje bo czekam aż Donacja mi potwierdzi . Nie, w ten weekend mam egzaminy i jeśli przeżyje to w następny weekend będę. A ja jeszcze lepiej pójdę to jeden szczeniak wróci ze mną. Quote
tula Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 ja tez poprosze nr konta na zbiórkę na zakup kojca to cosik dorzucę;). Marzenka a może by w banerku napisać że robimy zbiórke karmy albo na karmę, co myślisz? Fajnie jakby Twoja koleżanka zaadoptowała psiaczka, trzymam kciuki. Quote
Marzenuś Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 No można tak dopisać, muszę pogadać z dziewczyną, która je robiła. Tylko zanim zaczniemy jakąś zbiórkę to trzeba by mieć nr konta itp. No i jeśli się uda i psiak znajdzie domek to będzie pod moją stałą kontrolą :) Bo będzie u siostry ciotecznej TZa, mieszka "za płotem" :) Quote
mtf zalesie Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 kojec bedzie wybrany przez pania ale -tel,do hurtowni podalam niech sama zadzwoni chyba misek i kocow niepotrzeba,jedzenia chyba nie brakuje,wiem ze na sterylke czekaja 2 suki i z wydatkow chyba to najpilniejsze.jesli chodzi o wojta i jego brak umowy na odlawianie i prytulisko to wiem ze emir wyslal pismo,ja wysle do tozu tylko czekam jak wojt nie zareguje na nastepna blakajaca sie po wsi suke i wtedy komplet dokumentow wysle.marzenka czy bedziesz miala pomoc przy zdjeciach-jak nie to moge zarezerwowac niedziele. Quote
Marzenuś Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Będę, bo będzie ze mną TZ i chyba właśnie jego siostra która chce też w jakiś sposób pomóc. Co do misek i koców - tego nigdy nie brakuje. A może przyda sie wymiana starocia na "nowszy staroć" mniej zniszczony czy coś. Tak samo z karmą. Sucha się szybko nie psuje a to już trochę kasy do przodu. I co w końcu z tym numerem konta? Quote
mtf zalesie Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 numer konta pani ali moge podawac-na co zbiorka Quote
Recommended Posts