Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Spokojnie dziewczyny, byłam z Blanche na sterylce, dopiero wróciłam, muszę jeszcze wyjść na trochę i wtedy wszystko napisze, dodam też fotki.

Foxy cała zakleszczona od góry do dołu, ja wyciągnęłam jej około 30-40:-o
I mnóstwo pcheł!
Będzie dzisiaj OSTRA kąpiel, a za dwa dni Advantix, bo oszalejemy..
Ale dziewczyna najedzona, siedzi w mojej szafie i odpoczywa..

p.s. dłuższa relacja później ciotki, wybaczcie..:roll:

• Replies 455
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NaamahsChild napisał(a):
Foxy cała zakleszczona od góry do dołu

Dokładnie :shake: Nie widziałam jeszcze nigdy tak zakleszczonego psa :shake:

Posted

Mam nadzieję, że kleszcze wylądowały w piecu, bo z tego co słyszę we Wrocławiu babeszjozy nie ma, więc niech te się nie rozmnożą :angryy:
Jeżeli chodzi o wyprpwadzanie Foxy to radziłabym szelki i półzacisk jednak, póki ona się nie oswoi na tylę, że nie będzie próbowała uciekać. Moja Rivka przed lecznicą wyszła mi z szelek, wykonując głęboki skłon :crazyeye:
No i wielkie dzięki za pomoc Cekince13, tam jest w Halinowie jakieś zagłębie wyrzucanych psiaków . Moja przyjaciółka z tamtejszej szosy pozbierała ratlerkę biegnącą środkiem. I o ratlerkach od Cekinki też słyszałam, może tam jakaś pseudohodowla jest?

Posted

Ajula napisał(a):
tyle kleszczy :crazyeye: to jakis koszmar, może nawet mieć od nich anemię :roll:

Tego się obawiam, pyszczek w środku ma blady... :shake:

Posted

Nie chciałam dzisiaj męczyć pannicy, bo dalej zestresowana:roll:
Ale podrzucam kilka fotek..

Ale postępy są: teraz już siusiu i kupka na podwórku, jeśli delikatnie manewruje się smyczą to Foxy idzie:multi:
Będzie z niej super psiak i będą się o nią tłuc, ot co!
p.s. Wielka Kąpiel przełożona na jutro:eviltong:

Posted

Śliczna sunia i taka przerażona :-(. Niczego dobrego nie spodziewa się po ludziach...
Maleńka, lepiej nie mogłaś trafić, przekonasz się :loveu:

Posted

biedactwo jak sobie szuka bezpiecznego kącika :placz:
jeszcze nie wie, że jest już bezpieczna i teraz zaczyna się dla niej nowe życie
śliczna panienka :lol:

Posted

wcisnęła się w kącik zupelnie jak mój Dolarek,tu czuje sie bezpieczna, biedactwo.
Naa, czy Ty masz dom z gumy? :crazyeye:bo serce to na pewno :lol:

Posted

serce mi pęka, jak ją widzę w tym kąciku :-(
ale wiem, że już wkrótce przekona się, jak dobrze jest mieszkać w domu, a nie w lesie

Posted

Poker napisał(a):

Naa, czy Ty masz dom z gumy? :crazyeye:bo serce to na pewno :lol:

Nie, z gumy nie, wtedy miałabym z 10 psów:evil_lol:
Ale planuję przeróbkę na linoleum, bo te drewniane klepki na podłodze już noszą piętno Lolitowe i tak pozostanie na wieki wieków amen..

Posted

Jak? A tak właśnie! Spójrzcie! Po godzinnym boju zakończona została wojna z brudem, kleszczami i pchłami. Wykąpaliśmy Foxy, choć nie było to łatwe zadanie:roll:
1/3 opakowania szamponu poszła na wymycie jej sierści. Wyczesana została i rozkołtuniona.. W tej chwili w ukryciu przeżywa tą porażkę:eviltong:

Dzisiaj zwiała Krzyśkowi na spacerze (wyplątała się z szelek), goniliśmy ją we dwójkę.. w końcu podeszła do mnie.. Dzisiaj polizała Krzyśka i mnie.. Piszczała jak została zamknięta sama w pokoju.. Ta malutka strasznie pragnie być kochana i boi się jednocześnie, by nikt nie zawiódł jej zaufania..:roll:

Na zdjęciach jeszcze lekko wilgotna..:roll:

Posted

biedaczysko ciekawe ile ma lat, teraz jest na dobrej drodze ku świetlanej przyszłości w super domku, trzymam mocno kciuki za to, czy deklarowane 40 zł potrzebne jeśłi tak to komu przesłać?

Posted

Właśnie mam przerwę między zajęciami, otwieram drzwi i..
Uwaga! Foxy nie uciekła po raz pierwszy pod stół, tylko przyszła i polizała mnie w rękę merdając ogonkiem!:loveu:
Spacerki nadal są męką i walką z przerażeniem, ale coraz lepiej jej wychodzi (już nie "szoruje" po ziemi, lecz przebiera łapencjami):loveu:

Kupiłam dzisiaj trymer, zaraz biorę się do roboty..
A pieniążki się przydają, bo Foxy od środy będzie brała antybiotyk po tych kleszczach.. Chcę jej też kupić Advantix, żeby odstraszał póki co robactwo.. skóra mega podrażniona, włosy przerzedzone..:shake:
Dzisiaj tez odrobaczenie..
p.s. Własnie Foxy po raz pierwszy położyła się niedaleko mnie w jednym pokoju!:multi:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...