Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 938
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Vitka']U nas w schronie dobki się mnożą jak bakterie!!!
Już mamy 3 ! :(
Dwie suczki i pieska.[/QUOTE]
Vitka a coś więcej o teych psiakach? Mam rodzinke która po stracie dobermanki jest zdecydowana na adopcje nowego dobka, w gre wchodzą jednak młodsze suczki ze względu na dzieci w domu.

a tak btw. w razie jakbyś potrzebowała pomocy w jakichś ogłoszeniach czy coś to z chęcią pomoge :)

Posted

Dłoń Anioła jest młodziutka sunia na Dt w tej chwili w wrocku, w schronie byla zalediwe 3 dni,do dzieci sie nadaje, zachowuje czystosc, jest grzeczna, jak panstwo chca to podam kontakt do Dt

Posted

[quote name='dzodzo']no walsnei o Twojej pomyslalam Demi, bo tamta pani z Swidnicy widziala fotki i to jednak nie jej sunia niestety[/QUOTE]
wiem, wiem słyszałam,szkoda...

Posted

Zaraz wynajdę fotki.
Jedną suczkę wstawiałam - Farao.
Druga też suczka, po szczeniakach - Kama. Przecudowna sunia! Bardziej w typie niż Farao. ;)
I Pluto, dorosły, wykastrowany samiec, strachliwy, ale nie agresywny.

Posted

Pluto

PLUTO to około 2-3 letni pies przypominający DOBERMANA. Szuka odpowiedzialnego domu, który pomoże mu ponownie zaufać człowiekowi. Jest strachliwy, lecz po dłuższej chwili spędzonej z człowiekiem przyzwyczaja się . Ciągnie na smyczy. Ma książeczkę zdrowia, aktualne szczepienia i chip, jest wykastrowany.

Zdjęć Kamy nie mam, ale się o nie postaram. Osobiście najszybciej w sobotę, ale może ktoś zrobi wcześniej ;)

Może jeszcze Lolek się załapie.
Lolek

LOLEK to młodziutki, około 1,5 roczny, duży pies. Potrzebuje domu z twardą ręką, która naprowadzi go na odpowiednią drogę. Nie nadaje się do domu z dziećmi, przy zabawie potrafi dość mocno ugryźć. Na smyczy chodzi dość umiejętnie. Raczej do domu bez innych psów. Lolek jest zaczipowany, zaszczepiony i posiada książeczkę zdrowia.

Farao
http://www.dogomania.pl/threads/174654-ELBLAE-G-A-liczna-FARAO-w-typie-dobermana

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

[SIZE=+0][FONT=Times New Roman]Pierwszy pies nazywa się "Max" został wzięty ze schroniska w Łodzi dnia
31.07.2007 r.(po prostu nie byłam w stanie stamtąd wyjść bez niego, leżał
taki smutny, przerażony, samotny, uwiązany do budy). Jego data urodzenia
określona jest na 2004 rok. Pies jest mixem dobermana; posiada tatuaż, zapewne
dostał go w schronisku. Ogólnie jest psem usłuchanym i b. towarzyskim. Ale
niestety odkąd nabrał poczucia bezpieczeństwa czasem odzywa się w nim "instynkt
dobermana", potrafi ustawiać inne psy, jak i czasem pokazać i mi zęby
(nigdy mnie nie ugryzł). psiak został wykastrowany
[/FONT][FONT=Times New Roman]kontakt w sprawie adopcji 791-218-258

[/FONT]

pomózcie z alegro alegratka wrzućcie na stronę nadzieja dobermana

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Debra ma około 3- 4lat, jest bardzo spokojna i zapatrzona w człowieka, reaguje na „siad” i „daj łapę”. Jest rasową dobermanką, która niestety jest bezdomna i przebywa w schronisku. Nie wiadomo, dlaczego się tam znalazła, znudziła się, mało szczekała a może przestała być „wydajna”. Wiadomo jest na pewno, że miała sporo miotów.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Kontakt: 509-264-862, pcmadox@wp.pl[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][/FONT]

Posted

[quote name='Fundacja Medor'][SIZE=+0][FONT=Times New Roman]Pierwszy pies nazywa się "Max" został wzięty ze schroniska w Łodzi dnia
31.07.2007 r.(po prostu nie byłam w stanie stamtąd wyjść bez niego, leżał
taki smutny, przerażony, samotny, uwiązany do budy). Jego data urodzenia
określona jest na 2004 rok. Pies jest mixem dobermana; posiada tatuaż, zapewne
dostał go w schronisku. Ogólnie jest psem usłuchanym i b. towarzyskim. Ale
niestety odkąd nabrał poczucia bezpieczeństwa czasem odzywa się w nim "instynkt
dobermana", potrafi ustawiać inne psy, jak i czasem pokazać i mi zęby
(nigdy mnie nie ugryzł). psiak został wykastrowany
[/FONT][FONT=Times New Roman]kontakt w sprawie adopcji 791-218-258

[/FONT] http://medor.org///images/rsgallery/thumb//2-4.jpg.jpg

http://medor.org///images/rsgallery/thumb//DSC00163.JPG.jpg

http://medor.org///images/rsgallery/thumb//DSCN8829%20Large.JPG.jpg

http://medor.org///images/rsgallery/thumb//DSCN8836%20Large.JPG.jpg

pomózcie z alegro alegratka wrzućcie na stronę nadzieja dobermana

dodoałam MAXA na stronke adopcyjna, tylko daj znac gdyby znalazł dom

Posted

Borys, pies w wieku ok 10 lat
dobrze wychowany, nauczony czystości, spokojny arystokrata. Łagodny do psów, do kotów chyba też(tego mogę się dowiedzieć). Nikt go nie szuka już dłuższy czas. Źle znosi pobyt w schronisku, bardzo mało je.

uszy i ogon kopiowany

Kontakt na pw lub ze schroniskiem 510 433 322

Posted

dobermaniacy, pomocy!!!
do lublinieckiej przechowalni (śląskie) trafiło takie oto nieszczęcie.

Lu_gosiak:
"a to kolejna bieda starszy dobek, dlugo sie blakal, wygłodzony na maxa, rany na nogach, jajka odmrozone do krwi, ledwo chodzi

"

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Dziewczyny u nas w schronie znajduje sie od wczoraj doberman 10cio latek. Jakis gnoj go przywiazal do drzewa pod schronem :angryy: Nie wiem czy do was juz dotarla cudowna opinia naszego schroniska jako mordowni "agresywnych"psow, jesli nie, to potwierdzam, ze on ma bardzo duze szanse na morbital, a patrzac na jego wiek, to ta szansa jest ogromna. Walczymy z tym ale narazie postepy sa bardzo male., a czasem cofamy sie do punktu wyjscia :-( Napiszcie prosze czy zalozyc chlopakowi watek? Jak dla mnie ma 2tyg zycia, bo tyle trwa kwarantanna...

http://szczecin.schronisko.net/kwarantanna-id-48255.html

Posted

zdjecia makabryczne, watek zalozyc zawsze warto,gdyby dalo sie zrobic lepsze fotki to wrzuce go gdzieniegdzie na dobermanowe strony
niestety faktycznie z szczecinem mamy zle doswiadczenia