Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 455
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cekinko, kolejny raz jestem pełna podziwu dla Ciebie. Taka jesteś młoda a już taka super!!!

Mam podobny problem z pół dziką sunią, którą zauważyłam kilka ulic od domu w piątek. Próbowałam ją złapać. Dwa razy podeszła i zjadła mi kilka chrupek z ręki ale złapać się jej nie udało - nie chciałam jej zbytnio przestraszyć.

Pewien miły i cywilizowany pan, obiecał zagnać ją do siebie na podwórko (mówi, że sunia pojawiła się kilka dni temu) i tam ją złapiemy. Akcja łapania w tym tygodniu.

Domu tymczasowego szukać jej całe szczęście nie muszę, bo mój partner, zgodził się aby tymczasowo dołączyła do stada naszych 7 psów.

Oby tylko udało się złapać tą kruszynkę (waży może z 7 kg i ma poniżej roku).

Posted

[quote name='NaamahsChild']

Jessu, jakie CUDO !!! :crazyeye: :loveu:

Mtf zalesie, doszło, dziękuję! Jutro im płacę...

Na prośbę Naa przelewam dziś na jej konto 100 zł na Foxi (udało mi się zebrać z bazarków).

Posted

Dziękuję Cekinko!
Teraz, już po odrobaczeniach, w środę podamy ostatnią dawkę leku przeciwkleszczowego, rozpoczynamy antybiotykoterapię.
Foxy powoli nabiera zaufania do mnie. Ale obcy wywołują totalna panikę.

Posted

Wiesz, kochana, pies psu nierówny.. Każdy zachowuje się inaczej, ma za sobą inne przejścia.. Ale myślę, że 2 tyg to taki średni okres potrzebny psiakom na regenerację psychiczną - w tej chwili kompletnie nie nadaje się do adopcji, chyba, że ktoś ma cierpliwość, czas i ochotę odbudowywać w niej zaufanie do człowieka - a sama wiesz jak ludzie niestety.. wygodnictwo to brzydka cecha społeczeństwa:mad:
p.s. Foxy śpi w progu pomiędzy pokojami - strategiczny punkt, by nie dostać od Blanche wpierniczu, a jednocześnie jest jakoś tak w moim pobliżu - widać, że łaknie, pomimo strachu, kontaktu z człowiekiem..:roll:

Posted

Piękna sunia, zresztą od razu było widac urodę, dobrze, że się oswaja, tak strasznie się bała. A Cekinka jako łapacz dzikich psów jest super :)

Posted

annama napisał(a):
Piękna sunia, zresztą od razu było widac urodę, dobrze, że się oswaja, tak strasznie się bała. A Cekinka jako łapacz dzikich psów jest super :)

No ba, Cekinka jest najlepsza:razz:
Dzięki niej tyle psiaków jest szczęśliwych.. a do tego los sprawia, że wiele z nich trafia do mnie, a jedna, Blanche została na stałe:loveu:

Foxy coraz lepiej, bardzo lubi Perłę, drugą tymczasowiczkę, cieszy się na jej widok i małpuje ją we wszystkim. A ponieważ Perła ślepo we mnie zapatrzona - Foxy podchodzi, liźnie.. A teraz.. UWAGA, leży tuż koło moich stóp i pozwala się miziać!
p.s. Jutro razem z Perłą pojawi się na slajdach podczas wykładów z genetyki - a to ci reklama!:eviltong:

Posted

Przed chwilą dostałam wiadomość od Naa: "Foxy gryzie sznur i się nim bawi!", "A teraz wlazła na łóżko... i się uwaliła" :loveu: :crazyeye:

Nieźle się rozkręciła, nie? :razz:

Posted

:-o:-o:-o
A teraz dziewczyny.. wymiękam..

ONA SIĘ BAWI z Perłą i Blanche! Szaleją po pokojach, tarzają się po ziemi, liżą..

Aż mi słów brak, bo się wzruszyłam. Uwielbiam patrzeć jak psy wraca radość życia..

Posted

[SIZE=3]Kochane!

[SIZE=3]Wielkie całusy i gratulacje za akcję ratowania suni!

Nie zapomnę Cekinki jak na rowerze w obrzydliwą pogodę, czerwona i zziębnięta wracała od suni..... I jeszcze miała siły zachwycać się Dramatem w samochodzie....

Bardzo się cieszę, że w mam takie wsparcie w razie potrzeby.... :lol:

Trzymam kciuki za sunię! Mam nadzieję, że szybko znajdzie dom!!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...