Jagoodka Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 panienkabubu napisał(a):Ktoś mi wyjaśni dlaczego z planu sędziowania zniknął Boston Terrier, jedyny przedstawiciel, a raczej, przedstawicielka, tej rasy, miała być sędziowana przez p. Junikiewicz, teraz jej nie ma na planie sędziowania :crazyeye: Wysłałam Ci PW Quote
HAWAN Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 pragnę tylko uprzejmie zauwazyć, że jeżeli sekretariat będzie w tym samym miejscu co zawsze to ludzie się pozabijają:angryy::mad: , przecież to miejsce to jedno wielkie nieporozumienie - wąsko, ciasno, 20 schodów po drodze i 5 zakrętów. A może by tak oddział Bytom wzorując się na innych odziałach ( skoro juz nawalił z numerkami ) ruszył swoje 4 litery i zrobił sekretariat na dworze ( podnamiotem ) przy wejsciu, poukładał numerami 3 stanowiska i problem będzie z głowy. Nie po to płacę w terminie aby teraz jechać na wystawę o 5 rano i stać 3 godziny w kolejce, w ścisku i szarpiących się psach.:angryy: Quote
madika Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 czytam sobie to forum i czytam od dluzszego czasu i dopiero ta wystawa 'zmusila' mnie do zarejestrowania sie :D takiego balaganu jeszcze nie widzialam na zadnej wystawie :crazyeye: a generalnie balagan i brak logistyki widoczny jest na kazdej niestety... stad moje pytania: 1. czy ten 'plan sedziowania' podany na stronie jest aktualny? chodzi mi o to czy psy beda szly w ringach w kolejnosci w nim podanej? pytam bo zwykle moj psiak chodzi jako pierwszy :P a tu jest pod sam koniec, z czego wynikaloby, ze nie musze sie tak spieszyc na ta wystawe.:multi: 2. jak dzwonilam do sekretariatu pytac sie o przedluzony termin to jakas mila Pani w sekretariacie powiedziala mi, ze przy przedluzonym terminie do 4maja (na krajowa) wplaty dokonane do 4maja za wystawe wynosza 70zl ;> czy to prawda? nie kaze mi nikt doplacac? 3. jak najprosciej dojechac na miejsce wystawy (do bytomia jade pierwszy raz, a wiadomo ze na slasku latwo sie zgubic jak sie go nie zna)? 4. jak wyglada sprawa z miejscami parkingowymi? Quote
LupusDuleks Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 HAWAN napisał(a):pragnę tylko uprzejmie zauwazyć, że jeżeli sekretariat będzie w tym samym miejscu co zawsze to ludzie się pozabijają:angryy::mad: , przecież to miejsce to jedno wielkie nieporozumienie - wąsko, ciasno, 20 schodów po drodze i 5 zakrętów. A może by tak oddział Bytom wzorując się na innych odziałach ( skoro juz nawalił z numerkami ) ruszył swoje 4 litery i zrobił sekretariat na dworze ( podnamiotem ) przy wejsciu, poukładał numerami 3 stanowiska i problem będzie z głowy. Nie po to płacę w terminie aby teraz jechać na wystawę o 5 rano i stać 3 godziny w kolejce, w ścisku i szarpiących się psach.:angryy: Zgodzę się w zupełności. Ja też zapłaciłam w terminie, potwierdzenie wpłaty mam. I w kolejce będę musiała stać pewnie od 9 (jak nie wcześniej). Jedynym plusem w mojej sytuacji jest to że jestem z Bytomia więc mój pies potem dojedzie a ja w tym czasie będę okupować sekretariat... Quote
HAWAN Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Madika - a z którego kierunku będziesz nadjeżdzać? Quote
madika Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 z krakowa/a4 da sie tam jakos ladnie zjechac i nie zabladzic? Hawan - z tym staniem od 5rano z kolejce zartowales, prawda? :crazyeye: Quote
