Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 938
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MAŚĆ: czarna
SIERŚĆ: krótka
W OKOLICY: Dąbrowa
DATA ZGŁOSZENIA: 2011-05-02
KONTAKT: 517597155

w okolicy Dąbrowskiego błąka się suczka rasy Doberman w kagańcu i obroży .Jest w trakcie cieczki.

Posted

[quote name='Fundacja Medor']PŁEĆ:
WIELKOŚĆ: średnia
MAŚĆ: czarna
SIERŚĆ: krótka
W OKOLICY: Dąbrowa
DATA ZGŁOSZENIA: 2011-05-02
KONTAKT: 517597155

w okolicy Dąbrowskiego błąka się suczka rasy Doberman w kagańcu i obroży .Jest w trakcie cieczki.

Mieszkam na dąbrowie i znam dwie suczki w typie dobermana ale żadnej z nich nie widziałam luzem... Wiadomo coś więcej?
Gdzie niby biega na tej dąbrowie? Nie widziałam a mieszkam "w centrum" osiedla.

Posted

Piękna Nikita od wczoraj mieszka w Warszawie, pani na salonach i na włościach.
Dzisiaj już ze swoją nową opiekunką pojechała do stajni na konie, końmi nie jest zainteresowana - jak są, no to niech już tak będzie - ale kot stanowi dla niej łakomy kąsek, chociaż po wejściu do schroniskowej kociarni koty zupełnie ignorowała.
Poniższa informacja o Nikicie już nieaktualna, natomiast pojawił się w schronisku nowy doberman, starszy - ok. 6 - 7 letni.
Zdjęcia wstawię jak uda mi się wyprowadzić go na spacer. Na razie jest bardzo nieufny, woli siedzieć w odosobnieniu.

[quote name='Korespondentka']W gliwickim schronie jest piękna dobermanowata sunia, zdjęcia są z października, w sobotę postaram się o nowe. Pomimo tego, że lubi zjeść i zjada wszystko, dokarmiam ją jeszcze, a biedaczyna jest coraz bardziej chuda.

Posted

Chciałam przypomnieć o dobermanie z Sosnowca. Baker znalazł osobę chętną do finansowania hoteliku dla niego. Osoba może płacić 100-150zł miesięcznie tak długo jak będzie trzeba.

Znacie jakiś hotelik, który można polecić i w miarę tani? W okolicach woj. śląskiego najlepiej, ale jak znajdziecie coś w innym miejscu to też podawajcie kontaktu.

Baker pilnie potrzebuje pomocy, bo mimo tego, że je (podobno) bardzo dużo to w ogóle tego po nim nie widać - jest coraz chudszy ;(

• 2 weeks later...
Posted

Sunia we wrocławskim schronie:

We wrocławskim schronisku jest starsza ("wyceniona" na 8-9 lat) sunia dobermana. Straszna bieda, nie wstaje nawet jak ktoś przechodzi tylko leży tak sobie i patrzy tymi smutnymi oczkami...
nie mam dokładnego info o jej stanie zdrowia, bo nie dopchałam się do weta. W biurze tylko powiedziano, że "dużo je, dużo s..." i że weci coś tam z nią walczą, ale raczej do boksów ogólnych nie pójdzie po kwarantannie tylko do izolatki. Przydałby się jakiś DT, może doszłaby do siebie, strasznie mi jej żal :-(

jakieś otarcia czy ranki ma takie:

Posted

[quote name='terierfanka']Sunia we wrocławskim schronie:

We wrocławskim schronisku jest starsza ("wyceniona" na 8-9 lat) sunia dobermana. Straszna bieda, nie wstaje nawet jak ktoś przechodzi tylko leży tak sobie i patrzy tymi smutnymi oczkami...
nie mam dokładnego info o jej stanie zdrowia, bo nie dopchałam się do weta. W biurze tylko powiedziano, że "dużo je, dużo s..." i że weci coś tam z nią walczą, ale raczej do boksów ogólnych nie pójdzie po kwarantannie tylko do izolatki. Przydałby się jakiś DT, może doszłaby do siebie, strasznie mi jej żal :-(

