Yana Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 eh, to męczenie psów wystawami... wszyscy pseudo powtarzają to jak mantrę... nie wiem skąd się to wzięło, że to męka dla psów ??? no może dla tych bojaźliwych i słabych psychicznie, ale takie nie powinny być przecież rozmnażane... Quote
halgre Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 [FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]Dobry ... :multi::multi::multi:[/FONT] http://halgre.posadzdrzewo.pl Quote
Cieplutkaa. Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Hej : ) Oj sprawa z psem ma się, ma się..Nawiązujemy powoli kontakty z hodowcami, bo już bez dwóch zdań będzie rodowodowy psiak.. I Bogu dzięki.. Szczyl nie pojawi się wcześniej niż w okolicach czerwca, więc jeszcze dużo czasu.. Najprawdopodobniej będzie to suczka.. ;) Ja już myślę o imieniu.:diabloti: Podoba mi się Polinezja, w skrócie Poli/Polly, ale mamy jeszcze dużo czasu.. Acz jesli mielobyście ciekawe pomysły to dajcie znac na PW. Wiecej informacji nie będę już zdradzała.. Dowiecie się o wszystkim dopiero, gdy szczyl trafi do domciu : D Pzdr. Quote
kasia14 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Podziwiam ;) Ja jednak nie dałabym rady z dwoma, większymi psami na głowie. Z każdym ćwiczyć osobno, osobno pieścić. Bo nie potrafię faworyzować, u mnie wszystkiego musi być po równo :) Prędzej bym zwariowała...:P W zupełności na stałe wystarczy mi jedno futro do kochania.... Quote
Cieplutkaa. Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Tym razem na pewno będzie pies rodowodowy.. Gdy brałam Larkę chciałam mieć przede wszystkim prawdziwą przyjaciółkę i jednocześnie pomóc jakiemuś psu w potrzebie.. Wczesniej myślałam o kilku rasach, jednak nie byłam sprecyzowana..Gdy zobaczyłam Larcię była to miłość od pierwszego wejrzenia i już wiedziałam, że to będzie ona i żaden inny pies. Z owczarkiem to trochę inna sprawa.. Niespełnione do tej pory marzenie mojego taty, brata. W ogole założenie jest takie, ze będzie to pies mojego taty.. Choc wiem, ze to tylko w teorii, bo w praktyce to na mnie i na mamę zostaną nałożone wszystki obowiązki.. ;) Ale będzie dobrze.. : )) Przyznam szczerze, że już się nie mogę doczekać.. : ) Cały czas myślę jakie imię nadać suczynie..Polinezja - Poli? ;) Quote
agaciaaa Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Cześć :) Gratuluję namówienia rodziców na psa z rodowodem :) http://lh4.ggpht.com/_j_ALunSMSw0/S7erv6pt4jI/AAAAAAAAAHc/MCvO3QM8uFg/s720/IMG_9368.jpg piękna Larcia :loveu: http://lh6.ggpht.com/_j_ALunSMSw0/S7etAbYBCBI/AAAAAAAAAMI/MyUnTaVWJDU/s720/IMG_9479.jpg hahahaha ale fafel :D Quote
Yana Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 jeśli mogę coś doradzić, to staranne wybranie hodowli. Mój znajomy kilka lat temu kupił owczarka w legalnej hodowli, ale sądząc po ilości psów i warunkach w jakich były trzymane niewiele się to różniło od pseudo... a w tamtym roku przy okazji testów psychicznych Yanki widziałam kikla hodowlanych ale niezsocjalizowanych, bojaźliwych psów Quote
Darianna Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Oj tak, z owczarkami trzeba uważać, zresztą jak z każdą popularną rasą... I zwracać uwagę na badania... A z dwoma jest super ;) Wiem cos o tym :) Quote
Cieplutkaa. Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Wiem, ze muszę dokłądnie wybrać hodowle.. Tak btw jakby ktoś z zaglądających tu wsytawcow, hodowcow, czy po prostu zainteresowany tematem miał jakieś kontakty do dobrych wg niego hodowli to podawajcie mi proszę : ) Quote