HAWAN Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 może tak: jadą DTS od katowice, proponuję skręcić na węźle Chebzie, zjeżdżamy w prawo i kierujemy się cały czas drogą 925 na Bytom. Od momentu zjazdu w prawo z DTS, za jakiś 50 metrów za torami tramwajowymi znowu w prawo, pod wiadukt, mijacie ORLEn po lewej, za Orlenem w lewo ( nie prosto !) i po skręceniu w lewo za jakieś 20 metrów skręt w prawo ( nie prosto! ) i potem z 8 km non stop prosto i ta droga Was zaprowadzi na wystawę. Od strony Gliwic natomiast polecam zjazd na Karbiu ( przed wiaduktem, tam gdzie MCDonalds) w prawo - kierunek Bobrek i jakieś 3 km prosto , przez wiadukt, aż dojedziecie do skrzyzowania z otami tramwajowymi ( taka pierwsza duża ulica w która można skręcić w lewo ) i skręcacie w lewo i jedziecie cały czas prosto tak jak prowadzą tory tramwajowe, jedzie prosto jakie 4 km, aż po lewej będzie Tesco a po prawej duży gotycki kościół, skręcacie za tym kościołem w prawo i jesteście na wystawie. Mam nadzieję że pomogłam choć trochę. Quote
HAWAN Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 aaa od A4, no to jeszcze zapomniałam dodać, że w Katowicach nalezy zjechać nie na dzielnicę załęże, będzie kierunek na MAKRO, musicie uważać bo ten zjazd jest nieco 'zakrećony" bowiem kieruja na WIsłe, Cieszyn, Centrum i własnie MAKRO i to własnie ten zjazd trzeba zjechać i kierować się na MAKRO, w każdym razie to najproszty spoób aby dostać się na DTS, a potem jedziecie tym DTS jakieś 10 km i będize własnie ten węzeł Chebzie i zjazd na drogę 925, Tylko nie zjedź na Bytom wczesniej - bo też taki zjazd jest ( to miasto świętochłowice) bo to trochę bardziej pogmatwana droga. Ale gdyby Wam się zjechało w Świętochłowicach przypadkiem to jedziecie za drogą cały czas prosto, dojeżdzacie do Bytomia Łagiewnik i na świtłach przed wiaduktem kolejowym ( taki wielki brzydk i ;) skręcacie w lewo i jedziecie cały czas prosto i też wyjeżdzacie w Szombierkach. PRoponuję wrzucić w goggle,maps Szombierki Bytom to wychodzi droga jak na dłoni. O tej porze w niedzielę to wszędzie będzie pusto. A o tj 5 - to pewnie, że żart - przecież na wystawę wpuszczają dopiero od 7:cool3: Quote
Jagoodka Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 madika napisał(a):czytam sobie to forum i czytam od dluzszego czasu i dopiero ta wystawa 'zmusila' mnie do zarejestrowania sie :D takiego balaganu jeszcze nie widzialam na zadnej wystawie :crazyeye: a generalnie balagan i brak logistyki widoczny jest na kazdej niestety... stad moje pytania: 1. czy ten 'plan sedziowania' podany na stronie jest aktualny? chodzi mi o to czy psy beda szly w ringach w kolejnosci w nim podanej? pytam bo zwykle moj psiak chodzi jako pierwszy :P a tu jest pod sam koniec, z czego wynikaloby, ze nie musze sie tak spieszyc na ta wystawe.:multi: 2. jak dzwonilam do sekretariatu pytac sie o przedluzony termin to jakas mila Pani w sekretariacie powiedziala mi, ze przy przedluzonym terminie do 4maja (na krajowa) wplaty dokonane do 4maja za wystawe wynosza 70zl ;> czy to prawda? nie kaze mi nikt doplacac? 3. jak najprosciej dojechac na miejsce wystawy (do bytomia jade pierwszy raz, a wiadomo ze na slasku latwo sie zgubic jak sie go nie zna)? 4. jak wyglada sprawa z miejscami parkingowymi? 1. Kolejnośc ras nie powinna się zmienić, ale lepiej być wcześniej żeby odebrać numerek. 2. Nikt nie każe Ci dopłacać. Do 11 maja opłata wynosiła 70 zł za 1 psa. 3. Od której strony będziesz jechała to postaram się wytłumczyć. 4. miejsc parkingowych jest bardzo duzo tak samo jak i terenu na wystawie. Wystarczy dla każdego :) HAWAN napisał(a):pragnę tylko uprzejmie zauwazyć, że jeżeli sekretariat będzie w tym samym miejscu co zawsze to ludzie się pozabijają:angryy::mad: , przecież to miejsce to jedno wielkie nieporozumienie - wąsko, ciasno, 20 schodów po drodze i 5 zakrętów. A może by tak oddział Bytom wzorując się na innych odziałach ( skoro juz nawalił z numerkami ) ruszył swoje 4 litery i zrobił sekretariat na dworze ( podnamiotem ) przy wejsciu, poukładał numerami 3 stanowiska i problem będzie z głowy. Nie po to płacę w terminie aby teraz jechać na wystawę o 5 rano i stać 3 godziny w kolejce, w ścisku i szarpiących się psach.:angryy: Pretensje o numerki proszę mieć do niepoważnych wystawców którzy tydzień przed wystawą awanturują się że psa nie chcemy przyjąc na wystawę. A zaznaczam, że takich nie mało. W ciągu tygodnia nikt nie jest w stanie złożyć katalogu, planu sędziowania i wysłać numerków, tym bardziej, że licząc na Pocztę Polską może za tydzień by doszły!! A płatność zawsze masz do wyboru. Opłata wniesiona wcześniej jest niższa i nikt nie gwarantuje Ci, że dostaniesz numerek ( a bynajmniej ja nic o takim zapisie w regulaminie wystaw nie wiem). Numerki odbiera się na wystawach w wielu krajach Europy i w Polsce tez (np. Będzin, Nowy Sącz)... ba nawet dokumentację ringową (dyplom + kartę oceny) odbiera się przed sędziowaniem w sekretariacie i to nawet na międzynarodówkach i nikt nie robi z tego problemu. Więc po co ta nagonka na oddział bytomski od razu z założeniem, że będą godzinne kolejki... Quote
madika Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Hawan - dzieki za dokladne wytlumaczenie :D wlasnie z tymi zjazdami tak zawsze jest problem, bo jak sie juz raz zle zjedzie to potem trudno wrocic, ale mysle, ze z tak dokladnym planem nie bedzie problemu :D Jagoodka - bardzo dziekuje za informacje. z ta doplata to po prostu sie zaczelam zastanawiac, bo na stronie oddzialu jest napisane, ze wszystkie oplaty po 25.04 to juz 110zl :| ale widac, ktos na szczescie zapomnial zmienic to po przedluzeniu terminu :D co do tych numerkow to racja. rok temu wystawialam z nowym sadzu i wlasnie tak bylo. troche sie zdziwilam gdy dostalam samo potwierdzenie bez numerka, ale w sumie nie bylo tak zle w tym sekretariacie. jakis pan stal z owszarkami niemieckimi przede mna, ktore probowaly zagryzc mojego silka, wiec tlum sie w poplochu rozstapil zeby uniknac zdezenia z trzema poteznymi owczarkami dzieki czemu odebralam numerek, karte, dyplom i jakies gratisy od ogranizatorow bez kolejki :D zycze kazdemu takiego szczescia (w nieszczesciu) ;) Quote
HAWAN Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 A płatność zawsze masz do wyboru. Opłata wniesiona wcześniej jest niższa i nikt nie gwarantuje Ci, że dostaniesz numerek ( a bynajmniej ja nic o takim zapisie w regulaminie wystaw nie wiem). Numerki odbiera się na wystawach w wielu krajach Europy i w Polsce tez (np. Będzin, Nowy Sącz)... ba nawet dokumentację ringową (dyplom + kartę oceny) odbiera się przed sędziowaniem w sekretariacie i to nawet na międzynarodówkach i nikt nie robi z tego problemu. Więc po co ta nagonka na oddział bytomski od razu z założeniem, że będą godzinne kolejki... Tak, tak racja - Twój problem , że zapłaciłeś - kupiłeś, nie działa -to się martw - my nie jesteśmy do niczego zobowiązani .... to jest