Jaka śliczna coraz więcej bezdomnych dobermanów :-(

Posted

HADAR jest eleganckim i efektownym starszym psem w typie dobermana. Odznacza się piękną, muskularną sylwetką oraz aksamitnie gładką sierścią w kolorze czekolady. Bystre i mądre spojrzenie ciemnych oczu przykuwa uwagę każdego człowieka.
Jest łagodny i grzeczny, dzielnie znosi wszelkie zabiegi pielęgnacyjne. Pozwala się głaskać, choć nie doprasza się o pieszczoty. Jak każdy doberman, Hadar jest nieufny w stosunku do obcych ludzi. Dobermany to „psy jednego pana” ufają i słuchają tylko jednej osoby więc nic dziwnego, że HADAR nie jest wylewnym psiakiem w stosunku do wielu wolontariuszy i pracowników schroniska. Jest to pies bardzo wrażliwy i delikatny. Pobyt w schronisku, ciągłe ujadanie psów nie wpływają dobrze na niego. Znacznie lepiej czuje się na spacerach z dala od schroniskowego zgiełku. Akceptuje suczki, z którymi się ładnie bawi. Samców nie toleruje jak każdy doberman, chociaż w przypadku Hadara może to też być wynikiem lęku czy obawy.

On czeka na tego jednego pana, z którym będzie chodził na długie spacery, któremu zaufa i odwdzięczy się prawdziwie wielką miłością.

Hadar przeżył już jedną zimę w schronisku, co doprowadziło do sporych problemów ze stawami, dlatego MUSIMY MU ZNALEŹĆ DOMEK LUB DT PRZED NASTĘPNĄ ZIMĄ!!!

http://www.dogomania.pl/threads/203544-HADAR-wystraszony-doberman?p=16996717#post16996717

kolejne:

Posted

w Szydłowcu na os.Wschód biega juz ponad tydzień doberman - nie mam zdjecia bo mnie w Szydłowcu teraz nie ma.
Ludzie z bloków dokarmiają psa - "zyczliwi" zgłosili psa na Straż Miejską - bo wygląda groźnie..bo DOBEK!!

SM przyjechała i zrobiła zdjecia - jak nikt o psa nie zapyta to w ciagu tygodnia złapią psa...
a potem
1. jak bedzie miał szczescie to zawiozą do Pabianic /ale szczescie ma tylko 3 psy w miesiacu...wiec limit juz wyczerpany/
2. igła i dół na śmieciwisku /tak się w tym mieście rozwiązuje problem bezdomności/

kontakt 0 692 407 681
bezdomne.szydlowiec@wp.pl

p.s.
musimy miec jakas pseudH w terenie - Vera - ta co kama wkleiła tez z Szydłwoca

• 3 weeks later...
Posted

terierfanka napisał(a):
Sunia we wrocławskim schronie:

może ktoś wie co dzieje się z tą sunią????

• 2 weeks later...
Posted

Tibor - miał zniknąć , obecnie bezpieczny, ale potrzebuje pomocy w ogłaszaniu i utrzymaniu ...

Tibor – pies dojrzały – wiek około 5 lat, radosny , żywiołowy jak na tą rasę przystało , dobrze zbudowany, duży, postawny, budzący respekt swoim wyglądem , ale jednocześnie nie wykazujący żadnej agresji do człowieka ..

zaszczepiony przeciw wściekliźnie i wirusówkom, został już wykastrowany ...

umie podstawowe komendy … , przychodzi na zawołanie jak biega po ogrodzie ...
na razie jednak uwielbia opierać się łapami na człowieku …
Asia z hotelu stara się to z niego wykorzenić, są postępy, ale on to wręcz uwielbia i nie może się oprzeć …

Tibor pragnie kontaktu z człowiekiem …
zamknięty w kojcu szczeka i domaga się uwagi … jednak w hoteliku w którym jest wiele psów do opieki nie może być stale w centrum uwagi …

http://www.dogomania.pl/threads/210926-Tibor-pi%C4%99kny-dojrza%C5%82y-doberman-unikn%C4%85%C5%82-%C5%9Bmierci-nie-ma-na-hotel-...

Posted

Witam serdeczne w przytulisku pod Goleniowem przebywa młody doberman . Nadaliśmy mu imię Tajson. Jest niezwykle żywiołowym i pozbawionym agresji młodym . ok. rocznym samcem. Jeśli nie znajdziemy dla niego domu to trafi do schroniska w Białogardzie (: