Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Atkaaaa napisał(a):
O Tarantino z Gdyni pewnie juz wiecie, ale może zdjęcia do ogłoszeń się przydadzą. Zabrałam go dzis na spacer, mam jakiś taki sentyment po Atosie ;)

]

nie zapeszając chyba Tarantino pakuje sie powli do cudownego domku;)

• Replies 938
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzodzo napisał(a):
raczej nie, zadna nie kojarzy takiego psa

podobno z jakiegoś schroniska i jeszcze ktoś go przywoził, ale więcej raczej się nie dowiem :-(
Dzięki, że zapytałaś ;)

• 3 weeks later...
Posted

Mysia_ napisał(a):
cioteczki, mogłabym się gdzieś dowiedziec czy ostatnio ktoś z dogo wydawał do Zabrza dobka około 8 m-cy? Podobno z jakiegoś schroniska.

Z łodzkiego schronu została adoptowana sunia mix dobermana,8 m-cy,zerknij na stronke.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

W Poliklinice Weterynaryjnej UWM jest cudowny, prze kochany doberman., Dżeki został przywieziony w Sylwestra przez Schronisko jako pies powypadkowy. Miał skomplikowane złamanie przedniej łapy. Obecnie ma założony zewnętrzny stabilizator. P kilku dniach ynaleli się właściciele psa, ale stwierdzili, że nie stać ich na zabieg i nie chcą psa.
Dżeki jest ulubieńcem wszystkich lekarzy i studentów. Jest bardzo towarzyski i bardzo grzeczny, pozwala zrobić ze sobą wszystko. Dopóki ma założony stabilizator może mieszkać w lecznicy później będzie musiał trafić do schroniska.
Dżeki ma 5 lat. Przed adopcją zostanie wykastrowany.

Posted

Witam,
dostałam dziś mail od Pani, która adoptowała ode mnie psa:

[FONT=Arial]"Pani Joasiu,[/FONT]
[FONT=Arial]Wiem, że nie jest pani obojętny los pokrzywdzonych psiaków, dlatego piszę z prośbą o pomoc. Opiszę po krótce sytuację w jakiej się znaleźliśmy. W sobotę 22.01 mąż będąc na spacerze z Muchą i Szogunem zauważył na polu przed naszym domem stado wałęsających się psów. Zaniepokoił go jeden z nich, podobny do dobermana, który przewracał się co chwila i miał dziwną stlwetkę. Łeb przekrzywiony i nie utrzymywał równowagi. Po lekkich tarapatach udało nam się go przetrasportować do domu i odizolować nasze pupile, ponieważ jako laicy nie mogliśmy stwierdzić co naprawdę psu dolega. Próbowałam otrzymać pomoc w straży miejskiej i u lek. wet., który ma podpisaną umowę z gminą na leczenie bezdomnych psów, niestety bez rezultatu. Jedyną, która nie odmówiła pomocy jest nasza pani doktor od zwierzaczków. Mąż sam dowiózł psa do niej i w tej chwili jest u niej w lecznicy. Ale zostaje problem co dalej. Na razie pies będzie musial jeszcze przejść diagnostykę neurologiczną ponieważ skręt szyj powraca. Razem z naszą panią doktor mamy takie samo podejście do zwierząt, tzn nie chcielibyśmy aby piesek trafił w niepowołane ręce i miał zapewnioną opiekę lekarską dalej. Jeżeli będzie Pani mogła udzielić jakiejś rady, bardzo proszę o kontakt."[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Pies obecnie jest w lecznicy w Władysławowie koło Lesznowoli w okolicach Piaseczna, nie był jeszcze diagnozowany neurologicznie, gdyż nie ma tam takiej możliwości.[/FONT]
[FONT=Arial]Zostanie w klinice do momentu aż nie dojdzie do siebie.[/FONT]
[FONT=Arial]Nie bardzo wiem co dalej z nim zrobić bo ja niestety nie mogę wziąć kolejnego psa na swoje utrzymanie.[/FONT]
[FONT=Arial]W czwartek ma przyjechać neurolog, podejrzewany jest nowotwór mózgu :-([/FONT]
[FONT=Arial]Jeżeli ktos chciałby wspomóc go finansowo to będę wdzięczna za każdą kwotę.[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Zdjęcia psa[/FONT]

Posted

Witajcie,
W Kaliszu na adopcję czeka porzucony w lesie doberman.

Porzucono młodego psa rasy Doberman. Wyrzucili go bezmyślni ludzie w środku zimy w lesie (ta rasa nie jest przystosowana do warunków jakie obecnie panują).
Pies był bardzo przestraszony, nie podchodził do ludzi wręcz na ich widok uciekał. Jednak w chwili obecnej przebywa on u ludzi którzy go przygarnęli.
Jego zachowanie również się zmieniło – jest przyjazny i skłonny do zabawy.
Pies nie może zostać w obecnym miejscu na stałe, gdyż ludzie Ci posiadają już swoje psy.

Zwracamy się z prośbą o jak najszybszą adopcję pieska !!!

Może ktoś zechce takiego towarzysza?

Posted

Pies w typie dobermana w schronisku w Ostrowie Wielkopolskim - przyszedł 3.02.2011, więc nadal na kwarantannie.

Łagodny, nieśmiały, trochę jeszcze niepewny w nowym miejscu.