polska kultura sprzedawcy - bo organizator wystawy jest w tym wypadku sprzedawcąn usług. Bez komentarza - nie ma o czym mówić. Natomiast co do wydawania numerów na wystawie - to zgadza się, że w innych oddziałach też tak jest, ba - za granicą to norma - tyle tylko, że w innych oddziałach i za słynną granicą są w miarę obszerne stanowiska do tego przeznaczone a nie mała klitka w wąskim korytarzu:angryy: ponadto to żadna nagonka z mojej strony tylko niejako prośba i można na nią kulturalnie odpowiedzieć że sekretariat uwzględnia ilość zgłoszonych psów i będzie na powietrzu - gdzie nie będzie konieczności ścisku i tloku zdenerwowanych wystawców i rozjuszonych psów, ale sądząc z tonu organizatora jednak tak nie będzie - bo najlepszą formą obrony jest atak. Aaa i żeby nie było że ja pieniacz taki jestem - osobiście to ja bardzo lubię bytomskie wystawy, poza tym ściskiem w sekretariacie to nie mam nic do zarzucenia - organizacja w porządku - ale nienawidzę, po prostu do szału doprowadza mnie gdy muszę narażać moje psy na ataki niezrównoważonych psów w kolejce do sekretariatu, a gdy jest ciasno o to nie jest trudno. oO próbach pogryzienia nawet najlepszy pies dobrze się nie zaprezentuje, więc po co w ogóle na wystawę jechać. Amen - więcej nic nie mam do powiedzenia, bo i po co zapłaciłam to moj problem:diabloti: Quote
Jagoodka Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 HAWAN napisał(a): Tak, tak racja - Twój problem , że zapłaciłeś - kupiłeś, nie działa -to się martw - my nie jesteśmy do niczego zobowiązani .... to jest polska kultura sprzedawcy - bo organizator wystawy jest w tym wypadku sprzedawcąn usług. Bez komentarza - nie ma o czym mówić. Natomiast co do wydawania numerów na wystawie - to zgadza się, że w innych oddziałach też tak jest, ba - za granicą to norma - tyle tylko, że w innych oddziałach i za słynną granicą są w miarę obszerne stanowiska do tego przeznaczone a nie mała klitka w wąskim korytarzu:angryy: ponadto to żadna nagonka z mojej strony tylko niejako prośba i można na nią kulturalnie odpowiedzieć że sekretariat uwzględnia ilość zgłoszonych psów i będzie na powietrzu - gdzie nie będzie konieczności ścisku i tloku zdenerwowanych wystawców i rozjuszonych psów, ale sądząc z tonu organizatora jednak tak nie będzie - bo najlepszą formą obrony jest atak. Aaa i żeby nie było że ja pieniacz taki jestem - osobiście to ja bardzo lubię bytomskie wystawy, poza tym ściskiem w sekretariacie to nie mam nic do zarzucenia - organizacja w porządku - ale nienawidzę, po prostu do szału doprowadza mnie gdy muszę narażać moje psy na ataki niezrównoważonych psów w kolejce do sekretariatu, a gdy jest ciasno o to nie jest trudno. oO próbach pogryzienia nawet najlepszy pies dobrze się nie zaprezentuje, więc po co w ogóle na wystawę jechać. Amen - więcej nic nie mam do powiedzenia, bo i po co zapłaciłam to moj problem:diabloti: Wiesz nie jest łatwo wytłumaczyć niektórych rzeczy. Pamiętam jak pół roku temu próbowaliśmy zmienić bezsensowność ringu honorowego u nas... nie przeszło... To są zakorzenione niejako "tradycje", że taki jest ring i tam i tam jest sekretariat, i wierz mi, że bardzo trudno jest to wszystko zmienić... Mam nadzieje, że jednak z numerkami nie będzie problemu :) Quote
Aga&Morka Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Po pzeczytaniu tego wszystkiego zaczynam się załamywać,jadę pierwszy raz z moim maleństwem na wystawę i zastanawiam się czy doczekamy wejścia na ring,czy też zostaniemy pożarte podczas wyprawy po numerek-mam nadzieję jednak,że tak zle nie będzie-nie chciała bym małej zrazic do wystaw,miałam wręcz odwrotny plan Pozdrawiamy goraco Aga&Morka:roll: Quote
IzabelaB Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 mam pytanko czy będą na wystawie pinczery a konkretnie średnie i dobermany ;)? Quote
Błyskotka Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Marchewkowy napisał(a):Chciałam spytać czy będzie gdzieś plan ringów? Pewnie w katalogu ;). Quote
Marchewkowy Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Chciałam spytać czy będzie gdzieś plan ringów? Quote
Aga&Morka Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Aja ciągle pytam i pytam :oops: więc aby ciągnąć dalej,mam pytanie :lol: jadę pierwszy raz i ja i moje maleństwo na wystawę i nie bardzo wiem jak to z tym katalogiem??Czy katalog z numerkiem będę musiała odebrać na miejscu??I czy potrzebne jest zaświadczenie od weta o stanie zdrowia jeżeli nie było tego w wymogach??napiszcie coś Ktoś proszę:oops::roll:Pozdawiam gorąco Aga&Morka Quote
Marchewkowy Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Zazwyczaj na wystawach sprawdzają czy pies jest szczepiony na wściekliznę. Pewnie w Bytomiu nie będzie inaczej. Quote
Shetanka Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Jak z dworca głównego w Bytomiu dojść/dojechać na teren wystawy? Pilne! Quote
FRODKA Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Najlepiej przejść przejściem z peronu na stronę ulicy do Szombierek (nie do centrum miasta) a tam są przystanki autobusowe i tramwajowe.Mozna przejść pieszo ale to kawałek drogi. Quote
Shetanka Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 FRODKA napisał(a):Najlepiej przejść przejściem z peronu na stronę ulicy do Szombierek (nie do centrum miasta) a tam są przystanki autobusowe i tramwajowe.Mozna przejść pieszo ale to kawałek drogi. A jakim autobusem/tramwajem jechać ? I gdzie wysiąść? Quote
LupusDuleks Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Autobus: 146 wysiadasz pod Tesco i idziesz w kierunku cmentarza. Tramwaje: 18, 5 Wysiadasz pod Tesco i tak samo idziesz w kierunku Tesco Linią 9 możesz jechać przystanek za Tesco i wysiądziesz pod samym ośrodkiem gdzie jest wystawa. Jeżeli chcesz iść pieszo to aż tak daleko to nie jest. Idziesz pieszo ok. 25 minut cały czas prosto. Ja się tylko o pogodę obawiam ;/ Quote
IzabelaB Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 jeśli onet nie kłamie to jutro ma być bezchmurnie :multi: Quote
Alutka Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Jagoodka napisał(a): z założeniem, że będą godzinne kolejki... Bo ja już kilka razy stałam w Waszych kolejkach po " numerki ". Jest dokładnie tak jak HAWAN pisał. I uważam , że nalezy to zmienić na lepsze, a nie tłumaczyć się złymi" tradycjami ".:evil_lol: W pełni popieram propozycję HAWAN. Quote
Shetanka Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 LupusDuleks napisał(a):Autobus: 146 wysiadasz pod Tesco i idziesz w kierunku cmentarza. Tramwaje: 18, 5 Wysiadasz pod Tesco i tak samo idziesz w kierunku Tesco Linią 9 możesz jechać przystanek za Tesco i wysiądziesz pod samym ośrodkiem gdzie jest wystawa. Jeżeli chcesz iść pieszo to aż tak daleko to nie jest. Idziesz pieszo ok. 25 minut cały czas prosto. Ja się tylko o pogodę obawiam ;/ Dziękuję bardzo :loveu: Quote
Recommended Posts