Asiaczek Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Super, że udało się przekonac Tatę do psa z rodowodem. Choroby genetyczne, nieplanowe rozmnażanie, wystawy - tak. to dobre argumenty w dyskusji. Brawo! pzdr. Quote
Cieplutkaa. Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Słuchajcie, ale jestem przeszczęśliwa! :loveu::loveu: Zobaczcie: klik Proszę zagłosujcie.. Niekoniecznie na nas.. Po prostu na zdjęcie, które najbardziej Wam się spodoba, choć oczywiście byłoby nam miło, gdyby wybór padł na nas : D Jejku, ale super :loveu::multi: Choć pewnie nie wygramy, bo konkurencja duża.. Myśle, ze 1 miejsce zdobędzie albo cocker, albo ten yorczek na dole - no bo popularne rasy, psiaki młody i w ogole : ) Quote
Cieplutkaa. Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 Aktualnie tak.. Ale to dosłownie różnica paru głosów.. Poza tym to będzie jeszcze przez conajmniej miesiąc, więc.. a zresztą zobaczymy ;) Fajowo. :loveu: Quote
Aga&Ganja Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 O! A jakiego psiaka będziesz brała? :) Owczarka? Quote
Cieplutkaa. Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 Nagroda jakaś dziwna jest - szczotko-odkurzacz.. Ale ja czuję się wyróżniona, że zdjęcie Larki jest w tej dziesiątce po prostu. I kilka dzisiejszych fotek (z wizytą u znajomych).. Szkoda, że takie niewyraźne.. :shake: :loveu: Quote
Cieplutkaa. Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 I żeby nie było, iż Minia tylko głupio może wychodzić :D :loveu: Prezentacja nowych szeleczek :D Na dzisiaj koniec ;) Widzicie jak Was foteczkami rozpieszczam ostatnio? :loveu::diabloti: Quote
Asiaczek Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Jak się wystroiła na tę wizytę... http://i865.photobucket.com/albums/ab214/cieputka/Domcio011.jpg?t=1271610581 Pzdr. Quote
agaciaaa Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Gratuluję, moja Sara też jakiś czas temu była w PP :) Ślicznie Larze w tej zieleni :p Quote
Cieplutkaa. Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 Asiaczek napisał(a):Jak się wystroiła na tę wizytę... http://i865.photobucket.com/albums/ab214/cieputka/Domcio011.jpg?t=1271610581 Pzdr. Wystroiła, wystroiła.. Ale zaraz chciała zniszczyć szelki, wskakując do stawiku.. Na szczęście SuperPańcia wkroczyła do akci i uratowała ofiarę! :razz: agaciaaa napisał(a):Gratuluję, moja Sara też jakiś czas temu była w PP :) Ślicznie Larze w tej zieleni :p Ja ostatnio nie kupowałam PP i aż mi przykro, że przegapiłam : (( A któe zdjęcie było w gazecie? : ) Smiało tutaj wstawiaj, Larce będzie miło ;) Dziękujemy, dziękujemy.. Nam ta zieleń też bardzo się podoba.. Zupełnie inaczej wygląda na żywo.. Jest taka intensywna i soczysta.. :loveu: Quote
agaciaaa Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Cieplutkaa. napisał(a):Ja ostatnio nie kupowałam PP i aż mi przykro, że przegapiłam : (( A któe zdjęcie było w gazecie? : ) Smiało tutaj wstawiaj, Larce będzie miło ;) Dziękujemy, dziękujemy.. Nam ta zieleń też bardzo się podoba.. Zupełnie inaczej wygląda na żywo.. Jest taka intensywna i soczysta.. :loveu: Ale to już daaawno było, jakoś na wakacjach jeśli dobrze pamiętam ;) Zdjęcie wodne było, nie wstawię, bo go nawet na dysku już nie mam, tylko gdzieś na płycie ;) Na zdjęciach też wygląda fajnie, po raz kolejny przekonuję się, że rudym jest ładnie w zieleni :) Quote
Cieplutkaa. Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Nam pewnie nie uda się niec wygrac.. -.-' Prowadziłysmy az do wczoraj.. Ten czarny sznaucer mial z poczatku 4 glosy.. Pozniej w okolicach godziny 16 chyba 20 czy jakoś tak.. a o 18.30 mial rowno 100 glosow. ;O No trudno. Zdjęcie faktyznie fajne ;) Quote
Recommended Posts