Posted

[quote name='asiaf1']Witam,

[FONT=Arial]Wiem, że nie jest pani obojętny los pokrzywdzonych psiaków, dlatego piszę z prośbą o pomoc. Opiszę po krótce sytuację w jakiej się znaleźliśmy. W sobotę 22.01 mąż będąc na spacerze z Muchą i Szogunem zauważył na polu przed naszym domem stado wałęsających się psów. Zaniepokoił go jeden z nich, podobny do dobermana, który przewracał się co chwila i miał dziwną stlwetkę. Łeb przekrzywiony i nie utrzymywał równowagi. Po lekkich tarapatach udało nam się go przetrasportować do domu i odizolować nasze pupile, ponieważ jako laicy nie mogliśmy stwierdzić co naprawdę psu dolega. Próbowałam otrzymać pomoc w straży miejskiej i u lek. wet., który ma podpisaną umowę z gminą na leczenie bezdomnych psów, niestety bez rezultatu. Jedyną, która nie odmówiła pomocy jest nasza pani doktor od zwierzaczków. Mąż sam dowiózł psa do niej i w tej chwili jest u niej w lecznicy. Ale zostaje problem co dalej. Na razie pies będzie musial jeszcze przejść diagnostykę neurologiczną ponieważ skręt szyj powraca. Razem z naszą panią doktor mamy takie samo podejście do zwierząt, tzn nie chcielibyśmy aby piesek trafił w niepowołane ręce i miał zapewnioną opiekę lekarską dalej. Jeżeli będzie Pani mogła udzielić jakiejś rady, bardzo proszę o kontakt."[/FONT]

[FONT=Arial]Pies obecnie jest w lecznicy w Władysławowie koło Lesznowoli w okolicach Piaseczna, nie był jeszcze diagnozowany neurologicznie, gdyż nie ma tam takiej możliwości.[/FONT]
[FONT=Arial]Nie bardzo wiem co dalej z nim zrobić bo ja niestety nie mogę wziąć kolejnego psa na swoje utrzymanie.[/FONT]
[FONT=Arial]W czwartek ma przyjechać neurolog, podejrzewany jest nowotwór mózgu :-([/FONT]
[FONT=Arial]Jeżeli ktos chciałby wspomóc go finansowo to będę wdzięczna za każdą kwotę.[/FONT]''

chłopak miał wielkie szczescie, jest juz w nowym domu, cudowna osoba zechciala zabrac dobka prosto z lecznicy mimo ze potzrebuje leczenia,Nadzieja Dobermana sfinansuje mu rezonans magnetyczny(koszt 600-800 zł) a reszte kosztow Pani bierze na siebie

Posted

właśnie miałam o tym napisać. Prawdziwy cud:-)
[quote name='dzodzo'][quote name='asiaf1']Witam,

[FONT=Arial]Jeżeli ktos chciałby wspomóc go finansowo to będę wdzięczna za każdą kwotę.[/FONT]''

chłopak miał wielkie szczescie, jest juz w nowym domu, cudowna osoba zechciala zabrac dobka prosto z lecznicy mimo ze potzrebuje leczenia,Nadzieja Dobermana sfinansuje mu rezonans magnetyczny(koszt 600-800 zł) a reszte kosztow Pani bierze na siebie

Posted

SUNIA 9 LAT , Częstochowa

niestety bezimienna, czarna podpalana, kopiowana, nie była szczenna, podobno ładne. Wychowana w mieszkaniu, w centrum miasta. W domu jest 2 letnie dziecko.
Nie niszczy, nie brudzi, nie wyje itd, wystarczy jej jeden (!!!!!) spacer dziennie.
powód oddania: brak czasu
zdjecia : brak
Do odbioru natychmiast. 14.02.2011 przyprowadzona do uśpienia, weterynarz odmówił

Posted

W gliwickim schronie jest piękna dobermanowata sunia, zdjęcia są z października, w sobotę postaram się o nowe. Pomimo tego, że lubi zjeść i zjada wszystko, dokarmiam ją jeszcze, a biedaczyna jest coraz bardziej chuda.

Posted

bardzo proszę o pomoc dla suni która trafiła do nas tydzień temu. Jest chyba dzika, albo baaardzo wystraszona. Nie pozwala wejśc do bosku, pogoniła pracownika, cały czas widać tylko zębiska i ucieka do budy:( jest bardzo drobniutka, nie znam wieku bo nie ma odważnego co by jej w zęby zajrzał, ale z tego co ona sama pokazuje to zęby raczej białe.
Boję się o jej losy, bo w schronisku nie ma miejsca dla takich psów:( w najlepszy wypadku dostanie bosk z najgorszymi psami i zdziczeje do reszty:(
Sunia jest w Pabianicach
kontakt do mnie: 692486565, piechcia15@poczta.onet.pl
foty marne, bo nie da sie inaczej.

Posted

Witam serdecznie.
Mamy w schronisku w Radomsku, taką sunieczkę, już starszą ok. 6 lat, która słabo sobie radzi.
Przesadziłam, w ogóle sobie nie radzi. Jest przeraźliwie chuda, a szans na adopcje w tym mieście to nawet nie ma co myśleć.
Tu szczeniaka trudno wydać.
Wszelkie rady, pomysły mile widziane.
Schronisko ma problemy z brakiem karmy, duże psy są chude.